TiB fogadási naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#255 június 06, 2018, 22:17:05, TiB
Idézetet írta: TiB Dátum június 06, 2018, 18:17:03
Norvégia - Panama
Hazai csapat legalább 2 gólt szerez (2.00)

Leírtam mi volt a jobb ötlet, és erre fogadtam inkább. Okos voltam újfent :D Az utazási fáradtság, mint elgondolás egyébként nem jött be, a második félidőre, bár voltak cserék is, a norvégok úgy tűntek el, mint szürke szamár a ködben, a közép-amerikaiak meg nyargaltak előre. Panama nem olyan rossz, mint képzeltem, de támadásban eléggé akadozik a játéka.

Belefutottam a neten egy angol nyelvű vb-beharangozó újságba, elég részletesen végigmennek a csapatokon, de olyanokról is van benne szó, hogy miközben Egyiptom 5700 km-t utazik a három csoport meccs miatt, addig Kolumbia például csak 750-et. Emellett bírókkal is foglalkoznak, meglepetés kiesőkkel stb. Ha valakit esetleg érdekel, a pina szóra kattintva letöltheti.

Kicsit sokallom a 200 MB-ot. Van rá esély, h letöltés után a CzechCouples-t kell végignéznem?  :D
Köszi a linket, gondolom lesz ezzel egy kis olvasnivalóm (bár még a Matchbook szakértőinek elemzését se olvastam el, ami pedig lényegesen kisebb fájl).

#257 június 06, 2018, 23:07:23, TiB
Idézetet írta: petercrouch Dátum június 06, 2018, 22:39:58
Kicsit sokallom a 200 MB-ot. Van rá esély, h letöltés után a CzechCouples-t kell végignéznem?  :D
Köszi a linket, gondolom lesz ezzel egy kis olvasnivalóm (bár még a Matchbook szakértőinek elemzését se olvastam el, ami pedig lényegesen kisebb fájl).

Nem pornó lesz ;D 130 oldalas a pdf, biztos lehetne jobb a tömörítése. Nekem amúgy kegyetlen lassan jött le, nem is a mérete miatt, hanem a letöltési sebesség volt bűnlassú.

update: Megpróbáltam tömöríteni, picit romlott a minősége, de kisebb lett, 30 megás. https://files.fm/u/ybs39fv2

Belgium - Panama
4.5 gól felett (5.40)
Lesz piros lap (4.50)
Lesz büntetőrúgás (3.00)
Lesz öngól (11.00)

Hétfői meccs, de mielőtt kijön róla egy csomó elemzés, ami lebeszél a fogadásról, gyorsan megjátszom. Valahogy nem tudok megbarátkozni ezzel a Panamával, lassúnak, öregnek tűnnek, és túlságosan kemények. Belgium amikor ilyen ellenféllel találkozott a selejtezőben, mindig sok gólt rúgott, és emellett vagy büntetőhöz jutott, vagy emberelőnybe került. Mindezt a lassú reakciójú védők miatt a gyengébb csapatban, még színészkedni sem kell hozzá. A piros lap akár belga is lehet, mert ezek a belgák elég nagyképű legények, simán felrúgdossák a kicsinek tartott ellenfelet. Volt erre is példa az utóbbi években náluk.

A selejtezők alatt az ilyen kiscsapatok ellen a belgák nyomtak és nyomtak, és a sok beadásnál, helyzetnél egyszer elég rosszul felszabadítani, máris öngól. Nézzünk is egy példát erre: az észtek ellen végig támadtak a belgák, a középre tömörű védelem miatt rendre kitették szélre, ahol alapvonalig lementek vele. Na most én a megye3-as tudásommal is érzem, hogy sokkal nehezebb abból az irányból gyorsan érkező támadást kivédekezni, mint ami normál módon szemből jön. Akaratlanul is beleteszi a lábát a sokadik belga beadás után, aztán paff, Buffon legyen a talpán, aki egy gellert kapott labdát kifog.


Portugália - Spanyolország
Mindkét csapat szerez gólt (2.00)

Végre minőség is kiszalad a pályára a vébén, ráadásul mindkét csapat csinálhatja amiben jó, mert a másik pont az ellenkezőjét akarja csinálni. Na ez most furán hangzott, pedig van benne logika :D

"Remélem Ramos kicsit megkínálja Ronaldót. Bár szerintem nem meri" - Gera Zoli. ;D

Idézetet írta: TiB Dátum június 15, 2018, 19:35:45
Portugália - Spanyolország
Mindkét csapat szerez gólt (2.00)

Bezöldítem még a meccs vége előtt, ritka az ilyen ki kell élvezni.

