Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Összességében a verseny nem volt extra, legalábbis annyira izgalmas, mint pár éve (Kristoff vs Terpstra, Gilbert szökése, Sagan győzelme Cancellara ellen stb.). Az viszont nagyon durva, hogy Alejandro Valverde 8. lett élete első flandriáján. No komment.

Számomra Valverde etalon, egy korszakos zseni. Mindenáron akartam élőben is látni, mert szerintem ott van all time top3-ban. Ennyire komplett versenyző szerintem a jelenlegi mezőnyben nincsen. Saganról mondták, de ő is nagyon messze van a spanyoltól. Ez az eredménysor (zárójelben a legjobb helyezés):
Grand Tour:
Tour de France (3.), Giro d'Italia (3.), Vuelta a Espana (1.)
Egyhetesek:
Paris - Nice (2.), Volta a Catalunya (1.), Tour de Romandie (3.), Vuelta al País Vasco (1.), Critérium du Dauphiné (1.)
Momentumok:
Milano - Sanremo (7.), Tour of Flanders (8.), Liege - Bastogne - Liege (1.), Giro di Lombardia (2.)
További egynaposok:
Strade Bianche (3.), Amstel Gold Race (2.), La Fléche Wallone (1.), Clásica de San Sebastian (1.) és Világbajnokság (1.).

Hiányzik még neki egy jó Paris-Roubaix, de kinézem belőle, hogy jövőre azt is megpróbálja. Mindenféle mezőnyben megállja a helyét, különböző korszakokban tudott dominálni, gyakorlatilag 16 éve van ott a legjobbak között. 2003-ban még a legendás Roberto Heras mögött lett 3. a Vueltán, olyanokat előzött meg, mint Francisco Mancebo (aki amúgy még 43 évesen is a profik között van) vagy Michael Rasmussen.

World Tour: Katalónia után Baszkföld

Egy helyi versenyző jó szereplésére fogadnánk a baszk körverseny első etapján.  Olvasd tovább


Úgy néz ki, hogy 2020-ban Budapestről indul a Giro d'Italia, három szakaszt rendezhetnek itt.  :beerchug: :great:

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 11, 2019, 13:55:36
Úgy néz ki, hogy 2020-ban Budapestről indul a Giro d'Italia, három szakaszt rendezhetnek itt.  :beerchug: :great:
... és várhatóan Felcsúton lesz a hegyi befutó.   :beerchug::great:

Idézetet írta: csabax Dátum április 12, 2019, 14:00:46
... és várhatóan Felcsúton lesz a hegyi befutó.   :beerchug::great:
Ez magas labda  ;D


World Tour: A franciák klasszikusa

A legendás Paris - Roubaix, mely rengeteg gyötrelmet hoz a versenyzőknek! Olvasd tovább


A Quick-Step kerékpárosai úgy szétkapták Peter Sagant, mint Morzsi kutya a lábtörlőt.

