Sportfogadas.org

Tippek és fogadások => Kerékpár fogadások => A témát indította: Admin Dátum augusztus 16, 2022, 17:36:22

Cím: La Vuelta 2022
Írta: Admin Dátum augusztus 16, 2022, 17:36:22
Vuelta a Espana 2022

Időpont: augusztus 19. - szeptember 11.
Hivatalos weboldal: https://www.lavuelta.es/en/
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum augusztus 16, 2022, 21:08:40
Hírek a Vueltáról:
- Manu Buchmann nem indul a Vueltán, helyét Fabbro veheti át
- Carapaz utolsó háromhetese lesz ez az Ineosnál, szinte biztos, hogy elhagyja a csapatot. Nem azért, mert annyi kérője lenne, hanem mert az Ineos nem tart rá igényt. Azt mondták, hogy a fiatalok fejlesztése a céljuk, innentől a Hayter, Pidcock, Plapp, Rodríguez, Turner, Tulett és Tarling fémjelezte korosztályra koncentrálnak (talán ide vehető még Bernal, Martínez és Sivakov is). Nagy lehetőséget látnak bennük, míg Carapaz esetében valószínűleg Movistar lesz az ügylet véve, ugyanis Unzué újból háromhetes menőt keres, miután Mas becsődölt. Most már Carapaz sem zárkózik el, azt mondta, jó volt a spanyoloknál.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 17, 2022, 09:53:04
Mindjárt kezdődik a Vuelta :o Mostanában kevesebbet foglalkoztam a sporttal, így eléggé meglepett, hogy pénteken start és még rá sem néztem a szorzókra :)

Így, hogy Rogla azért nem lehet olyan formában, mint az elmúlt években; esélyünk van egy nagyon nyitott, sokszereplős csatára.

Nagyon gyorsan belefutva a bet365 kínálatában az alábbi tipp tetszett meg:

Meintjes TOP10 4,00

A 25. legnagyobb szorzót kapta a dél-afrikai, ami biztos annak is szól, hogy a Tour ott van a lábában. Ettől még a TOP10 határára tippelem Louist.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 18, 2022, 11:24:48
A Tramadol-ügye miatt Nairo Quintana visszalépett, és mégsem lesz ott a pénteken rajtoló Vueltán! :'(
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 18, 2022, 22:55:00
Miért nehéz a Vuelta első etapjára fogadni? (Tippjáték a fórumban!) (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/miert-nehez-a-vuelta-elso-etapjara-fogadni-tippjatek-a-forumban)

A válasz nagyon egyszerű és egyben nagyon bonyolult, de próbálunk segíteni Nektek, hogyan találjátok meg a megfelelő tippet.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/miert-nehez-a-vuelta-elso-etapjara-fogadni-tippjatek-a-forumban)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum augusztus 19, 2022, 21:06:45
Vuelta 1. szakasz, Jumbo-Visma sikerről az Alvilági játékok mondata ugrik be: "Meséld be ezt a féllábúnak, hogy leszádüljön tőle az útról."

Lehet itt különböző technikákat alkalmazni, stratégiákat, különleges létesítményekben szélcsatorna teszteket csináltatni, de lássuk be: ettől nem fog öt olyan ember megtanulni kronózni, aki abszolút homály benne. A táv mindössze 23,3 km, ahol irreálisan sokat vertek egy ilyen sorral a többi csapatra. Ha nyernek 2-3 másodperccel, akkor is húzom a szám (szerinten mások is), de így? A Quick-Step végig nyélen ment és így kapott 14 másodpercet, miközben két emberüket teljesen elhasználták. Az Ineos is használt el versenyzőt, BikeExchange konkrétan két kronóst használt el, majd kaptak a hollandoktól 31 másodpercet. Aha, oké.  ;D  ;D  Úgy, hogy a BikeExchange keretéből többen már versenyeztek ilyen felállásban csapatidőfutamon, ellentétben a Jumbo-Vismával.

Oké, még ez az időkülönbség is belefér, de az, hogy a Jumbo mind a nyolc emberével megérkezett, akik közül öten köztudottan nem tudnak időfutamot menni, de nem úgy, mint egy Enric Mas, aki jobb napjain top15-ös, rosszabbakon pedig 40-50. hely, hanem ők masszívan a mezőny második felében végeznek. Lehet nevetni, de például a Pro Cycling Manager szimulátort is profik készítik, lemodellezik a teljesítményeket, hát ilyen Jumbo-Visma kerettel, ha megfeszülsz sem tudnál még normál fokozaton sem 15-20 másodpercet adni, mert Kuss, Oomen, Harper és Teunissen simán leszakadna féltávnál ilyen tempóval, mint amit Roglicék mentek.

