OTP Bank Liga 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Labdarúgó NB I - A következő idényben még nem lesz videobíró

A koronavírus-járvány miatt a labdarúgó OTP Bank Liga következő idényében még nem vezetik be a videobírót (VAR).


Sipos Jenő, a magyar szövetség (MLSZ) szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy az MLSZ elkötelezett a rendszer bevezetésével kapcsolatban, a lehetőségeken belül a legkorábban szeretnék alkalmazni az új technológiát.  Indoklása szerint elsősorban az okozza a csúszást, hogy a technikai berendezések olyan országból érkeznek, amelyet jelentősen sújtott a világjárvány.
   
"Reálisan a 2021/22-es szezonban kerülhet bevezetésre a technikai újítás" - jelentette ki Sipos, aki hozzátette, a VAR bevezetéséhez sok szakember továbbképzésére is szükség van, de a jelen helyzetben ezeket az oktatásokat sem lehet megtartani, ezért sem tartható az eredetileg tervezett időpont.
   
Az MLSZ a 2020/21-es szezon folyamán szerette volna bevezetni a VAR-t, egy márciusi háttérbeszélgetés alkalmával Vági Márton főtitkár elmondta, a klubok egyetértésével döntöttek az alkalmazásáról. Ahogy fogalmazott: a csapatok jobban szorgalmazták, mint a szövetség.
   
Az akkori beszámoló szerint két típusa van a VAR-nak, a centralizált és a decentralizált, az MLSZ az utóbbi mellett döntött az infrastrukturális lehetőségek miatt. Ebben az esetben összesen négy kisbusz áll rendelkezésre, amelyekben két játékvezető és egy operátor ül majd. A 14 lehetséges szolgáltatóból hat jelentkezett a magyar pályázatra, s végül januárban döntöttek a győztesről. A VAR-t 12 kamerás magas színvonalú videós rendszer segíti majd.

forrás: MTI

Labdarúgó NB I - A pályán akar bizonyítani, és az élvonalban maradna a Budafok

A pályán elért eredményekkel akarja bebizonyítani a Budafoki MTE labdarúgócsapata, hogy megérdemelten jutott fel az élvonalba, a legfőbb cél pedig az első osztályban maradás az együttes számára.


Csizmadia Csaba vezetőedző a csapat pénteki edzése előtt az MTI-nek azt mondta, a felkészülés mostani szakaszában az a legfontosabb, hogy a játékosok megkapják a megfelelő terhelést. Hozzátette, nem híve a száraz futásoknak, ezért egymás közötti játékkal zajlik a felkészülés jelentős része.
   
"Nagy probléma lenne, ha már most számolgatnám, hogy mennyi pontot kell szereznünk, és nem is akarok feleslegesen terhet rakni a futballistákra, ami esetleg rossz hatással lenne rájuk" - fogalmazott a 35 éves szakember. Kiemelte, számára most az a legfontosabb, hogy a lehető legmegfelelőbben felkészüljenek és így kezdhessék el az OTP Bank Liga következő idényét, melynek során a játékrendszerük szerinte működni fog.
   
"Ugyanazt a játékot várom, amit a másodosztályban is mutattunk, nálunk nem fordulhat elő az, hogy csak védekezünk, vagy csak támadunk, mert a futball nem erről szól" - mondta Csizmadia, hozzátéve, tisztában van azzal, mire van szükség egy csapatnál az NB I-ben, és ezt igyekszik is átadni a játékosoknak.
   
"Sok fiatal tehetségünk van, számukra most itt a lehetőség, hogy bebizonyítsák, nem érdemtelenül léphetnek pályára az élvonalban" - jelentette ki az edző.
   
Csizmadia a lehetséges igazolásokról azt mondta, két-három futballista érkezése még várható, több biztosan nem, és az új játékosok szerződtetésénél is azt veszik figyelembe, hogy azokra a posztokra érkezzenek, ahol hiány van a keretben.
   
Kovács Dávid csapatkapitány kijelentette, a céljuk a bennmaradás és a tisztes helytállás, ugyanakkor tudják, hogy nehezebb szezon vár rájuk, mint amilyen a legutóbbi volt a másodosztályban.
   
"A legnagyobb erősségünk az, hogy kialakult itt egy nagyszerű jó közeg, ennek pedig nagy jelentősége lehet ebben az idényben" - mondta a 29 éves középpályás.
   
A magyar szövetség (MLSZ) május elején nyilvánította befejezettnek a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt Merkantil Bank Liga NB II-s bajnokságot, melynek második helyezettjeként a Budafok feljutott az NB I-be az MTK Budapest mögött.

forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Joan Carrillo távozik a Fehérvár FC-től

Távozik posztjáról Joan Carrillo, a labdarúgó OTP Bank Ligában ezüstérmes MOL Fehérvár FC vezetőedzője. Olvasd tovább

Mikor lesz a sorsolás? Meg egyáltalán, biztos, hogy marad a 12 csapatos embéegy?