Serie A 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


augusztus 04, 2018, 00:03:37, SPF Admin
Serie A 2018/19

Itt lehet beszélgetni az olasz Serie A eseményeiről.  :topbet_125:

Ronaldo-faktor: Mennyiben változik a Juventus játéka?

Mire lehet képes vele a regnáló olasz bajnok? Milyen hatása lesz a Serie A-ra a portugál klasszisnak? Levezetésnek szánja ezt a pár évet vagy újra fel akar ülni az európai klubfutball trónjára? Tovább


Végső győztes - Unibet kínálat:

Juventus  1.45
Napoli  7.00
Inter  7.00
AS Roma  8.00
AC Milan  21.00
Lazio  41.00


Ronaldo gólját 1.50-ért játszottam, nem túl jó odds, remélem cserébe easy lesz.

Serie A: Rangadókból nem lesz hiány szombaton

Cristiano Ronaldo bemutatkozott, a Juventus egy kínkeserves győzelemmel kezdett. A Lazio egy hazai vereséggel indított, míg a Milan pihent. Ancelotti idegenben bizonyította, hogy még jó húzásokra, szóval izgalmasan kezdődött az olasz idény. Mi várható a második forduló rangadóin?

Olvasd tovább

Puzsér írásából részlet: "Én azért váltam Juventus-szurkolóvá, mert a Ronaldók nem itt játszottak. A Juventus identitása a nevében van: tehetséges fiatalokat igazol, és klasszisokat ad el vagy vonultat vissza. Nekem nem a gól és nem a trófea legfőbb – hanem az identitás, mert csakis az ad azonosulási pontot egy szurkolónak. A Juventus ezzel az igazolással olyan útra lépett, amelyen néhány év alatt elveszíti a szurkolóit, és rajongók tömegét nyeri el helyette. A klub hívei világszerte kalapjukat lóbálva ünnepelnek, mindenki a lehetőséget látja ebben a transzferben, míg én azt, amit elveszíthetünk – ami pedig nem kevés, hisz mi vagyunk a Juventus. Nem globális brand, hanem lokális szellemiség és identitás. Nem az olasz Real Madrid, nem a szegény ember Paris Saint-Germainje – hanem a Juventus. Mindig is több, mint egy vállalat".

https://magyarhang.org/publicisztika/2018/08/21/ordog-hozott-ronaldo/

Ez a rész sértés Alira nézve: "Messi: Michelangelo – Ronaldo: Muhammad Ali".  :noway:

#7 augusztus 24, 2018, 20:13:09, Pozzato
Ez egy nagyon elavult nézet Robitól (pedig nincsen bajom a munkásságával, sokszor jók a meglátásai), pláne annak fényében, hogy kiket hoztak az elmúlt években a csapathoz. Higuain is 28 éves kora után került oda 90 millióért, magyarán nem fiatal tehetségként. Én nem vagyok Juventus szurkoló, de most Ronaldóra kenni az egészet nagyon béna tőle. A 2000-es években jött például egy 30 éves Patrick Vieira a csapathoz (nem apróért), de jött akkoriban világbajnok 30+-os Emerson vagy épp Paolo Cannavaro is (szintén nem egy homokzsákért cserébe).

Gondolom a 2000-es évek elején is nagy felháborodás volt nála, amikor jöttek az alábbi játékosok, szintén komoly összegekért: Thuram (30 éves), Nedved (30 éves) és Salas (28 éves). Értük laza 100 millát fizetett a torinói klub, ami akkor nem számított kevés pénznek. Szintén érdemes megnézni, hogy a 90-es évek elején jött egy akkor már 28 éves korán túl lévő nemzetközileg is ismert Vialli (mondanom sem kell, hogy nem ingyen), ahogyan az egykori világbajnok Jurgen Kohler sem ingyen érkezett.