Tudom, kommentátor nem beszélhet ilyenekről, mert nem szabad állást foglalnia, de ez akkor is röhejes. Csapatidőfutamon három érték fontos: resistance, recovery és wattleadás. Utóbbit nem kell magyarázni, minél magasabb, annál jobb, minél tovább tart, annál jobb. Recovery az úgynevezett "visszatöltés", amikor csorogsz hátra, akkor "nyersz" egy kis erőt, illetve a resistance, amit leginkább úgy fordítanék le, mint a fáradtsággal szembeni ellenállás. Minél jobb vagy ezekben, annál jobb kronós vagy. Maradjunk annyiban, hogy Kuss, Oomen, Harper vagy Gesink nem a legendás wattleadók közé tartoznak, de nekik még sokszor síkon az is problémát okoz, ha oldalszeles az etap, hogy egyáltalán a tempót tartsák. Most szerencsére sikerült...

Az ilyen Jumbo-Visma eredmények veszik el az ember kedvét a sporttágtól, mert abszolút irreális. Nem úgy, mint a Leicester bajnoki címe, hanem úgy, hogy tudod, ezt csak valami nagyon új cuccal tudták megoldani, máshogy nem, beszélhetnek itt marginal gains és társairól. Lehet nyerni, lehet 'okosba tolni a cuccot, de ez már pofátlanság, amit anno az Ineosnak, US Postalnak, Telekomnak és a Banestónak sem néztek el...
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 19, 2022, 22:12:37
Szakaszgyőzelemért érkezett, hogy bizonyítson a Quick-Stepnek (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szakaszgyozelemert-erkezett-hogy-bizonyitson-a-quick-stepnek)

A csapatidőfutam beárazta a mezőnyt, második etapon pedig összecsaphatnak a sprinterek.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szakaszgyozelemert-erkezett-hogy-bizonyitson-a-quick-stepnek)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 20, 2022, 09:20:19
Kit éreztek mint leendő győztest? ???

Ha Roglic 100%-os lenne, akkor lazán mondhatnánk őt, de azért elvileg nem 100-as :laugh: Persze lehet, így is behúzza, de azért ez eléggé kérdőjeles. Megérzésem szerint Roglic vagy Evenepoel nem fejezi be a versenyt, így bennem érlelődik egy Carapaz TOP3 tipp. Ő egészen jól jött ki ebből a csapatidőfutamból, nem kaptak sokat, míg mondjuk Hindley azért rögtön beleszaladt egy nagyobbacska hátrányba.

Carapaz TOP3 most bet365-nél 2,75
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum augusztus 20, 2022, 11:09:38
Primoz Roglic: Lehet ez akár a szokásos nagy altatás is, hogy sérült, nem tudjuk, közben Vueltát nyer. Nem tudom, tényleg óriási kérdőjel az egész...
Remco Evenepoel: Dettó, ha leírod őt, akkor rommá veri az egész mezőnyt, ha eredményt vársz tőle, akkor top10-be se fér be. Az biztos, hogy kemény többnaposon még sosem ment jól.
Richard Carapaz: Ez lehet tényleg a nyerő tipp a top3 szempontjából, ráadásul tegnap közölték, hivatalos az EF-szerződés, szóval megnyugodhat ő is. Az is a dobogó mellett szól, amikor vezér volt a csapatban, mindig dobogón végzett. Ha Giro, ha Vuelta, ha TdF, mindig dobogós volt, mezőnytől függetlenül.
Jai Hindley: Hátránya közel egy perc, ami az egyenkéntin tovább növekszik (3-4 percre saccolok összesen), de ha belegondolunk, akkor a két Girón, amikor vezér volt, utolsó héten hozott vissza 2-3 percet. Egyértelműen a mezőny legjobb embere, ha a harmadik heti statokat nézzük, a 20. szakasz meg neki tökéletes kialakítású egy nagy támadáshoz.

Többiek? Simon Yates volt Vuelta-győztes, de ő a végletek embere. Ha jó állapotban van, minden rendben vele, akkor dobogó. Ha nem, akkor lehet be sem fejezi. Ami most érdekes lehet, hogy az új World Tour rendszernek köszönhetően, van kiesés is, ezt itt követhetitek nyomon:
https://www.procyclingstats.com/rankings.php?date=2022-08-19&filter=Filter&p=me&s=uci-teams-2020-2022

A top18 marad bent, viszont Nairo Quintana kiesésével az Arkéa is bajban, szóval összesen 7 csapat küzd majd 5 helyért. Minden pontra szükség van, ha valaki elfárad a Vueltán, akkor sem adhatja fel, mert a szakaszgyőzelemért menni kell. Minden pontnak jelentőssége van, ráadásul közben 4 World Tour verseny, 4 ProSeries verseny, illetve 2 Europe Tour 2.1-es verseny lesz.

