OTP Bank Liga 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Azt mondja az nso: "Szóba került Nikolics Nemanja esetleges szerződtetése is, ezzel kapcsolatban Kovács Zoltán megerősítette, hogy valóban leültek tárgyalni, és konkrét ajánlatot is kapott a játékos."

Noki a megmentő?  :redchug: :redchug: :redchug:

Kisvárda - Videoton

Normál esetben egy jó kis évbúcsúztató találkozó is lehetett volna ez a meccs, de Berke személye felülírt mindent. Olvasd el Várda írását ITT!




Puskás Akadémia - Zalaegerszegi TE

Nem látom erőt a Zalaegerszegben, ellenben a Puskásban érzem a tüzet a győzelemhez. Olvasd el Szigo írását ITT!

Fradi siker a DVTK otthonában?

Felhasználóink körében népszerűek az alábbi tippek, melyek között magyar és angol foci található, összesen 5-ös szorzóért.

Állítsd össze a szelvényt ide kattintva az Unbietnél!




NB1: Az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat a Fehérvár

Szombaton kora este történetének 100. összecsapására készül a listavezető Ferencváros a MOL Fehérvár ellen! Kőkemény, izgalmas rangadót várunk a mérkőzéstől! Olvasd tovább


NB1: Keleti derbire hangolunk

Szombaton délután olyan csapat látogat Kisvárdára, akiket eddig tétmeccsen még sosem sikerült legyőzniük a szabolcsiaknak! Olvasd tovább


NB1: Nagyon elmérték a Puskás szorzóját

Szombat délután a fővárosba utazik a Felcsút, s favorit helyett underdogként kezelik őket! Olvasd tovább


NB1: Testvérklubok csatája következik

A magyar élvonalbeli bajnokság szombati játéknapján a Ferencváros hazai szinten a "legkedvesebb" ellenfeléhez látogat! Olvasd tovább


NB1: Sok hűhó semmiért?

Szombaton rendezik a magyar élvonalbeli bajnokság 25. fordulóját, ami könnyen lehet, hogy az utolsó is lesz egyben a koronavírus okozta járvány miatt. Olvasd tovább


Jó hír a magyarfoci kedvelőinek hogy az utóbbi hetekben-az elmaradt fordulók alatt-sem csökkent jelentősen a nézőszám!

Remek hír! Folytatódhat az NB1!

A kormány hétfőtől az ország egész területén engedélyezi sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények közötti lebonyolítását, illetve edzések megtartását és látogatását, amivel lehetővé válik a labdarúgó OTP Bank Liga folytatása. Olvasd tovább

Egy menedzser szerint nőni fog a légiósok aránya a magyar labdarúgásban

A koronavírus-járvány hatására nőni fog a szabadon igazolható légiósok száma a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban egy játékosmenedzser szerint.

"A magyar piac speciális helyzetben van, hiszen a klubok éves költségvetése nagymértékben függ a központi támogatásoktól, így a központi szponzoroktól és a televíziós közvetítési jogok után járó pénzektől. Ez abból a szempontból előnyt jelent, hogy ha ezek nem változnak olyan nagyon, mint ahogy esetleg Nyugat-Európában történhet, úgy kevésbé fog negatívan hatni a csapatokra" - fogalmazott Paunoch Péter az M4 Sportnak.
   
A játékosügynök kifejtette: bár Nyugat-Európában magasak a televíziós közvetítési díjak, és sok együttes mellett állnak komoly szponzorok, ugyanakkor nem elhanyagolható a meccsnapi bevételek aránya. Példaként említette a Borussia Dortmundot, amely minden elmaradt hazai mérkőzésével közel hárommillió eurót veszít, márpedig egy ilyen tétel döntően befolyásolja az adott klub büdzséjét.

"Ilyenről Magyarországon nem beszélhetünk, legfeljebb a Ferencváros esetében. Ez tulajdonképpen hátrány, a közeljövőben viszont előny is lehet, hiszen fel fog értékelődni azon bajnokságok szerepe, ahol kevesebb lesz a változtatás" - mondta. Paunoch kifejezte azt a reményét, hogy Magyarországon nem lesz nagy gazdasági hatása a világjárványnak a csapatok gazdasági lehetőségeire.

