Cesc18 pókeres naplója...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok!

Elkezdeném én is a napló írását. Először is a pókeres múltamról írnék... Amikor még nem voltam 18 rengeteg teremben játszottam, éjjel nappal csak a póker ment, és általában volt siker élmény főként freerollokon. Aztán valamiért leálltam az egészről és nem nagyon játszottam. Pár napja újra belevágtam és megcsináltam a pokerstrategyes ingyen 50$-t amit a Full Tiltre kértem, tegnap meg is érkezett a cash.

4-5 cash asztalon fogok egyszerre játszani NL10 vagy NL25-ös asztaloknál. A nap végén ha lesz időm akkor mindig írok egy rövid összegzést...

Sok sikert mindenkinek az asztaloknál :)   :beerchug:


Először is sok sikert! :ok: Másodszor nem gyengén megleptél. Fogadásokat tekintve óvatosnak tűnsz, itt pedig szöges ellentéte annak.

"4-5 cash asztalon fogok egyszerre játszani NL10 vagy NL25-ös asztaloknál. A nap végén ha lesz időm akkor mindig írok egy rövid összegzést.."

NL25-ön 5 asztalra beülsz 5-5 dollárral, akkor benne van, hogy elég hamar lekarcolod az 50-et... De ne így legyen.

Üdv Cesc és sok sikert a naplódhoz én biztos olvasója leszek! :cya:  :ok:

Köszi Latzka és benikun!  :beerchug:

Amúgy nem egyből akarok NL25-re menni, hanem mondjuk 3 asztal NL10 és 1 asztalon pedig NL25. Szerencsére ahogy a fogadásokban úgy itt is türelmes tudok maradni és egy esetleges pech széria után sem megyek fel nagyobb asztalokhoz... Ha bukom az 50$-t az biztos nem azért lesz, mert idegből felmentem nagy asztalokhoz.

1000 FTP-t kell majd összegyűjtenem, ami nem lesz egyszerű, de úgy érzem ha türelmes az ember akkor összelehet azt gyűjteni NL10 - NL25-ös asztaloknál is.

Egyébként ma még nem kezdek bele...túl meleg van a játékhoz :)

Fúúú tegnap milyen ideget kaptam....

Befizettem egy 14 500$ összdíjazású versenyre, 3$ volt a beugró... útálom az ilyen tornákat ahol rebuy is van de általában kiszoktam húzni a szünetig, most is így történt ráadásul az átlag zseton felett voltam. Szünetbe még rátoltam egy add-ont is. Majd folytatódott a játék, egyszer egy 99 akadt a kezem ügyébe, floppot ketten néztük meg. Ekkor a zsetonom már kicsivel átlag alatt volt...

Flop: kör 4 kör 2 és asszem káró 5 ... balfasz gyökér hív egy potnyit, visszavágtam neki egy all in-t... Attól féltem, hogy nagyobb kézbe párja van, és abba bíztam, hogy esetleg egy Q5 vagy K5-el érzi magát nagyon erősnek... DE a FASZ kör 810-re adta meg ...erre riveren le is jött neki a flush.  :noway: :noway: Ezután már egy vaknyira sem maradt zsetonom... szóval mentem a levesbe!

Szia,

Először is hajrá a naplodhoz:)

Másodszor, flushdrawsja volt, low limiten gyakran játszák így meg.

Idézetet írta: Cesc18 Dátum július 25, 2010, 19:24:23
Fúúú tegnap milyen ideget kaptam....

Befizettem egy 14 500$ összdíjazású versenyre, 3$ volt a beugró... útálom az ilyen tornákat ahol rebuy is van de általában kiszoktam húzni a szünetig, most is így történt ráadásul az átlag zseton felett voltam. Szünetbe még rátoltam egy add-ont is. Majd folytatódott a játék, egyszer egy 99 akadt a kezem ügyébe, floppot ketten néztük meg. Ekkor a zsetonom már kicsivel átlag alatt volt...

