Magyar Labdarúgó Válogatott 2024

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Március 27-én kezdődhet a jegyértékesítés a hazai pótselejtezőre

https://szovetseg.mlsz.hu/hir/marcius-27-en-kezdodhet-a-jegyertekesites-a-hazai-potselejtezore

Hamarosan NL sorsolas. Sajnos nagy csapattal nem talalkozunk... de majd a vb sorsolasnal.  :ok:

League A

Pot 1: Portugal, Netherlands, England, Switzerland
Pot 2: Belgium, France, Spain, Italy
Pot 3: Bosnia and Herzegovina, Ukraine, Denmark, Sweden
Pot 4: Croatia, Poland, Germany, Iceland

League B

Pot 1: Russia, Austria, Wales, Czech Republic
Pot 2: Scotland, Norway, Serbia, Finland
Pot 3: Slovakia, Turkey, Republic of Ireland, Northern Ireland
Pot 4: Bulgaria, Israel, Hungary, Romania

League C

Pot 1: Greece, Albania, Montenegro, Georgia
Pot 2: North Macedonia, Kosovo, Belarus, Cyprus
Pot 3: Estonia, Slovenia, Lithuania, Luxembourg
Pot 4: Armenia, Azerbaijan, Kazakhstan, Moldova

League D

Pot 1: Gibraltar, Faroe Islands, Latvia, Liechtenstein
Pot 2: Andorra, Malta, San Marino

Egesz jo csoportba kerultunk, itt lehet fejlodni.

Mondjuk Bosznia mit keres az A csoportban rejtely... vagy esetleg most jutott fel a B ligabol?

Politikai szempontból is kiváló csoport, hiszen az ország vezetőinek nem kell külön találkozókat szervezniük, mérkőzésekkel is megoldhatják a kapcsolattartást.

Azért ez a török válogatott eléggé rendben van védelem szempontjából: Merih Demiral, Ozan Kabak, Caglar Soyuncu, valószínűleg pár évig stabil lesz a hátsó alakzat. Előttük meg Okay Yokuslu szűrhet majd, aki szintén nem egy kis termetű és félénk játékos.

Idézetet írta: RedMunchen Dátum március 03, 2020, 18:56:51
Egesz jo csoportba kerultunk, itt lehet fejlodni.

Mondjuk Bosznia mit keres az A csoportban rejtely... vagy esetleg most jutott fel a B ligabol?

Igen, a 3. kalapba kerültek a feljutók (B liga csoportgyőztesei), a 4. kalapba meg azok, akik elvileg kiestek voltak csoportutolsóként (német, horvát, lengyel, izland), ha nincs létszámemelés...


Ha már említve volt, akkor írjuk is ki, hogy kik az ellenfelek: Törökország, Szerbia, illetve Oroszország.

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3-AS CSOPORT
MAGYARORSZÁG
Törökország
Szerbia
Oroszország

A magyar válogatott mérkőzései
Szeptember 3., 20.45: Törökország–Magyarország
Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 9., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 12., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 14., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 17., 20.45: Magyarország–Törökország

NEMZETEK LIGÁJA

A-LIGA

1-ES CSOPORT
Lengyelország
Bosznia-Hercegovina
Olaszország
Hollandia

2-ES CSOPORT
Izland
Dánia
Belgium
Anglia

3-AS CSOPORT
Horvátország
Svédország
Franciaország
Portugália

4-ES CSOPORT
Németország
Ukrajna
Spanyolország
Svájc

B-LIGA

1-ES CSOPORT
Románia
Észak-Írország
Norvégia
Ausztria

2-ES CSOPORT
Izrael
Szlovákia
Skócia
Csehország

3-AS CSOPORT
MAGYARORSZÁG
Törökország
Szerbia
Oroszország

4-ES CSOPORT
Bulgária
Írország
Finnország
Wales

C-LIGA

1-ES CSOPORT
Azerbajdzsán
Luxemburg
Ciprus
Montenegró

2-ES CSOPORT
Örményország
Észtország
Észak-Macedónia
Grúzia

3-AS CSOPORT
Moldova
Szlovénia
Koszovó
Görögország

4-ES CSOPORT
Kazahsztán
Litvánia
Fehéroroszország
Albánia

D-LIGA

1-ES CSOPORT
Málta
Andorra
Lettország
Feröer

2-ES CSOPORT
San Marino
Liechtenstein
Gibraltár


Lehet-e valahol megemlékezni arról, hogy az utóbbi 3 hónapban sem kapott ki a magyar válogatott?