Nacho rakétája, tyűűű rendesen sistergett 8)


Argentína - Izland
Izland szerez gólt (2.00)

Észak spanjaim a pályán nemsokára, ha objektív lennék velük kapcsolatban, akkor is jónak érezném a tippet. Ahogy itt az oldalon is leírják őket, szerintem Messiék is így tesznek, és pont így lesz jó a kontragól. Az egyik leghatékonyabb csapat befejezés terén az izlandi.

Gyertek HUH-ogni: https://interaktiv.morgenpost.de/huh/

Idézetet írta: TiB Dátum június 16, 2018, 12:05:08
Argentína - Izland
Izland szerez gólt (2.00)

Szerencsére könnyedén jött. Azt a bedobást figyeljétek, mintha szögletet rúgnának, argentinok meg sasolnak hogy mi a franc történik :D Ezért vagyok viking-fan, minden apró lehetőséget kihasználnak. Bedobásból felívelős szituáció. Szövetségi kapitány is mit csinál a gól után? Körmöl ezerrel egy jegyzetfüzetbe. Tegnapi sajtótájékoztatón elkezdi: "Mielőtt bárki kérdezné, igen, dolgozom még mindig fogorvosként. Sosem akarom abbahagyni". :ok:



Horvátország - Nigéria
Horvátok 1.5 gól felett (2.00)

A horvát középpályát mint mindenki, én is túlértekelem, de az Anglia - Nigéria felkészülési meccs miatt fogadok. Könnyen lehet, hogy az lesz a vesztem, hogy ott nem a valós erejét mutatta az afrikai csapat, de bántóan rosszul helyezkedett a védelmük, és összességében olyan benyomást keltettek bennem, hogy szét vannak esve és nem érzik egymást a pályán. Ez buzisan hangzott, de Modric például csukott szemmel is tudja hol jön Perisic.

Nem ezt akartad?

Idézetet írta: TiB Dátum június 16, 2018, 16:38:37
Ez buzisan hangzott, de Modric például csukott szemmel is tudja mikor megy el Perisic ... a szélen.

#265 június 17, 2018, 01:17:45, TiB
Idézetet írta: TiB Dátum június 16, 2018, 16:38:37
Horvátország - Nigéria
Horvátok 1.5 gól felett (2.00)

Nem láttam a meccset teljesen, de mákom volt, nagyon 1:0-ra adta a gép.

FIFA oldalán ha rámentek a meccsekre, durván sok statisztikai adat van, ha a Match Facts aljára görgettek. Hőtérképek, felállások 15 percekre lebontva, de még ilyenek is, hogy sprintek száma, sebessége, átlag sebesség. Nem akarom tovább szítani a tüzet a vb-s topikban, ezért itt ejtjük meg, pusztán érdekességből nézzük Ronaldót.

Mindkét félidőben kb ugyanannyit futott Ronaldo, 4.3 km-t félidőnként, összességében a csapat átlag alatt maradt. Mindkét félidőben kb ugyanannyi sprintje volt, de az elsőben sokkal gyorsabb volt. Ezen ponton világ és Nemzeti Sportos mítoszt döntünk, szóval ha Real-fanatikus vagy, ne olvasd tovább :D Az első félidőben mért legnagyobb sebessége 33.98 km/h volt, a másodikra "visszaesett", ekkor a topja 29.92 km/h volt. Meccs közben is az volt az érzésem, hogy Pique ha épp nem Shakirára mereszti a brét, azért ugyahogy visszaér vele. Az ő top speedje 32.62 km/h az első játékrészben, meglepő, de ő volt a leggyorsabb spanyol. Mellette még Nacho és Diego Costa tudott 30 felé menni, tehát ők négyen voltak a legsebesebbek. Mielőtt jön egy CR poszteres, azért látszik, hogy így is a kedvencük volt a mezőny leggyorsabbja, de milyen durva, hogy a hivatalos oldalon elérhetőek ezek az adatok, és a "sportújságírók" utána sem néznek, csak átveszik a valaki által elindított virális hírfolyamot.

Ha túljutunk ezen a ki a leggyorsabb témán, akkor hasznos is lehet számunkra ez a sok adat. Pepe és Pique hőtérképe közel egyforma, nyilván mindkettőnek a saját kapuja előtti paca hasonlít, legyünk nagyzók és mondjuk hogy ugyanaz volt a pozíciójuk. Kb ugyanannyit futottak, 9 km körül. Pique több métert teljesített alacsonyabb sebességen, mint Pepe, de ha helyzet van, a spanyol jobban rá tud kapcsolni, hiszen kb 10 km/h-val nagyobb a top speedje Pepénél. Mivel nem igazán találkoztak a pályán, ezért értelmetlen az összevetés, de csóri Pepe szinte minden spanyol támadónál lassabb volt, Costához, vagy épp Aspashoz képest nem is kicsivel.

És akkor ezen a ponton kell a jövőre gondolni. A marokkóiak bár balfékek voltak, de piszok gyorsak! Többen is 30 km/h óra felett repesztettek, és Pepe legnagyobb bánatára, szinte minden marokkói gyorsabb tud lenni nála. Az irániak kicsit lassabbak, de ez utóbbi állítás az ő esetükben is áll. Már csak emiatt is lenne logika bekkelniük a portugálok ellen, mert nem csak Pepe "lassú" abban a portugál védelemben. Zárjuk Peruval! A jónevű Advincula a torna második leggyorsabbja egyelőre, Ronaldo mögött. Többet futott, mint a portugál, és vele ellentétben a második félidőben is karcolta a 34 km/h-t. Futógép a srác.

Kész, elvesztem az adattengerben ;D

Eddig Izlandnál volt a legkevesebb a labda, 17 percet, és hát mivel a labdának lennie kell valahol, ezért adja magát, hogy az argentinoknál volt eddig a legtöbbet, 45 percet. Ez egyben azt is jelenti, hogy 62 percnyi valós játék volt azon a meccsen. Aktív idő szempontjából ez még a jobbak közé tartozik, a meccsek többségén kb 55 perc igazi foci volt. Kivéve Marokkó - Irán összecsapasát, az annyira hitványkodás volt, csak 45 perc valós játékot hoztak össze. Két félidő alatt egyet játszottak, bravó bazdmeg :D

Spanyolország - Irán
Spanyol játékos lesz a leggyorsabb (1.75)
Spanyol labdabirtoklás 69.5% felett (1.75)

Irán passzok száma: 228
Ebből hosszú átadás: 54

Spanyolország passzok száma: 778
Ebből hosszú átadás: 42

A spanyolok háromszor annyit passzoltak az első körben, és kétszer annyi időt volt náluk a labda, mint az irániaknál. Nagyon durván fel fog borulni a pálya a két csapat meccsén. A labdabirtoklási határt sajnos nagyon geci módon húzta meg az Unibet, így arra végül nem fogadtam, de sebességre igen. Az iráni támadások átlagosan 3 passzból állnak, a spanyoloknál pedig 10-ből, elég egyértelmű hogy kontrázni akarnak az urándúsítók most is. Első meccsükön még így sem ők voltak a gyorsabbak, hanem a marokkóiak. Azmoun persze piszok sebesen nyargal náluk (31.72 km/h), de bízom benne, hogy a visszazáró spanyol védők lefutják.

Svédország - Dél-Korea
Nyernek a svédek (2.10)

Úgy vagyok vele, hogy ha az olasz-holland kettősön át tudta magát vergődni a svéd csapat, akkor Dél-Korea ellen is esélyes a győzelemre. Van egy rakat belga fogadásom is mára ;D egy sor hülyeség, korábban beírtam, remélem egy legalább jön belőle.

Idézetet írta: TiB Dátum június 14, 2018, 21:42:57
Belgium - Panama
4.5 gól felett (5.40)
Lesz piros lap (4.50)
Lesz büntetőrúgás (3.00)
Lesz öngól (11.00)


Idézetet írta: TiB Dátum június 18, 2018, 12:18:54
Svédország - Dél-Korea
Nyernek a svédek (2.10)

Túlhúztam a belgát, legalább a svédek nyertek.

Panamai gyerek ápolás alatt megpróbálta a félpályást ;D