Fogadási Stratégiák

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Hello. Nem csináltam sokáig mert jött pár hiba és elvette a kedvem,de a lényeg az h megvan az 1.50 es kétesély szorzó,1X, megteszed egységnyi téttel,ha nem jön háromszorozod a tétet. Bankodtól függ h mennyi a kezdő tét. Ha jön akkor annyi szazalekkal emeled a kezdő tétet,amennyi százalekkal pluszba került a bankod.

Idézetet írta: dagobert980 Dátum január 23, 2024, 20:39:33Hello. Nem csináltam sokáig mert jött pár hiba és elvette a kedvem,de a lényeg az h megvan az 1.50 es kétesély szorzó,1X, megteszed egységnyi téttel,ha nem jön háromszorozod a tétet. Bankodtól függ h mennyi a kezdő tét. Ha jön akkor annyi szazalekkal emeled a kezdő tétet,amennyi százalekkal pluszba került a bankod.


 Egy negatív sorozatnál az 5. mérkőzésnél már 121.000.- az össz kockázat és a nyeremény csak 500.- forintot hoz.
Ha ez is bukta, akkor csak 242 nyerő sorozat hozza vissza a 121ezret.
Nagyobb tétemelés kellene, hogy nyereségesebb legyen, de akkor a kockázat is nagyobb lesz.

Inkább az odds növelése ami megfontolandó lenne.
Jó szerencsét.

#2507 január 26, 2024, 11:16:01, vmlinuz
Nem igazán értem.hogy jött itt ki a matek. Az 5.fogadás 81 egység lesz.Mindenesetre egyetlen egység megnyeréséért nem túl jó választás.(Ez csak egy vélemény,lehet valaki jól használja.) :cya: Én a magam részéről azt mondom,hogy ne az odds-okat tartsd alacsonyan hanem a tétjeidet.Használd a hat pontos osztót.

Idézetet írta: el hungaro Dátum január 26, 2024, 10:35:34Nem igazán értem.hogy jött itt ki a matek. Az 5.fogadás 81 egység lesz.Mindenesetre egyetlen egység megnyeréséért nem túl jó választás.(Ez csak egy vélemény,lehet valaki jól használja.) :cya: Én a magam részéről azt mondom,hogy ne az odds-okat tartsd alacsonyan hanem a tétjeidet.Használd a hat pontos osztót.

az 5. valóban 81, de ahhoz előtte elveszett
1+3+9+27 = 40 egység
és ha az 5. fogadás is elvész, az akkor 121 egység mínusz...

És nem egy egységet nyersz, csak a felét mert az odds 1,50
1000.- alaptét mellett csak 500.- a nyeremény, akár az első vagy az utolsó 5. tétnél.

Idézetet írta: attila77 Dátum július 26, 2023, 18:35:51légyszives soroljatok már fel néhány mint a tenisz, kétesélyes sportágat, kiakarom probálni a teniszben már bevált stratot néhány más sportágban, ne kelljen már végigböngésznem a félinternetet mert most 10 nap táborozás után csicsikálni akarok és akkor holnap ujukt erővel folytatom a naplot

Idézetet írta: attila77 Dátum július 26, 2023, 18:35:51légyszives soroljatok már fel néhány mint a tenisz, kétesélyes sportágat, kiakarom probálni a teniszben már bevált stratot néhány más sportágban, ne kelljen már végigböngésznem a félinternetet mert most 10 nap táborozás után csicsikálni akarok és akkor holnap ujukt erővel folytatom a naplot
Idézetet írta: attila77 Dátum július 26, 2023, 18:35:51légyszives soroljatok már fel néhány mint a tenisz, kétesélyes sportágat, kiakarom probálni a teniszben már bevált stratot néhány más sportágban, ne kelljen már végigböngésznem a félinternetet mert most 10 nap táborozás után csicsikálni akarok és akkor holnap ujukt erővel folytatom a naplot

pl. foci

1.5 gól alatt - 1.5 gól felett
2.5 gól alatt - 2.5 gól felett
3.5 gól alatt - 3.5 gól felett
stb.

mindkét csapat gólt szerez - nem szerez gólt mindkét csapat
stb.

asztalitenisz
ki nyeri a következő pontot
adogató - fogadó

Sziasztok

Felismerésem miatt osztok meg tapasztalati információt, a sportfogadásról!
13-14 hónapja foglalkozom adat alapú fogadásokkal. Mit jelent ez? Saját adattáblákat, majd adatbázisokat építek a mérkőzések jegyzőkönyvei alapján. Az adatokat manipulálom, majd a rendelkezésre álló infók alapján döntök.
Külön adattáblákban kezelem a fogadásaimat is – sokféle módon monitorozom, ellenőrzöm a döntéseim mechanizmusát.
Itt jön a felismerési, tapasztalási rész. Az adat alapú fogadás (nem megérzés, nem érzelmi döntések) sikeres lehet az alábbiak figyelembevételével:
Kritérium, Kritérium tartomány vagy inkább tartományok, előfordulási gyakoriság!

