Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Donwemer Dátum november 12, 2015, 12:30:26
Megkapják azt a pár ezer forintot,és eljátszák a hülyét,ilyen egyszerű. Egy ismerősöm volt benne,innen tudom. De ennél sokkal durvább dolgok is vannak,ismerek tv2-nél egy sminkest,olyanokat mond néha,amin még én is meglepődök ,pedig tudom hogy a média egy nagy humbuk.

Mesélj, engem érdekelne.

1-2 hete mesélte pl hogy van a friderikusznak ez az új műsora,hogy összeköltözik valakivel 1 napig. Egyikben a Noszály Sándor volt bent,én nem láttam megmondom őszintén,de mesélte hogy végig mondta a műsorban hogy ő már nem piál,leszokott,abbahagyta,emellett meg a műsort 5 percenként leállította hogy kitudjon menni az öltözőbe piálni  ;D  De azért az öreg frici sem egy mintapéldány,ő róla is van egy legenda ami igaz is,de azt gondolom ismered.

Nem ment ki az öltözőbe piálni, simán piált a műsorban is a Noszály.

Akkor meg főleg vicc az egész ember,meg a műsor is. De hogy mondjak durvábbat. Azt tudni kell hogy én régebben jártam  film forgatásokra mint statiszta,és ott az egyik 1 hetes forgatás alatt sokat beszéltem  egy csávóval,aki akkor még nem szerepelt az éjjel nappal budapestben,de azóta bekerült,mert a főszereplő csávónak jó haverja. Mondta nekem hogy ugye a lányok nagy része azok végigoboáztak mindenkit hogy bekerüljenek,ez még nem is annyira meglepő szerintem,de pl az a Lali azért került be,mert hogy,odapúcsított 1-2 emberkének,hogy finoman fogalmazzak.

Valami sorozatot elkezdenék nézni, de teljesen vakon vagyok ilyen téren, éjjelnappalt meg barátok köztöt nézem aztán ennyi. ;D Vmi ajánlat esetleg? Régen mondtak nekem olyat, h Kaliforgia, arról vmi vélemény?

Jó sokat kell majd pótolnod a BK és társai után.  ;D ;D Pár sorozatajánló, bár nem tudom, hogy milyen típusút, és hosszút szeretnél.

Kaliforgia/Californication: Egy "kicsit" lecsúszott írót alakít David Duchovny, aki falja a nőket, és közben próbál újabb és újabb könyveket írni, illetve visszakapni élete szerelmét. Röviden nekem benne van a top5 vígjátékban bár az utolsó évadok nem sikerültek túl erősre.

Briliáns Elmék/Suits: Két zseniről szól tulajdonképpen a sorozat. Mike egy futár, akinek zseniális agya van, de sohasem végzett egyetemet, Harvey pedig az egyik legnagyobb ügyvédi iroda sztárügyvédje. Ő fedezi fel Mike-ot, és onnantól galibák sora kezdődik.

Drót/Wire: Az egyik legjobb akció/krimi sorozat. Egy etalon. Egy droghálózat felgöngyölítéséről szól, amiben szinte bármi megengedett bárkinek. Lebilincselő részek, nagyon jó sztori.

Narcos: Pablo Escobar életéről szól. Azt hiszem ehhez ennyi elég is. Az egyik legfelkapottabb sorozat lett. Kiváló képi világ, valóságos sztori, és olyan mintha a 1980-as évekbeli Kolumbiában élnénk mi is.

Kártyavár/House of Cards: Az amerikai politikáról szól. Francis Underwood miniszterelnök akar lenni, és ezért ő, illetve gátlástalan felesége, bármire képesek. Az egyik legjobb sorozat, amit láttam.

Dexter: A sorozatgyilkos vérnyomelemző. A rendőrségen dolgozik Dexter, viszont szabadidejében bűnös embereket öl szigorú szabályai szerint. Az utolsó évadok nem sikerültek túl erősre, de így is etalon sorozat.

Maffiózók/Sopranos: Tony Soprano és családjának életét mutatja be. Alapmű szerintem.

Szégyentelenek/Shameless: Szinte már kínos sorozat arról, hogy milyen egy lecsúszott család élete, ahol egy még alig felnőtt lánytestvér neveli a maradék családját, miután az apja alkoholista, az anyja meg elhagyta őket. Zseniális vígjáték.

Kemény motorosok/Sons of Anarchy: Egy fegyverben utazó és lázadó motoros bandáról szól, és az ő belső, illetve külső viszályaikról.

