Elvek, Gondolatok és fogadási szokások + TIPPEK SOUND-tól

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Sziasztok

Két könnyű overt fogtam tegnap. Januárban zsinórban ez volt a 11. és 12. sikeres üzletem – nem szokott ilyen jól menni ez a hónap. Több ,,új" titkom/trükköm is van...sztem nem biztos, hogy elárulom őket, mert nagyon sokat dolgoztam értük.

A meccsekről:
A Spezia Aguedo-val előre cserélt, és azt gondoltam, hogy egy könnyű Milan kontra lezárja a meccset és 2:0. Viszont nem így lett fordult a kocka 1:2. A könnyű over ült (kötöttem, beírtam – gól), egy raklapnyi fogadó pedig beszopta a ,,hazait" – erről írtam tegnap, hogy miért nem volt okés szerintem. Röviden: nagyon sok a hiányzó a középpályáról, védelemből, hiába komplett a csapat elöl.

A Fiorentina földbe döngölte a Genoát. Nem szeretek 2:0 után fogadni, 3:0 után meg pláne. Mi van akkor, ha azt mondja a fölényes vezetés tudatában az edző, hogy gyerekek akkor ez megvan: öt csere és fék. Akik meg vesztésre állnak nem tudnak, akik meg vezetnek nem akarnak...- most nem ez volt 6:0.

Mikor láttam, hogy a firenzei meccs kányimunyi, néztem az nba-ben valami matekot. Mikor az Indiana-t számoltam (meccs előtt átlag 215 felett estek a találkozóin a pontok), éreztem, hogy itt lehet valami. Átlagban 212-re számoltam az overhatárt. Az irodák 209-re lőtték – na mondom ez jó is lesz. Az első öt percben stabilan 5 pont fölött szórtak – igazi fesztiválhangulat volt Los Angelesben, kötöttem a 205 overt! A vége 272 pont!!!!! ...hát ez. A fogadók álma!

Ma:
Spanyol meccsekre megyek rá:

20:00
Betis – Alaves

Pellegrinivel egészen extra szezont futnak a sevillaiak. Az fix 1-es 1,45. A 1,5 over alap, élőben remélek egy könnyű üzletet, ha nem lesz a félidő 3:0, akkor meg tudom csinálni.

21:30
Cadíz – Espanol

Egyetlen hazai győzelemmel bír a Cadíz, az x2 1,38 – ez tetszik is nekem. Alapban azt várom, hogy megszenvednek a vendégek, s ha gólok nem is, szögletek majd könnyen esnek le!

üdv:
sound

5,5 szöglet over Cadizban 1,31
még 2 kell van rá 25 perc

Sziasztok

12 jó üzlet után jött a hiba! Törvényszerű volt, illetve fel is rúgtam az egyik szabályomat...
Előtte volt a Betis meccse, ahol reméltem, hogy a szünetben nem lesz 3:0, és overezhető lesz a meccs...erre 3:0 a szünet.
Az Espanyol klasszisokkal jobb volt az első félidőben a Cadiznál és vezetett is, buktam a jó szorzós x2-őt. A másodikban egyenlített a hazai csapat és olyan volt a meccs, hogy azt éreztem, hogy mindkét csapat győzelemre tör. Két szöglet ez utolsó 25 percre realításnak tűnt. Két VAR által elvett cadizi gól (szerintem mindkettő véleményes volt – erősen), után jött egy érvényes. 2:1 után még inkább azt éreztem, hogy meglesz a két szöglet, aztán a semmiből 2:2. Megérdemelte volna a győzelmet a hazai csapat.

Ma
Valencia – Sevillára írtam gurut x2

Alapban szarul állok a guruban, kellene még 7 jó esemény, hét végére szerintem még 3-4-et össze tudok rakni!
Nem igazán találok más eseményt mára....nem akarok német/olasz kupameccseket kukázni, pedig lehet, hogy leesne valahol egy könnyű kimenetel.

