Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Taboo - Nem volt ez rossz sorozat, a fő történetszál (hatalmi játszmák, Brit Kelet-indiai Társaság) és Hardy elvitte a hátán, de annyira nem fogott meg, hogy ledaráljam, mint más szériánál szoktam. Talán egy kicsit túltolták a misztikus vonalat. Ettől függetlenül minőségi sorozat, akinek bejön az adott kor (1700-as évek vége, 1800-as évek eleje) annak mindenképp ajánlom. 8/10

Baromi érdekes volt a vége, mert ugye nagy részben ez egy brit széria, aminek a végén a britek kapnak egy szép nagy pofont. Az jutott eszembe, hogy ez kb. olyan lenne, mintha mi csinálnánk Trianonról egy szériát, ahol egy szlovák vagy román lenne a főhős, és a happy end az lenne, hogy Magyarországot feldarabolják. Mindezt magyar színészekkel, magyar pénzből... De inkább nem akarok tippeket adni a filmalapnak.  ;D

Taboo -t végignéztem én is , 8/10 egyetértek!
Nézhető kategória !

Tudjátok majd nézni a második évadot, hiszen berendelték!  :ok:   

Természetesen belenézek majd abba is, bár Hardy motyorgása egy idő után egysíkúvá teszi a sorozatot. Akinek még tetszenek a brit sorozatok, azok mindenféleképpen nézzék meg a Peaky Blinderst, az is hasonlóan minőségi alkotás (ha nem jobb).

Marvels Agents Of Shield - 4. évad - Gyakorlatilag a kutya sem nézi továbbra sem, pedig...  :redchug: Sok dologba bele lehet kötni ezzel a szériával kapcsolatban, pl. az alacsony költségvetés miatt a helyszínek talán eléggé egysíkúak, főleg zárt terek és nyilván nincs olyan fényképezése sem, mint egy Trónok Harcának, bár engem ez nem zavart és a Szellemlovas sem tűnt gagyinak. A főszereplőkön kívül a többi ügynök gyakorlatilag csak tölteléknek van jelen, hogy a gonoszoknak legyen kit eltenni láb alól, de basszus... Úgy elkapott megint a dara, hogy a 22 részt ismét pár nap alatt megnéztem. Rengeteg kreativitás, amit a látvány elvesz, azt a párbeszédek, a csavarok, a történet visszaadja. Jól felépített, kerek, változatos és lezárt sztori az egész évadban, pár igen jó alakítással. Bírtam az oroszt, Radcliffe, Aida vagy éppen Fitz is odatették magukat. Mondjuk Coulsontól továbbra sem dobok hátast, de a fickó legalább szimpatikus. ::) A vége is igazán érdekes lett, szerencsére berendelték az ötödik évadot. :ok: Szóval ajánlott kategória, simán megér 9/10-t az évad.

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 30, 2017, 14:44:22
Tudjátok majd nézni a második évadot, hiszen berendelték!  :ok:   

Természetesen belenézek majd abba is, bár Hardy motyorgása egy idő után egysíkúvá teszi a sorozatot. Akinek még tetszenek a brit sorozatok, azok mindenféleképpen nézzék meg a Peaky Blinderst, az is hasonlóan minőségi alkotás (ha nem jobb).

Lezavartam gyosan a Penge Sapkasokat koszi az ajanlot Pozzato! kicsit a Boardwalk empire stilus jott le. 10/8

Kijött az Emmy jelöltek listája:
http://www.sorozatjunkie.hu/2017/07/13/emmy-2017-a-jeloltek/


Jó kis mezőny, az én voksaim néhány kategóriában:
Dráma: This is Us
Komédia: Master of None (Atlanta is iszonyat jó, de a mostani évad MoN parádés volt)
Limitált sorozat: Big Little Lies
Férfi főszereplő (dráma): Liev Schreiber (Ray Donovan)
Női főszereplő (dráma): Robin Wright (House of Cards)
Férfi főszereplő (komédia): Donald Glover (Atlanta)
Női főszereplő (komédia): Pamela Adlon (Better Things)
Férfi mellékszereplő (dráma): Ron Cephas Jones (This is Us)
Női mellékszereplő (dráma): Chrissy Metz (This is Us)
Női főszereplő (limitált sorozat): Nicole Kidman (Big Little Lies)
Férfi mellékszereplő (limitált sorozat): David Thewlis (Fargo)  külön öröm, hogy VM Vargát jelölték ;D
Női mellékszereplő (limitált sorozat): Shailene Woodley

Botrány, hogy a Leftovers idén sincs sehol. Therouxnak minimum járt volna.

Jó is, hogy mondtad, elmaradtam a sorozatzáró évaddal.

Nekem ami csalódás, hogy a dráma kategória számomra kicsit karcsú. Lehetett volna erősebb a mezőny.

Prison Break

Régen sorozatoztam, de ezt nem tudtam kihagyni a régi szép emlékek miatt.
Összességében vegyes érzelmeim vannak és én speciel nem éreztem, hogy az utolsó 2 rész annyival jobb lenne, mint a többi, nekem végig középszer volt a sorozat.

