Tomka Sf.org-on eltöltött pályafutása...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#1350 január 20, 2018, 17:08:37, Tomka
Óvatos téttel:

- 20/01/2018 16:58:08 Al Rayyan vs. Al Kharitiyath [0:0] OU Total Goals 1st Half Live Betting Over 0.5 Odds: 1.68 :great:



#1353 január 23, 2018, 19:45:45, Tomka
- (0-0) Over 0.5 Ajaccio GFCA v Nimes (Alternative 1st Half Goal Line) 23/01/2018   None   1.625 :great:

Szia Tomka!

Első sorban gratulálok az eredményeidhez, nagyon jó a naplód, olvasom mindig :)

Azt szeretném kérdezni, te nagy mágus vagy :D, most kezdtem el egy naplót, csak mind2 csapat lő gól fogadásokkal. Ez nem kifizetődőbb, mint az o/u? Tudom ez nem olyan egyszerű kérdés, mert nagyon sok körülményt figyelembe kell venni,de kíváncsi lennék a véleményedre, ha lesz par perced amit rám tudsz szánni. Előre is köszi és további sok sikert.

Idézetet írta: Bentley0917 Dátum január 24, 2018, 18:37:00
Szia Tomka!

Első sorban gratulálok az eredményeidhez, nagyon jó a naplód, olvasom mindig :)

Azt szeretném kérdezni, te nagy mágus vagy :D, most kezdtem el egy naplót, csak mind2 csapat lő gól fogadásokkal. Ez nem kifizetődőbb, mint az o/u? Tudom ez nem olyan egyszerű kérdés, mert nagyon sok körülményt figyelembe kell venni,de kíváncsi lennék a véleményedre, ha lesz par perced amit rám tudsz szánni. Előre is köszi és további sok sikert.

Szia!

Köszönöm. :)

Igen belenéztem már a naplódba, általában minden naplót elszoktam olvasni vagy legalább a tippekért belelapozok ki mit lát éppen az adott napon vagy napokra.
Az a helyzet, hogy szerintem nem könnyű dolog az, hogy mindkét csapat szerezzen gólt. Mert, ha van olyan csapat, aki adni és kapni is szeret azt a bukik is tudják és alacsonyabban tartják az odds-t, ~1.6 körül amit valljunk be nem egy combos odds, míg egy sima 1 gólra is lehet 1.6 odds-t fogni és elég egy gól is és mindegy melyik csapat rúgja azt.
Nem lehetetlen dolog, csak egy jó kiválasztási rendszer kell hozzá. Láthattad, hogy november környékén egy olyan fogadási szisztémát próbálgattam, amikor csak a statisztikákat néztem és függetlenül a mérkőzéstől. Ez több kevesebb sikerrel működött, akkor voltak mikro odds-k is. Jelenleg pedig megint visszatértem arra, hogy elsődleges kiválasztás majd 3 oldalon nézem a statisztikát és, ha megfelel akkor teszem. Ez egyenlőre jól működik, régen is jól ment csak az életstílus változás miatt próbálkoztam váltani.
Egy szóval, ha van egy jó kiválasztási rendszered, akkor jó lehet, de szerintem kell hozzá, hogy nézd is a mérkőzést. Akkor még jobban megláthatod a rossz védekezéseket és eldöntheted, hogy van-e érték az BTS odds-ban.
Tudom, hogy most semmi konkrétat nem írtam. Azonban egyáltalán nem ismerem a kiválasztási rendszered, tapasztalatod és a szemléletmódodat. Én még mindig azt mondom, hogy élőben kell követni, ha lehet streamen is nézni.

Tomka

Köszi a korrekt választ.
Mesélek picit magamról, hogyan látom a dolgokat. Igazából már olyan 7-8 éve biztosan fogadok aktívan, olyan 5-6% roi között voltam, de fiatal hebrencs voltam nem volt bankroll managementem , nyert pénzeket könnyen elszórtam stb. 2 éve megszületett a kislányunk, és happy minden, úgyhogy a szemléletem totál más lett. Csak egység tétes fogadást csinálok, sehogy máshogy. Olyan kérdésem lenne szerinted mind2 csapat rúg gólt fogadasban hány egység kell egy ideálos bankrollhoz? Ha pl havi 100meccset teszek? Én olyan 25 körül gondolnám, esetleg 30. Igazából munka mellett csinálom, rövidtávú cél nekem a10-12% roi. Hosszútávban mindenképpen egységtétnövelés ha van kellő bankroll. Év végére minimum 5000/meccs a cél (az én matekom szerint 150k bankroll kivitelezhető). De meghallgatlak inkabb téged te mit mondasz. Másik cél a szűrések fejlesztése, habár erre csak átleg gólszámolást használok külön hazaira illetve idegenre szedve természetesen. Egymás elleniket nézem, meg hogy 0-15percig melyik mennyire gólerős rúgásban illetve kapásban :D . Tudom hogy ez nem sok, kezdetnekezeket éreztem legfontosabbnak, ja igen és a motivációt a csapatnak mennyire fontos az adott meccs az nagyon fontos. Igazából nem hajt a tatár nem fogok kapkodni, meg belemenni felesleges meccsekbe. Egyenlőre ennyi jutott eszembe de tuti kihagytam pár dolgot :D

jaaa igen, az élő fogadás nekem a melómból kifolyólag nem menne, mert este dolgozom.

