Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


5 .részig láttam az Aranyéletet nekem kezd sok lenni.Folytatás is következmények nélküli lesz akkor szerintem be is fejezem .

Idézetet írta: Pirata Dátum december 12, 2016, 14:53:57
5 .részig láttam az Aranyéletet nekem kezd sok lenni.Folytatás is következmények nélküli lesz akkor szerintem be is fejezem .
Már írtam, hogy én is ezt éreztem, de látva a hatodik és hetedik részt, azt javaslom, hogy folytasd, sokat javult.

Kész, végem, haccáz. ;D


#244 december 16, 2016, 14:18:08, Knapp
A Westworld hangulata és sztorija tetszett, de néha már untam. Valahogy senkiért nem lehetett aggódni vagy szurkolni, az alapsztorit meg azért a sci-fi írók már elég jól körüljárták az elmúlt egy évszázadban.
Nálam viszont pont az utolsó rész emelt a sorozaton, most kedvem van újranézni az egészet, azokra a részletekre is figyelve, amelyeken első alkalommal átsiklottam. (nem aludtam, csak a szemem pihentettem!)

Az Aranyéletnél úgy érzem, mint ha rohannának valahova a készítők. 2-3 részen belül lezárnak olyan szálakat, amelyek egy évadon keresztül futhatnának. Persze ennek is van előnye, csak így hamar múlik a feszültség.
Engem egyaránt emlékeztet a sorozat a Maffiózokra és a Szívtipró gimire (vagy egy Barátok köztre).   ;D
Egyrészt ott van a férfi főszereplők és Ónodi Eszter (számomra) hiteles színészi játéka, másrészt meg a túlbeszélt, szájbarágós jelenetek, ahol életszerűtlen, szappanoperába illő mondatokban foglalják össze az eddig történteket, nehogy gondolkoznod kelljen... Néha már kínos.
A retro szál jó ötlet, de szerintem a 80-as években még nem drónnal filmezték az országúti autós jeleneteket.  :)

Az ifjú pápa még, amit néztem az ősszel, a zenéi, a látványvilága, Jud Law és a "statiszták" játéka különleges hangulatú sorozatot eredményezett. Néhány jelenetre sokáig emlékezni fogok, néha vicces, néha elgondolkodtató, néha viszont nagyon idegesítő és frusztráló az egész...
Méltóság és gyarlóság a Vatikánban.
Persze azért sztorija is lehetett volna.   ;)
Állítólag lesz 2. évad, bár a készítők nem voltak benne biztosak az utolsó rész alapján.

Idézetet írta: Knapp Dátum december 16, 2016, 14:15:08
Engem egyaránt emlékeztet a sorozat a Maffiózokra és a Szívtipró gimire (vagy egy Barátok köztre).   ;D

Pont ezt éreztem én is a legutóbbi részek alatt ;D Már-már ettől magyar szerintem, hogy hullámzik össze-vissza, és nem tud egy csapásirányba menni. Nekem a Maffiózók az örök kedvenc, szóval azok a jelenetek tetszenek leginkább az Aranyéletben is, amik ezt idézik. Például amikor Miklósi Attila ellopja a bolti rakományt és azzal próbálja megmenteni Márkot, aztán némi vértenger folyik az utcára, na az nagy volt. Majd következő rész, Mira szenved és hozza az amúgy is B kategóirás Szívtipró gimire emlékeztető, de még annál is jobban lebutított jelenteit az ügyésszel.

Szerintem ez egyrészt a készítők hibája, másrészt a nézőké is. Régebben azt hittem, hogy egy nagyon okos emberekből álló országban élünk, de mára felfogtam én is, hogy ez közel sincs így. Amíg itthon a legnézettebb "művek" a BK, Valóvilág és társai, addig a sorozatkészítőknek ezt a közeget is meg kell fogni a nézettség miatt. Ezért is le kell butítani a sorozatokat, hogy mindenki megértse (külföldön most ezt éreztem a Westworldnél is, mikor jött az Ed Harris - Jimmi Simpson jelenetnél). Kellenek bele az egyszerűbb részek is, illetve vannak olyan szereplői a sorozatnak, akik nem képviselnek minőséget. Ilyen például Mira. Aranyos, cuki csaj, de egy B-kategóriás színész.

