Szerencsejáték Zrt. Infó

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Alk Dátum november 29, 2019, 16:37:34
Talán ez a topik megfelelo lesz: Valaki tudja esetleg, hogy az SzRt. alvallalkozojakent mekkora a jutalek merteke a fogadasok utan? Csak osszesitett adatot talaltam az ossszes jatektipusra vonatkozoan (1-6,5%), melyben lottotol kezdve minden benne van.

Ez összetett.... különböző kategóriákban vannak az alvállalkozók, A-tól E-ig. Így vannak besorolva forgalom, illetve "magatartás" alapján... most ez hülyén hangzik, de itt azt értem, hogy az adott akciók rendesen vannak-e reklámozva, a nyereményinformációk, játékszabályzatok megfelelően vannak-e elhelyezve stb stb...

Továbbá játéktípusonként is eltér a jutalék %-a... pl a sorsjegyeknek fix. De pl a gépi játékoknak eltérő... azt hiszem, a lottók 5% körül vannak. A tippmix meg megint még kategórián belül is változó. Az 1-es kötésre minimális jutalék van, talán valami 2-3%, utána a következő szakasz a 2-estől 5-ös kötésig, az ilyen 5-6% körül van. Majd jön a 6 vagy annál is több eseményt tartalmazó szelvények kategóriája, ott már közel 10% ha jól tudom... Ezek mondjuk kb 2 évvel ezelőtt működtek így, azóta nincs friss infóm az esetleges változásokról. De szerintem nagyjából így működhet ez még napjainkban is. Ja és ezek a hozzávetőleges %-ok "A"-"B" kategóriás lottózókra vonatkoztak...

Az odds nagysaga nem befolyasolja a jutalek merteket ezek szerint? Koszi az infokat, sokat segit!

Egy ismerősöm bizományos volt. (Újság,lottó)
Annyit tudok,hogy minél nagyobb volt a bevétele,annál kisebb százalékot kapott.
Persze,ez hülyén hangzik,de ha nagyon nagy a bevétel,annak azért van bőven jutalék vonzata.

Idézetet írta: Alk Dátum november 30, 2019, 12:07:34
Az odds nagysaga nem befolyasolja a jutalek merteket ezek szerint? Koszi az infokat, sokat segit!

Nem, az odds egyáltalán nem befolyásoló tényező.

A kötés viszont ugye az, amivel kiküszöbölik a komolyabb "sumákolást". Ezért van, hogy egyes kötésnél nagyon minimális jutalékot kap az alvállalkozó. Így nincs az, hogy felad saját magánál 1.01-es oddsra 1milliót meg hasonlókat és elteszi az 5-6%os jutalékot... (persze kockáztatva a tétjét azon az 1.01-en). Kettes kötésnél már odaadnak nagyobb jutalék %-ot (2-estől 5-ös kötésig 4-5% ha jól rémlik), nyilván dupla kockázat annak aki ezzel akarna okoskodni. De persze vannak korlátozások is, hiszen van napi limit arra, hogy hány millió forintnyi eladásod lehet egy nap TippMix-ből. Legutóbbi tudomásom szerint ez napi 4 millió forint volt egy napra az alvállalkozóknak (de lehet, hogy ez is besorolásonként eltérő). Aztán 6-os kötéstől felfelé már még nagyobb jutalékot kapsz az eladott TippMix-ek után, oda már vmi 7-8% rémlik, de lehet van az 10% is... ebben nem vagyok biztos.