Fargo: Minden évad más sztorit mesél el, más szereplőgárdával. Az első évadban a zseniális Billy Bob Thorntonnal az élen egy mészárlás zajlik a kis minnesotai városban. Kár volt eddig húznom a sorozatot, mert egyben vicces és komoly, illetve elgondolkodtató is.

Törtetők/Entourage: Erre nincsenek szavak.  ;D  Nekem nagyon bejött az egész sorozat anno. Egy fiatal sztár hollywoodba való jutásáról szól, hogyan lesz sztár, és hogyan éli ezt meg ő is, illetve a sleppje is. Jó vígjáték sorozat. Könnyed és laza, és gyorsan le lehet darálni.


Írhatnék még rengeteg sorozatról (Hannibal, Homeland, Walking Dead stb.), de akkor sohasem érne véget ez a hsz.  ;D

#111 november 20, 2015, 19:50:50, butyi
Idézetet írta: hubika88 Dátum november 20, 2015, 19:08:53
Valami sorozatot elkezdenék nézni, de teljesen vakon vagyok ilyen téren, éjjelnappalt meg barátok köztöt nézem aztán ennyi. ;D Vmi ajánlat esetleg? Régen mondtak nekem olyat, h Kaliforgia, arról vmi vélemény?
a legnagyobb televíziós áttöréssel; a tévés sorozatok legnagyobb hősével, Jack Bauerrel kell kezdeni  :D
24 (2001–2010)
http://www.imdb.com/title/tt0285331/

ah ezerköszi Pozzato, inkább a vígjáték emg a krimi vonalon indulnék el, azt hiszem most le is foglaltál egy pár hónapra  ;D

köszi butyi neked is  :beerchug:

Narcos első évadán vagyok túl. Elég kényes az ízlésem, szóval megnézem minek indulok neki, így szerencsére ritkán csalódok. Ezúttal sem kellett, ment a darálás, Pozzato kollégához hasonlóan én is csak ajánlani tudom.

A Drót és a Kártyavár nálam is ott vannak az elitben, nagyon bejött a Sons Of Anarchy, Maffiózók is. Fargo-t szintén láttam, és bár nem kimondottan az én műfajom, de ettől függetlenül is lekötött.

Fargo-hoz hasonlóan elég egyedi sorozat a True Detective (A törvény nevében) is, bár itt nyoma nincs a humornak. Viszont itt is 1 évados nyomozás van, ismertebb színészekkel (Matthew McConaughey nagy kedvenc lett az utóbbi években), és az első évad 2-3 rész után rendesen magába szippantott.

Biztos volt már róla szó korábban, de kiegészíteném a listát a Breaking Bad-el (Totál Szívás), ami egy hibátlan remekmű. Nem véletlen a 9.5 az Imdb-n. Idén kijött a testvérsorozata, a Better Call Saul is, arról az ügyvédről aki a Breaking Bad-ben szerepelt és az sem okozott eddig csalódást. Trónok harca őrület van, ha bejön a fantasy, akkor kötelező darab, bár ha valaki nem kimondottan rajongója ennek a műfajnak, annak is mindenképp érdemes belenézni, vagy még inkább elolvasni a könyveket, mert zseniális az egész világa. Csak írhatna gyorsabban is Martin bácsi, jó lenne, ha befejezné, még mielőtt távozik az örök vadászmezőkre.  ;D ::)

Ha történelmi, akkor a két évados Róma és a Spartacus. Jó volt a Daredevil, ha valakinek még nem ment az agyára a képregények világa, akkor az nézze meg. Én többet vártam tőle az előzetes értékelések alapján, a casting nem igazán jött be, kivéve Wilson Fisk-ét. 20-as, 30-as évek amerikája, szesztilalom, Al Capone és Steve Buscemi a Gengszterkorzó-ban (Boardwalk Empire).

Birmingham bandája és a Mr Robot, amik tervben vannak, ha valaki már látta valamelyiket, annak szívesen olvasnám a véleményét.

Idézetet írta: secretariat Dátum december 18, 2015, 09:32:19
Birmingham bandája és a Mr Robot, amik tervben vannak, ha valaki már látta valamelyiket, annak szívesen olvasnám a véleményét.
Én nem láttam volna őket?  ;D

Birmingham bandája / Peaky Blinders:
Anno mikor kijött az első évad rögtön meg is néztem. Nekem nagy problémám volt vele kapcsolatban, hogy rövid. Mindkét eddig kijött évad 6-6 részes, pedig jobb lett volna egy 10 vagy 12 részes évad. Simán elbírta volna a sorozat. Így kicsit tömörre sikeredett, de nagyon jó kis sorozat. Én a gengszterkorzóhoz hasonlítanám (már ami a régi stílusát illeti). Nekem ami nagyon tetszett az a látványvilág, illetve a legjobb szereplőt választották a főszerepre (Batmanből ismert Madárijesztőt). Ez a két dolog szinte el is viszi a hátán a sorozatot. Hátulütője azonban mint említettem, hogy rövid a sorozat, így nehezen tud kibontakozni, és ha sikerül is, akkor pedig elkapkodják a dolgokat. Azonban mindenféleképpen érdemes megnézni.

Mr. Robot:
Én viszonylag gyorsan ledaráltam a sorozatot, mert eléggé beszippantott. Rami Malek főszereplése elengedhetetlen a sorozat jó minőségéhez. Más színésszel el sem tudtam volna képzelni ezt a magába forduló hacker főszerepet. Egy kis spoiler Malek fő célja a sorozatban miután beállt egy hacker bandába, hogy eltörölje az emberek adósságát. Nekem személy szerint az utolsó rész annyira nem tetszett, de ez nem von le semmit a sorozat értékéből.

Nálam mindkét sorozat 10/8-as.

Közben végignéztem az Aranyélet első évadát. Annak ellenére, hogy magyar sorozat, és itthon forgatták, nálam benne van az idei top5-ben, már ami a sorozatokat illeti. Szerintem minden idők legjobb magyar sorozata, nagyon erős színészi gárdával és sztorival. Kiválóan írták meg a forgatókönyvet, igazán magával ragadó sorozat. A 6. részben lévő családi dráma pedig nálam az év jelenete. Zseniális alkotás, pacsi a készítőknek.


Ha lesz időm a hétvégén, akkor írok kicsit bővebben a Rectifyről (fórumos kolléga ajánlotta  :ok:), és az Ash vs Evil Deadről, illetve The Man in the High Castleről. Mindhármat csak ajánlani tudom.  :ok:


Elöljáróban annyit a sorozatokról:
Rectify: A főhős 19 évet tölt a halálsoron egy gyilkosság vádjával....majd szabadlábra helyezik egy új bizonyítéknak hála..
Ash vs Evil Dead: Horrorkomédia, ahol szó szerint fröcsög a vér, és hatalmas dumák vannak
The Man in the High Castleről: A németek nyerik a II. Világháborút, és ezek után a nácik által uralt Amerikába csöppenünk (horogkeresztes Times Square stb.)

Ash vs Evil Dead Bruce Campbell-el?  ;D Benézek a "sorozat-boltba", ennyi elég is hozzá. :redchug: Köszi a tippet/tippeket!  :ok:

Leftovers-t lessétek.

Idézetet írta: stdavid Dátum december 19, 2015, 14:53:49
Leftovers-t lessétek.

Érdekes, mert IMDB-n az egész sorozat nincs olyan magasra értékelve, viszont a junkie-n human a 2. évadra 10/10-et adott és részenként már találtam 9.8-ast is az IMDB-n. ::) Jövőre megvárom a záróévadot, utána valószínűleg ledarálom az egészet. :ok:

Idézetet írta: secretariat Dátum december 22, 2015, 11:25:41
Érdekes, mert IMDB-n az egész sorozat nincs olyan magasra értékelve, viszont a junkie-n human a 2. évadra 10/10-et adott és részenként már találtam 9.8-ast is az IMDB-n. ::) Jövőre megvárom a záróévadot, utána valószínűleg ledarálom az egészet. :ok:
Kell hozzá némi sütnivaló, hogy megértse az ember. :D
De sztem az epizódok az egész 2. évadban 9 felett vannak. Az első évadnak az eleje indult nehezen (olyan 3-4 rész), akkor olvastam pár embertől h kaszálták. Hibáztak vele. :great:

Szóval jöjjön pár sorozatajánló:
Lucifer:
www.youtube.com/watch?v=X4bF_quwNtw

Kaptunk egy újabb nyomozós sorozatot, ahol most beüt az alvilági szál, szó szerint alvilági, ugyanis a főszereplő Lucifer. Azt vártam, hogy gyenge lesz, de szerintem még egy heti nyomozós sorozat sem kötött le így. Ültek a poénok, a főszereplő kiváló (pedig voltak nagy melléfogások filmes pályafutása során), és egyelőre eléggé ígéretesnek tűnik. Kíváncsi vagyok milyen irányba megy el a sorozat.
Kezdésnek 8/10


