Kézilabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Tudja valaki, hogy pontosan mit takar ezen az EB-n a player of the match cím? Azt tudom, hogy jégkorongban fain kis órákat kaptak régebben. Itt ez lóvé?

Kizartnak tartom a penzt. Inkabb vmi plakett, kisebb ajandek.

Toft 2 év Győr


Hova tűnt Veronica Kristiansen?

Kaptunk egy vendégposztot, néhány éves szünet után újra. Nem tudunk nagyon vitatkozni vele.

Hova tűnt Damon Hill – kiáltotta a nagyvilágba 1997-ben Palik László, mikor a brit pilóta a Hungaroringen az első helyről esett ki kevéssel a célegyenes előtt.

Hova tűnt Veronika Kristiansen – kérdezi a gyanútlan ETO-szurkoló múlt hétvége óta. Már a CSZKA elleni meccs előtt elterjedt a hír az internetes fórumokon, hogy a norvég játékost a győri kórház sürgősségi osztályán látták, ami nem ad(ott) okot a bizakodásra. A klub sok információt nem csepegtetett az első napokban, csupán annyit írt ki a Facebookra vasárnap, hogy Despotovicot és Kristiansent egészségügyi okokból nem nevezték a BL-meccsre, és el sem utaztak Moszkvába.

Időközben kiderült, hogy a montenegrói játékos anyai örömök előtt áll, ezért számára véget ért a szezon.

Kristiansenről viszont nagy a kuss, gyakorlatilag a nincs itt látnivaló elvet követik a zöld-fehérek kommunikációban. A klub odáig ment, hogy a Siófok elleni bajnokit beharangozó Facebook-posztnál törölte az egyik hozzászólást, melyben azt bátorkodta megkérdezni a szurkoló, hogy mit lehet tudni a norvégról, legalább annyit közöljön a klub, hogy komoly problémáról van-e szó vagy sem.

Véletlenül sem szeretném azt sugallani, hogy a klubnak minden szurkolói (dez)információra reagálnia kellene, de a néma csend és ezen hozzáállás között azért vannak fokozatok. Illetve azt is tudomásul kell venni, hogy a kiemelt figyelem bizony azzal jár, hogy időnként illenék tájékoztatni azokat, akikből és akikért élnek a klub alkalmazottjai.

Mert ez a sunnyogás bizony csomó pletykát indít be. Például azt, hogy Kristiansen sérülése olyan súlyos, hogy már rá sem lehet idén számítani. A két balátlövő kiesése meg már olyan sok, hogy ezt azonnal orvosolni kell, akár az elvileg nyártól érkező Haugsted korábbi érkezésével, csak erről még nagy valószínűség szerint még a Viborggal meg kellene egyezni.

Tény, hogy két ember kiesése azért eléggé fel tudja borítani a terveket, de valahogy nem érzem normálisnak, hogy ilyenkor csak egy megoldás van, azonnal a zsebbe nyúlni – mert ugyebár van miből – és ide hozni akár az atyaúristen(nő)t is.

Azért még mindig van ezen a poszton a vb-bronzérmes dán – aki egyben a cséká is – és a Bartha elnök által másfél hete agyondicsért magyar válogatott játékos. Mellettük Oftedal, Nze Minko, Rju, a váratlanul visszarendelt Kürthi – aki persze nyártól végleg megy is Győrből –, na, meg a fiatal tehetségek is rendelkezésre állnak a belső posztokon.

Kérdés, hogy ezekkel a fiatalokkal mi a terv Győrben. Mindig az a mantra, hogy ezeknek a játékosoknak máshol kell kölcsönben pallérozódniuk, és majd felerősödve majd visszatérnek a klubhoz. Akár egy játékot is indíthatnánk, hogy aki tud, soroljon fel legalább két olyan játékost, aki kölcsönből visszatért az ETO-hoz. Alighanem erősen vakarózni kellene, hogy találjunk ilyen játékosokat.

Nincs is ezzel baj, de mégis nonszensz, hogy az elvileg erre kitalált taóból az ETO sem tud olyan kézilabdázókat kinevelni, akik alapból vagy ilyen vészhelyzet esetén beugorhatnának, viszont leigazolnak olyanokat, akik abban a rendszerben nevelődnek ki, ahol állambácsi nem ad célzottan erre pénzt. Szóval a skandinávoknál, franciáknál jóval kevesebből, sokkal jobb – ahogyan Győrben sokszor mondják, ETO-szintű – játékosokat nevelnek ki. Jelzem, hasonló problémáim vannak férfivonalon is, ahol most egy 32 éves tunéziai balszélső(!) – azért ide korábban mindig lehetett találni legalább egy díszmagyart – érkezik tehermentesíteni a szintén nem magyar társat.

