Mindenféle "zagyvaság" > Koronavírus (COVID-19)

Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!

(1/24) > >>

TiB:
Játékra hívlak titeket!

Írjatok le egy forgatókönyvet, hogy mi várható a koronavírus miatt a következő hetekben a világban, és aki a legközelebb jár a valósághoz, az nyer! Április közepén visszanézzük, a legjobban tippelőnek küldök Skrillen 20 eurót. Ha meccsekre tudunk tippelni, ennek is mennie kell!

Nyeremény: 20 euró Skrillen
Tippelési határidő: március 17. - 23:59
Eredményhirdetés: április 14.

Azért több mondatból álljon a dolog, ne csak annyiből hogy meghalunk mind. Mondjuk ha az bejön, akkor mindegy is. :D

TiB:
Látom magam előtt néhány ember reakcióját a játékot illetően, talán már volt is beírva hozzászólás, amit nem küldtek el, miszerint ez nem játék. Mindenesetre én megkezdem a jövőt illető tippelést.

Csak 1-2 előrejelzés fog érkezni a topikba, amikből egy sem fog találni. A vírusnak nem lesz ellenszere április elejéig, de a járvány először tetőzni fog márciusban, aztán az esetek száma csökkeni fog április elejére Európában és az Egyesült Államokban. Egyes gazdasági területek pénzt veszítenek, és sok embert kirúgnak, például turizmusban, de egy jelentős részüket vissza is veszik majd, mert ahogy írtam, a járvány körüli félelem jelentősen csökkeni fog. Születnek majd kimutatások, hogy az online reklámbevételek rekordot döntöttek, mert soha ennyien nem kattintottak egyetlen szó miatt ennyit cikkekre, és azon belül is ügyesen elhelyezett vitamin, gyógyszer és egyéb hasonló reklámokra. Lesz még cikk arról is, hogy a Made in China feliratú termékek eladása lecsökkent, a focilabdákat viszont továbbra is pakisztáni kisgyerekek fogják varrni. Suli után csinálják, kapnak szotyira pénzt, és nem Made in China, szóval nem nagy gond. A Wish meg a többi kínai online áruház átpozícionálja magát, mint a Provident. Az megvan, hogy a nagysikerű Mini Kölcsön a Provident álruhában? Ez a tálalás miatt érdekes, ha szépen becsomagolod, attól még Provident, de nem azt hallod, hogy Provident, ami negatív hangvételű, hanem a jópofa Mini Kölcsönt. Szóval ha úgy tálalod, akkor a koronavírus-járvány ijesztő, ha azt mondod COVID 19, sokan azt hiszik egy új Volvóra gondolsz.

A lenyugvás csak Nyugat-Európára és az Egyesült Államokra vonatkozik, mert április elejére be fog törni olyan területekre is a betegség, mint India vagy Afrika, ami a jelenlegi halálozási arányt növelni fogja, de ugye mi itt a fejlett népek már kifele fogunk jönni a bajból, ezeket a kis helyen sokan élő fejletlen népeket meg csak filmekben sajnáljuk, amúgy oldják meg maguk. Lásd AIDS. De kicsit a sportra is rátérek, ha kicsit is javul a helyzet, az UEFA egyből kiiírja az Európa-bajnokság dátumát, mindegy hogy volt-e pótselejtező, max random hívnak még résztvevőket, de a bevétel kell egy ilyen korrupt szervezetnek.

dert:
Szerintem Április közepéig még javában benne leszünk a járványban, és nem látszik majd még a vége. Nálunk addigra karantén lesz tehát lakóhelyet (kivétel munka) nem lehet elhagyni. Tucatszámra megjelennek azok a fertőzöttek, akik nem köthetők külföldiekhez, vagy beutazáshoz, beindul a pánik, és az iskolákat talán már 2-3 héten belül bezárják. Nagyjából úgy 750-1000 körüli fertőzött lehet nálunk április közepéig.
Világ szinten is messze lesz még a vége, mert félmegoldások lesznek, és csak nagyon lassan áll le majd az élet. Vakcináról szó sem lesz, ezért Kínában, és néhány országban, ahol a vírus már megjelent újabb felfutástól tartanak majd.

peshark:
A szigorú intézkedések elnyújtják a járvány megjelenését, és nem fog olyan terhet róni az egészségügyre, amivel ne tudna megbirkózni. Néhány nagyvárost a további szigorítások miatt lezárnak majd 2-3 hétre, ahonnan se ki, se be. Természetesen lesznek elhunytak, de csak az idős, senyvesztő alapbetegséggel szenvedők körében. Sport terén minden a feje tetejére áll majd, nyilván ez a legkevésbé fontos ahhoz képest, amit egy ilyen pandémia okozhat. A határzárak megtartása mellett szépen lassan enyhülnek a hazai korlátozások és rövid időn belül minden visszaáll a régi kerékvágásba..

Alk:
Ilyen rövidtávra nem tudok tippet adni, így játékon kívül:

- Jövőre találkozunk a Munkaügyi előtt, a segélyből pedig pont kijön majd egy Tesla részvény, meg egy kis vetőmag.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése