Elvek, Gondolatok és fogadási szokások + TIPPEK SOUND-tól

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Sziasztok

Tegnap két gurum volt benn a buliban, a Celtic meccse meg egy Fradi-Vilnius 1,5 over az SPF-ben. Utóbbi kettő simán jött és hamar, boldogság. Annyi, hogy kár, hogy az FTC nem rúgta rá a 3-at, mert akkor tükörsima lenne a 2. meccs, így lehet még meleg a pite.
Jól kezdett a dán 2. a Celtic ellen, fordult az első 10 perc után a meccs, és egy erős skót időszak következett, kapufával, góllal – sokkal tempótlanabb, langyosabb első félidőre számítottam. Aztán egy ,,11-es vitás szitu" után kiállítottak egy hazai védőt, mert ki akarta szúrni egy vendégjátékos szemét...Benne volt az egyenlítés, még szünet előtt. Az emberelőnyben lévő Midtjylland simán fordíthatott volna a második 45 percben, nem is értettem a 1,5 overt, amivel kijött a buki, már az 50. perc környékén – 1,30! Vártam 1,40-ig raktam és kiállítottak egy dánt...egyenlő létszám! Evander bevágott egy szabadrúgást 1:1, szerintem megint kiesik majd a Celtic – pedig erősebbek, de szervezetlenebbek és fegyelmezetlenek!
Belenéztem a Dinamóba is – ahogy vártam megszenvedett.
Öröm volt az orf1-en sasolni a Rapidot ahogy telt ház előtt fordított a Sparta Praha ellen – nem gondoltam, hogy képesek erre az osztrákok...

A máról!
verem a fejemet, mert rá akartam ugrani a női foci overezésre – ebben oakland nagypályás! Sajnos reggel belemerültem a kerti munkába és most értem vissza...előzetesen:
svéd – USA 1,5 over
Zambia-Hollandia 4,5 over
volt a terv
3:0, és 3:10 – bassza meg...na majd pénteken!

BL.:
Almati – Crvena – 16:00

Alaptipp a 1,5 over 1,40 – láttam a kazahokat ahogyan megették az izraeli bajnokot, őrült szurkolók előtt. Nehéz lesz a szerbeknek a parti, akik elkezdték a bajnokságot a múlt hétvégén egy 0:0-al a Vojvodina ellen. Csak emiatt nem vállalom be meccs előtt a fogadást.

19:00
Malmö-HJK


Sima hazait, és 1,5 overt várnék, viszont a finn foci fejlődése miatt hátrébb veszem az agarakat! Miközben a Potgoricát 7:1 el mosta le a HJK, addig a Riga ellen vért huggyoztak a svédek az előző körben....Oda kell ülni nézni kell!

20:30
Slovan – Young Boys


Nálam a nap meccse, fix 2-es! Mozog, most épp 1,90-en áll, ment irodáknál 1,8 alá is. A svájci bajnok rendre odaér a csoportkörbe, míg a szlovákok majdnem kiestek Dublinban az ír bajnokkal szemben. Nem egyenlőek az erőviszonyok!! A 1,5 over alap! Nézem, s szerintem fogom a vendéget, ha adja!

üdv, hajrá:
sound


Raktam Young Boys győzelmet: 2,00-on.

Sziasztok!

Tegnap sokkal rosszabb meccseket láttam, mint kedden. A Zvezda kikapott és szenvedett is kazahszánban. A Malmö baromi rossz meccsen szenvedte ki a HJK elleni győzelmet – ez a meccs fájt. Széttörte a találkozót a Slovan (0:0) – ki is fog esni. A Young Boys baromi pontatlan volt a kulcspasszok tekintetében. Rendre volt terület a pozsonyi védők mögé rakni a zsugát – s bizony a svájci támadók simán megfutották őket. Azonban ezek a labdák  hosszúak, szélesek stb...voltak. Szerintem kb. húsz ilyen kulcspassz megégett. Mellette a Slovan játékosai, amikor lehetett a földön voltak – szóval buktam az spfLigát, és az élő 2-es fogadást is.

