Valódi sportfogadási stratégia?!

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


mióta nem sportfogadok, 1 éve, van pénzem. legjobb stratégia

Sziasztok

Izgalmas a téma – köszönöm az indítását.
Szerintem arról érdemes stratégia kapcsán véleményt cserélni, hogy épp ki hol tart, ezen a ,,pályán". Magam a november-decemberi időszakomban (a vb nem mozgatott meg..), pont azon dolgoztam, hogy hogyan lehet kizárni minden emóciót a döntéseinkből. Itt nem feltétlenül a sportfogadásra gondoltam, hanem akár egy kis cég, vagy család adatalapú pénzügyi döntésein is dolgoztam, no és persze a fogadásban is.

Adat-alapú fogadás!
Mit értek ez alatt? Többlépcsős folyamatot.
1.
Adatgyűjtés – fontos, hogy milyen adatokat, melyik sportágban, melyik ligában gyűjtünk és mi a célunk vele. Hiába gyűjtök cseh fociligára élő büntetőlap fogadásra adatokat, ha nincs ilyen piac egyetlen irodánál sem live-ban. Tehát: honnan, miről, mekkora időtávban gyűjtök adatot (hogy az még releváns legyen), és mire fogom használni az adatokat.
2.
Adatelemzés
Az a folyamat, amelyben bizonyos függvények, vagy képletek segítségével (exel, kezdő power BI) új adatokat kapunk. Pl.: első félidős hátrányban a Barcelona milyen pontátlagot produkál az Euroligában kosárban, és hogy áll ezzel aktuális ellenfele. Ezeket be lehet képletezni, és ezek a képletek számszerűen adnak új információkat, amelyek segítenek a döntések meghozásában...ha, és nagyon ha...lsd 3. pont!
3.
Adatértelmezés
Hiába kapok új adatokat (kombinálom a különféle begyűjtött adataimat: aktuális csapatok egymás elleni számaival, pl 60.perc után születő gólok százalékos aránya csapatokra lebontva a holland ligában: 0,5; 1,5 over esetében), (vagy hátrányban lévő favorit csapat - előzetes szorzója 1,6 alatt - hogy viselkedik: lap over, vagy szöglet over esetében), ha az előttem lévő adatokat nem tudom értelmezni, és ellenőrizni.
PL.: adott a csapatok lapover esélye – adatok, számok azt mutatják, azonban nem nézem meg az aktuális bíró statisztikáit: megengedőn, nagyvonalúan vezet, alig ad lapot...
....és akkor jön az, hogy oda kell ülni!
Ha a mérkőzés forgatókönyve igazolja az adatainkat (nem a gyűjtöttet, hanem a függvények által meghatározottat), akkor kell/lehet adatalapú fogadást kötni.

Ez az első hónapom, hosszú előzetes munka után, s a számok nálam eddig több, mint biztatóak. Rengeteg ötletem van még a fejlesztésre, átképletezésre, vagy új piacok nyitására,s ez állandóan fejlődik szerintem, és változik.
Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nagy munka, és nem látom azt, hogy lenne ennek a napi munkának vége: napi szintű adatgyűjtés (attól függ, hogy hány elemzett piacodon vannak meccsek), napi szintű gondolkodás a függvényeken. Magam nem is azért csinálom, mert hű de jó fogadó akarok lenni. Célom az, hogy jó adatelemző legyek – ezzel párhuzamosan végzek is on-line tanfolyamok. Azonban a sportfogadás egy kiváló terep a szakma gyakorlására, és az adat alapú döntések hatékonyságának tesztelésére.

no magam itt tartok ebben
ui.: büszke vagyok az e-heti adat alapú gurus elemzésemre barca-efes 153,5 over – 155 lett, de még inkább, hogy az adatértelmezés miatt élőben 142,5 overt fogtam 1,72-őn!!! Ez nekem pl egy nagy yeeeah érzés volt: Forgatókönyv, fogadási terv, várható pontkimenetelek, akár perc bontásban. Akit érdekel, olvassa el utólag az elemzést..kicsit olyan, mintha a meccs után írtam volna...

üdv, sound