Hátulról, az előfordulási gyakorisággal kezdeném, mert talán ez az a manipulált adat, amelyhez egy mezei fogadó egyáltalán nem fér hozzá, vagy legalábbis nem könnyen. Meggyőződésem, hogy a bukmékerek számára ez a kezdő szorzók kijövetelénél fontos adat. Jellemzően magam labdarúgás esetén gól, lap, szöglet over fogadásoknál, kosárlabdában over/under kimeneteleknél használom – de fel lehet használni más fajta kimenetekre is!
Röviden a lényeg, példával szemléltethető legjobban. Kritériumom az, hogy legalább 75%-os legyen az előfordulási gyakoriság a kimenettel kapcsolatosan. Több kritériumtartományban is elemzem az adatokat!

Ma este 19:00-kor kezdődik a Milano-Napoli Lega A olasz kosárbajnoki a 24. fordulóból. Eddig a csapatok 23/23 meccset játszottak összesen 46-ot. A mérkőzéseiket született pontadatok exelben rendezve vannak oszlopban oszlopok végén különféle függvényekkel, képletekkel manipulált adataim vannak. A tippmixpro kijött a meccsre 150,5 over kimenettel 1,34-el. Jöjjön hát az adatok elemzése, előfordulási gyakoriság alapján:

1.   Kritérium tartomány
A csapatok 46 eddigi meccsén 10 alkalommal fordult elő, hogy kevesebb pont esett, mint 150,5. Tehát 78,3 %-ban több pont született, mint 150,5! Első kritérium pipa!!
2.   Kritérium tartomány
A Napoli 23 meccsén összesen 1 alkalommal volt kevesebb pont, mint 150,5 – ez erős 95,7%. Ez nem annyira örömteli, mert egyoldalú a tipp, nyilván a Milano oldalán nem teljesül a 75%-os kritérium.
3.   Kritérium tartomány
               A Milano esetében ez az adat 9/23 azaz 60,9% - itt elbizonytalanodhatunk, de érdemes tovább menni.
Jöjjenek az egymás elleni mérkőzéseik, de nem kell évekre visszamenni, csak az egy éven belülieket vizsgálom, mert a többi adat nem releváns. Volt egy kupameccsük februárban 149,5 pont született, októberi bajnokijukon, pedig 145!

És itt van az a pont, amikor érdemes kidobni ezt a kimenetelt és nem kötni! Itt látszik igazán, hogy az a feldobott 1,34-es szorzó mennyire értéktelen és az irodák ezekkel tudnak haszonra szert tenni.
A mérkőzést még nem dobom ki, megnézem ezek után az under lehetőségeit is. A tippmixpro a 170,5 undert 1,32-vel hozta ki, lássuk hát!

1.   Kritérium tartomány
A 46 fordulóban 12-szer fordult elő, hogy több pont esett, mint 170,5 és ez csak 74%. És itt engedem el a mérkőzést!!!

Dönthetnék máshogy, ha a kritériumom nem a 75%-os előfordulási gyakorisággal kalkulál! A fogadáskötéseim adatelemzései, viszont azt bizonyítják, hogy ez az a határ, ahol hatékony a kiválasztás.
Érdemes a kritérium tartományok számán elidőzni. Döntéseim alaposságában fontos, hogy lehetőleg minél több kritériumtartományban megvalósuljon a 75%-os előfordulási gyakoriság. Ezért megnevezem azokat a tartományokat, amelyekkel kosárlabda esetén dolgozni szoktam:

1.   A felek összesített meccseinek adatai – ha bukó hagyom!
2.   A felek vizsgálata külön-külön; ha nagyon egyoldalú az elbizonytalanító erő.
3.   Adott a meccs esélyese (formák, szorzók előre vetítik) – az esélyesnek gondolt, majdani győztes meccsein az előfordulási gyakoriság.
4.   Ugyanez a vesztes fél esetén.
5.   Egymás elleni mérkőzéseik – valósult-e már meg a közelmúltban a fogadni kívánt kimenetellel ellentétes kimenet.
6.   Egymás elleni meccseinek átlagai.

Ha ezeken a kritériumtartományokon, szűrőkön átmegy egy tipp, akkor felkerülhet a napai pre-fogadási listára. Ebben az esetben, próbálom az alaptippet élőben kötni – itt kell a találkozó forgatókönyvének szerencsés alakulása is. Ahhoz, hogy mérkőzés kezdete előtt meg legyen kötve az üzlet, további kritériumokon kell átmennie!
PL.: a milano-napoli meccsre, a csapatok pontátlagainak átlaga és a kimenet között legyen legalább tíz pont differencia. Csapatok egymás elleni meccseinek átlaga (max 3 összecsapás) és a kimenet között legyen ugyanígy legyen 10 pont.

Aki eddig elolvasta és érti annak óriási gratuláció! Nem lehet kihangsúlyozni az ELŐFORDULÁSI GYAKORISÁG fontosságát, egy-egy fogadás esetében. Illetve a sikeres fogadáshoz szükséges tényt: az előfordulási gyakoriság kívánt mértéke, minél több kritériumtartományban valósuljon meg (minimum 4).

