Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A Kisvárda vezetősége nem fogadta el Révész Attila felmondását

Az élvonalból kiesett Kisvárda labdarúgócsapatának elnöksége szerdán nem fogadta el Révész Attila sportigazgató lemondását.


A vezetőség a közös munka folytatását szeretné.
   
"A VSE elnöksége megtárgyalta az ügyet, és kinyilvánította, hogy Révész Attila érdemeit eddig is és ezután is elismeri, ezért arra tesz javaslatot, hogy folytassuk a közös munkát, azaz a 2024/25-ös idényben együttes összefogással ismét az NB I-be vezessük vissza a kisvárdai labdarúgócsapatot" - idézi a Kisvárda honlapja Maklári Balázs elnök közleményét. "Ezt elképzelhetetlennek tartja az elnökség Révész Attila munkája nélkül. Erre figyelemmel a jogviszonyok megszüntetésére irányuló kezdeményezést nem fogadtuk el, és kezdeményeztük a közös munka folytatására vonatkozó tárgyalásokat."
   
Révész kedden az M1 aktuális csatornának elmondta: részéről hiba volt, hogy különböző okok miatt sokkal kevesebbet tudott a napi munkába beletenni, ezért az írásbeli felmondását már beadta. A vártnál gyengébb szereplés okai között említette, hogy az idény elején a pálya használhatatlansága miatt sok mérkőzést kellett idegenben játszaniuk, a "fiatal szabály" miatt gyengültek, novemberben edzőváltás történt, ráadásul több olyan játékos, akinek meghatározó szerepet szántak, csalódást okozott. A sportigazgató úgy látta, hogy Feczkó Tamás vezetőedzőnek kellett volna vállalnia konfliktusokat azokkal a játékosokkal, akikből így lehetett volna kihozni a legjobbat.
   
A Kisvárda a 11. helyen végzett az OTP Bank Ligában, így utolsó előttiként búcsúzott.

forrás: MTI

FIFA-világranglista - A magyar válogatott egy helyet rontva 27.

A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 27. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok Argentína vezet.


Marco Rossi szövetségi kapitány együttesét az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában 2-0-ra felülmúló házigazda németek továbbra is a 16., míg az Eb első körében a magyarok felett 3-1-es sikert aratott svájciak a 19. pozícióban állnak. A vasárnapi ellenfél, Skócia válogatottja változatlanul a 39.
   
Az élmezőnyben az eddig ötödik brazilok megelőzték a negyedik helyen az angol csapatot.

FIFA-ranglista (zárójelben az előző helyezés):

 1.  (1.) Argentína         1860,14 pont
 2.  (2.) Franciaország     1837,47
 3.  (3.) Belgium           1797,98
 4.  (5.) Brazília          1791,85
 5.  (4.) Anglia            1787,88
 6.  (6.) Portugália        1747,04
 7.  (7.) Hollandia         1746,66
 8.  (8.) Spanyolország     1729,92
 9. (10.) Horvátország      1728,30
10.  (9.) Olaszország       1724,37
11. (11.) Egyesült Államok  1676,52
12. (12.) Kolumbia          1669,44 és
    (13.) Marokkó           1669,44
14. (15.) Uruguay           1663,44
15. (14.) Mexikó            1652,33
16. (16.) Németország       1646,78
...19. (19.) Svájc          1617,24
...27. (26.) MAGYARORSZÁG   1529,00
...39. (39.) Skócia         1497,18

forrás: MTI

Rossi: soha nem futottam el a kihívások elől

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hosszabb Facebook-bejegyzésben osztotta meg gondolatait szerdán a szurkolókkal azután, hogy a hazai szövetség bejelentette, az olasz szakember marad a posztján.


"Talán itt az ideje, hogy tisztázzuk a dolgokat" - kezdte a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető. "Azok, akik azt mondják - vagy írják -, hogy kudarcot vallottunk ezen az Európa-bajnokságon, nyilvánvalóan nem objektívek, és sajnos azt kell mondanom, rosszhiszeműek" - írta, majd hozzátette, az, hogy az elmúlt években csodával határos eredményeket értek el a nemzeti csapattal, nem szabad, hogy eltorzítsa a valóságot.
   
"Sajnos még Magyarországon is van egy kis százaléka az embereknek, igaz nagyon kicsi, akik előbukkannak, amikor azt hiszik, hogy léket kapott a hajó! Igaz, nem tettünk semmi rendkívülit, de nem hiszem, hogy bárkinek szégyenkeznie kellene emiatt a válogatott miatt" - fogalmazott Rossi.
   
A szövetségi kapitány kiemelte, soha nem mondta azt a sajtónak, hogy távozik a posztjáról, csupán azt, hogy pihennie kell és tisztázni szeretné a gondolatait.
   
"Nagyra értékeltem volna, ha valaki, ahogy én is tettem a múltban (néha a szerencséről is beszélve), elmondta volna, hogy Kevin 100. percben szerzett gólját kivéve, minden kétesélyes helyzet kedvezőtlenül alakult számunkra ezen az Európa-bajnokságon (az első barátságos mérkőzést is beleértve). De ez a helyzet" - írta az 59 éves szakember, aki megköszönte játékosainak az erőfeszítésüket, amely - mint fogalmazott - ezúttal sajnos nem volt elég, s amelyet "a jövőben növelni és fejleszteni kell".
   