Flop: kör 4 kör 2 és asszem káró 5 ... balfasz gyökér hív egy potnyit, visszavágtam neki egy all in-t... Attól féltem, hogy nagyobb kézbe párja van, és abba bíztam, hogy esetleg egy Q5 vagy K5-el érzi magát nagyon erősnek... DE a FASZ kör 810-re adta meg ...erre riveren le is jött neki a flush.  :noway: :noway: Ezután már egy vaknyira sem maradt zsetonom... szóval mentem a levesbe!

Mondok neked jobbat. Ketten vagyunk short stackek az asztalnál (FTP) az átlag úgy felével, csávó középről all-in én buttonról all-in (call) 20-al kevesebben volt AhAd. Az ellenfél 10s 9c off, flop sor... 7 6 8
Bubi párral pedig nagyon vigyázz tízből háromnál többször semmire sem elég.GL

Na leporolom a naplómat... a Pokerstrategy megdobott újabb 50$-al, ez is ment a Full Tilt-hez. 100$-tól lehet kikérni szóval meg kell dupláznom. Lehet akkor sem fizetnek ki ugyanis dupla accom van abba a terembe, illetve ez így nem igaz, mert az nővérem barátja nevén van viszont az IP megegyezik. Nem fogok meglepődni ha nem fizetnek ki. De egyelőre el kell jutom odáig, hogy kifizetést kérjek.
Ráfeküdtem a Pokerstrategyen a BSS videókra, tegnap letoltam egy másfél órás sessiont NL5-ön 4 asztalon. Próbálok minél több minden elsajátítani. Feltettem a Hold'em managert ami iszonyat hasznos (köszönöm umekumek és TiB, hogy segítettetek). Sokszor tudtam, úgy vakot lopni, hogy tudtam, hogy a mellettem lévő feszes játékos és bátran emeltem gyengébb lapokra is és természetesen dobálták is el. Figyelgettem a saját statom is és érdekes volt, hogy az egyik asztalon 10% fölé nem is ment a VPIP-m míg másik asztalon 25-30%-on állt. Ha beletanul az ember akkor iszonyat hasznosak ezek az infók. Egyébként 3-4$ plusszal zártam, ami nem sok, de egyelőre a minél több tanulás a cél. Ezért is nem érdekel annyira ha nem fizetnek ki, nem elpocsékolt idő ez.

Az egyik videóban láttam, hogy a tag nem hagyja hogy lefogyjon a pénze, de azt sem látnám, hogy újratölt...valahol esetleg van ilyen beállítás, hogy magától újra töltsön?

Köszi TiB! Így azért kényelmesebb, nem kell mindig nyomkodni...

A dupla accot könnyen meg lehet oldani. A verzió: átküldöd a pénz egyik ismerősöd nevére. B verzió: átjátszott valamelyik ismerős számlájára. Amúgy HM-et fizetős odlalról szedted le, vagy van valami feltört verziód?

Ja tényleg az is egy megoldás  :)

A HM-et a hivatalos oldalról szedtem le, 15 napos próba verzió. Ha lejár majd keresek valami feltört verziót.

Egy haverom leszedett egy feltört verziót és le is kapták minden pénzét a számláról, akik a kalózverziót készítették. Csak okosan. ;)

Az az igazság, hogy én sem tudok megbízható feltört verziót. Mindenkinek a rendes van, legalábbis az én ismeretségi körömben. Azt mondják, hogy nem éri meg rizikózni.

A feltört verzióval tényleg nem éri meg rizikózni, mellesleg abból verziókkal régebbi van általában, és nem frissíthető. Én azt vallom hogy micro limitre annyira nem életbevágóan fontos a HM, persze ha komolyan gondolod ezt a póker dolgot akkor előbb-utóbb mindenképp érdemes beruházni rá.

