Női kézilabda Eb 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Női kézilabda Eb 2022

Rendező: Szlovénia, Észak-Macedónia és Montenegró
Helyszínek: Ljubljana, Celje, Podgorica és Szkopje
Időpont: 2022. november 4-20.
Címvédő: Norvégia



Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, és a következő időpontban voltak érvényesek: augusztus 1., 10:00CET

A legjobb nyolc közé kerülés a magyarok célja

A legjobb nyolc közé kerülés a magyar női kézilabda-válogatott célja a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságon.


"A célunk a párizsi olimpiára való kijutás, ennek rendelünk alá mindent, a kvalifikációnak pedig fontos, első állomása a kontinensbajnokság" - idézi a magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki sajtóközleménye Pálinger Katalin alelnököt.
   
A korábbi világklasszis kapus hozzátette: az Európa-bajnokság sem csupán eszköz az olimpia kapcsán, hanem mint fontos viadal, egyben cél is a jó szereplés Szlovéniában, és az MKSZ elnökségének döntése értelmében az első nyolc hely valamelyikének megszerzése a célkitűzés.
   
"Az elmúlt hetek történései sajnos több negatívumot hoztak, így mindenkinek többet kell vállalnia a keretben lévők közül, hiszen csak együtt, közösen, még erősebb csapategységgel érhetik el a céljaikat" - mondta Pálinger, aki arra utalt, hogy sérülés miatt Szöllősi-Zácsik Szandra, Háfra Noémi és Fodor Csenge sem lehet tagja a keretnek.
   
Hangsúlyozta: sok a fiatal, kevesebb nemzetközi rutinnal rendelkező játékos a válogatottban, de nagyon bízik a kapusokban, hiszen tapasztalatból tudja, hogy egy jó kapusteljesítmény mennyire fontos alapja a biztos védekezésnek, amivel gyors, eredményes kézilabdát lehet játszani.
   
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata szeptember 29-én 22-22-es döntetlent játszott Szlovéniával, amelytől október 1-jén 21-19-re kikapott. A következő két edzőmérkőzését szombaton és hétfőn játssza a csapat, amikor Tatabányán előbb Romániát, majd Németországot fogadja. A jelenlegi keretet Golovin hétfő este szűkíti 18 fősre.
   
Az Európa-bajnokságon jövő pénteken Svájc, jövő vasárnap Horvátország, november 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele a ljubljanai csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. Ott Dánia, Svédország, Szlovénia és Szerbia közül a három továbbjutó lenne a magyar együttes ellenfele.

forrás: MTI

Főpróba szombaton és hétfőn Tatabányán

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a védekezés és a támadójáték fejlesztése egyformán fontos feladat lesz a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott számára a tatabányai tornán, ahol szombaton Románia, hétfőn pedig Németország lesz az ellenfél.


A nemzeti csapat szeptember 29-én 22-22-es döntetlent játszott Szlovéniával, amelytől október 1-jén 21-19-re kikapott, szintén edzőmeccsen. A tatabányai médianyilvános edzésen Golovin az MTI-nek úgy fogalmazott, túlzás lenne aggasztónak nevezni a két szlovéniai találkozó eredményét.
   
"Persze, mindenki azt tervezte, hogy mindkét mérkőzést megnyerjük, és mi is azt gondoltuk, de voltak hiányosságok a támadójátékunkban. Ez az első mérkőzésen is megmutatkozott, és bár utána átbeszéltük, a második meccsen sem találtuk a megoldást. Hiányzott a sebességünk, nem szereztünk könnyű gólokat. A támadójátékunk nem működött, pedig a korábbi mérkőzéseinken szinte mindig harminc gól körül lőttünk" - magyarázta az edző.
   
Hozzátette, a tatabányai összetartáson sokkal többet foglalkoznak a támadójátékkal, amit az is indokol, hogy két balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és Háfra Noémi sérülés miatt nem lehet tagja a keretnek, és meg kell oldani a pótlásukat.
   
"Feladat van bőven, és bízom benne, hogy elegendő lesz ez a rövid idő a támadójáték rendbe tételére" - jegyezte meg.
   
Golovin kifejtette, hogy a szlovéniai mérkőzéseken védekezésben is előfordultak hibák, ezeket most szintén elemezték, és két napig azzal foglalkoztak, hogy kijavítsák. Hangsúlyozta, a két kiesett balátlövő hiányozni fog a jobb kettes és a bal kettes pozícióból védekezésben, de a belső emberek megmaradtak, ami bíztató. Mint kifejtette, Debreczeni-Klivinyi Kingának és Tóth Eszternek el kell sajátítania a védekezési és a támadási stratégiát, de reményei szerint az Európa-bajnokságon már mindenki a legjobb tudása szerint, a legjobb formában fog játszani.
   
A következő két edzőmérkőzését szombaton és hétfőn, egyformán 17 órától játssza a válogatott, amely Tatabányán előbb Romániát, majd Németországot fogadja. A kapitány elmondása szerint ezeken a találkozókon mindenki kap játéklehetőséget, hogy bizonyítson - ezért elképzelhető, hogy szokatlan lesz a csapat összeállítása -, hiszen még mindig keresik azokat az embereket, akik a legjobban tudják pótolni a hiányzókat.
   
A jelenlegi 21-es keretet hétfőn, a németek elleni meccs után szűkíti 18 fősre Golovin. Az Európa-bajnokságon minden mérkőzésre 16 játékos nevezhető. A kontinenstornán jövő pénteken Svájc, jövő vasárnap Horvátország, november 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele a ljubljanai csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. Ott Dánia, Svédország, Szlovénia és Szerbia közül a három továbbjutóval találkozna a magyar együttes. A magyar szövetség által meghatározott célkitűzés a legjobb nyolc közé kerülés.
   
