Darts fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Nagyon megfogyatkoztunk, ennyire kiábrándult mindenki a dartsból?  :( :)

Július 22. és 30. között elég komoly torna lesz, név szerint a World Matchplay, 32-es mezőnnyel, már az első körtől 10 nyertre menő meccsekkel. Érdekes torna lesz, amire lenne néhány erős tippem ha valakit érdekel, plusz csinálnék egy általam vízionált ágrajzot is, természetesen csak akkor, ha van rá igény, ezért kérdezném, hogy lesz valaki aki kíváncsi erre és/vagy megvitatná velem a dolgokat? :D

Én mindenképpen

Nyugi, nyári holtszezon van, de a World Matchplay-re 5 főoldali posztot tervezek a torna során! ;) Fel fog itt pörögni az élet nemsokára! ;)

A dartsra pedig nem lehet ráunni!  :beerchug:

Na örülök akkor ha még mindig van érdeklődés  :D

Akkor ide majd leírom azért a fő ötleteimet, néhány vonalat amit végigvinnék majd ha úgy adódnak az eredmények, meg csak feltöltöm majd azt az ágrajzot hogy képzelem el az egészet.. :)

2017 World Matchplay július 22.- július 30.

Egy nagyon komoly és rangos tornának nézünk elébe, ahol az első körben 10, majd 13, 16, az elődöntőkben 17, a döntőben pedig 18 nyert legig mennek a meccsek. A lebonyolításban érdekes még, hogy minimum 2 leggel kell nyerni a meccset, 10-9-nél tehát nincs vége a meccsnek, hanem valakinek kettővel kell nyerni. Ha elmennek 12-12-ig (tehát +5 leg után is X van), akkor döntő leg következik. Ezért lehetnek érdekesek a hendis oddsok, mert a +1,5/-1,5-re ugyanolyan odds van, mivel 2-vel kell nyerni, ezért gyakorlatilag ugyanaz, kivéve ha elmennek a döntő legig a meccsek.. :D Néhány elég jó oddsot lehet itt fogni szerintem, nézzük tehát az esélyeseket.

1. negyed

Michael van Gerwen

Nálam egyértelműen a verseny top favoritja, kisebb meccseken kapott már ki az elmúlt hónapokban, de ilyen hosszú meccseken, ahol már az első körben is 10 nyert leg kell, ott sajnos nem sok esély van ellene. Képes rosszul kezdeni meccseket (lásd Taylor ellen a 0-5 utáni laza fordítás), de ha kellően felhúzzák az agyát, akkor elkezd robot módjára dobálni, ami ellen alig van ellenszer. Akkor lehet ezen a tornán csak megverni MvG-t, ha valaki képes egy 100-110 közötti átlagot hozni ellene egy minimum 40%-os duplával, ami nagyon komoly teljesítmény azért.. Első körben Buntinggal játszik, aki képes a nagyok ellen nagy betlire, ezért nem is tartom túl sanszosnak, hogy 2-3-nál több leget hozzon Gerwen ellen, max ha az elején nagyon elalszik a holland. Következő körben kaphat egy Whitlockot, ott lehet egy kicsit szorosabb a meccs az elején, de nem hiszem, hogy megizzasztanák Gerwent.

A negyeddöntőben nálam MvG egy "meglepetés" ellenféllel játszik, méghozzá Joe Cullennel. Cullen az első körben Barneyval játszik, Barney nem olyan éles már mint volt, komolyabb ellenfelek ellen már nem úgy hozza magát, de ahogy a média oldala alapján látszik, nem is az első helyen áll már neki a darts. :( Cullen pedig szép átlagokat tud hozni, a 100 környékét simán tudja, a duplája is általában rendben van, a 160-as kiszállók meg főleg nagy erősségének számítanak.. :D Cullen ha továbbmegy Barney ellen, a Taylor-Price meccsről kap ellenfélt, ott az nagy csata lesz, ha Taylor bealszik, akkor bőven kikaphat Pricetól, de szerintem azért odateszi magát Phil és húzza az első kört. A nyolcaddöntőben összejöhet egy Taylor-Cullen meccs, nekem ott is Cullen lenne a favorit, főleg a lazasága, és a rendkívül jó szituban odadobott nyilai miatt. Ő nem fog megijedni Taylortól, nagyon érdekes meccs lehet az majd, de nálam Cullen behúzhatja.

Ezután jöhetne össze az MvG-Cullen meccs, ahol egy 16-8-as eredményt jósolok, Gerwen így a torna kései szakaszában már megint feljebb kapcsol, nem hiszem, hogy meg lehetne állítani..
----------------------------------------------------------------------------------
2.negyed

A második negyedben található Chizzy, Huybrechts, Lewis, és az élmezőnybe most berobbanó Rob Cross.