Azt gondolom, hogy a fogadók 96-97 %-a azért veszteséges, mert döntéseikor, nem veszi figyelembe a fentieket, sőt egyáltalán nem is tud róluk!
üdv, sound

Szép posta.Én a szögletekkel vagyok így.Első félidő 6.5 alatt.Kb az összesre rá lehet húzni a 75%-ot.

Idézetet írta: el hungaro Dátum március 26, 2024, 06:30:59Szép posta.Én a szögletekkel vagyok így.Első félidő 6.5 alatt.Kb az összesre rá lehet húzni a 75%-ot.


Jó meglátás, de a 6,5 1 félidei under szöglet értéktelen esemény előtt, s egyre kisebb értéke lesz ahogy megy előre a meccs élőben, ha egyáltalán lesz ilyen piac.

Vannak olyan piacok, amelyeken 4-6 kritériumtartományban teljesül a minimum 75 %-os előfordulási gyakoriság, és a nyitószorzó 1,3-1,45. Általában a meccsek élő piacai le is követik ezt, és az esetek többségében a kezdő sírszótól, már nincs is élő kínálat a kimenetelre.

Van olyan is, hogy pl egy 3,5 lap overre meccs előtt adnak 1,22-őt és teljesül minden kritériumtartományban a 75%, de élő piacon nincs ilyen kimenetel. Ilyenkor várni kell a mérkőzés forgatókönyvét, és jó esetben a 35-40. perc környékén kijön egy 1,45 körüli szorzó.

A foci szöglet, lap és gól piacon pl van egy fontos kritérium amit érdemes figyelembe venni: adott meccs "A" csapat-"B" csapat. Mindkét félnél teljesül-e a következő: Az első félidős lapátlag kevesebb-e, mint a második félidős, illetve mennyire jelentős az eltérés? Igaz-e ez a kapott és az elkövetett lapok esetében is? Egymás elleni meccseiken is teljesül-e ez a kritérium? Az adott játékvezető lapátlagai hogyan alakulnak?

Az írt példában akkor lenne érték, ha mérkőzés forgatókönyve úgy alakul, hogy az első 15 percben van 4 szöglet - hááát szerintem ritka az ilyen, az adatbázis építésem tapasztalata épp ellenkező: a második félidőben több szöglet esik, mint az elsőben.
Ritkán előfordul, hogy egy csapat a meccs elején el akarja dönteni a meccset és beszorítja, ellenfelét - nekiesik. Talán egy benfica meccsen volt 20 perc alatt 7:1 a szögletarány, nem kerestem vissza talán 2 hete lehetett az estoril ellen??? nem tudom, de van egy ilyen emlékem...

Igen van ilyen piac,ha egyenlőtlen a sarkok eloszlása.Pl pont most Banglades vs palesztina.Elég volt az 5.5 alattot raknom a korai szöglet miatt,volt rá lehetőség 1.75 oddson.A két csapat 10.5 felett átlaga az egész meccsre nézve 30% volt.Ami 70% alattot jelent.Csak levontam 5 szögletet az első félidőre így jött ki az 5,5 alatt.5-röl indult a móka.A harmadik percben jött egy szöglet Így volt lehetőség megpakolni a cuccot.

Tök jó! Grat!
Akkor visszafelé underrel is mehet ez! A kosárlabdában működik nálam a 75%-os kritérium, a foci adattáblákon a kosárlabda sikeressége miatt a héten gondolkodom/dolgozom. Nyilván más lesz a kritérium és nem csak a sportág miatt, hanem a piacok miatt is: gól, lap vagy szöglet. Alapban máshonnan kell majd gondolkodnom, hiszen 22 játékos van a pályán és nem 10; más az meccsek időkerete stb...

Alapban nem fogadok olyan meccsre, amire nincs épített adattáblám. Ilyen nekem fociból, a portugál, osztrák, német, olasz, spanyol, francia ligákra van - illetve ezen nemzetek ekl, el, bl csapatainak meccseire is.
Kosárlabdából euroligára, német, olasz, spanyol, francia bajnokságra van; illetve van mlb is. Ezért csak ezeken a piacokon fogadok, hiszen csak a saját adataimból dolgozom - ez elv, akkor is, ha benne van, hogy hibázok pl adatfelvételnél, manipulációnál. Hibázzak a saját faszságom miatt...

A kosarat nem tudom nem foglalkoztam vele sajnálom haver.Szöglet buzi vagyok.70-75%-ban így van ahogy mondom.6.5 alattot ütni kell ha nyílik rá lehetőség.Ha  a bankroll kezelését megoldod akkor egy lehetséges verzió.Volt,hogy idegesített,hogy jönnek a szögik és a fibot használtam.(két fibo törli a sort)de már ezt nem csinálom mert van olyan,hogy leveszik a fogadási lehetőséget és nem tudsz korrigálni.A massainello-t használom most.

Hogy ellen példát is írjak 32 perc azer u21 vs ukrán u21 bukovári.