Több szempontból is öröm volt ez a verseny:
- Philippe Gilbert győzelme, amivel negyedik klasszikusát nyerte. Élő legenda, ötöt csak Eddy Merckx és a tavaszi egynaposok királya, Roger de Vlaeminck tudott. Számomra Gilbert és Valverde az etalon kategóriába tartozik. Mindketten zseniálisan versenyeznek, korszakos zsenik, akiket közel sem kezelnek úgy, ahogyan azt megérdemelnék a tudásuk és eredményeik alapján. Van egy olyan érzésem, hogy jövőre kap még egy szerződést Gilbert a QS-től és ő lesz a vezér a Milano - Sanremón és mindent megtesznek majd, hogy megcsinálja a történelmi ötödik győzelmet. Véleményem szerint a jelenlegi mezőnyben ez sokkal nagyobb tett, mint a 70-es években. Gilbert azért is nőtt a szememben az elmúlt években, mert miután eljött a BMC-től hajlandó volt lemondani egy raklapnyi pénzről (1-2 millió euró), illetve az egyedüli vezér szerepről. Meg lett neki mondva, hogy kap majd versenyeket, lehetőségeket, de be kell neki is állni a sorba. Ennek eredménye az lett, hogy 34 éves kora után is nyerni tudott egy Flandriát, Paris - Roubaix-t és egy Amstel Gold Race-t. Ha a BMC-ben marad, megkockáztatom, hogy eltűnt volna GvA árnyékában.
- Nils Politt kapcsán, akivel egy hatos szorzót fogtam. Megmondom őszintén, elmúlt időszakban kicsit megkopott a szerencsém a bringás tippek kapcsán. Ez leginkább a nagy szorzókra vonatkozik. El kell ismerni, hogy az irodák egyre jobban lövik be ezeket, rengeteget fejlődtek, így már nagyon nehéz megverni őket. Nehezen fogadható sportág lett szerintem a bringa, iszonyat jól állítják be a H2H-t is, de ez a szorzó kicsit visszaadta a hitem, hogy néha még érdemes bevállalósnak lenni és figyelni a szorzókat, hátha valami félre megy. Politt a jövő egyik sztárja lehet pavékon, minden tehetsége megvan hozzá, hogy egyszer behúzza valamelyik nagy egynapost. Az már látszik, hogy elérkezett a korszakváltás, jöhet a 23-25 éves korosztály, izgalmas versenyzőkkel: van Aert, van der Poel, Politt, Sénéchal (úristen, már vagy 6 éve tartják őt potenciális PR győztesnek), Bettiol, Asgreen, Jungels, Benoot, Küng (nagyon bízok benne, hogy rááll ezekre az egynaposokra, mert simán ott lehet majd a top10-ben, érzéke és testalkata van hozzá). És akkor még ott van Lampaert és Naesen, akik kicsit idősebbek, de bennük is ott van a győzelem lehetősége.
- Evaldas Siskevicius tavalyi sztorija komoly volt, eddig négy indulásából háromszor be sem fejezte a versenyt, egyszer 80. lett. Elmúlt évben jött a söprős bácsi, litvánnal zárták szó szerint a napot, erre idén a semmiből hoz egy 9. helyet. Óriási, pláne 30 évesen és egy ilyen kis csapat tagjaként.

És a végére Sagan. Ejj Peto, ez az év nehéz lesz neked. Érthető, hogy ez van vele. A felkészülés nem úgy sikerült, ezt nyilatkozta is, meg látni is lehetett. Leginkább viszont a sok taktikai hibán érződik, hogy fejben egyáltalán nincsen ott. 2015 végén házasodott össze Katarina Smolkovával, következő évben rögtön meg is nyerte első klasszikusát, formában volt. Jöttek a győzelmek, látszódott rajta, hogy végre fejben is rendben van. Aztán 2018 nyarán jelentette be a válást, még nyert ugyan egy szakaszt a TdF-en, de már nem volt annyira rendben. Ezt leginkább a Vueltán szerzett négy második helye mutatta meg, mert az a Viviani győzte le őt kétszer, akit ő rendre elvert éveken át. A válás óta mindössze egy szakaszt nyert, hibázik a sprinteknél, rossz sávokat választ, vagy csak szimplán eltaktikázza a versenyt. Véleményem szerint egy jó Saganra szüksége van a mezőnynek, de megviselte őt a válás, gondolom Katarina vitte a gyermeküket is magával. Még két éves szerződése van Sagannak, mondja ő, hogy rendben van, de érződik rajta, hogy nincsen. Lehet fizikálisan bírná, de mintha már nem érdekelné az egész. Ahogyan elfigyeltem, egy verseny megnyerése motiválja még őt: Milano - Sanremo. Remélem azért az LBL-re összekapja magát és meglep mindenkit, de sokat nem tennék fel rá. Azt is megmerem kockáztatni, hogy amint kitölti a 2 éves szerződését a Borával, 31 évesen visszavonul (nyilatkozta ő már anno, hogy annyira nem érdekli az országi keró és lehet 30 éves kora körül abbahagyja).