A Chisnall - King nagy meccs lehet az első körben jó sok 180-nal, magas átlagokkal, végül egy szoros Chizzy győzelemmel. Huybrechts megveri Norrist, nem lesz az sem könnyű meccs, de azért Kim jobb játékos, ami remélem, hogy ki is fog jönni. Lewis egy műtét után jön vissza, első körben Steve Beatonnal játszik, nem egyszerű ellenfél, de ezt még megoldja a kétszeres világbajnok. A felső ág legalsó meccse a Ian White - Rob Cross ütközet, Cross nagy formában van most, MvG-t is verte egy gyönyörű, összeszedett, legkevésbé sem izgulós játékkal. White sem lesz szerintem neki nagy feladat. Következő körben Chizzy egyértelmű favorit bárki ellen, ha hozza a szokásos nagy átlagát, akkor nem igazán lehet problémája. Lewis - Cross meccs érdekes lehet majd, örülnék ha Lewis visszatérne a régi formájába, de lehet nem Cross lesz a legmegfelelőbb ellenfél erre, nálam Cross húzhatja azt a meccset. Az elődöntőért azért Chizzy megfogja a villanyszerelőt, bár nem lesz könnyű, ha Chizzynek nem jön rendesen a dupla, akkor hiába jönnek majd a 180-ak, nem fog sokra menni Cross ellen.

Az elődöntőben szerintem egy Gerwen - Chisnall meccset láthatunk majd, viszont Chisnall nagyokat tud betlizni Gerwen ellen, ha úgy adódik, itt is lehet majd hendizni a kopaszt. (természetesen az addig látott játék alapján..)
----------------------------------------------------------------------------------
3.negyed

Garynek nincs könnyű negyede, az első meccset simán húzza majd, a másodikon viszont az egyre jobb formában lévő Daryl Gurney jöhet szemben, na az nagy ütközet lesz, de szerintem a skót a fontos pillanatokban elhelyezett duplákkal megveri Darylt. Negyeddöntőben nálam egyértelműen Suljovic jön szemben, neki nincs annyira nehéz ága idáig.
Klaasen is ezen az ágon van, viszont úgy érzem, Pipe ellen nagyot fog bukni. Pipe köztudottan nagyon lassú, ami nem illik Klaasen játékába, ki fog esni a ritmusból, és a rutinos angol nálam veri őt az első körben.

Az elődöntőért Anderson - Suljo meccs lehet, Gary egy szoros meccsen ezt behúzhatja, de azért akadhat gondja az osztrákkal, azt sem tartom kizártnak, hogy egy jó Suljovic megverheti a skót kétszeres világbajnokot.
----------------------------------------------------------------------------------
4.negyed

Michael Smith
Nálam ez a negyed Michael-é, ő rengeteget fejlődött a tavalyi évhez képest, nem a régi Michael ez, nagyon sajnáltam Gerwen ellen az elvesztett ET döntőben, pedig olyan gyönyörű 170-et dobott ki döntő pillanatban, hogy a kopasz is csak pislogott :D Nagyon nagy tömegeket hoz Smith folyamatosan, a duplái is általában rendben vannak. Ha összejön egy James Wade elleni csata a nyolcaddöntőben, ott mindenképp játszom Smitht, Wade mostanában nem hozza amit tud, ezt kihasználja majd Michael. Negyeddöntőben legnagyobb valósszínűséggel Smith - Wright meccs lesz, két rendkívül jó játékos, mindketten jó évüknek mondhatják a 2017-et, 180-akat lehet majd arra a meccsre pakolni, de Smith verheti Wrightot egy nagyon nagy csatában.

Az itteni elődöntő nálam Gary Anderson - Michael Smith meccset hozhat, Gary sem fogja megállítani szerintem Smitht, bejuthat a döntőbe Bully Boy ha tudja hozni az eddig megszokott jó játékát.

A döntő

Terveim szerint Gerwen - Smith döntőt látunk majd. Nagyon örülnék, ha Smith végre megverné MvG-t, de sajnos erre egy 18 nyert legig menő meccsen nem sok esélyt látok. Lesznek bőven 4 körös legek, 180-ak, nagy kiszállók, vagyis remélem egy nagyon jó meccset láthatunk majd. A végső győztesre Gerwent mondanám..

