Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A koszovói zavargások egy érdekes helyzetet szülhetnek a magyar politikában. Ugye Orbán Viktor és Szijjártó Péter maximálisan kiáll a szerbek mellett, petiminiszter még a Vucic melletti szimpátiatüntetésen is felszólalt, míg Orbán Viktor többször felszólalt már a szerbek mellett. Egyikük sem szívesen látott vendég a koszovói részen (nem a szerbek lakta többségre gondolok).

Most viszont olyan helyzet van, amire nem igazán készült fel a Fidesz: 20 magyar katona megsérült a zavargásokban (többen súlyosan), szerbek okozták a sérüléseiket. Mi lesz a narratíva? Melyik oldalra áll Orbán Viktor? Inkább azt mondja, kitartok a szerbek mellett? Ezzel a haderő bizalmát veszítené el, még akkor is, ha azok NATO-katonák. Ha szerbek ellen fordul, akkor viszont Vucic nem látja szívesen, utolsó barátai egyike.

Eddig úgy tűnik, hogy a szerbeket védik, minimális hír van róla az Origón, lap alján, valószínűleg próbálják elsunnyogni a dolgokat, úgy beállítani, hogy ez is az albánok hibája.

OV 60 :smitten: #mégszázévigBoss #ispántechno


Vajon a kölcsönkenyér visszajár, és ma Kis Grofó is köszönti a "királyt"?

Addig is:



Moszad, olasz titkosszolgálat és orosz személyzet. Andersen ft. Benedek Elek. És néhány izraeli állampolgárt magánrepülőgéppel vittek haza. Ja. Annyit tudni kell, hogy a Moszadnak nincsenek korábbi ügynökei, csak ügynökei vannak.
Szerintem a vihart is géppel csinálták.

https://24.hu/kulfold/2023/05/31/olaszorszag-turistahajo-baleset-harom-titkosszolgalati-ugynok-meghalt/

Havi 1.2 milliót visznek haza a "dolgozók" a nem létezó Oltóanyaggyárból.
 :bash:
https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/jol-fizetik-a-dolgozokat-a-nem-letezo-oltoanyaggyarban.html

Adómilliárdokért nem járnak automatikusan válaszok a népnek.



Az a legszebb a mai politikában, hogy a rengeteg átlagember, aki tanult történelmet, átélt történelmet, megteremtette a nagybetűs hatalmat és még vihogott is a kétharmadoknál. Na most ezek az emberek mennyire kétségbeesetten tudnak kiabálni, mikor épp ellenük fordul a hatalom. Legyen szó tanárról, orvosról, átlag gyári munkásról, akárkiről. Megteremtették a szörnyet, és mikor már önmagától működik a hatalom, és a korábbi támogatókra sincs figyelemmel, akkor aztán EU, tévé, internet, mindenhol megy a segélykiáltás.

Szóval én azt mondom kedves kiábrándult Fideszesek, igyátok csak meg a levét annak, amit főztetek. Pozitívként meg talán gondoljatok arra, hogy lecke lesztek a jövő számára, egy tanulság :cya:

Idézetet írta: TiB Dátum június 19, 2023, 09:26:30Az a legszebb a mai politikában, hogy a rengeteg átlagember, aki tanult történelmet, átélt történelmet, megteremtette a nagybetűs hatalmat és még vihogott is a kétharmadoknál. Na most ezek az emberek mennyire kétségbeesetten tudnak kiabálni, mikor épp ellenük fordul a hatalom. Legyen szó tanárról, orvosról, átlag gyári munkásról, akárkiről. Megteremtették a szörnyet, és mikor már önmagától működik a hatalom, és a korábbi támogatókra sincs figyelemmel, akkor aztán EU, tévé, internet, mindenhol megy a segélykiáltás.

Szóval én azt mondom kedves kiábrándult Fideszesek, igyátok csak meg a levét annak, amit főztetek. Pozitívként meg talán gondoljatok arra, hogy lecke lesztek a jövő számára, egy tanulság :cya:
Teljesen egyetértek. Nekem is hasonló a véleményem már sok-sok éve.
Azok, akik régebben megválasztották, majd pedig újra és újra választották a Fideszt, mostanában elkezdtek nyivákolni, hogy "báncsa" őket a kedvenc magyar kormányuk, amelyiket személyesen ők maguk választottak meg többször is. Nos, a nyivákolásukat és jajveszékelésüket hallva, én is mindig csakis azt tudom mondani, hogy igyák meg a levét annak, amit főztek.

Egy példa a nagyon-nagyon sok közül:
Mostanában Debrecenben és közvetlen környékén sokat háborognak és nyivákolnak, hogy szerintük nem kell oda hozzájuk akkumulátorgyár, mert így meg úgy, ezért nem és azért nem, de elegendő megnézni az előző választások eredményeit, hogy mekkora elsöprő többséggel választották meg ott a Fideszt.
Ezek szerint Debrecenben és közvetlen környékén csakis az történik, hogy az ottani emberek hatalmas többsége által megválasztott Fidesz éppen azt teszi, amit az ottani emberek hatalmas többsége választott és akart.
Akiknek nem tetszik, azok megisszák a levét annak, amit főztek.