Ez a Politt top3 hatalmas tipp volt, grat 8)

Idézetet írta: peshark Dátum október 19, 2018, 20:02:19
Végre megérkezett az amazonról Sagan könyve, remélem jó kis téma lesz, belekezdek... :D

"If there are a hundred riders at the start of a race there will be a hundred stories told at the end. Mine is a story about wearing the UCI rainbow jersey three years in a row. That's something you can only hear from me."
Ha már Sagan, akkor tavaly októberben Peshark írt róla (remélem jó könyv volt  :beerchug:), aki gondolja, az holnaptól magyarul is beszerezheti a szlovák világbajnok életéről szóló könyvet (előrendelés asszem a mai napig tart 20%-:
https://www.libri.hu/konyv/peter_sagan.az-en-vilagom-9.html



#701 április 16, 2019, 12:59:59, Pozzato
Óriási pozitívumnak tartom, hogy a pletykából végül valóság lett. Egyfelől nem örülök, amit művelnek a magyar kerékpársporttal (pályák, versenyzők ellehetetlenítése), másfelől viszont akadnak pozitív példák is, amik mellett nem lehet elmenni. Ilyen a Tour de Hongrie, illetve ez a Giro d'Italia rajt.

A Tour de Hongrie szépen halad a fejlődésben, végre találtak neki egy megfelelő helyet a naptárban is. Ez a június közepe ideálisnak tűnhet a Tour de France felkészülése szempontjából, annyi lehet csak a probléma hosszútávon, hogy egyre több HC-s verseny is kezdi erre az időszakra pozicionálni magát. Ilyen a szlovén és belga körverseny. Emiatt kérdéses lesz, hogy mikor kapja majd meg az eggyel magasabb besorolást a viadal, de az üdvözítő, hogy egyre több prokontinentális csapat fedezi fel a versenyünket.

Ebben nagyon sokat segített a tavalyi Manuel Belletti győzelem, azért ő mégis csak Giro szakaszgyőztes volt. Kedvelte a Tour de Hongrie-t, idén is visszatér, de itt lesz még rajta kívül:
-Cofidis: Nacer Bouhanni, Jesus és José Herrada, Darwin Atapuma, Christophe Laporte, Julien Simon stb.
-Israel Cycling Team: Rubén Plaza, Matthias Brandle, Davide Cimolai, Sondre Holst Enger, Kristian Sbaragli
-EvoPro: Wouter Wippers, Eugenio Alafaci
-Neri Sottoli: Dayer Quintana (Nairo öccse), Giovanni Visconti, Francesco Bongiorno

Azért, ha ezek közül a versenyzők közül már páran eljönnek, az sokat jelentene, de szerintem még várható egy-két prokonti csapat is. Aki pedig utána kedvet kap a bringához, annak jó hír lehet, hogy 3 nappal később, június 19-én kezdődik a már említett szlovén kör, ahol Tadej Pogacar és Matej Mohoric biztosan ott lesz, de tavalyi rajtlistából kiindulva (Primoz Roglic, Marcel Kittel, Rigoberto Urán, Rafal Majka, Dylan Groenewegen, Mark Cavendish, Caleb Ewan), idén is lesznek sztárok. Nincsen messze, kis túra bőven megéri, Szlovénia nagyon szép.