Legends of Tomorrow
www.youtube.com/watch?v=_rgzmQ_vpSo

Lenyomtam az első két részt és joggal kérdezhetem, hogy mégis mi az isten ez? Borzasztó. 40 perc szenvedés. Nem tudnék kiemelni egy szereplőt sem, mert úgy az egész kompletten gatyi és nézhetetlen. Lehet később beindul, de azzal megvárom a külföldi kritikákat, mert erre nem fecsérelek az életemből újabb időt.
1/10


American Crime Story
www.youtube.com/watch?v=b9Qoo8vh-Ms

O.J. Simpson ügye sorozatban. Travolta, Schwimmer, Kenneth Choi, Selma Blair és Cuba Gooding Jr. Parádés szereposztás és állítólag jól nyitott a sorozat a kritikusoknál. Ma este premier. 


Ash vs Evil Dead
www.youtube.com/watch?v=JxV4jKsxOs0

Imádtam. Zseniális alkotás és aki szereti a humort, vért, horrort és hülyéskedést annak ez kötelező darab. Bruce Campbell a legnagyobb formák egyike. Nem nagyon tudok róla többet írni, mert ezt látni kell.  ;D
Nálam ez 9/10



Galavant
www.youtube.com/watch?v=Re5TuVwtYJE

Ezek a kérdések merültek fel a sorozat kapcsán bennem: Musical? Hát kell ez nekem? Kell hát! Nem szeretem a zenés alkotásokat, de ez kiváló lett. Vicces, könnyed és laza. A király kifejezetten nagy forma benne. Első évad 6 részes mindössze és csak 20 percesek, szóval szerintem egy próbát bőven megér. Januárban kezdett a második évad, és az is parádés eddig.
8/10


Into the Badlands
www.youtube.com/watch?v=CI8azt_QhDk

Nem vártam sokat ettől a sorozattól, de végignéztem az első évadot. Meglepett. Nem volt egy kiemelkedő sztorija, de a harcok nagyon látványosak voltak (meríthetne belőle az Arrow..), a szereplők jók és szerintem meg fogom nézni a második évadot. Egy kitalált jövőben játszódik a sztori és aki nem szeret feliratokat olvasni, annak elérhető szinkronosan is a sorozat.
7/10 a harci jelenetek miatt


Jessica Jones
www.youtube.com/watch?v=nWHUjuJ8zxE

Nem vártam sokat egy női szuperhősös sorozattól, de szerintem itt is eléggé jót alkotott a Netflix. Nem az a Flash féle könnyed laza szuperhősös sztori. Lehet elfogult vagyok, mert bírom Krysten Rittert, de szerintem ez a sorozat jobb lett, mint a másik Netflixes sztori a Daredevil. Komorabb és a főszereplő is erősebb karakter.
7,5/10



The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst
www.youtube.com/watch?v=tEPG9z9rHsc

Megtörtént eseményeket dolgoz fel, és ha HBO, akkor általában minőségi sorozatot láthatunk. Most is ez történt. Hat részes minisorozat kiváló alkotás. Három bűnesetet egy valós személy Robert Durst köt össze. Nagyon különleges alkotás és megéri a ráfordított időt.
9/10




Jelenleg is futó sorozatok:
Arrow: Meddig tart még a szenvedés? Egyre lejjebb süllyed a színvonal. Nem értem, hogy miért nem adnak több szerepet Damien Darkhnak és miért erőltetik a szerelmi szálakat. A verekedések egyre gyengébbek és ha nem történik változás, akkor évad végén búcsúzom a sorozattól.
Flash: Nem nagyon tudok mit mondani...csalódás eddig a második évad. Zoomból eddig nagyon keveset láttunk és itt is egyre több szerepet kapnak az érzelmek. Ami nem lenne akkora baj, csak ez a sorozat rovására megy. Első évad eléggé jó volt, de ez a második eddig felejthető.
Shameless: Még mindig hatalmas. Az egyik legjobb futó sorozat. Lip és Carl elviszi a hátán a sorozatot. Második rész kicsit gyengébb volt, de a harmadikra újra beindult a sorozat.
Suits: Erősen kezdett az ötödik évad második fele. Van még potenciál a sorozatban és a mostani fő ellenfél talán méltó is lesz Harveyéknak.
X-Akták: Gyenge kezdés, de kezd magához térni Hank Mulder és a sorozat. Második és harmadik rész már nézhető.