Női Euroliga 2021/22

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


január 31, 2022, 18:04:15, Admin
Női Euroliga 2021/22

Ebben a témában lehet beszélgetni a 2021/22-es női kosárlabda Euroliga eseményeiről.  :topbet_125:

Elkerülte a címvédőt a Sopron

A magyar bajnok Sopron Basket elkerülte a címvédő Jekatyerinburgot a női kosárlabda Euroliga következő idényének csoportkörében.


A nemzetközi szövetség csütörtöki sorsolásán eldőlt, hogy a kontinentális elitsorozat elmúlt három szezonjában négyes döntőbe jutott soproniak a török Fenerbahcéval és Galatasarayjal, a francia bajnok Landes-dal, a lengyel bajnok Gdyniával, a spanyol kupagyőztes Gironával és a 2017-ben Euroliga-bajnok orosz Dinamo Kurszkkal együtt kerültek a B jelű nyolcasba, hozzájuk csatlakozik még egy selejtezős ellenfél.
   
Az Atomerőmű KSC Szekszárd a selejtezőben lesz érdekelt, amelynek a magyar érdekeltségű tornájára Sepsiszentgyörgyön kerül sor szeptember 21-23-án. A tolnaiakon és a Sepsi-SIC csapatán kívül a török Kayseri lép még pályára Erdélyben, a trió győztese az Euroliga A csoportjába kerül, a második és a harmadik helyezett pedig az Európa Kupában folytatja szereplését.
   
A második vonalnak számító EK-ba 57 csapat nevezett, hozzájuk csatlakozik majd az Euroliga selejtezőjéből még négy együttes. A mezőnyben magyar részről az UNI Győr Mély-Út és az Aluinvent DVTK a főtáblán kezd, míg a Ludovika-FCSM Csata és a PEAC-Pécs a selejtezőben próbál szerencsét, utóbbi két gárda szeptember 23-án és 30-án lép pályára. A kvalifikációban a Csata a svéd Umeával, míg a PEAC a görög Lefkadasszal küzd meg a főtábláért.   
   
Az Euroliga csoportbeosztása:
   
A csoport:

Jekatyerinburg és MBA Moszkva (orosz), Montpellier (francia), Venezia (olasz), Riga (lett), USK Praha (cseh), Salamanca (spanyol), Atomerőmű KSC Szekszárd/Sepsi-SIC/Kayseri a selejtezőből
   
B csoport:

Sopron Basket, Dinamo Kurszk (orosz), Gdynia (lengyel), Girona (spanyol), Fenerbahce és Galatasaray (török), Landes (francia), Valencia/Bourges/Schio a selejtezőből
   
forrás: MTI

Női kosárlabda Euroliga - Győzelem a Salamanca ellen, döntőben a Sopron

A Sopron Basket 74-69-re legyőzte a spanyol Salamancát a női kosárlabda Euroliga isztambuli négyes döntőjének pénteki elődöntőjében, így vasárnap a döntőben lép majd pályára.


Az ötödik Final Fourjukban szereplő soproniak 8-2-vel kezdtek, főként a 208 centis Határ Bernadett révén, majd a második negyedben 11 ponttal megléptek. Az ellenfél az idény legjobbjává választott Kahleah Copper kosaraival csökkentette hátrányát, de a szerb Jelena Brooks - a mezőny legjobbja - bedobta 15. pontját, majd Gabby Williams hármasával a nagyszünetben 47-31 volt az állás.
   
Térfélcsere után Gáspár Dávid együttese már 17 ponttal elhúzott, Brooks pedig már 21 pontnál tartott. A magyarok magabiztosan őrizték előnyüket, az utolsó játékrész 64-52-ről indult. Ebben a rivális váratlanul négy pontra feljött, de a hajrában a zöld-sárgák nem roppantak össze, és megérdemelten nyertek. A meccs hőse Brooks lett 27 ponttal.   
   
A 14-szeres magyar bajnok ötödik Final Fourjában másodszor jutott be a fináléba, ahol a házigazda török Fenerbahcéval vagy a cseh USK Prahával csap majd össze vasárnap 16 órakor.

forrás: MTI

Euroliga-győztes a Sopron!
Méghozzá az ellenfél otthonában.
Gratulálok!

Hát nem semmi, már az elődöntőben sem tettem volna rá lyukas garast sem, a döntőben meg főleg nem. Még jó, hogy valódi pénzt nem tettem a Fenerre, így 'csak' az SPF Liga szállt el a hónapra  ;D (Pedig a Paks és a Barca over jött simán, mondom ezzel a 1.20-szal még megdúsítom, ez tuti :D)