Kerékpár fogadások

Indította Cesc18, június 13, 2011, 13:11:48

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Pozzato

***** Régi motoros
Wout van Aert jövőre megpróbálja a Giro d'Italiát, valószínűleg az összetettre is rámegy egyes információk szerint, elvileg ezek miatt akár még a tavaszi klasszikusokat is dobhatja (állítólag belátták, hogy képtelen MVDP-t legyőzni). Kuss bejelentette, hogy a TdF-re megy és kettős kapitányi szerepet akar, Vingegaard nem reagált erre semmit. Úgy szép az élet, ha zajlik, komolyan elhitte bárki is azt a "cuki" elméletet, miszerint WVA és Kuss nem akar GT-t nyerni. Ha megérzi az ember a vérszagot, mindenki ugyanolyan, Kuss is, Van Aert is.

Nem lepődnék, ha a Doping-Vismánál valami olyasmit terveznének, mint anno Laurent Jalabert esetében, akiből hirtelen Vuelta-győztes lett. Mondjuk az is igaz, hogy Jaja 14-15 cm-vel alacsonyabb, illetve 12-14 kg-val könnyebb volt, de láttunk már csodát ilyen testalkattal, Wiggins is nyert "tisztán" TdF-et vagy elég csak Indurainra gondolni, akinek paraméterei szinte megegyeznek WVA-éval.

Pozzato

***** Régi motoros
Gianni Moscon >> Quick Step

Patrick Lefevere szeret ilyen "megmentő" szerepben tetszelegni (pl.: Cavendish, Gilbert stb.), de azért Moscon tényleg ilyen Rui Costa szintű versenyző... Az elmúlt években rengeteg dolgon ment keresztül (covid, bukások, fertőzések stb.), igazából kész csoda, hogy még nem vonult vissza (állítólag elgondolkozott rajta), mert olyan szintű formahanyatlás volt nála, mint Sagannál a covid miatt.

QS-projekt elvileg az utolsó szezonjait éli (talán 2025 vagy 2026-ig vállalta még Lefevere és Bakala), következő évi csapatuk eléggé érdekes lett. Elvileg megvannak 27-en, utolsó két versenyzőt a következő napokban (hetekben) jelentik be. Ez csak az én véleményem, de szerintem hibáznak ezzel a TdF-központú mentalitással. Evenepoel nem fogja megverni Vingegaardékat, abban biztos vagyok, bejön majd ilyen 5-10. hely között, kap 8+ percet.

Tavaszra szerintem sok esélyük nincsen, MVDP verhetetlen kategória, de szerintem Pedersen, Mohoric és természetesen Pogacar is esélyesebb náluk egy klasszikus sikerre pavén. Dombosakra Evenepoel jó opció lehet, Pogacar mellett a másik sztár az ilyen versenyeken, de szerintem a belgával ki kell hagyni a TdF-et... A Giro útvonala kedvezne Evenepoelnak, 68 km kronó van, ráadásul mindkettő olyan, ami neki fekszik.

Ezen a Girón minimum dobogós lenne, de valószínűleg megnyerné, mert szinte mindenki a TdF-re készül. Azért nem mindegy, hogy 24 évesen Giro - Vuelta győzelem, vb-címek, akár még olimpiai arany és Monumentumok... mert egy jól felépített naptárral lenne esélye az olimpiai aranyra és az újabb vb-címre is, ha pedig elszúrják, erőltetik a TdF-et, akkor akár úgy is járhat, mint Van Aert a klasszikusokkal, hogy mentálisan megtörik.

Pozzato

***** Régi motoros
Wout van Aert végül bemutatta a hivatalos 2024-es naptárát, nem dobták a klasszikusokat, helyette végül inkább cyclocross versenyeket hagy ki. Mindössze 5 cc-n vesz részt, majd utána tavaszi egynaposok, Giro d'Italia, párizsi olimpia és világbajnokság.

És akkor jöjjön két érdekesség:
- Az UCI azt mondta erre, hogy megtiltják azok részvételét a cyclocross vb-n, akik csak néhány vk-futamon vesznek rész, mondván nem fair a többiekkel szemben, akik a teljes szezont végigcsinálják.
- Van Aert elengedi a TdF-et pont akkor, amikor a leginkább szüksége lenne rá Vingegaardnak, akivel elvileg jó barátok. Az idei TdF-en ugyanis lesz murvás rész és oldalszeles is, ahová kéne Van Aert segítsége.

Pozzato

***** Régi motoros
Ennyit erről, szóval már három éve történt egy kapcsolatfelvétel (egy meg nem nevezett TdF-en induló csapat részéről), de elvileg semmilyen pozitív minta nem volt, nem mutatták ki senki szervezetében miközben leírják, hogy feleannyi idő alatt szívódik fel, mint a sima vérdopping, így szinte kimutatathatlan. Aha, oké, akkor tuti nem használja senki sem a mezőnyben.  ;D
https://www.cyclingnews.com/news/marine-worm-haemoglobin-could-be-the-new-frontier-of-blood-doping/

MessiÁs

**** Tősgyökeres
Csak eddig olvastam.. eleg is volt  :D  :D  :D


Hemarina claims lugworm haemoglobin is a universal blood substitute that can transport 40 times more oxygen than human haemoglobin. It is 250 times smaller than other red blood cells, which helps circulation. It is compatible with all blood groups, doesn't increase blood hematocrit or cause high blood pressure like bovine or human haemoglobin. It can be stored at room temperature and freeze-dried, making it easy to transport.

Latzka

****** Veterán
Peter Sagan jövőre a szlovák RRK Group-Pierre Baguette-Benzinolnál teker néhány országúti versenyen, annál a csapatnál, ahol a testvére, Juraj az egyik sportigazgató.

Pozzato

***** Régi motoros
Pár nap és érkezik Amazon Prime-ra a Jan Ullrich dokusorozat, amelyben a német klasszis beszél a pályafutásáról, hogyan cuccozott, miként éltek akkor a mezőnyben, hogyan verték át a világot. Olyan lesz, mintha most készülne, csak most mindenki tiszta, szerencsére.


Pozzato

***** Régi motoros
Megjelent magyarul is az a cikk laza 6-7 nap csúszással, amit múltkor linkeltem a következő generációs doppingról.
https://telex.hu/techtud/2023/11/26/csalifereg-mint-verdopping-dr-zal-hemoglobin