üdv,
sound

Sziasztok

Tegnap jött a guru. A Valencia nem bírja még fizikálisan Bordalas letámadós fociját. Durvák a Denevérek, s szerintem tegnap is sokszor túllépték a keménység határvonalát. Őrület, hogy a bírók hagyják ezt, s hogy a Granadánál is engedték anno. Idegesítő volt, hogy a Sevilla a 16-osán belül vagy előterében adogatott percekig, és sokszor durva szabálytalanságok maradtak megtorlatlanok hazai oldalon, amiből sokszor labdát szereztek. Szünetben 1:1-nél próbáltam 5,5 overre lappiacot találni, mindenütt csak 6,5 volt és rossz szorzón 1,6 körül. Nem tetszett. Aztán megült a meccs alaposan, elfáradtak a Denevérek, az adódó lehetőségeit meg kihagyta a Sevilla. Normális esetben 1:0-nál lezárhatta volna ezt a vendégcsapat: Ocampos fejese, Rafa Mir kapufája – végül x, és 6 lap lett a vége. Kimondottan rossz 2. félidővel!
Ma
Nem szeretem a kupameccseket, mégis ráfanyalodok:

19:00
Elche – Real

A 2-es 1,50, a friss szuperkupagyőztes továbbjutása 1,22. Ki tudja, hogyan jönnek vissza a Közel-Keletről a Királyiak? Belenézek, ám a fix 2-esben érzek némi kockázatot.

20:00
Alba – Real

Euroliga kosárlabda! Ez a nap fő eseménye nálam. Az irodák az over határt 158-ra lőtték be. Én 151, 150 -re számoltam. Ez azt jelenti, hogy rossz dobószázalék mellett, pl a 166 under is 1,4! Ez tetszik igazán. Szerintem nem szórják le a felek a percenkénti 4 pontot! S ha közé rak a Real 10 pontot az utolsó negyedre, akkor végkép underes lehet az a játékrész: Vendégek kijátsszák a támadóidőket, az Alba meg elkapkodva elszórja....Szóval itt üzletet szagolok!

21:30
Bilbao – Barca

Nos ez nálam a jelenlegi helyzetben meccs előtt 1x – 1,50 feletti szorzóval. Meglátom, hogy meglátom-e. Tegnap pl 20:00 után egy órát aludtam és úgy tudtam megnézni a Sevillát. Ma nem tervezek ilyet, s lehet idő előtt kipurcanok...

üdv,
sound

Barca ellen nem tennék ma, elvileg a Bilbao ászai pihenőt kapnak. Érdemes lesz kezdőt várni, bár ha kijön, hogy Garcia, Muniain Inigo és Inaki is pihen, azért alakulnak a szorzók is, legalább nagyobb odds mellett fogatod az 1X-et.

163,5 under  Reál meccsèn
1,53

163 pont lett :)

Sziasztok

Tegnap néztem a Real spanyol kupameccsét – hát haloványak voltak Ancelottiék 0:0, aztán emberhátrányban fordítás a hosszabbításban. Én a félidőben elengedtem a meccset és mentem Berlinbe!
Alba-Real – Euroliga!

Nem tudtam elkapni a meccs elején a bukikat. Az első percek emlékeim így alakultak:
2; 0; 5; 2 – azaz ennyi pont született percenként 9/4 – 2,25-ös átlag. Rögtön fogtam volna egy 166 körüli undert, azonban most gyorsan reagált a piac a 157 under volt 1,45 körül 4 perc után. Tudtam, hogy itt most nem megverhető egyik iroda sem.
Az Euroliga sajátos forgatókönyve: kevés pontos első negyed; megszórt 2. és 3. negyed (általában itt el is dől a meccs, ha van egy favorit – most volt!); lityi-lötyi gyenge 4. negyed kevés ponttal.
A 2. játékrészben jött is a ponteső, voltak 7 és 9 pontos percek is a vége 50 (azért ezt nem vártam, 45-re gondoltam a maxot!). Még az elején 164, 163 körül mozgott a nekem tetsző 1,50 körüli kimenetel, türelmetlen voltam és kötöttem a 163,5 undert – hiba volt! A félidőben a 168 undert adták annyiért, mint amiért 163,5-et kötöttem, és 84 pontos első félidő után nagy szívásnak néztem elébe...
Aztán eldőlt a 3. negyedben a meccs (45 pont), volt 20 is közte emlékeim szerint. A 4. játékrészben meg pont kijött a 163! Szerencsém volt, tudás is volt mögötte, ha türelmesebb vagyok, nem kellett volna izgulnom a végén.