Néhány tipp az első körös meccsekre, illetve hosszútávú gondolatok..:

Michael Smith -3,5 2.00
Peter Wright -3,5 1.57
Daryl Gurney 1.61
Chisnall - King over 15,5 1.53
Joe Cullen +3,5 1.61
Rob Cross 1.66


4. negyed nyertese Michel Smith 5.50
Döntősök: MvG és Smith 23.00
Végső győztes: MvG 1.66


Ja, és itt az ágrajzom... :)
http://kephost.com/image/0zI1

#650 július 18, 2017, 17:41:52, robmiller
Hali!

Ha minden jól megy holnap, de legkésőbb csütörtökön jön ki az első poszt a World Matchplay-jel kapcsolatban! Szándékosan nem olvasom el az elemzésedet, mert nem akarom, hogy tudat alatt befolyásolja a megérzéseimet!  ;D Ez amolyan rigolya! De amint kinn van a cikk, elolvasom és reagálok rá én is! Jó érzés látni azt, hogy vannak még rajtam kívül darts-fanatikusok a fórumon! :) Na a lényeg, amiért írtam, hogy ne érezd magad egyedül, mert 1-2 nap múlva én is aktívan belevetem magam az itteni diskurzusba! :)

Addig is itt van kedvcsinálónak a 2015-ös torna introja: https://www.youtube.com/watch?v=FVkP68HRR5c

Már csak 4 nap!!!  :beerchug:

Rendben, várom az elemzésed, mert raknék 1-2 meccset, aztán hátha kapok egy kis megerősítést  ;)


Én is lelkesen nézem a darsot (idén láttam az összes Et versenyt :)) és követem robmiller írásait is,a mivel nagy hálával tartozok, bár már egyre gyakrabban tér el a véleményem :)
De ezer hála az elemzésekért, főleg hogy így nyári időszakban az egyik legkiszámíthatóbb sport a darts :)

Idézetet írta: robmiller Dátum július 20, 2017, 12:44:36
Első napi meglátások, ötletek:

https://www.sportfogadas.org/elozetesek/world-matchplay-hello-blackpool

Smith-el végképp egyetértek (ahogy az én írásomban ez jegyezve is van :D), viszont Websteréknél mondanék egy jobb opciót.. Ha azt nézzük hogy dobál most Wade, simán benne lehet hogy Webster 2-vel többször breakel nála, és akkor már egy 10-6/10-5 is kinézhet Wadenek, az pedig már nem over.. Webster hendi kb. ugyanilyen oddson ahogy az overt írtad szerintem jobb opció ide :)

Smith-3,5 vagy Andreson -3,5 alsóhangon de még nagyobb ruhát is kioszthatnak.
Wade-Webster: Ha Webster azt hozza amit tud akkor a mostani Wade ki fog kapni(és így lesz sztem)
tehát így rámegyek több egyszerivel is: +3,5 Webster ,+2,5 Webster + 1,5 Webster -1,5 Webster -2,5 Webster -3,5 Webster
a Wright Wilsonra meg csak élőben szigorúan mert Wilsont már láttam nagyon-nagyon jól talán a Gibraltári Et-n

Na ez tetszik nekem srácok! Végre van pezsgés, és tök jó dolgokat írtok! Sokkal jobban kíváncsi vagyok így a versenyre, hogy együtt agyalhatunk vajon melyik meccsen mi várható! Már csak 2 és fél nap!  :beerchug:

World Matchplay: Vasárnapi meccsdömping

Szombat este végre elrajtol a World Matchplay elnevezésű major-torna, mely a PDC világában az év egyik legjobban várt eseménye! A szombati felhozatalt vasárnap szinte egész napon át tartó meccsáradat követi! Olvasd tovább ITT!


Na hat a legelso meccs belekopott a levesembe.. :D
Smith ossze-visdza dobalt, mas kerdes, hogy West nagyon osszeszedetten jatszott, teljesen erdemelte a gyozelmet.
Websterek meccset jol gondoltuk, ott azert erdekes dolgok tortentek, aki latta tudja mirol beszelek.
Ezutan Garyek meccse is fantasztikus volt, kentek egymast a 180akkal boven, meg a rengeteg break, hihetetlen volt :D

Sajna nekem is. Pedig ezt a tippet éreztem legerősebbnek a nap folyamán. Sajna a tegnapi az ezen a téren veszteséges lett, mert ugyan jött a Webster hendikep és az Anderson-Kist leg-over is, viszont Wright továbbra is satnya 180-ak terén...közben összeütöttem egy táblázatot az első körös meccsekre vonatkozó megérzéseimmel. Kíváncsi leszek hétfő estére mekkora lesz a veszteség!  ;D