Mit tanultunk a karantén alatt?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kíváncsiak vagyunk, hogy ki, milyen élménnyel maradt? Egyre több a lazítás a világban. Boltok, teraszok, vendéglők újra megnyitottak, és lassan, de biztosan a sportélet is feléled.  ;)

Jobbak lettünk? Tudatosabbak? Vagy csak kamu volt az egész? Kontrollálni próbálnak minket?

Fogadtál a járvány alatt, arra a maradék minimális kínálatra, vagy inkább hanyagoltad? Jót tett az esetleges szünet?

Várjuk véleményeiteket.  ;)

Már én is elkezdtem az összegzést, illetve folyamatosan monitoroztam magam, hogy egy vállalható szintet összehozzak a kényszerpihenő alatt. Kezdve az alap dolgokkal, elolvastam jónéhány könyvet, köztük néhány igazán vágyottat is, amit ezúton is köszönök egy fórumtársunknak. Lássuk a többit:

- Életemben először kertészkedem, aminek a termésen túl mentális kikapcsolódást és jóleső fáradtságot is köszönhetek. Továbbá, akár a jövőben értékessé váló tapasztalatokra is szert tehetünk.

- A kiegyensúlyozott mindennapoknak köszönhetően (és annak, hogy nem dolgozom) sokkal jobban haladok az edzőteremben, s olyan 2 hónapnyi edzésre lehetek a mindenkori legerősebb énemtől (erőemelő gyakorlatokban).

- Nyelvtanulás (spanyol): Mostanság leginkább zeneszövegeket fordítok, így nem steril mondatokat tanulok, valamint a fülem is jobban rááll, és így nem csak a tudásvágy, de a kíváncsiság is hajt. Plusz mégiscsak zenét hallgat közben az ember.


Ha lett volna lehetőség angol lóversenyt tradelni, akkor igazán egy szavam sem lehetne, mindenesetre igyekeztem annyit letenni az asztalra, hogy a "Mit csináltál az elmúlt 2 hónapban?" típusú kérdésekre valamit azért tudjak válaszolni.


Nem tudom, ilyesmire gondoltál-e. Én így éltem, élem meg.

Pontosan hasonlóra gondoltam. Köszi, hogy megosztottad velünk.

Nálad látszik, hogy a karanténnak lehet pozitív hozadéka is, bár tudom, hogy a munkahely elveszítése nehezen emészthető sok esetben.  :cya:

@Alk , csak jelezném, hogy ezen a héten számos angol lovi verseny lesz.  :ok:

Idézetet írta: SPF Admin Dátum június 02, 2020, 09:56:32
@Alk , csak jelezném, hogy ezen a héten számos angol lovi verseny lesz.  :ok:

Köszi! Igen, tegnap indultak újra, rajta voltam. :ok:

Nekem két tanulság van.

1. Ha a pánikot ügyesen keltik, még a legmagabiztosabb embert, és a világvégén lévő falut is meg lehet rengetni a biztonságba vetett hitében. Erre korábban maximum egy világháború volt képes. Ezzel nem konteózni akarok, csak a globalizáció egy bizonyos hatására gondolok, ami nem tetszik. Volt a környezetemben olyan, aki mostanra pszicháterhez jár, mert annyira beleőrült a dologba. Pedig korábban is elüthette volna az autó, lehetett volna rákos, elkaphatott volna halálos betegséget mástól és így tovább, de most annyi csatornán jött neki a meghalunk mind, hogy nem tudta feldolgozni. A média felelősségérzete lényegében nem létező dolog, mindent elkövetnek a kattintásokért. Sajnálom, hogy ilyen lett a világ.

2. Megtanultam segíteni, nem részletezem, mert látom magam előtt a butyitrollhadsereg reakcióját, de szimplán a kettővel odébb lakó néninek már nem csak köszönök, hanem ha úgy van, levágom az árokpartján a füvet. Nekem kb semmi, neki nagy segítség. Személyes téren tehát fejlesztett a karanténos időszak azt hiszem, remélem tartós lesz.

Nekem tobb a negativum, mint a pozitivum.

Pozitivum, hogy az emberek megtanultak megbecsulni az eddig trivialisnak tuno dolgokat. ( egy foci, egy sorozes, egy kirandulas a haverokkal, csaladdal. stb)

Negativum, hogy sokkal tobb a birka ember, mint gondoltam. 100 ezer emberbol 14 fertozott van, abbol 13 tunetmentes, es maszkban jarnak az emberek az utcan. Erre nincs mit mondani.