Rátérve a Giro rendezésre, van mögötte kis politika is, de ebbe ne menjünk bele jobban, örüljünk a sikernek. Három szakaszból az első egy kronó lesz, remélem látványos helyeken. Gondolom lesz egy kis Balaton és környéke. Mivel az elmúlt években a Girónak egyre komolyabb lett a rangja, megkedvelték a versenyzők is, ezért szerintem számíthatunk sztárparádéra:
- Froome: idén még Tourozik, de jövőre van esély egy Giróra, főleg, ha az Ineosnál tervek szerint haladnak és 2020-ban Bernal kapja a Tourt
- Valverde: imádja a versenyt, 2021-ben vonul csak vissza, szóval simán eljöhet ő is
- Nibali: lehet ez lesz az utolsó nagy GT-je
- Bardet: már nagyon pedzegette, szerintem jövőre lesz bőven kronó a TdF-en, szóval ő inkább itt indul
- Pinot: ő is visszatérhet, főleg, mert imádja az olasz hegyeket
- Kruijswijk: idén jöhet neki egy Tour, de jövőre oda tuti visszatér Roglic, szóval a hollandnak marad a Giro
- Yates: valamelyik tesó, szerintem Adam esélyesebb, idén Simon a Giro - Vuelta duplát próbálja
- Aru: neki szerintem a betegségek után a jövő évi Giro lehet a nagy visszatérés

Ez csak ilyen fejemben elképzelt kezdetleges rajtlista, de van rá sansz, főleg egy jó útvonallal. Én azt mondom, hogy akire nem lesz, az Tom Dumoulin, neki ez lehet az utolsó éve a Girón egy jó ideig, utána Tourozni fog, hasonlóan gondolkodom Roglicról is. Nélkülük is komoly mezőny alakulhat ki, remélem lesz sok sprintszakasz is, akkor láthatjuk Vivianit, Gaviriát és a többi klasszist. Abban is bízom, hogy Peák Barna az év végén lejáró SEG szerződését prokonti vagy world tour szerződésre cseréli, mert akkor jó esély van egy magyar bringásnak is szurkolni.

Más téma, ma próbálja megdönteni a belga Victor Campenaerts az egyórás világrekordot. Kapott hozzá egy speciális bringát, amiben rengeteg újítás van, melyeket már ő is alkalmazott az időfutamain. Mexikói magaslaton lesz a rekorddöntés, Namíbiában készült fel, illetve pár World Tour versenyen "gyakorolt". A forma nagyon rendben van, Tirrenón odacsapott mindenkinek a kétszeres Európa-bajnok, szóval teljesen reális az 1.30-as szorzó a rekorddöntésre. A Ridley egyedi fejlesztésű bringáját használja majd, speciálisan rászabott könyöklővel, aerodinamikai szempontból talán ez a bringa az egyik legjobb a rekord megdöntésére, magaslat is sokat kedvezhet, minden adott arra, hogy az 54,526-nél jobbat menjen.

Holnap Brabantse Pijl, jöhet az Alaphilippe vs van der Poel csata. Izgalmasnak ígérkezik, ők ketten a favoritok, de Matthews szerintem nagyon szépen ment a Flandrián, ő ott lehet a dobogó közelében (2.20), nagyobb szorzók után nézve pedig Dylan Teuns az, akin megakad a szemem, ha top3-ról van szó (4.50).

Mint közismert, nincs ingyen kenyér: közel 8 milliárd forintba kerül Magyarországnak, hogy innen rajtol a Giro d'Italia.

Teljesen mindegy mennyibe kerul, megeri. Orszagimazs.. A vilagon mindenhol tobb 10millioan nezik majd azt a 3szakaszt, bemutatva Budapestet es a tobbi érintett orszagreszt.
Hany meg hany ezer turista fog jonni vsak azert mert latta milyen szep a tulpartrol a Parlamant vagy a Budai var.. Vagy a Balaton.

Sokkal jobb ez igy, mint ha ebbol a penzbol egy szutyok utazz Magyarországra videot csinalnanak es eladnek kulfoldi tvnek, internetes portaloknak reklamkent..

World Tour: Érik a meglepetés

Az idei Amstel Gold Race a meglepetések versenye lehet.  Olvasd tovább