Pozzato Vs TiB

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerinted ki nyer a versenyt?

Pozzato
16 (55.2%)
TiB
13 (44.8%)

Összes szavazó: 28

november 25, 2019, 16:32:59, TiB
Pozzato Vs TiB

A polihisztor és az indokolatlanul nagypofájú tipster összecsapása!

Vannak azért szabályok is, mert ez egy első körben vérre, aztán második körben pénzre menő verseny lesz!

Szabálykönyv: Zsinórban 10 nyertes tipp, minimum 1.40-es szorzóval! Akinek összejön, nyer!

Apróbetűs fontos, rész mint a THM-nél: néhány soros indoklás is kell a tipphez, és nem kötelező minden nap tippelni!


Szavazz! Szerinted ki nyeri az összecsapást?

A szavazás nem nekem kedvezeően alakul, mindenesetre, a két rám szavazó ember bizalmára próbálok majd rászolgálni. Nem értek semmihez, néhány éve talán a spanyol focihoz és bokszhoz valamennyire, de egy kőkemény polihisztor az ellenfelem, NBA-vel, rallyval, golffal, meg all-time focival együtt, meg nem is akarom tovább sorolni mivel, de két szavazóm, felvesszük a harcot!

Idézetet írta: TiB Dátum november 25, 2019, 17:28:54
A szavazás nem nekem kedvezeően alakul, mindenesetre, a két rám szavazó ember bizalmára próbálok majd rászolgálni. Nem értek semmihez, néhány éve talán a spanyol focihoz és bokszhoz valamennyire, de egy kőkemény polihisztor az ellenfelem, NBA-vel, rallyval, golffal, meg all-time focival együtt, meg nem is akarom tovább sorolni mivel, de két szavazóm, felvesszük a harcot!
Szoros az a szavazás, aztán lehet első tipp után "megyek is haza", ha beletrafálok valami finomságba. 8)

Megindítom én a háborút, az első (és egyben lehet utolsó) tippel!

Labdarúgás, LaLiga: 2019.12.01.  18:30
Getafe - Levante
Tipp: Levante +1,5 góllal (AH)
Odds: 1.45
Iroda: bet365


Indoklás:
Jöhetnének a nagy sablonok, hogy középcsapatok meccse, de inkább térjünk a lényegre. A Getafe Pepe Bordalás vezetésével a tavalyi jó szereplésének köszönhetően az EL-ben is indulhatott, ahol kezdik komolyan venni a csoportkört is. Bordalás továbbra is a rotáció híve, de Törökországban nem volt választása, előre a legerősebb támadópárost kellett feltenni, ha tovább akarnak jutni. A döntés mellett szólt még, hogy Jaime Mata eltiltását tölti a Levante ellen, ahogyan a középpályáról Mauro Arambarri is (ő is kezdő volt a Trabzonspor ellen). A győzelem meglett, középpályán azért volt egy kis rotáció, védelem jobb oldalán (Dakonam és Nyom) volt alapkezdő, míg a többi helyen a bajnokságban cserék játszottak. Hétvégén azonban hiába térhet vissza majd mindenki, elölről hiányozhat Mata. Helyén Ángel Rodriguez kezdhet Molina mellett. A gond az, hogy Molina már 37 éves, egyáltalán nem bírja a kettős terhelést. Lassú, olykor körülményes, rutinja aranyat ér, de a Rodriguezzel alkotott támadósoruk hatékonysága erősen kérdéses. Idén mindössze egy alkalommal kezdtek együtt, Osasuna ellen hazai pályán egy vérszegény 0-0-ra futotta (akkor is EL meccs után voltak, Svájcban vendégeskedtek előtte).