A Bilbaot 1:1-ig, a szünetig néztem – nagyon fáradt voltam, s nem éreztem az üzlet lehetőségét sem. Azon töprengtem, hogy a félidei 5 szöglet után (4:1 volt a Bilbaónak), elvileg a Barca majd bedominálja a labdabirtoklást és lesz még 4 sarokrúgás minimum, 8,5 over 1,30 alatt volt, a 9,5 over, meg 1,6 körül. Sehogyan sem tetszett mert tudják a csapatok, hogy ott a hosszabbítás és megül a meccs. Inkább aludtam, nézve a 2. félidő számait: 4 szöglet, 69 %-os vendég labdabirtoklás tök igazam volt. A vége hosszabbítás 3:2! Az előzetes 1x megállt.

Ma
Két meccs került a fókuszba:
Frankfurt – Bielefeld

A kiesés elől menekülő újonc ért el pár meglepetést. Ezért fázom a fix hazaitól, pedig törvényszerű. A Bielefeld ebben a német mezőnyben egy underes csapat, ha a Frankfurt tud dominálni, akkor meglehet a 3-4 gól, ha nem akkor viszont könnyű szöglet overt foghatunk a szünetben, pl ha 0:1-el fordulnak a felek.

Espanol – Betis

Ebben a meccsben benne van a gól. Főként a vendégek termékenyek, láthattam azonban kedden, hogy 2:1 után a semmiből is képes az Espanol is betalálni. A 1,5 over alap, 2. félidei könnyű over meg adja majd magát.

üdv,
sound


Szia,

nagyon jó ez a kis kosár meccs elemzés, összefoglaló!
Én is követem az Euroligát és már sokszor szívatott meg több csapat is a 4. negyedes leolvadással!
Érdekes ez a meccs közbeni "ponthullámzás" és biztosan megfigyelhető benne valami "törvényszerűség" ami alapján kilogikázható mikor és hol "érdemes" beszállni a fogadásba akár egyik akár másik oldalon. De mindenképp kell hozzá a szerencsefaktor is ahogy most a Te esetedben!! :great:
Ma én a Milano-ra és az Efes-re megyek rá! ;)
Az esti Betis meccsen pedig "kötelező" az over.

Sok sikert a mai tippekhez! :ok:

Euroliga és az under témában egy-két gondolat:
Szeretek olyan meccsre "menni" - ami Európa. Alapban az orosz, izraeli, török, görög helyszín iszapos,
Itt nem az a lényeg, hogy hű de nagy rasszista vagyok, hanem egy spanyol, olasz, német, szerb helyszín inkább hoz olyan standard forgatókönyvet amit "tudok" ismerek.
Kell a meccsbe egy toronymagas favorit, pl Barca, Real...és kellenek a számok:
összes pont az eddigi meccseken / meccsszámmal - mindkét csapatnál, s ez átlagolva kiad egy overhatárt.
ugyanez csak hazai és csak a vendég meccsek esetében szintén - s még a kettő is átlagolhat.

ha a 3 átlag kb egy szinten van pl.:
149
151
152

akkor azért van egy reális pontszámod, hogy hova lődd be az eseményt.
A számaimhoz jönnek az irodák - hova lövik ők be az overhatárt.

A tegnapi lehetőség azért volt jó, mert 151-re számoltam, s az irodák 158, 159 körülre lőtték, volt aki 160-ra. Azaz tényleg kezdéskor 3-4 perc után lehet fogni egy jó 165 undert fasza szorzón, ha lassúak a bukik - és van olyan!

Overhatár fogalma nálam: az a szám ahol egyenlő a két kimenet szorzója, pl.:
161,5 over: 1,91
161,5 under 1,91

..és akkor jön a forgatókönyv:
1 negyed - 35 pont alatt
2 - 3. negyed - 45 körül
4. negyed - gyenge, mert eldől a meccs, akár 30 pont alatti.