Szóval akár jön korábban Haugsted, akár nem, valami nagyon el van bazilikázva topcsapataink vezetőinek a fejében. Illetve nem ártana egy kicsit a kommunikáción is elgondolkozni, mert azzal, hogy valamiről nem beszélnek, az még megtörtént, és előbb vagy utóbb úgyis kiderül.

És Kristiansen esetében már nem is lehet ebből jól kijönni, mert ha bagatell a dolog, azért, ha nem, akkor meg azért nem magyarázza semmi ezt a kínos csendet.

https://gyor.hatosfal.hu/bejegyzes/1167-hova-tunt-veronica-kristiansen

Remélem Máthé Dominik megússza komolyabb sérülés nélkül ezt... az Elverum - Kiel BL-meccsen eléggé kinyírták két oldalról Wiencek-ék... bement a darálóba és a térd megbicsaklott befelé... saját lábán bicegett le, de támogatták ketten is lefelé... reméljük, nem keresztszalag.

Wienceket én már ezer éve eltiltottam volna amúgy ettől a sporttól, csak kaszabolni van bent állandóan... ma is a sokadik volt neki... csak hát a Kiel-t úgy tolják mindig a BL-ben, mint a Real-t fociban...  :)

Idézetet írta: zsivany20 Dátum február 17, 2022, 20:12:50Remélem Máthé Dominik megússza komolyabb sérülés nélkül ezt... az Elverum - Kiel BL-meccsen eléggé kinyírták két oldalról Wiencek-ék... bement a darálóba és a térd megbicsaklott befelé... saját lábán bicegett le, de támogatták ketten is lefelé... reméljük, nem keresztszalag.

Wienceket én már ezer éve eltiltottam volna amúgy ettől a sporttól, csak kaszabolni van bent állandóan... ma is a sokadik volt neki... csak hát a Kiel-t úgy tolják mindig a BL-ben, mint a Real-t fociban...  :)

Meg is lett sajnos az eredménye, hogy Wiencek tegnap is szabadon mészárolhatott egész meccsen... Máthé Dominiknak kb minden elszakadt a térdében, műtik és közel egy éves felépülést jósolnak neki...  >:(  :'(

"A Nemzeti Sport információi szerint elülső keresztszalag- és oldalsó szalagszakadást szenvedett Máthé a bal térdében. Az Elverum honlapjának tájékoztatása szerint az ilyen sérülés rehabilitációs ideje legalább egy év. A 22 éves játékost  a tervek szerint jövő hét csütörtökön műtik Oslóban.

Ez azt is jelenti, hogy Máthé már nem lép pályára az Elverumban, miután nyártól a francia Paris Saint-Germainhez igazolt."


Forrás: https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-mathe-dominik-serulese-sulyos-iden-mar-nem-jatszhat-2877377#

Idézetet írta: zsivany20 Dátum február 17, 2022, 20:12:50csak hát a Kiel-t úgy tolják mindig a BL-ben, mint a Real-t fociban...  :)

 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Manaskov megy veszprembol, Elisson meg jön


Idézetet írta: oakland23 Dátum március 19, 2022, 08:39:53Háfra-fanoknak :
https://www.youtube.com/watch?v=yMczMIqAeK0

Nem kommentálom, mert minek  :)

idén úgyis kiderül, hogy mi lesz vele

"Túlértékelt. Juniorként Reistaddal emlegették egy szinten, látjuk, hova jutott mostanra a norvég és hol ragadt meg Háfra.
Győr után Siófok vagy Dunaújváros fog következni és egy átlagos NB1-es karrier. Ennyi van benne, nem felnőtt válogatott szint. Az meg teljesen mindegy, hogy lelki, vagy más okokból. Egy válogatottól minimum elvárás, hogy testileg és lelkileg is megfelelő típus legyen."

amúgy Reistad miért nem fáradt el?


Görbicz Anita lehet a Győri Audi ETO KC elnöke

Dézsi Csaba András polgármester azt javasolja, hogy Görbicz Anita legyen a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub elnöke.


"Részemről az volt a javaslat, és bárkivel beszélgettem, hasonlóan vélekedtek, hogy Görbicz Anita legyen az elnök. Azt szoktam mondani, hogy Győrben Görbicz Anitát nem kell megmagyarázni" - nyilatkozta a városvezető csütörtökön a Győr+ Rádióban.
   