Arról is döntött az UEFA, hogy miképpen folytatódjanak a válogatott küzdelmek, s mi lesz a sorsa a jövő nyárra elhalasztott Európa-bajnokságnak.

A Nemzetek Ligája-rájátszás tavasszal elhalasztott mérkőzéseit októberben és novemberben pótolják be, azaz  Magyarország október 8-án csap össze Bulgáriával az A-liga elődöntőjében. Ha továbbjutunk, november 12-én küzdünk meg az Izland–Románia párharc győztesével a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon való részvételért.

A Nemzetek Ligája 2020–21-es kiírása közben már szeptemberben elkezdődik: 3–5., 6–8. között egy-egy meccset játszik minden válogatott, majd október 10–11. és 13–14. között is lemegy egy-egy forduló, végül november közepén 14–15. és 17–18. között is. Az Eb-részvételért zajló NL-rájátszás mérkőzéseinek időpontjaiban az ott nem érintett válogatottak felkészülési mérkőzéseket játszhatnak.

Az Európa-bajnokság 12 eredeti helyszíne megmaradt, a menetrend sem változott, és az UEFA tájékoztatása szerint a már megvásárolt jegyek érvényesek a 2021-re halasztott tornára is. Lehetőség lesz a jegyek visszaváltására is június 18–25. között z Eb hivatalos honlapján keresztül.

A jövő nyári Európa-bajnokság budapesti csoportmérkőzéseit 2021. június 15-én 18 órakor (a rájátszásból továbbjutó csapat Portugália ellen), 19-én 15 órakor (rájátszásból továbbjutó csapat Franciaország ellen) és 23-án 21 órakor (Portugália–Franciaország) rendezik a Puskás Arénában, míg a budapesti nyolcaddöntőre június 27-én 18 órakor kerül sor.

(forrás: NSO)

Eb-pótselejtező - Rossi örül, hogy az újrakezdés nem Bulgária ellen lesz

Marco Rossi szövetségi kapitány örül annak, hogy tíz hónap után nem a bulgáriai Európa-bajnoki pótselejtező lesz a magyar labdarúgó-válogatott első mérkőzése.


"Nagyon örülök, hogy immár tudjuk, mikor játsszuk a következő tétmeccseinket. Annak is örülök, hogy tíz hónap szünet után nem az idei legfontosabb meccsünkkel, a Bulgária ellenivel kezdünk" - mondta a magyar szövetség (MLSZ) honlapján az olasz szakvezető, aki viszont izgalmas kihívásnak tekinti, hogy a hosszú kihagyást követően szeptemberben azonnal tétmeccs következik, mert így, ha bármilyen új dolgot szeretne kipróbálni a bulgáriai találkozóra, azt csakis élesben tudja megtenni.
   
Az európai szövetség (UEFA) szerdán hirdette ki a koronavírus-járvány miatt átdolgozott versenynaptárt, amely alapján a magyarok október 8-án lépnek pályára Bulgáriában, a párharc győztese pedig november 12-én fogadja az izlandi-román mérkőzés továbbjutóját immár az Eb-részvételért. Az újrakezdés viszont szeptemberben a Nemzetek Ligájában lesz egy dupla fordulóval. Azt követően októberben és novemberben is dupla fordulókat rendeznek, utóbbi két hónap esetében a magyarok számára három-három találkozó kerül megrendezésre a rendelkezésre álló nyolc nap alatt oly módon, hogy mindkét esetben az Eb-pótselejtezővel indul a "futballhét". A magyar válogatott a Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízióban az orosz, a török és a szerb csapattal szerepel azonos négyesben.
   