Mennyire borzalmasan álszent duma ez, hogy Ronaldo vagy Messi. Persze, kaptak mind a ketten segítséget a bíróktól (mármint a csapataik), de lássuk be, mindkét esetben egy tökéletesen felépített rendszer is kellett a sikerhez. Mindkét klub korszakosnak számít, lehet itt bármit mondani. Dybala biztos aranyos gyerek, de ő nagyon messze van a fentebb említett két kalibertől és már 25 éves lesz novemberben. Borzalmasan ingadozó a teljesítménye, akire nem lehet jelen pillanatban felépíteni egy BL-győzelemre áhítozó csapat támadósorát. Míg a fenti két klasszis ilyen korban már BL-döntőkben gólt szereztek és eldöntötték azokat, addig Dybaláról nem igazán lehetett hallani a tavalyi döntőben. Ronaldónak addigra már volt 30 gól feletti szezonja a PL-ben, Messi meg laza 70 gólos szezont tolt 25 évesen mindent egybevetve. Nem is lehet Dybalát a két klasszissal összehasonlítani, mert ő inkább egy kiváló második számú opció egy klasszis mögött, mint igazi vezér. Lehet, egy Ferguson kihozta volna belőle a maximumot, de ha Allegri sem tudta, akkor ki képes rá? Higuaint is minek hozta fel Puzsér?

Kedvencem: Messi köré csapat kell, amely a személye alá rendelődik – Ronaldo kikényszeríti, hogy az őt körülvevő játékosok csapattá váljanak, és a személye alá rendelődjenek.   ;D ;D
De ez is hatalmas: Ronaldo tragédiája, hogy egykor minden adottsága megvolt ahhoz, hogy gólerős játékmester legyen, csakhogy ő feladta a benne rejlő gigantikus potenciált a meccsenkénti gólszerzésnek és a kínai szurkolólányok imádatának talmi dicsőségéért: univerzális playmakerből – aki egyszerre szélső, irányító és befejező – szimpla góllövővé képezte le magát.   ;D ;D

Robi, azt azért tudjad, hogy Ronaldo azért lett ilyen játékos, mert felmérte a képességeit és tisztában volt vele, hogy a sikerhez váltania kellett. Az is vicces, mikor playmakerként említi őt.  ;D
Látszik, hogy semmit sem olvasott Ronaldóról a külföldi sajtóban, nem nézett róla elemzést, fingja sincsen, hogy kicsoda is a portugál.

Ez a végére: Mindössze remélni tudom, hogy amikor Cristiano Ronaldo négy év múlva távozik, rá lehet még ismerni a Juventusra.

Nyugi Robika, 2000-es évek után is látszik, hogy ráismertél a klubra, akkor ezután is ráfogsz. Az igazi Juventus drukkerek pedig szerintem nem dőlnek a kardjukba, hogy egy gólgép játszik a csapatukba, aki a világ legjobb befejezője. A Juventust pedig nem lehet redukálni egy Lyon-szintű tehetségeket építő csapatra, ennél a Juventus jóval komplexebb, ha tetszik neki, ha nem.

TiB azért feldobtad az estét.  :great:

Nekem az a kedvencem, hogy a Juventust még a logóváltása, Netflixes kalandja után sem tartja globális vállalkozásnak, hanem helyi identitásként gondol rá. Robi két orbánozás között egy pesti albérletben ülve nyilván tökéletesen átérzi és benne van a torinói helyi identitásban... Ezt erősítendő többes számban hivatkozik a Juventusra, ami a szemében az igazság bajnoka a globális gonoszok elleni harcban ;D Két kisádámozás és egy majkázás között, félúton a Budapest főpolgármesterség felé, átlátja még az olasz focit is. Igazi übermensch a fickó.

Egy meccs alapján még semmi nem dől el, de Ronaldo elég sűrűn emelgette a kezét, ha nem passzoltak neki, vagy épp rosszul passzoltak neki. Azért kíváncsi lennék ez hogyan csapódik le a helyzetet teremtő középpályások szemében. Lehet simán túllépnek rajta, és csak nekem, fotelharcosnak tűnik csapatszellem elleni gesztusnak. Ezekről a mozdulatokról mindig Ferguson könyve jut eszembe, ő írta, hogy próbálta ezekről leszoktatni a portugált, mert nagyon Jászai Mari-díjasban tolta még edzésen is.