Kevesebb szó esett eddig Mauro Arambarri szerepéről, aki védekező középpályás. Uruguayi szűrő, hatalmas munkabírással. Középpálya a védekezés szempontjából veszíthet nélküle a stabilitásból. Stabil kezdő, egy bajnoki kivételével az összes meccsen kezdő volt. Bordalás tehát elvesztette egyik leggólerősebb csatárát, illetve egy szűrőjét a Levante ellen. Paco López a Levante edzője, aki ellen mondhatni hagyományosan nem megy neki: két hazai pályán elszenvedett vereség (egyaránt 0-1), illetve egy idegenbeli 0-0. Magyarán ez a meccs az előjelek alapján nem a gólokról fog szólni, hanem a taktikus védekezésről. A Levanténál is akadnak sérültek/eltiltottak, így Lópeznek sem lesz egyszerű dolga a kezdő összeállítása szempontjából. Paco olyan edző, aki a nagycsapatok számára egy kellemetlenül focizó csapatot tud összerakni, idén legyőzte már a Barcát (3-1), Sociedadot az Anoetában, megszorongatta a Real Madridot a Bernabeuban (2-3), illetve legyőzte a Villarrealt. Miért nem megy neki a kisebbek ellen? Miért nincsen ott a Levante az első hatban?

A stabilitás hiányzik náluk, elölről pedig egy minőségi csatár, aki megbízhatóan termeli a gólokat. A védelmet sújtó folyamatos sérülések szintén nem segítik a munkáját. A vasárnapi mérkőzés előtt nagy gondban López, mivel legjobbja, José Campaña nem léphet pályára. Csoda, hogy még nem került el nagyobb csapathoz Campana, mivel jól lát a pályán, technikás játékos, aki képes váratlan megoldásokra. A Levante "agya" tehát nem léphet pályára, nélküle a csapat az elmúlt másfél évben mindössze kétszer játszott a bajnokság: Huesca (2-2) és Alavés (0-2). Érezhető, hogy gondban lesznek, ezt felmérték az irodák is. Lesznek még hiányzók, hiszen a Mallorca elleni győzelem nem csak Campana kiválását eredményezte, hanem megsérült Sergio Postigo, aki a csapat kezdő középhátvédje. Lassan ott tart Paco López, hogy nem marad bevethető játékosa ezen a poszton. Mindkét oldalon vannak tehát fontos hiányzók, Levante érdeke a fegyelmezett védekezés és a kontrákra való berendezkedés (vagy mégsem?), mert Postigo hiánya érezhető lesz a védelemben.

Jöjjön a vendégek számára kedvező adat: Getafe hazai pályán nagyon kevés kapura lövéssel próbálkozik, passzaik kevésbé hatékonyak (mivel ők is a gyors ellentámadásokban bíznak), fizikális játékban viszont jók. A Levante ennek épp az ellenkezője az eddigiek alapján: idegenben bátrak, harmadik legtöbb kapura lövéssel próbálkoznak, kevés fejpárbajt nyernek. Mivel hazai meccseken 2-3 alkalommal talál kaput a Getafe, illetve hiányzik a rutinos gólszerzőjük, ezért könnyedén megtörténhet, hogy nem szórják meg a Levantét. Elsősorban egy +1,5 gólos vendég ázsiai hendire gondoltam, amiben bőven lehet ráció, mivel még az 1-0-s hazai siker is jó. Bátrabbak tippként jó lehet egy X2 is (2.20 körüli szorzóval), de nagyon adja magát egy 0-0 vagy 1-1, tehát a döntetlen.

Idézetet írta: TiB Dátum november 25, 2019, 16:29:16
Szabálykönyv: Zsinórban 10 nyertes tipp, minimum 1.40-es szorzóval! Akinek összejön, nyer!

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 01, 2019, 17:11:13
Megindítom én a háborút, az első (és egyben lehet utolsó) tippel!

??? ???

Idézetet írta: BaXee Dátum december 01, 2019, 18:24:04
??? ???
Pont ezért írtam, mert nem is kell több tipp, telibe ment az első is.  ;D

#6 december 10, 2019, 10:59:24, TiB
Annyi változtatás van a dologban, vagyis leginkább félreértés történt, hogy nem csak egyszer lehet nekifutni. Nyilván húsz piros után feladjuk a koncepciót, de addig is hajrá Pozzato. Ma én is belevágok! :) Trolloknak meg annyit, hogy ez a topik csak egy móka, nem kell mindenből ügyet csinálni, köszi a megértést.