Orosz belpolitika

"Oroszországot, ész, nem értheted'

Erről, ami most zajlik Oroszországban - Prigozsin-féle "forradalom" -, már korábban írt Timothy Snyder, mint amolyan jóslat. Valamilyen szinten ez borítékolható is volt, hiszen külföldi hatalom csak világháború útján tudja megdönteni a regnáló orosz rezsimet, ami viszont atomháborúhoz vezetne. Putyin hatalma viszont csak belülről dönthető meg, de kérdés, mi történik, ha ez megtörténik? Azért az ne felejtsük el, hogy olyan emberektől várunk "csodát", akik azért nem éppen makulátlan formák, polgárháborúkat robbantottak ki, börtönből szabadult embereik pedig nem kímélnek senkit (saját hazájukban, visszatérve a frontról, megölnek idős néniket stb.).

Szubjektív, de szerintem Putyin eltaktikázta magát Prigozsinnal. Az egykori "szakács" ugyanis egy zsoldos, a zsoldos pedig annak harcol, aki többet fizet neki. Oroszországon belül pedig sok tehetős oligarchának lett elege Putyinból (főleg, mert többen kiestek az ablakokon, mert kellett a pénzük), így minden bizonnyal érkezett egy vaskos csekk a Wagner Filharmonikusokhoz, illetve olyan egyéb ajánlat, ami jobb annál, mint amit az orosz vezetés kínál. Az pedig egy taktikai hiba volt, hogy Putyin ennyire a frontra koncentrált, elbízva magát, hogy egy esetleges belső feszültséget az FSZB simán el tud simítani. Azonban, ha ezt belső feszültséget egy szervezett csoport robbantja ki, akinek 20-25 ezer aktív, illetve 10-15 ezer "alvó sejtje" van (egyes információk szerint 50-100 ezer), akkor gondban lehetnek.

Az orosz börtönökből ugyanis már nincs kit kiengedni (nem egy-két emberre, hanem tízezrekre gondolok), mert jobbára az ellenzék ül ott. A rendőrség nem alkalmas egy zsoldos sereg megállítására, itt minden azon múlik, hogy az orosz katonaság Moszkvában (és környékén) megmaradt része, alkalmas-e arra, hogy megállítják a Wagnert. Mi történne, ha a Wagner nyerne? Ez szerintem érdekesebb, mert Putyin tuti elmenekül. Sosem ismerné el a vereséget. Másfelől, mi lenne az atomrakétákkal? Putyin vagy Wagner? Melyik kézben van jobb helyen? Prigozsin és az oligarchák megérezték a vérszagot, tudják, most sebezhető a Kreml vezetése, de ez ilyenkor egy nehéz szituáció.

Az igaz, hogy a Wagner nem a világ legszervezettebb paramilitáris szervezete, viszont az is kiderült az orosz-ukrán háború során, hogy tudatosabbak, mint maga a tradícionális orosz hadsereg. Az pedig Putyin félelmét mutatja, hogy szinte menekül minden magasrangú vezető Moszkvából, nem bíznak a saját embereikben sem. Voltak hírek, miszerint Putyin is már elhagyta az orosz fővárost, ami nem meglepő. Ő egy gyáva ember. Az pedig elgondolkodtató, hogy Putyin 10-es skálán mennyire félhet, ha egy zsoldos csapattól megijed és egyből repülőre ül. Ez pedig innentől minden partizán akcióra készül szervezet számára jó hír, hiszen bátrabbak lehetnek, ha mondjuk a Wagner nem járna sikerrel.


Nem a sportfogadási hírek aktualitása miatt, hanem úgy komplexen, ez a rendszer be fog dőlni egyszer, és ha megérem, nyitok egy pezsgőt. Semmi bajom a Fidesszel, ahogy indultak, ők is vállalkozó pártiak voltak. De a verseny megölése bármilyen téren a fejlődés visszafogása valamiféle sajátos érdek miatt, ez lehet politikai, anyagi, akármi, hogy nem akarunk versenytársat.

A piacgazdaság nem tökéletes, de fejlődést és motivációt biztosít, legyél jobb, mint a rivális. Ezért imádjuk a focit is, milyen lenne államosítva lenne, hogy ki nyerheti a meccseket. Szóval én mindenen túl azt nem szeretem leginkább, ha megölik a piacot, írok is egy példát.

