Atlétika

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Asmir Kolasinac   Fedettpályás Európa-bajnokság - súlylökés
(Végső győztes)   03/01/2013   Egyik sem   1.40

Nagyon meglepődnék ha nem ő nyerné annak ellenére hogy a cseh Prasil nagyot lökött,de tegyük hozzá hogy hazai pályán.

Idézetet írta: Powell Dátum március 01, 2013, 18:10:26
Asmir Kolasinac   Fedettpályás Európa-bajnokság - súlylökés
(Végső győztes)   03/01/2013   Egyik sem   1.40

Nagyon meglepődnék ha nem ő nyerné annak ellenére hogy a cseh Prasil nagyot lökött,de tegyük hozzá hogy hazai pályán.
:great:

Elég sima verseny volt azzal hogy 2.-ra 20,6 dobott a szerb.Az elején megijesztett a bosnyák(mondjuk így is egyén csúcsot dobott) Reméljük holnapra is lesznek jó oddsok kitéve :ok:

Ilham Tanui Ozbilen   Fedettpályás Európa-bajnokság - 1500 m
(Végső győztes)   03/03/2013   Egyik sem   1.40   
Renaud Lavillenie    Fedettpályás Európa-bajnokság - rúdugrás
(Végső győztes)   03/03/2013   Egyik sem   1.22

Özbilen,Lavillenie is csak saját maga ronthatja el.

Idézetet írta: Powell Dátum március 03, 2013, 15:32:21
Ilham Tanui Ozbilen   Fedettpályás Európa-bajnokság - 1500 m
(Végső győztes)   03/03/2013   Egyik sem   1.40   
Renaud Lavillenie    Fedettpályás Európa-bajnokság - rúdugrás
(Végső győztes)   03/03/2013   Egyik sem   1.22

Özbilen,Lavillenie is csak saját maga ronthatja el.

Özbilen megtette...első méteren előre állt, végig vezetett, majd a célegyenesbe feladta az 1-es pályát ahol egy hajszállal megelőzték. Ha fut tovább az 1-esen (ahogy szokták) akkor meglett volna neki.

Idézetet írta: Cesc18 Dátum március 03, 2013, 18:07:31
Özbilen megtette...első méteren előre állt, végig vezetett, majd a célegyenesbe feladta az 1-es pályát ahol egy hajszállal megelőzték. Ha fut tovább az 1-esen (ahogy szokták) akkor meglett volna neki.
Ahogy mondod... Ekkora hülyét ritkán lát a világ  :bash:

Bwin

Londoni maraton - Győztes idő  2 óra 4 perc 50 mp alatt 1.80

Igaz még csak féltávnál vannak, de nagyon jó tempót mennek és ha így folytatják akkor ez a tipp simán ülni fog.

Ja és szerintem Kipsang nyer ismételten 3.00

#6 június 06, 2013, 11:45:15, Cesc18
Ma elkezdődik az idei Gyémánt Liga-sorozat, mégpedig Dohában.

Férfi 800m - Rudisha vs Aman H [fw]1.11[/fw] :ok:
Rudisha a világ legjobbja ezen a távon, esélyük sem lesz megverni...nem nagy odds, de elég nagy tuti.


#7 június 13, 2013, 10:31:22, Cesc18
A Eugene-i verseny után nem sokat kellett várnunk, hogy újra atlétikát lássunk, ugyanis 6 nap elteltével ma a Gyémánt Liga római állomásán mérik össze tudásukat a legjobbak. Eddig Ázsiában és Amerikában versenyeztek, innentől viszont jöhetnek az európai állomások.