Aranyéletettel kapcsolatban a hetedik rész fényében az az érzéseim, hogy nem lesz több évad, ami lehet nem is baj.

Közben belenéztem a Válótársakba is, hát nem tűnt nagy eresztésnek (mondjuk lehet nem a második évadból kellett volna kiragadnom egy részt). Scherert érdekes volt látni, pláne mert pár napja színházba is volt szerencsém hozzá, ahol azért jóval minőségibb produkciót tett le az asztalra.

Westworlddel kapcsolatban pedig itt egy Anthony Hopkins videó, hátha érdekel valakit az alakítása:

www.youtube.com/watch?v=4kSGkGKwp9U&t=183s

#247 december 18, 2016, 18:20:13, Pozzato
Véget ért az Aranyélet. Ez az évadzáró eléggé érdekesre sikeredett. Nem is igazából tudnám pontozni ez az utolsó epizódot. Voltak nagyon jó részek, ugyanakkor maradt bennem hiányérzet. Így két évad után, pláne a nyolcadik rész fényében nem igazán szeretnék folytatást (pedig nagy rajongója vagyok a sorozatnak). Elég volt, jó volt, és az első magyar színvonalas sorozat volt. Bebizonyítottuk, hogy mi is képesek vagyunk minőségi produkcióra sorozatok terén. Persze vannak benne hibák, de hát melyik sorozatban nincsenek?

Ati "pálfordulása" volt a legjobb véleményem szerint, és lehet erősen fogalmazok, de abszolút magyar valóság lett a vége. Aki a rövidebb utat választja (lop, csal stb.), az jut el a sikerig. Mirát én továbbra se erőltetném (bár azért jól néz ki  ;D), illetve volt egy kis kapkodás az évad végén. 2-3 nagyon erős rész volt ebben a szezonban, ami akár egy elit külföldi sorozatban is megállná a helyét. Összességében én jól szórakoztam, lehetett látni a szereplők érzelmi mélységét, hogyan mennek egyre lejjebb és lejjebb a mocsokba, hogyan válnak piti bűnözőkből Sopranos családdá.

Összességében én az eddigi két évadra én egy 9-est adnék (persze ebbe benne van az elfogultságom is, így lehet egy fél pontot le lehet vonni, vagy akár egy egészet is). Fordulatos történet, a főbb szereplők (Ati, Endre, Janka, Márk) jól játszottak, érzelmi hullámvasút, izgalmas akciójelenetek, szóval egy minőségi alkotás. Ahogy olvasgattam elvileg lesz harmadik évad (még ha én írtam is fentebb, hogy nem feltétlen lenne rá szükség), de az már csak 2018-ban.

Én most végeztem az Aranyélettel, háááát, hmmm, az első évad után elég fos lett. A 2/3-nál pislákolt benne valami, de kialudt a végére.
Két-három fasza színészi játéknál több nem nagyon fog megmaradni, szummában egy gyenge 5/10. Nem nagyon látom értelmét a harmadik évadnak, de végül is, egy ilyen évadot ki lehet hozni, mint ez a második volt.

Atlanta:
Még viszonylag friss az élmény. Kíváncsi voltam, hogy vajon miért is jelölték ezt a sorozatot a Golden Globe-on a legjobb vígjáték kategóriában. Mindössze 10 rész, körülbelül egy három és fél óra, így gyorsan végez vele az ember. Elöljáróban annyit, hogy a sorozat nagyon sok embernek nem fog tetszeni (10-ből 8-9-re tippelnék). Első rész után azt hinnénk, hogy ez egy szokásos sorozat arról, hogy egy fiatal srác rokona révén akar feltörni a csúcsra és majd három fiatal fekete srác felemelkedését mutatja be. Ez rohadtul nincs így. Szinte minden részben más-más élethelyzetet mutatnak be, hol pozitív dolgokat, de többsége inkább elgondolkodtató társadalomkritika is. Rengeteg merész húzás van a sorozatban, ami miatt már érdemes megnézni. Ilyen a hetedik rész, ami egy talkshow, ahol kitalált reklámok vannak (de még milyen parádésak  ;D) és a szinte már bevett téma a transzneműség (idén kapásból eszembe jut 2-3 sorozat, amiben hosszabban foglalkoznak vele, de lehet jóval több is van, csak nem emlékszem rájuk). Ahogy Paper Boi elkezd szakadni a szöszi srácon a stúdióban, az a jelent zseniális, illetve a srác reakciója a műsorvezető kérdésére is. Továbbá ott az utolsó rész és a lövöldözés benne és az a reakció Earnéktől szintén mosolyt csal az ember arcára. Ami viszont nálam vitte a prímet az a lőtéri otthon nyomtatott céltáblás jelenet. 10/10-es pillanat volt. Az egész sorozatnak kiváló a hangulata, ami engem például teljesen elkapott, de ez szerintem nagyon egyénfüggő. Nincsenek felesleges párbeszédek, vagy magyarázások, szimplán olyan, mintha az életről szólna. Ott van például az anyuka selfiezős jelenete Paper Boi-jal, ami jól megmutatja, hogyan változik meg egyik pillanatról a másikra egy ember véleménye, ha megtudja, hogy ki is valójában a másik. Tényleg nagyon réteg sorozat lett az Atlanta, meglepődnék ha megkapnák a GG-t, de én nekik adnám az tuti. Nem gondoltam, hogy Donald Gloverből ekkora forma lesz.