:D Szóval ennyi benne a szerencse  :D - ami azért kell, főleg, ha számoljuk a percenkénti pontokat, pontátlagokat pl 23 perc után 3,8 és hány perc van hátra stb....
Tegnapihoz tényleg kellett a mák, viszont a türelmetlenségem miatt estem bele ebbe a szarba, ha tudok 4-5 percet még várni, meg lett volna a kényelmes 5 pontos ráhagyás nyugim.

Az azért nagyon jó, mikor látod, hogy van a végéből 2 perc és lehet még 12 pont, miközben az esélyes vezet 15 ponttal - nos ezekre matekozom folyamat.

Hangsúlyozom: csak EUROLIGA!
Az NBA-ban teljesen mást számolok, máshogy.
S ha ezt visszaolvasom...hát rohadtul megdolgozom azért a nyomorult 1,5-es szorzóért  :D

Ég a Frankfurt 0:2
6 szögletnél 10,5 over 1,32

mennék a hazaiak erőlködnek...

Sziasztok

Pár szó a tegnapról.
A Frankfurt meccsén 0:1-et reméltem a szünetben, kaptam 0:2-őt. A szöglet over szempontjából tök mindegy, a gól over szempontjából nagyon nem (ott nálam halott meccs). Az esélyesebb hazai csapat 5:1-re ment a szögletek terén, alap, hogy mennek az egyenlítésért – kvázi jönnek a szögletek.
10,5 over kényelmesen meg kell legyen, gondoltam.. a 65. percben volt 10! Na mondom bevárom és megyek az Espanolra...
Volt több esély, (az eredmények.com tévesen írja a 77. perces szögletet, nem volt) voltak szerintem benézett sarokrúgások is, amiket kirúgásnak ítéltek...basszus a 93. percben jött a 11.! Azaz 28 percig nem volt, míg előtte átlag 6,5 percenként egy! Na ez is mák – meg valahol tudás is, leginkább balszerencse, hogy ennyit kellett várni a nyereségre, ennek simábbnak kellet volna lennie.

A német meccs szünetében néztem ahogy a Betis pik-pak fordít, s 1:2 után törvényszerű volt a 4. gól. Alap, hogy az 55-70. perc között szálok be, hát az 53. percben 1:3 lett, és így meghalt nekem a piac. oda sem kapcsoltam.
Tanulság:
Ha tartom az elveimet, és a szabályaimat, akkor - ha nehezen is -, jönnek az üzletek.

Ma:
Előre tudtam, hogy ma családozás van: színház, mama és lehet, hogy villanyfényes szánkózás is. Volt már jó hólapátolás, most készülődünk, pakolunk – 3 gyerekkel ez egy külön élmény.
Így az egész napot inkább elengedem!
Este a Lazio-Atalantára beérek szerintem – írtam rá gurut 2,5 overra!
Ugyanebben az idősávban az Atleticonak nehéz meccse lesz 21:00-tól. Remélem fél óra alatt leesik a három gól Rómában és akkor átmegyek Madridba. A Valencia durva lesz megint, talán könnyű lapovert megcsíphetek! Itt az 5,5 overt kínálják 1,8-ért....kár, hogy nincs 4,5 over 1,3 körül kezdéskor...

üdv, sound

8 lap 1:2 Madridban
30 perc a végéig 1,61 a 9,5 over

Sziasztok

Tegnap megszívatott a bet365. Kiírták, hogy 8. bűntető lap, egyből kötöttem a 9,5 overt az Atletico meccsén. Nos utána nézem, hogy csak a 7. volt (Unibet, eredmenyek.com) – majd a bet365 is korrigált! Szerintem nem kötöttem volna meg az üzletet. Én voltam a hibás, mert a laziót néztem addig, s nem voltam képben, kapkodtam...
Jó negyedórát nem volt lap, durvaság annál több, csupán Simeone kapott reklamálásért. Majd Suarez is besárgult egy tiszta les beintése után, gyalázta a partjelzőt és jött a Valencia kapusának időhúzós lapja, majd Herreira kapott egy olyan faultra sárgát, amit Bordalasék 3-4 percenként csinálnak. Gyakorlatilag a 82-84. perc között jött a három ,,zsutikarton" – na mondom akkor irány a forró fürdő....kijöttem látom, hogy 3:2, 11 lap!