Idén először láthatjuk Usain Boltot a Diamon League keretén belül futni. Az olimpiai bajnok jamaicai klasszis egyik kedvenc helyszíne az Olasz főváros, hisz itt tavaly és tavalyelőtt sem talált legyőzőre, ráadásul 1 éve versenycsúccsal nyert. Akire érdemes lesz még figyelni az a tavalyi olimpiai bronzérmes (és athéni aranyérmes) Justin Gatlin, aki idén már Dohában, Pekingben és múlthéten Eugeneben is tiszteletét tette. Mindhárom helyszínen győzni tudott, legutóbb 9.88-at futott, igaz volt azért elég komoly hátszelük. Arra a versenyre egyébként kihegyezte a formáját, hisz neki az hazai pálya volt. Azon a versenyen Michael Rodgers végzett a második helyen, volt egy pillanat amikor úgy tűnt, hogy megelőzheti honfitársát, de végül Gatlin még tudott újítani. Bolt és Gatlin csatája várható, tudjuk jól, hogy a jamaicai a világ legjobb sprintere, azt hiszem az előző két évhez hasonlóan most sem fogják megverni.

A női 1500 is jó verseny ígérkezik. Az etióp, illetve már svéd színekben versenyző Abeba Aregawi tavaly itt futotta élete legjobb idejét (3:56.54), és a mostani mezőnyből ennél jobb senkinek nincs. Mindössze 22 éves és már ilyen idővel rendelkezik, szinte biztos, hogy ezt idén még lejjebb fogja tornázni. Tavaly nyerte a Gyémánt Ligát, és idén is jó esélye van rá, hisz már két győzelme van Dohából és New Yorkból. Előbbi helyszínen 3:56.60-at repesztett ami a legerősebb idő ebben a szezonban. Még március elején nyerte a fedettpályás EB-t, igaz az a mezőny semmi kihívást nem jelentett számára. Most azért itt lesz egy Genzebe Dibaba, aki szintén nagy tehetség, bár ő inkább kacsingat a 3000 és 5000 felé, de 1500-on sem lehet leírni. A még náluk is fiatalabb Faith Kipyegonra is kíváncsi leszek, ugyanis Dohában meglepően jól tartotta a legjobbakat és második helyen jött be Aregawi mögött. Ha erős tempó lesz az a "svédnek" kedvez egyértelműen, de elnézve az idei formáját lehet mindegy neki, hogy futnak, akkor is nyer.

Férfi rúdugrásban az olimpiai bajnok Renaud Lavillenie fantasztikusan szerepelt múlthéten Eugene-ben. Ez volt idei első versenye a Gyémánt Ligában és kapásból 5.95-ig jutott. A göteborgi fedett pályás EB-n 6.01-et is átvitte, ami szintén pazar, ráadásul rommá verte a mezőnyt. A két német Björn Otto és Malte Mohr az ellenfelei. Utóbbinak van még hova fejlődnie, Ottónak viszont szintén 6.01 az egyéni legjobbja, és Eugene-ben neki is jól ment, viszont fiatalabb már ő sem lesz. A francia, ha tartja ezt a formáját akkor aligha fogják tudni megverni.

Persze rengeteg versenyszám lesz még, de ezt a három tippet elég erősnek érzem, és kombiba közel 2-es oddsra jön ki. A Digi Sporton 8 órától lesz élő közvetítés. A rúdugrás fél 8-kor kezdődik, a női 1500 negyed 9-kor, míg a férfi 100 fél 10 után kicsivel.

Tippek:
Bolt - Gatlin H @ 1.20 (erősség: 8/10) :noway:
Női 1500m: Aregawi @ 1.33 (erősség: 10/10) :ok:
Lavillenie - Otto H @ 1.20 (erősség: 9/10) :ok:

Ami még szerintem ülni fog az női 400-on Montsho 1.07...nincs igazán ellenfele, idén egyedül ő futott 50 alatt. Dohában, New Yorkban és Eugene-ben is nyert, ráadásul elég erős időkkel. Mondjuk az oddson is látszik, hogy ez fix.

Női magas is érdekes lesz, Vlasic győzelemmel tért vissza. 1.94-en ugrott ami New Yorkban elég volt, de most aligha lesz. Most itt van a mezőnyben az olimpiai bajnok Chicherova aki Tokióban és Pekingben is ennél nagyobb ugrással nyert. Persze több, mint 1 év kihagyás után így is bravúros Vlasictól az 1.94, simán benne van, hogy most ennél is jobbat tud majd.

Férfi 800 uralkodója Rudisha nem lesz, így jó kis csata várható az első helyért. A fiatal etióp, Aman jó formának örvend és jövő legjobbja lehet ezen a távon. Múlthéten is hasonló volt a mezőny és nyerni tudott egy nem is rossz idővel.