Szóval amikor esetleg úgy érzi valaki, amikor bemegy valahova feladni tippmixet 100ezrekért egy tuti meccsre szólóban, hogy annyira nem örülnek neki, az ezért lehet. Azzal telítődik a napi Tippmix limit, de jutalékot meg alig kap utána a maszek lottózós. (Persze azért a legtöbb helyen nincs veszélyben a napi TippMix limit, de van, ahol meg minden nap keretig tolják... )

Idézetet írta: zsivany20 Dátum december 02, 2019, 16:56:42
(Persze azért a legtöbb helyen nincs veszélyben a napi TippMix limit, de van, ahol meg minden nap keretig tolják... )

S ilyenkor mi történik? Bemegyek este 7-kor Tippmixet feladni, s azt mondja Gizike, hogy "bocs, de betelt a pohár?".  :)

Idézetet írta: SPF Admin Dátum december 02, 2019, 17:49:07
S ilyenkor mi történik? Bemegyek este 7-kor Tippmixet feladni, s azt mondja Gizike, hogy "bocs, de betelt a pohár?".  :)

Pontosan, közölheti, hogy betelt a napi tippmixforgalom, ahogy az alvállalkozóknak kifizetési kötelezettségük sincs, ha nincs elegendő cash náluk, továbbküldhetik az illetőt egy állami lottózóba, ahol viszont 200.000 Ft alatt ki kell, hogy fizessék KP-ban a nyereményeket... Azt nemtudom, hogy magára a terminálra be van-e állítva ez a tippmixforgalmi limit, hogy ha elérik, ne tudjon többet feladni, de szerintem nincs, szóval ezt az értékesítőnek kell követnie... (neki nyilván néhány gombnyomással lekérhető a napi forgalom stb...). Túllépés esetén figyelmeztetik az alvállalkozót, ha pedig többször előfordul, akkor szankcionálják is. Kategorizálásnál visszasorolást is jelenthet. Márpedig itt 1-2 jutalék% elvesztése nagyon komoly minusz havonta...

A napi limit csak az egyes kötésre vonatkozik (pontosabban a nagyobb kötésekre más limit vonatkozik, ezek jóval magasabbak). A Sz. Zrt. által üzemeltetett lottózók limit nélküliek. A terminálra (a bizományosi helyre, tehát eladói pontra) be van állítva a limit, a gép felugró kis ablakban figyelmeztet a napi limit elérése miatt. Ilyenkor két opció van, hozzá kell tenni plusz mérkőzést vagy átsétálni egy másik értékesítői pontra.
A jutalék mértéke változó, kategorizálás van, a honlapon látható, hogy léteznek "kiemelt partnerek", nyilván ők magasabb jutalékért dolgoznak, de ezért vállalnak is ezt-azt.

Összefoglalva a limit a visszaélések elkerülése végett van (ne vigyék mínuszba a gépet). Laci bácsi és az "átlagfogyasztók" szelvénye az mindig feladható lesz (párszáz - párezer forinttal több meccs). Amit még helyesbítenék: a sorsjegyek is különböző jutalékkal futnak, a legdrágábbak a legkisebb százalékkal, a legolcsóbbak a legnagyobb százalékkal, de nincs hatalmas különbség a min és max között. Egy nagy tétes, egyes kötéses fogadóból ugyan jutalék nem sok van, de azért jól néz ki a statisztikában, és jár a piros pont érte (ha más nem is) a SzZrt-től (az ő gondolkodásuk úgyis az, hogy előbb-utóbb elmegy).

Idézetet írta: dgergely Dátum december 03, 2019, 02:15:53
Összefoglalva a limit a visszaélések elkerülése végett van (ne vigyék mínuszba a gépet). Laci bácsi és az "átlagfogyasztók" szelvénye az mindig feladható lesz (párszáz - párezer forinttal több meccs). Amit még helyesbítenék: a sorsjegyek is különböző jutalékkal futnak, a legdrágábbak a legkisebb százalékkal, a legolcsóbbak a legnagyobb százalékkal, de nincs hatalmas különbség a min és max között. Egy nagy tétes, egyes kötéses fogadóból ugyan jutalék nem sok van, de azért jól néz ki a statisztikában, és jár a piros pont érte (ha más nem is) a SzZrt-től (az ő gondolkodásuk úgyis az, hogy előbb-utóbb elmegy).