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 04, 2016, 11:14:21


Lethal Weapon: Nem vártam tőle túl sokat, főleg mert a filmes feldolgozások nem mindig jók, de ha valaki kellemes akció dús kikapcsolódást akar heti rendszerességgel, akkor ezt nézze meg. A Riggs-et alakító Clayne Crawford kiválóan játszik (érdekes szemlélni ezt a halálra vágyó életszemléletet), nagyon jól mutatja be az érzelmi mélységeit a karakterének, míg Damon Wayans kiváló társa ehhez. Jó párost alkotnak, persze vannak elrugaszkodott jelenetek, de nálam a This Is Us mellett a másik kedvenc újoncom lett. Megelőlegezek neki egy magasabb pontszámot, mert abszolút felülmúlta a várakozásaimat. 7. részig: 8/10

Jól leírtad, én is így így pontoznám. Annyi még, hogy azt hittem, hogy az elején nem fog működni a néger csávóval a történet, de jók együtt. Az első két részt szokni kell, de utána tényleg kellemes kikapcsolódás.

Aznap éjjel
Igazi HBO minőség a megvalósítás, és ez tetszett benne leginkább. A hangulata, a vágóképek és így tovább. A színészi játék is nagyon erős, és akkor ezek így együtt mentik meg a sorozat gyenge történetét. Az alapfelállás nagyon fain, van benne sok lehetőség, viszont nagyon nehéz elhinni például, hogy egy addig eminens, matekbuzi srác a tárgyalására várva hatalmas tetkót csináltat a nyakára, miután megkérte a női ügyvédjét, hogy az a vaginájában hozzon neki drogot a börtönbe. Most persze lehetne mondani, hogy beilleszkedés meg egyéb nettó butaságok, de ebben semmi hitelesség nincs. Az ekcéma ekkora térnyerésére sincs semmi értelmes magyarázat, de ezeket az apró blődségeket leszámítva nagyon hangulatos mini-sorozat.

11.22.63.
Elkezdtem nézni, és a második számnál, tehát a 22. percnél egyelőre leállítottam. Ha lesz időm talán folytatom, mert gondolom a régi idők bemutatása feelinges, viszont ebben a pár percben egetverő baromságok történtek. Egyrészt nagyon gyenge magyarázatot kapunk arra, hogy ha Kennedy megölését megakadályozzák, akkor mennyivel jobb hely lesz a világ, vagyis James Franco motivációja hiteltelen. Mivel ez ilyen okoskodó sorozat, még az időutazás szabályait is megadja, ezért elvárható lenne némi logika. Az öregnek van esélye megölni Oswaldot, de nem teszi. Pedig ha megtenné, gyorsan kideríthetné, hogy ő volt-e igazából a tettes. Megöli, visszajön, kiguglizza, mégse ő tette, visszamegy, visszajön, nincs emberőlés. De nem, ehelyett egy szobát teleragaszt a képeivel, éveket szán rá az életéből, hogy kinyomozza. Nem kapcsolom be a caps lockot, de ez baromság.