Ugyancsak sérülés miatt nem tagja a keretnek Fodor Csenge, helyette a Rapid Bucuresti balszélsőjét, Korsós Dorinát hívta be a kapitány.
   
"Először meglepődtem, és nyilván nem úgy terveztem, hogy egy sajnálatos sérülés miatt kell csatlakoznom a csapathoz. Ugyanakkor ez nekem egy nagy lehetőség, amivel próbálok élni" - nyilatkozta az MTI-nek a háromszoros válogatott Korsós, aki 2011 és 2017 között a Győri Audi ETO KC játékosa volt, így ötszörös bajnoknak, ötszörös Magyar Kupa-győztesnek, illetve háromszoros Bajnokok Ligája-aranyérmesnek mondhatja magát.
   
Elárulta, az is meglepő volt számára, hogy január végén a román fővárosba igazolt, mert nem számított rá, de amikor jött a lehetőség, szeretett volna élni vele.
   
"Nagyon élvezem a játékot a Rapidban, nagyon jó a csapatunk és a szakmai stáb is. Bajnokok lettünk, és egyszerűen fantasztikus érzés újra a Bajnokok Ligájában játszani" - mondta.
   
Hangsúlyozta, a válogatottban is gyorsan alkalmazkodik az új környezethez, ebben segít neki, hogy mindenkit ismer a csapatból, sőt, jónéhány társával játszott is együtt régebben, ráadásul Golovin Vlagyimir is segítőkész.
   
A tatabányai felkészülési torna kapcsán megjegyezte, arra fognak összpontosítani, hogy a védekezésük teljesen összeálljon, neki pedig szélsőként labdaszerzésekkel és sok lerohanásgóllal kell segítenie a csapatot.

forrás: MTI

Pénteken olimpiai kvalifikációs világverseny kezdődik a női kézilabdázóknál. Az Európa-bajnokságon ott lesz a magyar válogatott is, de hatalmas formajavulásra lenne szükség, hogy sikerélményben is legyen részünk. A SportTV kézilabdás podcastjában a mieink Eb-esélyeit boncolgatta Ágai Kis András és Borsos Attila.

Kézivezérlés #232

Idézetet írta: csak1tomi Dátum november 01, 2022, 13:05:04Pénteken olimpiai kvalifikációs világverseny kezdődik a női kézilabdázóknál. Az Európa-bajnokságon ott lesz a magyar válogatott is, de hatalmas formajavulásra lenne szükség, hogy sikerélményben is legyen részünk. A SportTV kézilabdás podcastjában a mieink Eb-esélyeit boncolgatta Ágai Kis András és Borsos Attila.

Kézivezérlés #232
Inkább csoda mint formajavulás....

Schatzl meg Faluvegi is kimaradt a szukbol, az kemeny  :o

#7 november 01, 2022, 18:42:37, MessiÁs
Idézetet írta: hubika88 Dátum november 01, 2022, 18:18:49Schatzl meg Faluvegi is kimaradt a szukbol, az kemeny  :o

Nem is érdemlik meg az idei forma alapján.

Mondjuk a keretben így is van 3-4 teljesen érthetetlen játékos akinek nem szabadna a valogatott közelébe kerülni.

Tippjáték!

November 4-20. között tippelhettek a női kézilabda Eb mérkőzéseire is. Össznyeremény: 35 ezer magyar forint.

Sok sikert!  :topbet_125:

https://valogatott.hatosfal.hu/bejegyzes/1235-nem-tudok-pozitiv-lenni

De, hogy tényleg több van-e bennünk?

Nem hiszem. Gyenge képességű játékosaink vannak, ami valahol ott kezdődik, hogy valami bűngyatra kondija van némelyeknek; ezt tovább nem is firtatnám mert nem szeretnék személyeskedni, de azt hiszem mindenki pontosan tudja jól, hogy itt miről beszélek... A gyenge kondihoz árukapcsolásként jön a gyenge pszichés állapot. Ilyen alapokkal már, hogy a vérbe lenne több bennünk?

Azért Svájcot csak megrakjuk :D Onnan meg minden más ajándék :D

Farkast elhozhatta volna Vova, ha másért nem, őt legalább jó nézni. (És ezt értem így is, meg úgy is  ;D  )

Idézetet írta: oakland23 Dátum november 03, 2022, 18:42:06Azért Svájcot csak megrakjuk :D Onnan meg minden más ajándék :D

Farkast elhozhatta volna Vova, ha másért nem, őt legalább jó nézni. (És ezt értem így is, meg úgy is  ;D  )

Horvátok ellen is ezt mondtuk legutóbb.. :D

Az mondjuk kemény, hogy a hivatalos oldalon a hivatalos keretek nincsenek feltöltve. 2022-ben szerintem ciki.

#13 november 04, 2022, 19:34:18, csak1tomi
Svájc +11,5
1,51
33:28

Idézetet írta: oakland23 Dátum november 04, 2022, 11:12:37Az mondjuk kemény, hogy a hivatalos oldalon a hivatalos keretek nincsenek feltöltve. 2022-ben szerintem ciki.

Biztosan jó helyt kerested?
https://ehfeuro.eurohandball.com/women/2022/teams/

Itt van például a magyar:
https://ehfeuro.eurohandball.com/women/2022/teams/details/stIn7uQUXZbN8q_hMoZNlw/hungary/