Apukám alkoholista, kiégett öreg fickó, de egykoron kitalált valamit a paprika és paradicsom palánta nevelésére, amit nem árulok el, nem csinálnám, halálos meló, de a közeli piacot megölte vele. Mert a többség ugyanazt csinálta, vegyszer, fokozók stb, apukám valami sajátossal állt elő, ült, gondolkodott napokat, és megcsinálta. Igaz elitta minden bevételét, de akkor is, a piacot leuralta egy jó ötlettel, amivel ráadásul jobb minőséget készített. Utálta mindenki, végül mindenki átvette, fejlesztette a módszerét. Így zajlik a fejlődés, nem a piálásra értem :D

Kár hogy strucc nemzet vagyunk :(

Érdekes ez az ország, hogy ezt szinte most már mindenkitől hallom: be fog dőlni a rendszer. Olyanoktól is, akik korábban ilyet sosem mondtak. Mi történik? Semmi. Mármint tényleg semmi. Meg lehet szivatni a vállalkozókat, le lehet építeni az oktatást, egészségügyet hazavágni, vegyianyagokkal kísérletező gyárakat az országba hozni, sorolhatnám napestig, lényegtelen, ugyanis BÁRMIT megcsinálhatnak.

Az a megdöbbentő számomra, hogy amilyen dolgok történnek az országban a Fidesz miatt, a társadalom nem csinált semmit. Az emberek nyaralgatni mennek, balcsi, külföld, miegymás, építik a házakat, felújítanak, vásárolnak, eladósodnak, mintha legalább úgy élnénk, mint a norvégok. És mindenki azt kérdezi, mikor dől be a rendszer? Észak-Koreában vagy Kínában bedőlt? Nem, ahogyan itt sem fog.

Az emberek szeretnek olyat olvasni, hogy van remény. Imádom Donáth Anna beszédeit, amiben mondja, csak egy szikra kell, meg bármikor kirobbanhat valami, ami megdönti a hatalmat. Ez olyan, mint amikor nagymellű, szőke egyszerű falusi lányként azt gondolod, hogy a szerelem miatt karolnak fel téged a városi fiúk, mikor felmész naiv módon Pestre. Visszatérve, hivatkoznak Tunéziára, hogy ott is volt ilyen szikra, de Tunéziában más a habitusa az embereknek.

A magyarokon fát lehet vágni, az oroszok a háború után erőszakolták a magyar nőket, de úgy emlékszünk vissza arra a korszakra, mintha milyen jó élet lett volna, hiszen mégis az oroszok segítettek újraépíteni a hazát... És pontosan ezt használja ki a Fidesz, hogy a magyar embert ott lehet hülyére venni és kihasználni, ahol csak akarja. Családban hallottam gyerekként ezt a mondatot: majd megoldódik, nem kell aggódni.

Aztán ahogy idősödtem, úgy hallottam ezt más családoknál is. Pontosan ez az a mérgező mondat, ami miatt a magyar sosem fog előrébb jutni. Mert amikor valamit meg kell oldani, akkor azért tenni kell. Nem várni valakire, de bizony nálunk a generációk úgy lettek nevelve, majd más megoldja helyettük, vagy adott esetben az élet. Majd lesz valahogy... Ebből pedig ez lett, végülis az élet tényleg elrendezte, olyan vezetőt kapott a magyar társadalom, amilyet maximálisan megérdemel.

Régebben emiatt ideges voltam - amikor még kapacitáltam az embereket, tettem a dolgokért -, de mostanra csak mosolygok rajta, ahogyan fokozatosan épül le minden. Vannak olyan népek, ahol egyszerűen nincs meg a kellő intelligencia és a tudásra való szomj, ebbe pedig tökéletesen beleillik a magyar. Igazából Orbán Viktor jót tesz Magyarországgal, hiszen csak lehámozza a felesleges dolgokat, mivel a többség úgysem akar fejlődni, minek annyit tanulni? Minek vállalkozni? Felesleges papírmunka. Piacgazdaság? Lemegyek a piacra, aztán van ott gazda(g)ság!

Ez pedig örömteli, hiszen Orbán megoldja helyettük, pár év és minden nagyobb hely, minden étterem, minden szórakozóhely, minden szabad vízpart, minden cukrászda, minden ruhabolt, mind-mind hozzá és a családjához fog kapcsolódni. Nem tudsz majd úgy semmit se csinálni, hogy ne őt gazdagítsd (nagyjából már most is ez van). És az emberek azt hiszik, van idejük tenni, ráérünk még, majd megoldódik. Ha 2 évvel ezelőtt tettek volna is késő lenne...

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 11, 2023, 20:06:50A magyarokon fát lehet vágni, az oroszok a háború után erőszakolták a magyar nőket, de úgy emlékszünk vissza arra a korszakra, mintha milyen jó élet lett volna, hiszen mégis az oroszok segítettek újraépíteni a hazát...

Őseim meséltek olyan személy(ek)ről aki különösen örvendett, és mindig kikerázta magát, mert jöttek a katonák... ;D