Michael Scofield nekem kissé (vagy nem is kissé) unszimpatikus karakterré vált, amikor a sivatagban a félszeművel harcolt, akkor a Küklopsznak drukkoltam  :D

Jó kis plakát, várós a Punisher.  :great:


The Expanse 1. és 2. évad - Reklámozták úgy is, mint a Trónok Harca az űrben, de nyilván a Syfy-t az HBO-val nem lehet azonos szinten emlegetni. Aki szereti a sci-fit, annak viszont kötelező darab, mert jelenleg nincs jobb a műfajában. :redchug:  Mikor a könyvek elolvasása után megtudtam, hogy sorozat készül belőle, nagyon várós volt. Aztán megláttam a castingot és valahogy az egésztől elment a kedvem. Megtorlóról jut eszembe, az a Thomas Jane, aki filmben már játszotta, szerepel benne, van még egy-két ismerős arc ("Ashur" a Spartacusból, vagy "Cutty" a Drótból), és pár jobb alakítás, de Naomin és Holdenen sem tettem túl még mindig magam. ::) Ennyit a negatívumokról, mert egyébként a megvalósítás és a történet is remek. Nyilván nem lehet mozifilmes látványvilágot várni, de azt hiszem kihozták a költségvetésből a maximumot, és még úgy is totálisan lekötött, hogy a történetet már ismertem. 8/10, egy jobb castinggal (pl. Florence Faivre lehetett volna Naomi) simán megadnám neki a 9/10-t is.   

Nagypalyasok 3, amiben Curry is felbukkan. Mar nagyon varom.

https://www.youtube.com/watch?v=sq4vTLVg6Mc

Számomra mindig kicsit nehezen indul a Ballers elkezdése, aztán meghallom Lil Wayne zenéjét, egyből megjön a hangulat. Ricky jól alapozta meg a részt, talán megint az ő jelenetei voltak a legjobbak (újszülött osztály  ;D). Nem volt ez rossz kezdés, az ilyen nagy sportolók (Curry) pedig külön jót tesznek a részeknek.

Stefano Sollima a film után most sorozatot csinál a Suburrából. Nekem a film annyira nem jött be (lehet, ha nem a Gomorra után nézem, akkor tetszik, de így magasan volt a léc), de a sorozattól sokat várok.
https://www.youtube.com/watch?v=oiFe5CSv9hM

Kijött a Stranger Things második évadának előzetese is, mely a Jacko zenével zseniális. Így kell ezt csinálni.
https://www.youtube.com/watch?v=vgS2L7WPIO4

Netflix kidobta az Ozarkot, mely eddig nagyon pozitív fogadtatásban részesült, így akinek kedve van egy Breaking Bad 2.0-hoz, az vágjon bele. Én jó eséllyel jövőhéten kezdem.
http://www.sorozatjunkie.hu/2017/07/23/ozark-az-1-evad/

Jön az Aranyélet 2018-ban, mondjuk várható volt, hogy ebben az évben nem tudják majd megcsinálni.

Még belenéztem a Ray Donovan szinkronos előzetesébe is, mely kevés késéssel követi majd az eredeti megjelenést. Eléggé furcsa volt így hallgatni.  ;D
https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=N49B8rf8Iys

Sose írtam még ebbe a topikba, mivel kevés sorozatot nézek, de mostanában volt pár élményem.

"The OA" - Alaptéma a halál utáni lét, tudományos szempontból vizsgálva, megfűszerezve némi spiritualitással. Szerintem már csak a szőke főszereplő csak miatt is érdemes megnézni, akitől amúgy az Another Earth egy hasonlóan jó alakítás volt pár éve.

The 100 - Én esküszöm nagyon akartam szeretni ezt a sorozatot, pozitívan álltam hozzá, de már az első 6-7 rész kiégetett... Olyan mennyiségű logikátlan, buta dolog van itt, ami felett én már nem tudok szemet hunyni. Pedig a karakterek között akadnak kimondottan érdekesek is és még csak botrány rossz alakításokat sem láttam.

Tóth János - Szerintem ezt csak utálni vagy imádni lehet, nincs középút, annyira egyéni az egész humor amire épül. Nekem bejött, de 2-3 részből mindenki érezni fogja, hogy érdemes-e követnie.

13 reasons why - Plot elolvasása után azt hittem, ez biztos iszonyat jó lesz, de meh. Kb. mint egy Szívtipró gimi csak kicsit más akkordon. Sablonos karakterek egymás hegyén-hátán, a főszereplő srác játéka szerintem gyenge. Talán 7 részen vagyok túl, de nem sok motivációt érzek a maradék 6-ra, mert érzem, hogy nem tud ez olyan irányba tovább menni, ami lázba hozna.

Idézetet írta: fcbayern Dátum július 25, 2017, 13:47:42


The 100 - Én esküszöm nagyon akartam szeretni ezt a sorozatot, pozitívan álltam hozzá, de már az első 6-7 rész kiégetett... Olyan mennyiségű logikátlan, buta dolog van itt, ami felett én már nem tudok szemet hunyni. Pedig a karakterek között akadnak kimondottan érdekesek is és még csak botrány rossz alakításokat sem láttam.


Első évad tinidráma, viszont a 2-3 évad véleményem szerint nagyon jó.