"Köszönöm a technikai és szakmai stáb tagjainak, akik csodálatos munkát végeztek! Köszönöm az MLSZ támogatását! Különösen köszönöm minden szurkolónak, aki szurkolt nekünk akár Németországban, vagy bárhol a világon! Szívem szerint mindegyiküket megölelném egyesével" - olvasható a bejegyzésben.
   
Rossi azzal zárta gondolatait, hogy kijelentette, soha nem futott el még a legnehezebb kihívások elől sem.
   
"Most sem fogom feladni, mert ami nem öl meg, az erősebbé tesz! És nekünk, mindannyiunknak együtt, erősebbnek kell lennünk mindennél és mindenkinél" - írta.
   
Rossi 2018 nyara óta irányítja a válogatottat, amely tavaly - 1985 után először - egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára, miután veretlenül végzett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén. A németországi Eb-n a magyarok Svájctól 3-1-re, a házigazdáktól pedig 2-0-ra kikaptak, és bár Skóciát - Csoboth Kevin 100. percben rúgott góljával - 1-0-ra legyőzték, nem jutottak a nyolcaddöntőbe.

forrás: MTI

Az UEFA engedėlyezte a ManCity ės a Girona, illetve a Man United ės a Nice indulását a BL-ben, illetve EL-ben. Pedig azonosak a tulajok.
Tehát adott esetben legálisan lehet majd csalni.

Volt az a pènz...  :)

#424 július 10, 2024, 15:43:17, Admin
Idézetet írta: csabax Dátum július 07, 2024, 15:04:11Az UEFA engedėlyezte a ManCity ės a Girona, illetve a Man United ės a Nice indulását a BL-ben, illetve EL-ben. Pedig azonosak a tulajok.
Tehát adott esetben legálisan lehet majd csalni.

Volt az a pènz...  :)

Ezek alapján a magyar foci is egy nagy csalás, mert azonos a tulaj. :)

Mindeközben a Liverpoolt is működtető FSG a francia Bordeaux focicsapatát vásárolná meg, de a vörösöket még nem fenyegeti az a veszély, hogy BL-t vagy EL-t kell játszaniuk francia sorstársaikkal, mert utóbbiak a másodosztályban tanyáznak, pedig valamikor mekkora klub volt.

https://insidersport.com/2024/07/10/liverpool-owners-fsg-considering-fc-bordeaux-buyout/

Idézetet írta: Admin Dátum július 10, 2024, 15:41:14Ezek alapján a magyar foci is egy nagy csalás, mert azonos a tulaj. :)
Igen, az, csalás.

Kuznyecov ügyében csalás miatt feljelentést tesz a DVTK

A Diósgyőri VTK csalás miatt feljelentést tesz a labdarúgócsapat korábbi vezetőedzője, Kuznyecov Szergej ügyében.


Az egyesület honlapjának hétfői beszámolója szerint a szakember jogi képviselői a februári menesztést követően eljárást kezdeményeztek a klub ellen a nemzetközi szövetségnél (FIFA), amely ideiglenesen kizárta a miskolci klubot az átigazolásból.
   
"Álláspontunk szerint a Kuznyecov Szergej ügyben készült FIFA-beadványban, az ügyben jelentőséggel bíró angol nyelvű fordítások mindegyikéből kimaradt, hogy Kuznyecov magyar állampolgárként kötött szerződést, ezáltal megtévesztésre került a FIFA, mivel az iratokból nem derült ki számára, hogy korábbi vezetőedzőnk magyar állampolgár is. Erre való tekintettel ugyanis jogvitája a DVTK-val nem tartozna a FIFA hatáskörébe, hanem a magyar nemzeti jog hatálya alá tartozik. Kuznyecov Szergej egyébként munkaügyi pert is indított klubunk ellen Magyarországon - ez esetben magyar állampolgárként" - mondta Dányi Szilárd, a DVTK jogi képviselője.
   
Bajúsz Endre sportigazgató arról számolt be, a klub mindent megtesz annak érdekében, hogy a FIFA ideiglenes döntését megváltoztassa, de ha a fellebbezések sikertelenek lennének, vagy rövid időn belül nem eredményeznék az átigazolásból való kizáró határozat visszavonását, a DVTK akkor is biztosítani fogja az átigazoláshoz való jog visszaszerzését.
   
"Vagyis a most szerződtetni kívánt játékosoknak lesz játékengedélyük, így ezen ügy a DVTK labdarúgócsapatának szakmai működését semmilyen formában nem befolyásolja majd" - szögezte le a sportvezető.
   
Az OTP Bank Liga 2023/24-es idényét újoncként hetedik helyen záró DVTK három nappal a tavaszi rajt előtt bontott szerződést a Diósgyőrbe 2022 őszén érkezett Kuznyecovval, mivel az akkori megfogalmazás szerint "senki nem lehet fontosabb, mint a klub".

forrás: MTI