Ma este programom van, így még két délutáni esemény belefér:

13:30
Brazil-Német

Alapból overezném az olimpiai torna meccseit. Fiatalok, nem taktikáznak megpróbálnak minél többet lőni, lsd Mexikó. Németország ráadásuk u19-es EB-t nyert így rájuk építhet a stáb. Alap a 1,5 over 1, 34-en

18:00
RFS-Puskás
x2 – 1,36


Bízom a Puskásban, mert Hornyák Zsolt munkája hosszú távon egyre látványosabb. Jó meccseket játszott a Turku ellen a felcsúti csapat, s most lett ellenfele nem lesz nehezebb (sőt), a múlt heti feladatnál.
Sokan (magam sem) szeretem azt, ahogy a magyar klubfociba (bizonyos csapatokba) áramlik a pénz. Korcsnak érzem a klubok felpumpálását, ami egy politikai változás után mély gödörbe fogja taszítani az egész sportágat. Az Akadémisták csapata sem az akadémiai felkészítésről szól. A Turku elleni hazai meccsen hét külföldivel kezdett az együttes. Kétségtelen, hogy Kiss Tamás és Tóth kapus nagy tehetség, utóbbi már 23 esztendős, míg a cséká Nagy Zsolt és Spandler a két szélső védő posztján hoz egy megbízható átlagot, ami az ilyen szintű nemzetközi kupameccsekhez bőven elegendő. Rendre sok helyzetet tud kialakítani a Puskás, támadójátékuk szellemes, s talán nem véletlen, hogy az előző körben a finnek egyszer sem tudták eltalálni a Panchóban a hazai kaput. Szerintem fizikálisan és mentálisan is előrelépett az együttes egy hét alatt és ez elég lesz Lettországban.
Tisztelettudó az RFS, aki a Partizan Belgrad csapatával egy szinten emlegeti a Puskást. A lett klubfocinak gyakorlatilag nincs eredménye, a ,,teljes futottak még" kategóriába tartozik. Feörer- szigeteki ellenfele ellen is megizzadt az együttes. Hazai pályán két hete 3:2-re kapott ki, így idegenben egy 120 meccses csörtéből jutott csupán tovább. Jellemző, hogy nemzetközi találkozók rendezésére nincs megfelelő stadionja a lett csapatnak, így 40 kilométerrel odébb kell vinni a mérkőzést. Az RFS edzője, Viktors Morozs is csupán négy ,,hazai" játékossal kezdett a Klaksvik ellen, mégis úgy tűnik, hogy légiósaik nincsenek a Puskás külföldi labdarúgóinak szintjén.
Hornyák Zsolt sajtótájékoztatóján a nagy elvárásokról beszélt. Azt gondolom, hogy jelenleg a magyar fociban van annyi tőke, és belegyömöszölt tudás, hogy egy vékony lett csapat ne legyen ellenfél. Hasonló helyzetben van a két klub szurkolók tekintetében. Az RFS meccseire is csak pár százan kíváncsiak, vélhetően a nagy nyomástól nem kell tartania a magyar csapatnak. Szerintem nem fog kikapni a Puskás, ez az elvárható minimum ebben a párosításban.

21:00
UTE – Vaduz


Nem tudom nézni, nálam blama a meccs. Vicces, (vagy nem) hogy a liechtensteini kupagyőztesről általában nem úgy írnak, mint egy svájci bajnokságban ingázó profi csapatról. Azért írom ezt, mert egyébként az! Épp az utolsó fordulóban esett ki a Vaduz, aki a tavalyi szezon elején tök jó játékkal újoncként fricskázta a svájci menőket is Baselt pl. el is kalapálta. Marhaság, hogy az UTE a favorit! A pénzügyi érték, és a szakmai eredmények sem ezt mutatják! Bravúr lesz egy hazai x is ma este! Újpesten Oenning melója becsülendő, viszont ismét Szopok-lész Antigónéja van – kései igazolások, elengedett játékosok...na ahogy szokott.... – szóval x2 – 1,95. Aki nézi, s úgy van sztem rakja. Magam sajnos nem fogom tudni (színházazok)...