Igen, Szrt szempontból nincs vele baj, inkább az alvállalkozó szempontjából rossz a nagy tétes szólófogadás.  :)
Pláne, ahol olyan az ügyfélkör, hogy szívesen játszanak milliókért kötéseket is...  ;)

Belépett a szlovák online sportfogadói piacra a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. helyi leányvállalatán keresztül megkezdte működését betRing márkanév alatt a szlovákiai szerencsejáték-piacon – közölte a társaság. Az MTI-nek küldött közlemény szerint a Szerencsejáték Zrt. új, 2025-ig meghatározott üzleti stratégiájának egyik fókuszterülete a regionális terjeszkedés, amelynek első mérföldköve a szlovák szolgáltatás elindítása.

A betRing – jogszabályi kötelezettségeknek eleget téve – csak szlovák IP-címről, illetve szlovák állampolgárok részére biztosít online sportfogadási lehetőséget, azonban a szolgáltatás szlovák mellett magyar nyelven is elérhető – írták.

Bozóky Alex, a nemzeti lottótársaság vezérigazgatója szerint kellő tapasztalatot és tőkeerőt halmoztak fel, hogy kipróbálhassák magukat külföldön. ,,A szlovák online sportfogadói piacra történő belépés történelmi jelentőségű számunkra, amely egyúttal megfelelő alapot adhat egy erőteljesebb, több országot is érintő regionális szerepvállaláshoz, megteremtve társaságunk üzleti fejlődésének új irányát" – mondta a közlemény szerint a vezérigazgató.

Miroslav Baranec, a betRing rendszert üzemeltető SZRT Slovakia ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, céljuk, hogy a lehető leghamarabb megközelítsék a szlovák piac három (Niké, Fortuna, Tipsport) legnagyobb szereplőjének szintjét. A közlemény szerint a Szerencsejáték Zrt. középtávú célja, hogy 10 százalékos részesedést érjen el a szlovák online sportfogadási piacon.

A Szerencsejáték Zrt. rekordévet zárt 2020-ban: 6 százalékkal 575,4 milliárd forintra nőtt az árbevétele. A cég adózott eredménye több mint 23,9 milliárd forint lett, EBITDA mutatója (adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig 31,5 milliárd forintra nőtt. A tiszta játékbevétel, tehát a szerencsejáték árbevételnek a játékosokat megillető nyereményekkel csökkentett összege 190 milliárd forintra emelkedett.

(forrás: Telex)

Hogy van ez most, Gizi? Egyirányú forgalom?

Sok sikert nekik, remélem jövőre egy kormányváltás után az egész szrt székházat beszántják ciános ekével.
Itthon tiltanak minden konkurenciát, és van pofájuk külföld felé mozgolódni... még szerencse, hogy a szlovák piacon lévő irodák (pl doxx) mérföldekkel jobbak, és aki kipróbálja ezt a belassult, elavult, nagyfőnök unokája által kódolt foshalmaz tákolmányt (gondolom a szlovák is olyan lesz, mint a magyar), az befizetés nélkül fog rohanni más irodához.

Arra leszek kíváncsi, hogy ott ugyanezeket a szorzókat nyújtják -e , mivel a szlovák irodákhoz képest labdába sem rúghatnak.

Idézetet írta: chabialonso Dátum november 17, 2021, 20:49:43
Arra leszek kíváncsi, hogy ott ugyanezeket a szorzókat nyújtják -e , mivel a szlovák irodákhoz képest labdába sem rúghatnak.

Igaziból szerintem teljesen mindegy nekik, hisz idehaza is mennyi de mennyi (kb. mind...) iroda jobb náluk online, mégis érthetetlen módon hányan használják a Tippmixpro-t is, holott egy fostalicska.


"A Szerencsejáték Zrt. 2022-es árbevételének 57 százalékát adta a sportfogadás, és ennek növekedését várja a vállalat középtávon. Ez számszerűsítve több mint 410 milliárd forintos árbevételt jelent a sportfogadásból."

https://index.hu/gazdasag/2023/08/08/szerencsejatek-sportfogadas-torvenymodositas-fogadas-kiskapu-kormany-jogalkotas/