Pfúú ezzel az 50$-al nagyon kár volt neki indulni az NL5-nek főleg 4 asztalon... Most láttam be, hogyha komolyan hosszútávon akarok egy szép bankot felépíteni akkor keményen tartanom kell magam a BR menedzsmentemhez. NL5-ön akkor tolhattam volna ha 125$ körül állok...ehelyett én alapból elcsesztem 10$-t pár rebuy-os tornán majd 40$-al kezdtem neki az NL5-nek. Persze volt nyerő szériám, de aztán kifogtam egy rossz napot, a fishek is keményen mákoltak és azt vettem észre, hogy pillanatok alatt megcsappant a bankom. Így 15$-al neki indultam NL2-nek és természetesen a cél 125$. Egyelőre szépen haladok, durván 1 hete tolom és olyan 3000 leosztáson vagyok túl és 11$ pluszban ami ha belegondolunk nem sok, viszont elég sok leosztás kellett mire megszoktam, hogy itt mekkora őrült nagy fishek tanyáznak. Szép apródonként remélem sikerül majd elérnem a 125$-t, szerintem ha türelmes leszek akkor menni fog.

A HM-em viszont pár napon belül lejár, mivel írtátok, hogy a feltört verzió nem túl megbízható ezért nem kísérletezek vele. Pokerstrategyen találtam ezt a "PS Elephant" nevezetű progit, erről mi a véleményetek?
Mindenféleképp akarok használni valami ilyen progit, mert iszonyatosan megkönnyíti az ember dolgát és szerintem micro limiten is igen hasznos. Van akiről már közel 400 leosztásom van és ellene elég könnyedén tudok játszani, mert nagyjából betudom lőni milyen lapja van. Jó lehet dolgokat feljegyezgetni is, de amikor sok asztalon játszik az ember akkor nem feltétlenül van ideje ilyenekre. Szoktam egyébként azt is, amikor pl valakiről kevés leosztásom van, de hatalmas faszságokat művel akkor azt azért feljegyzem, nehogy a stat megtévesszen, sok leosztás után úgyis kijönne, hogy egy balfék, de az elején ha találkozok vele egy másik asztalon is nem szaladok bele ellene egy mákolásba (jó esetbe).
Meg amúgy még a PokerTracker 3 progin gondolkoztam, ennek a triál verziója 60 napos amivel ellennék egy darabig.

Na szóval valószínűleg egész áprilisban NL2-n fogom tolni (ha nem nullázódok le közbe). Néha azért majd tolok be pár leosztást.
_________________________________

Ma volt azért egy az átlagosnál is viccesebb leosztás amiben részt vettem.

Csatoltam a képet... amihez hozzátartozik, hogy pre-flop emelt én pedig megadtam, majd mint láthatjátok CBet-elt amire visszaemeltem, természetesen megadta a nagy büdös semmire és a 3% esélyére.
Turn-ön lejött egy K és láthatjátok mit csinált ez az űber nagy fish... Ha egy feszes játékos csinálja ezt akkor azért az elgondolkodtató lett volna, mert simán lehetett volna nála JJ, KK, de mivel egy fish-el néztem szembe ezért max 1 párra és valamilyen húzóra tettem, amivel szembe elég erős voltam. Természetesen megadtam és mint, utólag kiderül 3 outja volt amivel nyerhetett, szépen le is jött az a bizonyos Q a riveren.
Igazából ezt nem nagyon lehet kivédeni, örültem, hogy kifizeti a kezemet... ha riveren lejön a 3. szín akkor elgondolkozok a dobáson is hisz a fishek jó része az életlét teszi 1-1 húzóra. De mivel full semleges lap jött ezért ment a call. Nem hiszem, hogy bármit is rosszul csináltam volna, egyszerűen csak szerencsétlen voltam és lemákolt.
Persze sok ehhez hasonló leosztás van... bár azért az ennyire nagy fishek ritkábbak, mert vagy push-ol már pre flop ilyen A10-ekre vagy ha flopon ugye eltalál valami húzót akkor adja, hív vég nélkül. De az, hogy full semmire megad majd all in megy azért az durva. Ha már a Cbet-jével blöffölni akart, hogy hátha dobom akkor a visszahívásomra all in-t kellett volna tolnia vagy dobnia, de ez a call vicces volt.
Annyira nem csesztem fel az agyam rajta, mert a következő meg úgyis kifizet. (bár ma hajnalba ez épp nem történt meg, de tegnap este húztam le a fisheket :)

Na ennyi lett volna ez a leosztás...csak a vicc kedvéért tettem be. Ne lepődjetek meg, hogy nem Cesc néven szerepelek :)