üdv, sound

1,38-on 2,5 over a brazil-németen

Sziasztok!
Mit lehet mondani a tegnapról fogadóként...
Az olimpia focitornáján (férfi, női vonalon is) rá kell menni az overekre – a csoportmeccseken mindenképp!

A Puskás meccs kapcsán kell egy nagyot nyelnem....Az van, hogy a Turku sztem sokkal erősebb volt a rigaiaknál. Koraeste kicsit toltam a kerti melót, az első félidő közepén jöttem be 3:0!!!! Kiesett a szemem. A meccset utána követtem. Az jutott eszembe, hogy nb2/nb3 – ban vannak olyan védekezési megoldások, mint a letteknél – suta felszabadítások lábszárral, labdában csetlés botlás, elképesztő kontrolálatlan testmozgások. Tényleg az jutott eszembe a lettekről, hogy olyanok, mint az amatőr magyar liga játékosai, legalább 3-4-en: hétközben kőműves brigádban letolják a 8 órát; szombaton elmennek ,,zenélni" mert van egy mindent lejátszó szintiük és ráénekelnek valami lagziban; vasárnap hajnalban hazaérnek és pár óra alvás után mennek a falusi csapattal, mert a meccspénz is egy 10-es, s ha pontot szereznek kapnak akár fejenként 25-öt is.  Komolyan azt gondoltam, hogy ezt simán meg lehet fordítani – fogalmam sincs mi volt, a Puskás nem volt valami motivált. Értetlenül állok a meccs előtt, s nem tudom megmagyarázni mi volt ez. Itt húznék kiesés esetén egy olyat, hogy a lettek bérezése szerint legyenek fizetve a felcsúti srácok legalább fél évig....

Meglepve láttám, hogy győzni tudott az UTE – a mérkőzést nem tudtam nézni, nálam ez az eredmény a bravúr kategória!

MA:
Guru
20:30
Schalke-HSV
1x – lsd guru


20:00-kor kezd a Dinamo Zagreb – az újonchoz látogat, se a kettesben, se az overben nincs érték.
20:30 – kor indul az osztrák bajnokság is Sturm – Salzburg rangadóval. A vendégeknél edzőváltás volt nem tudom, hogy bevállalható – e biztonsággal a 2-es...nézni kellene, nem tudom sikerülni fog-e...pedig infóra szükségem lenne a csapatokról, így a szezon elején.

üdv, sound

Sziasztok!

Rendesen szarul megy az idény elején a fogadás. Nagyon gondolkodom, hogy hagyom a júliusi gurut veszni. Tegnap a Schalke egy megnyert meccset engedett ki a kezéből...úgy érzem, hogy 1:1-nél a gólpasszt jegyző Rohr lesen kapta a zsugát a 86. percben, nem volt VAR úgyhogy a 3. hamburgi találat már csak hab volt a tortán.
Egyébként jó meccs volt, iramban is látványban is. 1:0-nál overezni kellett volna, de a kurva 1x-re koncentráltam.

Guru tekintetében oda jutottam, hogy vagy lesz olyan 4 esemény szerdáig ami szembe jön, megírom és 1 egységnyi téttel kirakom – és mind a négy jön!, vagy hagyom a hónapot. – Tanulnom kell az erőviszonyokat!

A mai nap:

,,Sajnos" meló ami egyenlő pííínz, úgyhogy nem sajnos...viszont meccsnézés csak este 8 után lehetséges, ha minden klappol.

Látatlanban:
13:30
Új-Zéland – USA – női foci
3,5 over 1,71


Megsemmisítették az amerikaiakat a svédek, és most ezt szívhatja az új-zélandi nő csapat.

20:30
Lausanne – St Gallen


A magabiztos bennmaradás után a második év mindig nehezebb. A hazaiaknál jobb erőkből áll a St Gallen. Alapban x2-ben gondolkodom, nézem...