Előtte sajnos az Atalanta megint tolt egy 0:0-t, elvitte a gurumat, s ez egyben 2022 első szívós elemzése volt tőlem. Ezt a meccset szerintem cumizta az egész fogadói társadalom.

Ma
Jó események jönnek, viszont el akarom vinni a vizslát egy 10 km körüli túrára hamarosan. Kérdéses mikor érek vissza, vélhetően napnyugta előtt...
Az események és a fogadói tervek – ezekre kapcsolódom élőben, ha jelen tudok lenni:

Lipcse legyőzi a Wolfit! 1,5
A Bayern nagyon veri a Herthát erről írtam gurut is 2,5 over
Rayo – Atletic meccs 1,5 over! Guruztam
Milan – Juve – nálam tipikus 1:1! Sztem vezetnek a zebrák Ibra meg majd egyenlít. Allegri stabilizálta a Juventust az elmúlt hetekben, s 0:1-nél az 55. percben lehet fogni egy könnyű overt.
Kötelező lenne a Barca győzelme. Remélem égnek a szünetben (1:0), s akkor jöhet egy könnyű szögletover!

Utána jövő csütörtökig nem lesz foci – nincs olyan meccs, ami benne van az általam követett piacokban. majd indul a magyar, horvát, svájci liga! Így hétfő szünnap, keddtől a kosárlabdára figyelek majd...számolok.

üdv, sound

Sziasztok

Tegnap néztem a Bayernt, a Romát és a Rayót – szurkoltam a gurukért és a Tippliga tippekért.
A Bayern és a Roma jött.
Úgy éreztem 0:1-nél, a 80. perc tájékán is, hogy sima a 1,5 over (volt 1-2 magadható 11-es szitu...), végül egy gól maradt.
Viszont kellően elfáradtam az esti meccsekre, ahol egyik eseményen sem azt történt az első félidőben, amit vártam. A Milan és a Barca is tolt egy orbitális 0:0-t. Alapban az olasz meccset kidobtam a kukába. Az Alavesen gondolkodtam szöglet overben. Szenvednek a katalánok és csak a szögleteket rúgják - gondoltam. Azonban elvetettem a szünetben ezt is, mert, ha korán betalálnak, akkor elpasszolgatnak 30-40 percet is és volt pénz, nincs pénz. Így hát kikapcs.

Tanulság: van, hogy nem lehet/nem tudok üzletet csinálni.
Ma szünnap!
Holnap kosár tervekkel jövök!

üdv,
sound


Sziasztok

Jó az ilyen szünnap, mint a tegnapi. Fogadói szempontból megint átszámoltam közel egy évet:
Adott piac
kimenetek
odds határok

mentén, hogy lássam érdemes-e új stratégiát is építeni vagy sem. Oda jutottam, hogy 2021 jó profitot csinált volna; 2020 a csonka év bukós lett volna; ki kell számolnom 2019-et is. Persze ilyenkor havi bontásban, több exellel dolgozom. Mondhatni elfáradtam, ma még folytatom, mert nem megyek melózni, csak egy kicsit...

Maradok viszont egy standard üzletnél:
Real-Kazany

Magam 149-151 közé lőttem az overhatárt. Az irodák 156-ra. Adott egy könnyű under lehetősége 163-166 körül az elején, ha rosszul dobnak. A Real overes, a Kazany underes csapat. Októberben győztek az oroszok 123 pontos meccsen. Ha nem lesz meglepi, akkor dominál a Real és behúzza, vélhetőleg egy rossz első negyed után 135-140 overt is adnak majd 1,5 körül. Itt lesz a dilemma: jön -e a ponterős 2., 3. negyed?
Nos nézem, meglátom, ha fogom, akkor írom.

üdv:
sound