#8 június 13, 2013, 22:05:02, Cesc18
Hatodik állomásához érkezett a Gyémánt Liga sorozata, ezúttal Oslóban mérik össze tudásukat az atléták. Nem a legütősebb a mezőny, de azért láthatunk majd pár szupersztárt.

Múlthéten Rómában különösen várta mindenki a férfi 100-at, hisz idén először futott a Gyémánt Liga keretén belül Usain Bolt, és nem kis meglepetésre kikapott Justin Gatlintól. A jamaicai klasszist ezúttal is láthatjuk majd, azonban most 200-on próbálkozik majd, ami egyébként a kedvenc száma. Itt lesz még a mezőnyben az Európa-bajnok Churandy Martina, aki hétvégén Henglóban az FBK játékokon győzni tudott ezen a távon. 20.23-at futott, az most aligha lesz elegendő a győzelemhez, főleg hogy Bolt azt tervezi, hogy 20 alatt fog futni itt a Norvég fővárosban. A hazaiaknak is lesz kiért szorítaniuk, a 2006 óta norvég színekben versenyző Saidy Ndure célja, hogy dobogóra álljon és erre minden esélye meg is van. Ebben a mezőnyben Boltnak félgőzzel is nyernie kell, nem véletlen, hogy 1.02-es szorzót adnak a sikerére.

Női 400 gáton elég korrekt mezőny jött össze, annak ellenére, hogy nincs itt London olimpiai bajnoka Natalya Antyukh. A legnagyobb esélyes Zuzana Hejnová, aki az idei második legjobb idővel rendelkezik (53.70), melyet június elején Eugene-ben futott. De ehhez hasonló ideje van Shanghaiból is, és összességében jó formának örvend. Ugyanez már nem mondható el a világbajnok Lashinda Demusról, aki szintén ott volt Eugene-ben, de csak az ötödik lett, viszont ami nagyobb probléma, hogy nem futott idén még 55mp alatt. Akit talán érdemes még megemlíteni az a román Angela Morosanu, aki májusban Shanghaiban második lett Hejnová mögött élete legjobb idejével (53.85). De mint láthatjuk ez is kevés volt a győzelemhez, és várhatóan most is csak a cseh mögött fog tudni beérkezni.

Amit még mindig nehéz elhinni, az a női 800-as Francine Niyonsaba teljesítménye. Mindössze 20 éves és kb a semmiből tűnt elő és fut parádés időket. Június elején láthattuk futni, ahol kapásból egy iszonyat erős időt rittyentett össze (1:56.72), ezzel egyébként toronymagasan ez az idei legjobb idő. Hosszabb kihagyás után tér vissza Fantu Magiso, aki szintén nagyon fiatal, viszont neki azért voltak remek junior eredményei. Kérdés, hogy mire lehet képes, hisz a legjobb ideje is (amit 1 éve futott) több, mint 1mp-cel elmarad Niyonsaba idei futásától. Itt lesz a mezőnyben még az osakai világbajnok Janeth Jepkosgei, de ő már nem igazán tudja felvenni a versenyt a nála 10 évvel fiatalabb burundi lánnyal. Ekaterina Poistogova épp a hétvégén futotta idei legjobbját (1:59.80) Rabatban, de ez is fényévekre van Niyonsaba idejétől. A burundit talán sikerül megszorongatniuk, de meglepne, ha bárki is legyőzné, maximum akkor, ha kutya napot fog ki...

Tippek:
Hejnová - Morosanu H @ 1.30 (erősség: 8/10) :ok: (1.)
Niyonsaba - Magiso H @ 1.35 (erősség: 8/10) :ok: (tét vissza, Niyonsaba nem indult)

Ami nálam mára még fix az az, hogy a férfi diszkoszvetőknél Malachowski nyer. Mondjuk erre nem lehet fogadni, viszont arra igen, hogy jobb lesz, mint Kanter. Malachowski hétvégén az FBK játékokon az idei legnagyobb dobást mutatta be (71,84m), ami egyébként egyéni legjobbja. Nem egy kicsúszott eredmény ez tőle, hisz idén két Gyémánt Liga állomáson is 68 körül dobott. Kanter nem mai gyerek már, közel sem tud olyan teljesítményt nyújtani, mint fénykorában. Idén is 65m a legjobbja, aminél Malachowski 4-szer is dobott már jobbat az elmúlt bő 1 hónapban.