"A keret összeállítása még a szokásosnál is nehezebb lesz idén ősszel, hiszen vannak játékosaink, akiknek jelenleg nincs csapatuk vagy nem kezdők rendszeresen a klubjaikban és még az is kérdés sok esetben, hogy az adott bajnokság mikor indul újra" - fogalmazott Rossi. "Ebben a helyzetben kiemelten érvényes lesz azon válogatási elvem, hogy csak olyan játékosokat hívok meg, akik fizikálisan csúcsformában vannak, mert a nagyobb meccsszám miatt csak nagyon minimális időnk lesz a felkészülésre, illetve ami lesz, azt emiatt kizárólag taktikai felkészülésre kell felhasználnunk".
   
A szakember azt is kiemelte, hogy októberben és novemberben a megszokottnál nagyobb játékoskerettel fog dolgozni, hiszen az egy időszakon belüli plusz egy mérkőzés extra megterhelést és sérülésveszélyt jelent.
   
Amennyiben a magyar csapat sikerrel veszi a pótselejtezőt, úgy a világbajnok francia, a címvédő portugál, valamint a német csapattal játszik majd azonos csoportban a jövő nyárra halasztott kontinensviadalon, előbbi két együttest pedig hazai pályán, a Puskás Arénában fogadná.

forrás: MTI

Magyar válogatott - Marco Rossi: kőkemény munka következik

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya újra munkába állt, és Facebook-bejegyzése szerint hisz abban, hogy a csapat kijut az Európa-bajnokságra.


"Mostantól nincs több szöveg, csak kőkemény munka!" - írta a szerdai bejegyzésben az olasz szakember, hozzátéve, hogy bár csak most tértek vissza stábjával a hagyományos munkarendbe, a koronavírus-járvány miatti hosszú szünetben otthon is sokat dolgoztak az elmúlt hónapokban.
   
"Rengeteg meccset és még több játékost néztünk meg. Nem volt könnyű az élet a járvány alatt, de nagyon sokat gondolkodtunk új taktikai dolgokon, amelyeket remélhetőleg látni is fogtok majd hamarosan" - írta Rossi. Kiemelte, hogy a finomításra, tesztelésre nem lesz sok ideje a válogatottal, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy kijussanak a jövőre halasztott Eb-re.
   
"Egy fantasztikus országot képviselünk és keményen harcolnunk kell érte, hogy elérjük mindannyiunk közös álmát" - írta az 55 éves kapitány. Úgy fogalmazott: 10 hónap után találkozik majd újra a keret tagjaival és nem lesz könnyű, hogy a játékosok egyből a legjobb formájukat hozzák, de küzdeni fognak ezért.
   
"Hiszem, hogy meg tudjuk csinálni" - zárta gondolatait Rossi.
   
A magyar válogatott a tervek szerint október 8-án lép pályára Bulgáriában Eb-pótselejtezőn, a párharc győztese pedig november 12-én fogadja az izlandi-román mérkőzés továbbjutóját immár az Eb-részvételért.

forrás: MTI

Magyar válogatott - Tizenegy új játékost hívott be Rossi az előző keretéhez képest

Előző keretéhez képest 11 új játékost hívott be a magyar labdarúgó-válogatottba Marco Rossi szövetségi kapitány a szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozókra. Olvasd tovább

A BL-döntőben gólt szerző játékost meg sem hívta?

jelenleg így néz ki a keretünk:

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Bese Barnabás (OH Leuven – Belgium), Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Babati Benjámin (ZTE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia)   

Azért az 'kemény'  ;D Van öt név, akiről azt sem tudom, kicsoda, mondjuk ez az én szegénységi bizonyítványom  ::)

Na és még hány lesz? Naponta kétszer cserélni kényszerül ilyen-olyan okok miatt Rossi. Azért lassan elfogynak a jó jétékosok, és akkor jöhet Dzsudzsák  :)