Értem, mondjuk szerintem a gól specifikus játék megköveteli azt, hogy kövesse az ember a mérkőzést. Persze előre is lehet jó prognózisokat készíteni, de egy korai piros lap vagy egy elhibázott büntető nagyban tudja befolyásolni a mérkőzés képét.
Erre mindre lehet készíteni egy kockázati táblát, amit mérlegelni kell a helyes/helytelen tippek alakulásával, mind pedig a kiválasztási rendszer finomításával.
Azt már minden bizonnyal olvastad, hogy szerintem túl sok tényezőt nem érdemes belevinni, mert sem időnk sem energiánk nem lesz rá és sosem leszünk felkészültebbek egy fogadóirodától, nekünk a kiskaput kell megkeresni.

Én azért soknak találom az évi 5000 mérkőzést, szerintem egy 1000 körül reális lehet, de hosszútávon az én meglátásom, hogy a legjobb egy 700-900 közötti tipp mennyiség. Ez épp ésszel átlátható, felfogható, nem mondom, hogy minden elem agyban feldolgozható, de sokkal előnyösebb, mint 5000. Persze egy kiválasztási rendszer teszteléshez minél több minta kell, de idővel specifikálni kell és tipizálni azokat a tényezőket, amelyek pozitív irányba mutatnak.

A tétekről írtam már, így csak ismételni tudom. Amíg teszteled minél kisebb, de azért érezd a tét súlyát, azonban, ha valami megy mondjuk 0,5-1 évig, akkor bele kell invesztálni pár százezret. Mert nagy pénz csak nagy vagy nagyobb pénzből lehet csinálni.
Ez akkor is türelem játék, a kérdés kinek mikor fogy el a türelme 1000 forintossával játszani. Mert nem éri meg, egyszerűbb, ha az ember belefog kisebb szerelésbe vagy valamibe, amihez ért és többet fog vele keresni, mint amikor piti pénzekkel játszik. Én azt mondom, hogy egy jó félévig teszteld, hogy megy az adott kiválasztás és finomíts rajta, de utána azért kicsit növelj a téten, legalább egy 5-10e forintig. És félre ne értsen senki én nem akarok senkit sem arra buzdítani, hogy több pénzt tegye bele, mint amit megengedhet magának, de köztudott, hogy bele lehet abba unni, hogy na megint csak 2 eurót nyertem. Nyerni kell mérkőzésenként 10-20-t, aminek van értelme foglalkozni vele és, ha kifizeted magadnak, akkor van mihez nyúlni, mintsem, hogy jaa csak 30 eurót nyertem egy hónap alatt. Az semmi, olyan alacsony lesz az órabéred, hogy inkább pihentél volna.
És el kell dönteni szórakozás vagy pénzkeresés.

De a tényleges válaszom az, hogy 5%-al kezd el. Persze, amikor mondjuk befizet az ember 1000 eurót, akkor más lesz a súlya és nem kell rögtön 50-100 euróval neki állni, csak óvatosan ilyen 15-25-el, majd egy-két hónap múlva mehet az 50 is. De ebbe is, mit minden másba bele kell tanulni.

Még egy kis kockázat elemzés. Szerintem sokkal kockázatosabb BTS-re fogadni, mint over 2.5. És 2.5 overen már lehet akár hasonló odds-t fogni, mint BTS-n. Ahol egy góllal több kell, de mindegy ki rúgja. Ez jelenti a legnagyobb kockázatot, hogy nem elég egyik csapattól a gól, a másiktól is kell.
Egyébként pedig, ha mérkőzés előtti tippekkel próbálkozol én inkább az ázsiai handicap piacokat ajánlanám, nagyon jó oldalak és elemzések vannak rá. Szépen ki lehet szedni, hogy melyik odds merre mozog, milyen tőke mozog a csapatok esélyeire. Ebből sem lehet évi 5000 tippet kiszedni, de egy 500-600 simán kijöhet, elég jó eredménnyel.
Elég sokat foglalkoztam velük, szerintem mérkőzés előtt is tudnék velük nyerni (ebben már nem nagyon teljesen biztos és nem akarok arcoskodni sem), de én nagyon élő mániás vagyok= hiszem, ha látom alapon. Továbbá nincs annyi időm, hogy kutakodjak előtte, inkább élőben döntök.
Mindent összevetve én előre megtett fogadásaimat az ázsiai handicap piacokra helyezném át. Persze csak akkor, ha nem fog menni a BTS, ha megy akkor azt kell nyomni, mert mindenki más és mindenkinek máshoz van érzéke. :)


Köszönöm szépen a kimerítő választ, sok dologban segítettél.

Idézetet írta: Bentley0917 Dátum január 26, 2018, 01:20:33
Köszönöm szépen a kimerítő választ, sok dologban segítettél.

Szívesen.  ;)

#1361 január 28, 2018, 15:44:13, Tomka
- (0-0) Over 0.5 Ross County v Rangers (Alternative 1st Half Goal Line) 28/01/2018   None    1.700 :great:

#1362 január 30, 2018, 15:59:04, Tomka
Óvatos tétes:

- 30/01/2018 15:45:12   Bengaluru vs. Transport United [0:0]   OU 1st Half Total Team Goals Live Betting   Bengaluru Over 0.5 odds: 1.41 :great:

#1363 január 30, 2018, 15:57:25, oakland23
Ezeknek a biszem-baszom ázsiai meccseknek szerintem a 70-80%-át csalják. Ahol gólt vársz, ott tuti nincs, ahol nem várod, tuti lesz 5-6  ;D

*Közben rászóltam, mert be is verték a gólt a hazaiak  ;)

Idézetet írta: oakland23 Dátum január 30, 2018, 15:53:14
Ezeknek a biszem-baszom ázsiai meccseknek szerintem a 70-80%-át csalják. Ahol gólt vársz, ott tuti nincs, ahol nem várod, tuti lesz 5-6  ;D

*Közben rászóltam, mert be is verték a gólt a hazaiak  ;)

Oda kell rájuk figyelni az biztos. De eddig erre a hónapra nem panaszkodom.  ;)