Idézetet írta: TiB Dátum január 05, 2017, 12:36:43
11.22.63.
Elkezdtem nézni, és a második számnál, tehát a 22. percnél egyelőre leállítottam. Ha lesz időm talán folytatom, mert gondolom a régi idők bemutatása feelinges, viszont ebben a pár percben egetverő baromságok történtek. Egyrészt nagyon gyenge magyarázatot kapunk arra, hogy ha Kennedy megölését megakadályozzák, akkor mennyivel jobb hely lesz a világ, vagyis James Franco motivációja hiteltelen. Mivel ez ilyen okoskodó sorozat, még az időutazás szabályait is megadja, ezért elvárható lenne némi logika. Az öregnek van esélye megölni Oswaldot, de nem teszi. Pedig ha megtenné, gyorsan kideríthetné, hogy ő volt-e igazából a tettes. Megöli, visszajön, kiguglizza, mégse ő tette, visszamegy, visszajön, nincs emberőlés. De nem, ehelyett egy szobát teleragaszt a képeivel, éveket szán rá az életéből, hogy kinyomozza. Nem kapcsolom be a caps lockot, de ez baromság.

A sorozat teljesen más irányt fog venni, mint amire számít az ember. Inkább a romantikus szálra gyúrnak rá jobban, viszont az utolsó 10 percért érdemes megnézni. Eléggé rég láttam, de ha jól emlékszem, akkor minden utazásnál, ha változtatunk valamit abban az idősíkban, akkor az a jelenre is hatással van (vagy már keverem a Timeless-szel?  ;D). Szóval lehet, ha megöli Oswaldot, az se lett volna túl jó (bár inkább spoilerezek tovább). Kennedy megóvására meg inkább nem írnék semmit (tőle anno nagyon sokat vártak), de nem is emiatt nézd végig a sorozatot, hanem az utolsó percek miatt. Azért megéri. Igazán szép lezárást kap a sorozat.


Inside no. 9
Gyorsan ledaráltam egy brit sorozatot. 6 rész, hatszor félóra, egymáshoz nem kapcsolódnak a részek (antológiasorozat), mindegyik rész más történetet mesél el. A közös csak a házszám a sztorikban, hiszen mindegyik epizódot egy 9-es számú házban csináltak. Szerintem a 6 részből 3-4-et nyugodtan ki lehet hagyni, amit viszont kötelező megnézni, az a második rész. A rablókkal forgatott epizód valami zseniális. Persze vannak benne apróbb buktatók, de volt pár jelenet, ahol meg kellett állítanom a részt, mert úgy nevettem. Voltak benne "kis" csavarok (néma árus, nő a wc-ben), és szerintem angol tudás se kell hozzá, mert körülbelül 4-5 mondat hangzik el az epizódban. Talán még az első rész volt jó (ott a zárás miatt), illetve a többiben is voltak jó szövegek és érdekes mondanivaló, de a legnagyobb hatást a második epizód tette rám.


American Crime Story S01
Az archív felvételeket visszanézve, nagyon pontosan sikerült lemásolni mindent. Én megmondom őszintén, semmit sem tudtam a végkimenetelről, szóval végig lekötött, izgalmas volt. A színészek nagyon jól játszottak, viszont azt érzem, hogy a sorozat legjobb pillanatait az élet írta, és a készítők csak belőtték a ziccereket, igazán nagyot nem tettek hozzá, amivel kultstátuszba kerülhetett volna. Nálam erős párhuzam van az Aznap éjjellel, és nekem az jobban tetszett.

Gyilkosság Reykjavíkban S01
Egy izlandi nyomozós sorozat, merőben más, mint az amerikai show-k. Annyira realisztikus, hogy már fáj. Emiatt nagyon lassú és vontatott is, de ez biztos, hogy szándékos volt, hogy valósághű legyen. A borzalmasan sikerült szinkron rádobott még egy lapáttal, így néha kifejezetten untam, néha viszont nagyon izgalmas volt. Végül pedig banálisan zárták le, és ezt most le is írom, szóval spoiler: egy szakadt alkoholista ügyvéd-nyomozó egy tollal felvágja az ereit csak azért, hogy kórházba kerüljön. Bekerül és pillanatok alatt felépül annyira, hogy meg tud ölni valakit. A rendőrök eközben rájönnek, hogy mi a terve, ezért sietnek, de a pataknyi vérveszteség ellenére a szakadt ügyvéd-nyomozó végrehajtja tervét, majd kiballag a kórház elé, ahol elkapják. 9-10 óra hiperrealisztikus lassú szenvedés után így zárul.