LaLiga 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


LaLiga 2022/23

A bajnokság tervezett kezdési időpontja: 2021. augusztus 12.

Ebben a témában lehet beszélgetni a spanyol LaLiga eseményeiről.  :topbet_125:

Kessié, Lewa Koundé és Raphinha, közben egyelőre mindenki maradt, akiről mondták, hogy mehet. Pénz van, kérdés honnan. Persze a kérdés költői. Ahhoz képest, hogy tavaly még öt éves tervről beszéltek, hogy annyi idő, mire úja ütőképes, bajnokesélyes csapat lesz a Barca, ehhez képest jelenleg 2.20 a Real bajnoki címe, 2,25 a Barcáé...
Most, hogy Koundé is megjött, nálam már át is billen...

Idézetet írta: oakland23 Dátum július 29, 2022, 17:02:50Kessié, Lewa Koundé és Raphinha, közben egyelőre mindenki maradt, akiről mondták, hogy mehet. Pénz van, kérdés honnan. Persze a kérdés költői. Ahhoz képest, hogy tavaly még öt éves tervről beszéltek, hogy annyi idő, mire úja ütőképes, bajnokesélyes csapat lesz a Barca, ehhez képest jelenleg 2.20 a Real bajnoki címe, 2,25 a Barcáé...
Most, hogy Koundé is megjött, nálam már át is billen...

Hát figyelj, tudod ezek a BLM eladások, de legyünk őszinték, ez megint csak egy politikai játék Laportától. Én nem kedvelem őt, de ilyet már nem igazán írhatsz le, mert megköveznek, hiszen szent a tag.  ;D A gond még mindig az, hogy oké, itt van négy játékos, de regisztrálni még mindig nem lehet őket, hiszen ahhoz előbb meg kell szabadulni még pár szerződéstől.

Érdemes amúgy erre figyelni, mert a Barcelona nagy valószínűleggel - hacsak valami nagy csoda nem történik - rajtig nem is tudják őket regisztrálni, ami azt jelenti, hogy egy csonka csapattal vágnak neki az első 2-3 fordulónak. Az pedig már egy találós kérdés, ha ezek a húzások nem jönnek be (nem lesz bajnok a csapat, illetve minimum BL-negyeddöntős), akkor mi történik... Ugyanis az a pénz, amiért most kvázi hitelbe verték magukat, abból 100-200 millió nem most hiányzik majd, hanem 2-3 év múlva. Megcsinálták ezt az üzletet egy sokkal nagyobb eladósodásért, feltettek mindent arra, hogy itt 2-3 éven belül BL-győzelem lesz.

Merész, én hiába vagyok barcás, óriásit csalódtam a csapatban. Dilettáns emberek a vezetőségben, pénzmosás, könyvelések meghamisítása, átláthatatlan transzferek, idióta építkezés, mindez az elmúlt 10 év termése, de előtte is voltak erősen kérdőjeles dolgok. Ha pedig jobban belegondolunk: hoztak egy Raphinhát, illetve megtartották Dembélét, illetve van két 33-34 éves középcsatáruk, ahelyett, hogy 60-ért hozták volna Haalandot, de inkább 45-ért hoztak egy Lewát. Ha előbb lépnek, most lehetett volna egy Koundé-Rudiger-Araujo trió hátul, cserének Christensen és Piqué, középre Pedriék, szélsőnek Mukielét is hozhatták volna (12 millió volt az ára...), szóval egy 130 millióból simán jöhetett volna egy olyan komoly csapat, mint ez: Ter Stegen - Koundé, Rudiger/Christensen, Araujo - Mukiele/Dembélé, Pedri, Gavi/de Jong, Kessié/Busquets, Alba/Ferran - Haaland/Aubameyang és Fati/Dembélé/Depay.

Bizonyos rendszerekben már három belső védővel tolják, hatékonyabb is a védekezés-támadás átmenet, ráadásul az egész meglett volna 130 millióból, ha mondjuk Rudiger helyett jön Diego Carlos, akkor 160-ból... Így elköltöttünk 160 milliót, ebből az egyik abszolút nem 5 éven túlmenő hosszútávú projekt, úgy meg gyakorlatilag a jövő csatárát vettük volna meg. Mindegy, ők tudják, ez nem az FM, hanem a való élet, meglátjuk, milyen lesz. Mindenesetre én továbbra sem tennék a Barcára egy City - PSG - Real trióval szemben. Ez a védelem még Christensen és Koundé érkezésével is karcsú, de mérföldekkel jobb, mint a tavalyi. Reménykedem azért.

Nesze, nincs Koundé, az Arsenal a 20. percben 4-0-ra vezet a Sevilla ellen :D



Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: augusztus 9., 12:00CET

Hiába igazolták le Lewandowskit, továbbra is komoly bajban vannak

A Barcelonánál a költekezés ugyan megvolt, de óriási hibát vétettek, amivel a szezon rajtja is veszélyben lehet.  Olvasd tovább


Ideje lenne visszatérni a gyökerekhez

Nem hiszünk abban, hogy Simeone ebben a szezonban is "mellőzi" a védekezést.  Olvasd tovább


Regisztrált, nem regisztrált, most akkor hogy van ez a LaLigában?

Nem a Barcelona az egyetlen klub, amely nehéz helyzetbe került a szabályozások miatt, csak a többiek története kevésbé felkapott.  Olvasd tovább





Szombaton 3 LaLiga meccsen 7 büntető, belehúztak a hispánok  ;D

A Mallorca-Betis meccsen kiosztott PGF spori 15 lapot úgy, hogy senkinek sem jutott kettő. Nem tudom, rekord-e a LaLigában de valószínűleg az.

Érdekes kis nap volt, szerintem a mai sem lesz rosszabb.  :ok: Na jó, mondjuk lapokból és büntetőkből biztos kevesebb lesz, bár a legkorábbi Bilbao-Valencia meccsen ha úgy rendesen beleállnak, 10-12 lap meg 1-2 tizi simán jöhet. Isten adja, hogy ne maradjon 0-0, és szülessen korai gól, mert akkor csemege lesz az is.

Bántóan nagy a fölényük

Vasárnap középpontban Barcelona, ahol pályára lép a Real Madrid és a Barcelona is.  Olvasd tovább


Főoldali cikk miatt ugrott be, hogy a Barcánál Lewa érkezésével azért jött egy biztos lábú 11-es lövő. Azért Messiék jópárat elqrtak mindig.

Megnéztem:
Lewa 71-et lőtt be, és 7-et hagyott ki karrierje során
Messinél ez 104 belőtt tizi, és 30 rontott.

Lewa a büntetők 91%-át belövi, ami kiváló.

A főoldali cikkben leírtakkal nagyon egyet tudok érteni, Ferran biztos jó srác, de hatékonysága gyatra, ez nem fér bele. Eric Garciát meg meg kéne próbálni előrébb hozni, ha már itt van, mint pl. a Valenciánál Guillamónt a védelemből előre hozták. Amikor védőt próbáltak vele játszatni, akkor mindig jött a katasztrófa, főleg, ha a korai Diakhabyval volt párban, mert akkor fix volt az öngól. régi szép idők. De amúgy Eric Garcia nemhogy nem Barca szint, de nem LaLiga szint.

De ha végre Koundét beírják, Araujó visszamegy mellé, azért az a páros 10 évre meglenne. Araujo meg szélen védekezésben ok, de támadásépítésben nulla eddig. Dembélé és Fati viszont klasszis, Isten adja, hogy egészségesek maradjanak, mert rajtuk kívül bontani szélen senki sem képes, Raphinha nekem nem tetszik eddig, akar, de görcsös.