Napoli szurkolóknak nem unalmas az életük. Újabb futball-stílusnak szurkolhatnak. Benitez gondolom ingerszegény pályát átívelő 4-2-3-1-ben nyomhatta, tipikus neki való taktika, aztán jött Sarri a 4-3-3-as sokat passzolóssal, most meg itt van Ancelotti.

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 25, 2018, 22:12:39
Napoli szurkolóknak nem unalmas az életük. Újabb futball-stílusnak szurkolhatnak. Benitez gondolom ingerszegény pályát átívelő 4-2-3-1-ben nyomhatta, tipikus neki való taktika, aztán jött Sarri a 4-3-3-as sokat passzolóssal, most meg itt van Ancelotti.
Azért nem fizetett rosszul ez a Félidő V / Vége H, illetve első meccsen is biztos jó szorzója volt a fordításnak élőben, lehet Don Carlonak is kell egy kis apró még pluszban.  ;D

AS Roma - Atalanta

Hazai győzelem 1.66
Döntetlen 4.00
Vendég siker 5.00

A Roma-Atalanta lesz vezetőedzőként a 200. mérkőzése. Milyen érzés?
Eusebio Di Francesco: Ha nem láttam volna leírva, nem is tudnám. Remek mérföldkő, de remélem, hogy egy győzelemmel lesz okom ünnepelni.

Milyen hibákat szeretne elkerülni a tavalyi évi hazai meccs után?
Eusebio Di Francesco: Az a meccs 7 hónappal ezelőtt volt, szóval nem is értem, hogy mit számít ez most. Az Atalanta már játszott 7 tétmeccset, tudják mit akarnak játszani, és remek edzőjük van.

Hol végezhet a Roma a szezon végén?
Eusebio Di Francesco: Ezt túl korai lenne most megmondani. A nyáron sokat dolgoztunk együtt, és én bizakodó vagyok, mert sokat fejlődtünk, és még tudunk is fejlődni. Ott van például Pastore, aki az első meccsen rengeteg hibát vétett, és sokan úgy vélik, hogy nagyon keveset futott. Pedig egészen a 75. percig ő volt az, aki mindenki másnál többet futott a pályán. Amit eddig nem láthattunk tőle, az a legjobb tudása, amit igazán tud, de meggyőződésem, hogy hamarosan ez az idő is eljön.

Bryan Cristante most akár kezdő is lehet?
Eusebio Di Francesco: Remek fizikai állapotban van. Őt nagyon akartuk a nyáron, mert a középpálya mindkét oldalán képes játszani, de akár egy 4-2-3-1-es felállásban a 10-es posztján is tud játszani. Nagyon jól jártunk vele, mert nagyon jó fizikai adottságai vannak, és az előrejátékban nagyon erős. Szinte biztos, hogy holnap kezd.

Forrás: https://asroma.hu/hir/az_atalanta_elleni_merkozes_sajtotajekoztatoja/1535313010

Elemezzünk: Milan - Roma

A hétvégi kínálatból az AC Milan - AS Roma mérkőzéssel foglalkozunk részletesebben. Mit hoz a péntek esti találkozójuk? Olvasd tovább


Serie A: Meglesz Ronaldo első gólja?

Gyakorlatilag egy világ várja már Ronaldo első olaszországi gólját, ami lehet össze is jön hétvégén az újonc Parma otthonában. A játéknap másik kérdése, hogy képes-e végre összekapni magát az Inter?

Olvasd tovább

Quagliarella a Napoli ellen. :o :redchug:

Aztán ezt nyilatkozta: "Életem gólja? Dehogy. Az első háromban benne van, de van kettő, amit félpályáról lőttem, azokból választanék inkább". 8)