Többre is vihették volna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Eltékozolt tehetségek

"Csak ivás közben éreztem magam boldognak, és meg is ittam mindent, amit elém tettek: bor, whisky, vodka, sör is jöhetett. Fogalmam sincs, hogy tudtam egy ideig eltitkolni, sokszor még reggeli edzésekre is részegen jártam" - mondta Adriano, akiről úgy tartották, hogy sokkal sikeresebb karriert is befuthatott volna.

Neked mely játékosokról jut eszedbe, hogy sokkal többre is vihették volna?

Börtönből vissza a csúcsra?

Alexander Kokorin 2018-ban a Krasnodar elleni bajnokin 2-1-es sikert aratott a Zenit, az ellenfél soraiból pedig épp az a Pavel Mamaev rúgta a gólt, aki Kokorin országos cimborája. Egyikük sem kapott meghívót a válogatott soron következő mérkőzésére, ezért úgy gondolták, belevágnak fényes nappal az éjszakába. Reggelig tartott a mulatozás, és a vége börtönbüntetés lett, de most újra visszatérne.Olvasd tovább


Adriano. Pato. Ronaldinho kevés ideig volt a csúcson. Ronaldo, de ő más okok miatt (is). Owen is legenda lehetne. Robinho.

Idézetet írta: sportbettorpro Dátum január 28, 2020, 15:47:53
Adriano. Pato. Ronaldinho kevés ideig volt a csúcson. Ronaldo, de ő más okok miatt (is). Owen is legenda lehetne. Robinho.

Vagy éppen Adebayor, a kecses gazella.. :D

Paolo Henrique Ganso

Emlékszem, anno még jópár éve nagyobb tehetségnek tartották, mint Neymart. Aztán Neymar azért egész magasra jutott, szegény Ganso meg a Sevilla szintet sem ugrotta meg, most nézem, utána még az Amiens-nél is játszott, most otthon a Flunál játszik, de bevallom, ezt is most néztem meg, amúgy fogalmam sem volt, hol keni most... Persze nem akármi a Fluminense-ben játszani, de azért Gansótól mindenki nagyobb ívet várt.

Vagy talán akit kevesebben ismernek: Samed Yesil

Emlékszem anno német utánpótlás csapatokban mennyire kente, annyira érett játéka volt, öröm volt őt nézni. Leverkusen után aztán süllyesztő, Luzern, Panionios, Uerdingen, most Demirspor (német három meg török kettő...)... -emlékszem arra az U17-es német csapatra, minden meccsüket néztem. A jó és élvezhető játék mellett azért is emlékszem rá, mert bár német csapat volt, olyan srácok tolták ott Yesil mellett, mint Can, Aycicek, Yalcin, Ayhan, Aydin, és volt egy Kacinoglu nevű srác is, bár rá nem emlékszem még névről sem, kapuban meg Vlachodimos, az sem épp németes név.
De Yesil tényleg óriási tehetségnek indult. Most nézem, csak 25 éves, de nem gondolnám, hogy a német harmad meg a török másodosztály után visszajutna még mondjuk egy Leverkusen szintre. Bár én őt tényleg úgy elfelejtettem, hogy ha nincs nyitva ez a topic, biztos nem nézek utána, hol is tart most.

vagy aki még beugrik: Vladimir Weiss

Imádtam a szlovák srác játékát, de rajta is azt éreztem, sokkal több van benne. Picit úgy éreztem, mindig rossz helyen van. Persze nála benne van, hogy csak én láttam bele többet, de azért amikor Weissnek volt kedve focizni, akkor azt öröm volt nézni, és simán a Barcába képzeltem.

vagy hogy magyart is írjak:
Koman Vladimir
Nem mondom, hogy a Sampdoria vagy Monaco gyenge, vagy az orosz élvonal, de azért DVTK, Adanaspor, majd Sepahan, hát azért anno tőle is nagyobb karrierívet vártunk.

Nekem Denílson ugrik be, aki bár világbajnok lett, de sokkal több volt benne. Emlékszem a Betis vitte el, akkor talán világrekord összegért. Ha jó napot fogott ki, minden ellenfélből hülyét csinált akár egyedül is. Szerintem az ő gondja az egója volt, miután kiesett a Betissel, vitte volna a fél világ, de túl magas fizetést kért. Ez akkor sem változott nála, amikor már leszálló ágban volt, ezért kb mindenhol utálhatták gondolom :D

Kedvenc idézeteim tőle:

"Azért kaptam én a 20-as mezt, és Leandro a 10-est, mert én kétszer jobb vagyok" - mondta a '97 Copa-America előtt.
"Nem az a kérdés, hogy hány védőt tudok lecselezni, hanem hogy mennyit akarok" - ezt meg egy Betis-meccs után közölte a világgal ;D

Összevágtam egy rövid jelenetet, lényegében bármit megtudott csinálni a labdával, a passzon kívül.