Ami nekem még tetszik mára az a női magasugrás.
Chicherova - Shkolina H 1,55 Unibet
Múlt héten holtversenyben végeztek az élen 1,98 magassággal, de szerintem ma már Chicherova le fogja győzni honfitársát. 2,02-t ugrott Chicherova májusban Kínában, az egyéni csúcsa 2,07. Idén 3 verseny 3 győzelem. Shkolina egy versenyen indult múlt hét és ugrott 1,98-at, ezzel ez is az SB-je. Egyébként neki a legjobbja a tavalyi olimpiáról 2,03. Biztos vagyok benne, hogy 2,00 fölé nem fog jutni, úgyhogy Chicherova kezében van a sorsa. Nagyon jó odds szerintem.
Az egyetlen gond, hogy a Bet365 nem rak ki atlétikai fogadást mára úgy látom :bash:

Már van kínálat a bet365-ön is, ők mindig később teszik ki.

Úgy tűnik Niyonsaba nem indul, legalábbis a rajtlistán nem szerepel már a neve...

[fw]Fortunán[/fw] viszont Malachowskira 1.15 Kanter ellen, az bőven jó annyiért (unibeten 1.07).

3000 akadály lesz amúgy még jó verseny a mai napon. Kemboi és Kipruto között nagy a rivalizálás, Kemboi nem viseli túl jól, hogy a fiatal kenyai már jobb nála. Eugene-ben volt egy durva versenyük, amikor a hajrában lökdösődtek, végül Kemboit kizárták.

Te jó ég, ez a balfasz Malachowski nem tudott dobni egy érvényeset sem, így nem jutott a 10-ből a 8-ba...ez csak bundával lehetséges, ha csak elpöttyinti a diszkoszt akkor is bejut, mert a szutyok norvégok ilyen 55m körül dobáltak, amire még én is képes vagyok! ;D Ez kabaré...

Vagy remélem este közölnek a digin valami olyan hírt, hogy leszakadt a bicepsze és ezért esett ki, jobb magyarázatot nem tudok...5 napja egyéni csúcs, 5 év után 71 m feletti dobás, most pedig out...hmm :bash:

Legalább Heynová sima volt, ráadásul Morosanu ellen a bet365 nem is 1.3-ért hanem 1.4-ért adta...érthetetlen, de köszönjük! :great:

Idézetet írta: Cipolla Dátum június 13, 2013, 12:05:56
Ami nekem még tetszik mára az a női magasugrás.
Chicherova - Shkolina H 1,55 Unibet
Múlt héten holtversenyben végeztek az élen 1,98 magassággal, de szerintem ma már Chicherova le fogja győzni honfitársát. 2,02-t ugrott Chicherova májusban Kínában, az egyéni csúcsa 2,07. Idén 3 verseny 3 győzelem. Shkolina egy versenyen indult múlt hét és ugrott 1,98-at, ezzel ez is az SB-je. Egyébként neki a legjobbja a tavalyi olimpiáról 2,03. Biztos vagyok benne, hogy 2,00 fölé nem fog jutni, úgyhogy Chicherova kezében van a sorsa. Nagyon jó odds szerintem.
Az egyetlen gond, hogy a Bet365 nem rak ki atlétikai fogadást mára úgy látom :bash:

Shkolina elég simán vitte harmadikra a 197et... Volt benne még egy 5 centi biztos abban az ugrásban.

De mindegy is mert Chicherova leverte.

Vicc... Azért 1,97-en ne essen már ki de komolyan.  :bash: Egyébként szerintem Shkolina az 1,99-et nem tudta volna átvinni, hiába vitte magasan át. Nem tudom mi tett be neki, de ez egy elég hulladék teljesítmény volt. Főleg, hogy előtte is botlatozott...