A 38 éves Görbicz egész pályafutása során - 1997 és 2021 között - kizárólag győri színekben kézilabdázott, irányítóként és balszélsőként. Az ETO-val ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, háromszoros BL-ezüstérmes, BL-bronzérmes, háromszoros EHF Kupa-ezüstérmes, KEK-ezüstérmes, 13-szoros bajnok és 14-szeres Magyar Kupa-győztes volt. A világ legjobb női játékosának egyszer, az év legjobb magyar kézilabdázójának hatszor választották meg. A válogatottban 233 mérkőzésen 1111 gólt lőtt, olimpiai negyedik és ötödik helyezés, világbajnoki ezüst- és bronzérem, valamint két Európa-bajnoki bronzérem szerepel a legjobb eredményei között.
   
Az ETO KC előző elnöke, Bartha Csaba egy héttel ezelőtt közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott az ötszörös BL-győztes klub éléről.
   
"Az elnökség összeül, két vezetője lesz a klubnak a jövőben: Endrődi Péter közgazdász és Vanyus Attila, akinek a véleménye nélkül nem lehet majd semmit eldönteni. Az ő elhivatottságukat nem lehet vitatni" - nyilatkozta Dézsi Csaba András csütörtökön a rádióban.
   
Bartha Csaba távozásának hátteréről Győr polgármestere a múlt héten elmondta, a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján a 2022-23-as szezontól csak olyan sportszervezet kaphat indulási jogot az első osztályban, amely megfelel egy licencrendszernek. Ennek egyik feltétele, hogy csak gazdasági társaság kaphat nyártól indulási jogot az élvonalban. Dézsi azt kérte, hogy a városi önkormányzat, és lehetőleg az Audi Hungaria Zrt. is, mint tulajdonos szerepeljen ebben a gazdasági társaságban. A klubelnök álláspontja viszont az volt, hogy kizárólag az egyesület alapíthat meg egy olyan egyszemélyes gazdasági társaságot, amelynek ő az egyszemélyi vezetője.

forrás: MTI

Férfi kézilabda Eb-selejtező - Svájc, Litvánia és Georgia a magyar csoportban

A magyar férfi kézilabda-válogatott Svájccal, Litvániával és Georgiával került azonos csoportba a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában.


A magyarok az első kalapban szerepeltek a csütörtöki, berlini sorsoláson, a svájciakat a másodikból, a litvánokat a harmadikból, Georgiát pedig a negyedik kalapból kapták.
   
Az októberben kezdődő selejtezősorozatban 32 csapat küzd majd húsz helyért, ugyanis a házigazda Németország, valamint az idei tornán dobogós Svédország, Spanyolország és Dánia automatikusan tagja a mezőnynek. Mind a nyolc - négycsapatos - selejtezőcsoportból az első két helyezett jut ki az kontinenstornára, amelyen ott lesz a négy legjobb harmadik is.
   
Az Európa-bajnokság mérkőzéseit Düsseldorfban, Kölnben, Berlinben, Hamburgban, Mannheimben és Münchenben rendezik 2024. január 10-28. között.
   
A következő lesz a 16. férfi Európa-bajnokság, és a harmadik, amelyet 24 csapat részvételével rendeznek meg. A magyarok eddig 13 alkalommal szerepeltek a mezőnyben, legjobb eredményük az 1998-as hatodik hely, a legrosszabb pedig az idei, részben hazai rendezésű tornán elért 15. helyezés.

forrás: MTI

Görbicz Anita a Győri Audi ETO KC új elnöke

Görbicz Anitát választotta elnökké a Győri ETO KC női kézilabdaklub közgyűlése.


Az együttes keddi sajtóközleménye szerint az új elnök megbízatása három évre szól, a közgyűlés új elnökséget is választott. Az ETO KC előző elnöke, Bartha Csaba március végén közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott az ötszörös BL-győztes klub éléről.
   
"Óriási megtiszteltetés, ám ugyanakkor nagyon nagy felelősség, hogy engem választottak elnökké szeretett klubomban. Gyerekkorom óta az ETO az életem. Csak itt sportoltam, csak itt edzettem, minden sikeremet itt játszva értem el, gyakorlatilag lehetetlen leírni, mi mindent köszönhetek az ETO-nak. Számomra egyértelmű volt, hogy jelen helyzetben segítem a klubot, és elfogadom az elnöki pozícióba jelölést" - fogalmazott Görbicz.
   
A korábbi játékos kiemelte, egykori csapatkapitányként jól tudja, mennyire fontos a csapatmunka, és jelezte, mostantól "ismét egy remek csapat vezetője lehet", igaz, ezúttal a pálya helyett az irodában állnak majd helyt.
   