A másik aki még eszembe jut, Marko Marin. Nem tudom, hogy ő mennyire eltékozolt tehetség, mert balhékról nem olvastam vele kapcsolatban, de fizikálisan lehetnek vele gondok, ami ha már német Messinek is hívták egy időben, akkor lehet fejben dőlt el nála. Mindig inkább tovább igazolt, ha nem fért be a csapatba, de ezt tényleg nem tudom, csak azt, hogy anno a Mönchengladbachban olyan volt, mint egy brazil a favágók között.


Beugrott még egy név: Bojan Krkic.

Nem tudom csak azért tartottam nagyon jó kis focistának, mert anno Fifában olcsón hozzá lehetett jutni és nagyon jó játékos volt ennek ellenére, vagy tényleg nagy karriert futhatott volna be...

Nálam az egyik legjelentősebb név: Scott Sinclair

Rodgers keze alatt nagyon égett a 2010-es évek elején a Swansea-ban alig 20 évesen...majd bevásárolta a Manchester City, ami kb 3 évig padoztatta és a legszebb évei kb el is repültek vele.

Nalam aki szep ivet tett meg Brazil U20 , Inter Milan majd egeszen a Japan 3 liga , valamint egy maltai csapatban :D is beprobalkozott az nem mas mint Kerlon !!
https://www.youtube.com/watch?v=v9shQBBXd4A

#10 január 29, 2020, 09:25:53, sportbettorpro
Ha már Kerlon, a 97-es U20-as vb-n volt egy brazil srác, aki 6 gólt lőtt az egyik meccsen, Adailton. Saviola szintén akkoriban tűnt fel, talán máig gólrekorder az ifi VB-ken, de nem futott be nagy pályát, pedig a Barcában és a Realban is játszott.
A magyarok közül Dzsudzsák 3 év helyett sokkal tovább maradhatott volna a csúcson, nagyon elbaltázta a karrierjét. Egy orosz csapathoz igazolt a PSV sztárjaként, és onnan már nem jött nyugatabbra. A másik magyar Rudolf.
Krkic valóban nagy tehetségnek indult, már fiatalon a Barcában tolta Messiékkel. Állítólag pánikbeteg.

https://www.youtube.com/watch?v=eGX2VCX496k

Baxee hozzászólásáról jutott eszembe még Connor Wickham, kb. amikor feltűnt, az angol foci jövőjét látták benne is, aztán ő sem ugrotta meg végül azt a szintet. Padig amikor még feltűnt, azért az angol utánpótlás nem ontotta úgy a tehetségeket, mint most. Nem tudom mi folyik most Angliában utánpótlás terén, de kegyetlen sok a fiatal jó játékos.

Krkic, meg a többi Barca akademista mind tehetséges, gondolom nem véletlenül kerül oda. Aztán rajta kívül lehet még sorolni bőven neveket, Tello, Cuenca, aztán frissebb a Sandro-Munir páros, most ugye Carles Perez máris ment kölcsönbe (ha jól tudom), de Fati is esik majd visszafelé, hiába az év eleji hype. És akkor ők csak a támadók, akik így hirtelen beugranak. Ezek a srácok feltűnnek, játszanak egy-két jó meccset a Barcában, és ebből kis túlzással életük végéig megélnek. Nem lehet mindenki Messi :D

Jóslatok alapján most Freddy Adu is világsztár lenne :laugh:

Idézetet írta: Latzka Dátum január 29, 2020, 12:57:28
Jóslatok alapján most Freddy Adu is világsztár lenne :laugh:
Helyette az Exathlonban bohóckodik  ;D

Idézetet írta: Latzka Dátum január 29, 2020, 12:57:28
Jóslatok alapján most Freddy Adu is világsztár lenne :laugh:

Legnagyobb név a labdarúgásban, FIFA-ban, menedzser játékokban ;D

15 évesen 3 millió dollárt keresett az MLS-ben, plusz 1 milliót kapott a Nike-tól, aztán végül porszívót reklámozva, night clubban dolgozva tűnt el a süllyesztőben. Kemény hullámvasút lehet az élete.