Az is negativum, hogy ha ezt az egeszet ennyien benyaltak itt, akkor barmit le lehet tolni nekik.

Van sok mas is, de az mar inkabb politika.

Van a vegere egy erdekes tortenet, beszaras volt, ilyen azt hittem csak a filmekben van. A lakotelepen van egy kisoreg, vezna, nagy szakallu , szakadt, hajlektalan, sokszor ul a hazunk kozeleben.

Kb. 2 hete vittem neki kenyeret, meg egy szal kolbaszt, elhajtott, hogy nem szereti.
Par nap mulva maradt paprikaskrumpli, azzal tamadtam, elhajtott, hogy nem szereti. Hat a faszom, azert ez egy kicsit fajt.

Par napja rosszul lett itt a kisboltnal, ismerosok kihivtak a mentot, ellattak, nem kellett bevinni.
Mindig ket nagy szatyorral maszkal.
A mentosok az egyikben talaltak 3 millio huf casht rongyokba tekerve.
Bazzeg, ha tudom, kaviart vittem volna neki, azzal lehet nem hajtott volna el, mint a paprikas krumplival.

Sziasztok!

Nagyon jó sztorik és érdekesség dolgok hangoztak már el itt. Szerintem TIB tök jól megfogta a lényeget az első pontban.
Biztos vagyok benne, hogy dezinformálás is volt - konteótól - mentesen. Nekem az sem kerek, hogy a WHO miért ilyen lassan reagált a dolgokra.

TIB után részben szerintem nem fog minden ilyen jól maradni a kapcsolatok terén. Ebben eléggé pesszimista vagyok. Legalább is én már most ellaposodni látom ezt a dolgot. Nem kell fényezni szerintem senkinek magát, de én is huszonévesen két szomszédomnak segítettem, hiszen mindenki 70+. No, de amióta megint lehet menni már sokkal kevesebbet. Persze igaz, én sem kérdezem meg annyiszor, hogy kell-e valami, de azt is látom, hogy magától elmegy vagy megcsinálja. Nem is annyiszor szól, hogy kicsit végre beszélhessen valakivel, hacsak úgy, hogy én a saját udvaromban ülök ő a sajátjában és van köztünk vagy 10  méter.
Azon emberek, akik megtehették a home office-t abba a csapdába estek, hogy nehezen tudtak a munkától elszakadni. Én is ilyen voltam. Reggel fél 8-tól szinte 5-ig minden nap toltam. Persze az étkezések és egy kis séta volt az udvaron. Hétvégén a szokásos fűnyírás stb. De simán még este is 7-8 körül visszaültem még tovább csinálni. Ehhez persze az is kell, hogy rengeteg munka volt, a kollégák és beosztottak is dolgoztak.
Úgy láttam, hogy azon IT emberke, aki a 9-en lakik még is mit csináljon, amikor éppen unja magát a tv előtt, akkor inkább dolgozik, van mit.
Nem volt meg a rutin, hogy fél 5, 5-kor fel kell az ember és elindul haza.
Persze ez csak egy szűk csoportja az embereknek, hiszen sok gyári munkás bejárt, míg mások munkájukat vesztették el...

Azt gondolom, hogy emberek egy része tudatosabb lett és odafigyel. De a sok balfék, aki inkább képes kerülni egy másik ország felé, hogy ne kelljen két hétig otthon ülni, hiszen onnan érkezve nincs meg a karatén szabály.
Ha ezen emberek is tudatosabb lennének az lenne az igazi. Nem kívánom senkinek sem, hogy legyen betegség vagy halál a közelében. De néha a közeli elrettentő erőnek/példának igen is van visszatartó ereje. Én nem látogattam meg hónapokig a szüleimet, nem voltak tüneteim, de nem tudtam volna elviselni, ha miattam lett volna bajuk. Pedig heti egyszer, a legkisebb forgalmú időben, maszkkal, kesztyűvel és fertőtlenítve jártam a boltokban. Hazaérkezve külön helyen fertőtlenítettem mindent.
Én azt gondolom, hogy most rövidtávon nem, hosszútávon talán lesz eredménye, azon generációnál, aki ezt felfogta és tudatosult benne. És talán egy következő és még következő esetek során már tapasztalattal fogunk nekivágni.

Üdv.