"Így a csapataink tudnak olyan játékosokat igazolni, hogy az hatással lesz a bajnokság színvonalára, és összességében ebből a válogatott is profitálhat" - vélekedett.

"Ha a klubok erősíteni akarnak, és nem tudnak a transzferért fizetni, akkor kénytelenek lesznek külföldi játékosokat szerződtetni" - hangsúlyozta Paunoch. A légióskorlátozás eltörlése nyomán arra számít, a következő átigazolási időszakban húsznál is több szabadon igazolható külföldi labdarúgó kerül a magyar élvonalba. Ingyen szerződtethető magyar játékosokkal nem igazán számol, miután a minőségi hazai futballistákat hosszú távú kontraktusok kötik a klubjaikhoz.

(forrás: MTI)

Dajka László csatlakozik a Budapest Honvéd szakmai stábjához

Dajka László - aki közel egy évtizedet töltött játékosként a kispesti klubnál - csatlakozik a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának szakmai stábjához.


Az együttes honlapján Kun Gábor ügyvezető igazgató vasárnap közölte, hogy a klub "egyik ikonja tért haza", és a következő időszakban az élvonalbeli csapat szakmai munkájáért felelős Pisont Istvánt segíti.
   
"A rutinjára, a tapasztalatára és a karakterére nagyon számítunk, de nemcsak a szezon befejezéséig, hanem utána is. Reméljük, még hosszú ideig marad a Honvéd kötelékében" - nyilatkozta az ügyvezető Dajka Lászlóról.
   
A szakember - aki szerdán ünnepelte a 61. születésnapját - 231 meccsen lépett pályára a kispestieknél, és öt bajnoki cím részese volt. A válogatottban 24 alkalommal szerepelt, tagja volt az 1986-os világbajnokságon játszó keretnek. Dajka bő negyedszázados edzői karrierje során jó néhány klubnál megfordult, dolgozott korosztályos nemzeti csapat mellett is, legutóbb pedig Kisvárdán tevékenykedett szakmai igazgatóként, illetve vezetőedzőként. A tréner kispesti szerződése 2021. június 30-ig érvényes.
   
Dajka kiemelte: most jött el az ideje, hogy a Honvédnál vállaljon szerepet, és nagyon bízott benne, hogy nem úgy kell befejeznie az edzői pályafutását, hogy erre nem lesz lehetősége.
   
A Honvédtól március közepén közös megegyezéssel távozott Giuseppe Sannino és stábja, a vezetőedzői feladatokat ideiglenesen Pisont István vette át. A kispesti együttes 25 forduló után hatodik helyen áll az élvonalban, a Magyar Kupa elődöntőjében pedig a másodosztályú MTK Budapest lesz az ellenfele, amikor folytatódhat a szezon.

forrás: MTI

Meccsenként ötöt lehet majd cserélni a labdarúgó NB I-ben és az MK-ban

A mérkőzések során öt játékost lehet majd cserélni, amikor újraindul a magyar labdarúgó-idény - derül ki a magyar szövetség (MLSZ) elnökségi határozatából.


Az MLSZ hétfőn közölte, hogy a tervek szerint május 23-án, a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseivel folytatódik a hazai szezon, az OTP Bank Liga pedig május 30-án, a 26. fordulóval indulhat újra.
   
Az elnökségi határozatban szerepel, hogy a meccsek során öt cserejátékos léphet pályára, de a cserékre a mérkőzés alatt csak három időpontot lehet felhasználni (a félidőben végrehajtott csere ebbe nem számít bele). A találkozók során továbbá mindkét félidőben a játékrész felénél ivószünetet kell tartani a játékosok számára.
   
Ha sikerül lejátszani a hátralévő összes bajnoki mérkőzést, úgy az eredeti versenykiírás alapján dől el, mely klubok indulhatnak a nemzetközi kupákban. Ugyanez vonatkozik a Magyar Kupára, melynek győztese az Európa-ligában szerepelhet. Ha a kupagyőztes a bajnokságban dobogós helyen végez, az NB I negyedik helyezettje indul helyette az El-ben.
   
forrás: MTI