"Szeretném kiemelni, hogy az egyesület eddigi formájában csak 2022. június 30-ig működik tovább. Azt követően a Magyar Kézilabda Szövetség klublicenc szabályzata értelmében csak gazdasági társaság indulhat el az új pontvadászatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddig megismert klubban hivatalosan csak az akadémiai rendszerben szereplő fiatalok alatti, utánpótlás korú sportolók maradnak nyártól. A felnőtt csapat tagjai és az Akadémián szereplő csapataink jogilag egy újonnan alapított gazdasági társaságba kerülnek majd át. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat, ahogy korábban a pályán, úgy most az egyesület élén is igyekszem a maximumot nyújtani" - nyilatkozta az új elnök.
   
A klub tájékoztatása szerint a létrehozandó új gazdasági társaság alapításának folyamata elkezdődött és a tervezett ütemben halad, azaz nem lesz semmilyen adminisztratív akadálya annak, hogy a Győri Audi ETO KC csapata elinduljon a K&H Liga következő, 2022/23-as kiírásában.
   
A Görbicz Anitával együtt héttagú elnökségbe Vanyus Attila örökös tiszteletbeli elnök Endrődi Péter, Pálinger Katalin, Radnóti Ákos, Virág-Adorján Andrea és Wieszt Attila került be.
   
A 38 éves Görbicz egész pályafutása során - 1997 és 2021 között - kizárólag győri színekben kézilabdázott, irányítóként és balszélsőként. Az ETO-val ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, háromszoros BL-ezüstérmes, BL-bronzérmes, háromszoros EHF Kupa-ezüstérmes, KEK-ezüstérmes, 13-szoros bajnok és 14-szeres Magyar Kupa-győztes volt. A világ legjobb női játékosának egyszer, az év legjobb magyar kézilabdázójának hatszor választották meg.
   
A válogatottban 233 mérkőzésen 1111 gólt lőtt, olimpiai negyedik és ötödik helyezés, világbajnoki ezüst- és bronzérem, valamint két Európa-bajnoki bronzérem szerepel a legjobb eredményei között.
   
Bartha Csaba távozásának hátteréről Győr polgármestere, Dézsi Csaba András korábban elmondta, a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján a 2022/23-as szezontól csak olyan sportszervezet kaphat indulási jogot az első osztályban, amely megfelel egy licencrendszernek. Ennek egyik feltétele, hogy csak gazdasági társaság kaphat nyártól indulási jogot az élvonalban. Dézsi azt kérte, hogy a városi önkormányzat és lehetőleg az Audi Hungaria Zrt. is, mint tulajdonos szerepeljen ebben a gazdasági társaságban. A klubelnök álláspontja viszont az volt, hogy kizárólag az egyesület alapíthat meg egy olyan egyszemélyes gazdasági társaságot, amelynek ő az egyszemélyi vezetője.

forrás: MTI

Férfi kézilabda vb-selejtező - Bánhidi és Lékai nélkül a magyarok

Két meghatározó játékosa, Bánhidi Bence és Lékai Máté nélkül készül az Izrael ellen oda-visszavágós világbajnoki selejtezős párharcra a magyar férfi kézilabda-válogatott.


A szövetség (MKSZ) keddi beszámolója szerint Chema Rodríguez szövetségi kapitány húsz játékost hívott be az együttesbe, amely jövő szerdán Tel-Avivban, három nappal később pedig Tatabányán lép pályára.
   
A kerethez Bánhidi Bence és Lékai Máté egészségi, Juhász Ádám pedig családi okok miatt nem tud csatlakozni.
   
A szövetségi kapitány egyúttal megnevezte másodedzőjét Miguel Ángel Velasco személyében, aki jelenleg a spanyol első osztályban szereplő La Rioja vezetőedzője. A válogatott stábja továbbra sem teljes és végleges, az MKSZ elnöksége a szövetségi kapitánnyal egyetértésben fontosnak tartja, hogy annak magyar szakember is tagja legyen.
   
Az izraeliek elleni párharc győztese kijut a jövő januári svéd-lengyel közös rendezésű 32 csapatos világbajnokságra.
   
A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter)

Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Alvarez Pedro (Balatonfüredi KSE)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balog Zsolt (Grundfos Tatabánya), Leimeter Csaba (HC PPD Zagreb)

Irányítók: Fazekas Gergő (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart)

Beállók: Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC VSE), Topica Petar (Balatonfüredi KSE)

Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock)

Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

forrás: MTI