21:00
Gorica – Sibenik


Összezuhant a tavalyi szezon véghajrájában a Gorica. Pedig volt időszak, hogy a Dinamót is szorongatták Lovricék, végül a kiegyensúlyozott Osijek és az új edzővel feltámadó Rijeka is megelőzte. Nem lett meg a nemzetközi szereplés, új edző, távozó alapemberek, s a nyitányon szimbolikus 2:0-s zakó Rijekában. A Sibenik egy hármassal kezdett Eszéken, a hazaira dobott 1,66 fabatkát sem ér – inkább nézem, ha fogadok akkor vélhetőleg overt – vagy csak tanulom az erőviszonyokat.

üdv, sound

Goriza meccsén 1:0-nàl 1,5 over 1,37 57. perc

Sziasztok!

Végre egy jó nap. Az USA csaj csapata megszórta ellenfelét, ajándék volt az 1,71 a 3,5 overért (1:6!). A Gorica meccsére értem oda 1:0-nál nem is értettem miért 1,37 a 1,5 over az 55. percben. A vége 3:1 lett a Sibenikben is benne volt a gól.
Nem láttam sajnos a St Gallen meccsét – elvileg fél 9-kor le akartam ülni nézni, hát majdnem 10 lett belőle. Győzött a vendég az x2 is ült volna.

Ma:
13:30
szaúdi – német – olimpiai meccs
2,5 over – 1,66


Nagyon kikaptak a németek az első félidőben Brazília ellen, az overek meg roppant ülnek ezen a tornán. Hát 2,5 over! Kell az európai csapatnak a három pont!

17:00
Klagenfurt-Wolfsberg
Over 1,5 – 1,30


Két overes csapat érthetetlen a szorzó...lemaradtam a gururól, meg kellett volna csípni...rakom! Alapban azt gondolom, hogy az újoncnak nagy falat lesz a nemzetközi rutinnal rendelkező vendég keret. Az x2 is jó!!! 1,40 – nem is értem!

18:55
Rijeka-Istra
LSD Guru 1-es


21:00
Hajduk-Osijek


Lovrencsics kontra Kleinheisler – meg kell nézni! Két Konferencia Ligában is játszó csapat, akiknek csütörtökön fontos jelenésük lesz. Lehet ebből egy hatalmas nagy meccs – inkább a vendég felé húzok, bár lehet, hogy Bjelica feladja most, és megforgatja az alapcsapatot. Észnél kell lenni!

Üdv, sound

FC Nordsjælland 1x 1,33 - átvett tipp

Sziasztok

Vergődtem, mint néger a jégen hónapok óta. Nekem az EB is szenvedés volt a csoportkör után fogadói szempontból, illetve az elején annyira sok meló szakadt rám, hogy csoda. Így a standard játékomat nem tudtam május közepe óta játszani: kétesély, overezés – minimálisan egy esély (kevés kockázat kényelmes 1,3-1,5 szorzók közötti profittermelés).

A hétvége viszont végre elsült. Szenvedtem az EB után is – a szezonok eleje, mindig rizikós, nem tudja az ember felmérni az erőviszonyokat. Most viszont szombat-vasárnap 6/6 – os lett.

Ülnek az olimpiai focitornán a könnyű overek!
Hozta a Rijeka a gurut.
Mákom volt a Klagenfurt meccsén, mert 0:1-nél emberhátrányban egy gyönyörű labdalevétel után a végjátékban egyenlített a hazai csapat.
Átvett tippként szálltam be a FC Nordsjælland találkozójába élőben 1x. Sajnos/vagy nem egy-két fogadót folyamatosan monitorozok az oldalon közzé tett fogadásai alapján. Kellenek a külső impulzusok, telnek az exelek havi leosztások szerint. Most is kiadott egy hozzám hasonló játékfelfogású fogadót a sok szám. Meggyőződésem, hogy érdemes olyan embereket követni, akik hasonló módon gondolkodnak, mint önmagunk, csak épp más piacokon keresnek üzletet. Tudom azt is, hogy sok esetben az oldalon található tippek nem feltétlenül önazonosak – azaz nem úgy játszanak saját pénzükkel a fogadók élesben, mint ahogy itt mindenféle játékban (főleg tétkezelésre igaz ez, illetve túlvállalt szorzókra). Így azt, hogy kit követ be az ember, és kinek a tippjét játssza élesben, igencsak kényes kérdés. Talán az a jó, ha akkor veszünk át tippet, ha tudunk a kimenetellel azonosulni, és a feldobott szorzó illeszkedik az üzleti tervünkbe.

Ma szünnapot tartok – hacsak nem jön valami átvehető tipp...
Holnap szeretnék 1-2 sikeres gurut feltenni a táblára. Továbbra is tartom, hogy szerda estig kell még 3 egyértelmű/könnyű hasznot ígérő kimenetel (ami jön is), s akkor megírom a 10 elemzést a hónapban – lesz esélyem minimális kockázattal pozitív júliust zárnom. Szóval ma készülök, és boldogságban vagyok, hogy a júliusi exelem szépen kiegyenesedett és pozitívban áll:

13 üzlet
3 bukó
+ 1,38 egységnyi tét
ROI: + 23 %


Az utolsó hét előtt ez jó! Szemlátomást alacsony a fogadás szám – nem találok elég piacot!

üdv:
sound

Sziasztok!

Sajnos a mai BL-meccseken nem találtam fogást – nem tudtam gurut írni.
Holnap viszont 3 találkozót is írok/írnék ebből kettő olimpiai meccs, ami még nincs benn a kínálatban. Ha benne lesznek akkor megírom mindhármat, cél a 3/3 – és hogy legyen hétvégi folytatás.

Mai programom:

10:00
USA-Ausztrália


Női ki-ki meccs lesz 3 gól sztem. A 2,5 over 1,33-on lett meg.

18:00
HJK-Malmö


Láttam az odavágóót , 2:1-es svéd siker – s talán a legrosszabb BL-selejtező volt azok közül, amiket megnéztem. Azonban ebben az idősávban még itt van a legnagyobb overezési sansz élőben. Lehet, hogy szenvedni fogok.

19:00
Zalgiris – FTC


Szerintem Stöger komolyan veszi, és hozza majd a továbbjutást. Egyetlen gól kell ehhez a Fradinak, ami meg is lesz! Akartam írni a magyar gólról gurut, de a 1,5 over van csak piacon, a 0,5 meg a béke segge alatt van amúgy is, azaz kezdés előtt nem éri meg.


üdv, sound

Sziasztok

Holnap àlló nap úton leszek. Jó ha az esti bl-meccsekre beérek.
Azèrt gurìtottam 3 gurut:
over 2,5 az olimpián:
francia és a mexikói focicsapata
Yong Boys győzelem!

Ha ülnek folytatom a hónapot, csak 3/3 esetén.

Sziasztok!

Most értem haza az egész napos melóból és je
3/3

Gondolkodhatom a csüt-szombat programon - kell 3 guru és a pozitív mérleg!
Most hulla vagyok, ki kell pihennem magam, látni is alig. Ha már ilyen messziről visszajöttem nem fogom elkapkodni!

üdv, sound

Eszèken 1:0, összesítèsben is. Törvènyszerű az újabb dugó! Erős fèl óra van még 1,53

Sziasztok!

Annyi történt ma, hogy reggel óta mentem és most értem haza...közben közzétettem 3 gurut, minimál tétekkel holnapra:
Fradi győzelem
DVSC meccsén 2,5 over
Gorica x2

Itt a guruban a havi plusz mérleghez kell mindhárom, ugyanúgy, mint szerdán kellett. Akkor bejött, remélem a legjobbakat...
Tegnap az eszéki 1:0 bosszantott, közben a bet365 megdobott egy szezon eleji 5 eurós ingyen fogadással. Ráraktam 1,67-en a Paks-Kavics 2,5 overre...nézni lehetőségem sem volt, mert úton voltam 2:3, na de fasza!

Üdv, hajrá:
sound