Ezek mind pontszerzők, olyan tolongás van a kiesőjelölt csapatok között, szinte mindenhová delegálnak versenyzőket. A BikeExchange, Movistar és az EF szerintem épp ezért nem engedi el az összetett versenyt. Egy Vuelta top10-ért annyi pontot lehet kapni, mint egy ProSeries és 2.1-es verseny győzelemért, ha minél több versenyződ van top20-ba a Vueltán, akkor olyan, mintha 5-6 versenyződ végezne top10-ben gyengébb besorolású versenyen.

Ezért is van az, hogy ez a három csapat mindent feltett erre, EF-nél is Urán és Carthy a mezőnyben (és még 4 hegyimenő), Movistarnál is két vezér, Yates is jött. Az EF még pont a határon van (17. hely), mindenhol szökni fognak, felboríthatják a versenyt, de a Movistar a 18. helyével sincs biztonságban.

Azért is írom ezeket, mert lehetséges, hogy Roglic és a többiek azt hiszik, ez kényelmes helyzet (TTT előny), de a World Tour kiesés elleni küzdelem átírhat mindent. Nem mindegy, hogy jövőre küzdeni kell a szabadkártyáért, vagy alanyi jogon versenyezhetsz mindenhol. A másik négy csapat (Cofidis, Arkéa, Lotto és Israel) pedig a többi versenyre koncentrál, Caleb Ewan Németországba ment pontokat szerezni, Arnaud De Lie-t Belgiumba és Franciaországba küldték, míg az Israel a legjobbjait (Fuglsang, Nizzolo, Teuns) szétszórta, hogy kisebb versenyeket nyerjenek.

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 20, 2022, 21:11:51
Elég, ha van egy jó felvezetőembered? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/eleg-ha-van-egy-jo-felvezetoembered)

Az első mezőnyhajrá megmutatta, milyen állapotban vannak a sprinterek.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/eleg-ha-van-egy-jo-felvezetoembered)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 21, 2022, 19:10:36
@Pozzato

A piros trikó vándorlásának értelmezésében segíts légy szíves :cya:

Tegnap Gesink kezdett pirosban, végül Teunissen-en kötött ki. De miért? Igaz, hogy Mike 4. lett, míg Robert csak a 129., de időkülönbséget nem látok és jóváírást sem. Akkor miért volt csere a pirost illetően?

Ugyanez ma is. Most a 20. helyezett Affinire vándorolt a piros, Teunissen a 150. lett, de nem kapott időt; a mezőnnyel ért célba. Akkor mi az oka, hogy módosul az összetett állása? ???  ???  ???
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum augusztus 21, 2022, 19:39:34
Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 21, 2022, 19:10:36@Pozzato

A piros trikó vándorlásának értelmezésében segíts légy szíves :cya:

Tegnap Gesink kezdett pirosban, végül Teunissen-en kötött ki. De miért? Igaz, hogy Mike 4. lett, míg Robert csak a 129., de időkülönbséget nem látok és jóváírást sem. Akkor miért volt csere a pirost illetően?

Ugyanez ma is. Most a 20. helyezett Affinire vándorolt a piros, Teunissen a 150. lett, de nem kapott időt; a mezőnnyel ért célba. Akkor mi az oka, hogy módosul az összetett állása? ???  ???  ???

Amikor nincsen időjóváírás, viszont azonos idővel állnak többen is az élen, akkor a helyezésszám számít. Ebben az esetben Affininál 20. és 36., míg Teunissen 4. és 150., illetve Gesink kétszer volt 90-en kívül. Ha holnap is azonos idővel lennének, teszem azt Oomen végezne legelől, akkor raja lenne a piros.  :ok:  Minél alacsonyabb a helyezésszámod, annál biztosabb, hogy tiéd az összetett első helyért járó trikó.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 24, 2022, 11:24:05
Tegnap kaptunk 1-2 választ avagy tegnap kaptunk 1-2 választ? :laugh:

@Pozzato mit gondolsz? Erőviszonyok, bármi észrevétel?

Nekem elsőre annyi, hogy mivel élőben nem tudtam nézni, így csak a végeredménnyel szembesültem. Abból furcsálltam 1-2 dolgot (pl. Pedersen jobban bírta, mint sok hegyi menő) és arra juthattam volna könnyedén, hogy csak az elsőnek befutó 12 versenyzőre érdemes innentől koncentrálni valamint, hogy Roglic nagyon erős.

Aztán úgy alakult, hogy este csek mengnéztem az összefoglalót, amiből azért kiderült az a fontos elem, hogy elég szűk volt a hely a befutónál (szerintem ha a Trek jobban bezárja Roglicot, akkor talán Pedersené lehettt volna a szakasz) és csak egy kicsi szakadás okozta ezt a 7 másodperces difit; nem kell ennek olyan hatalmas jelentőséget tulajdonítani.
Roglic robbanékony és erős volt, de megint más kérdés, hogy mit bír majd egy kemény hegyi szakaszon.
Masnak és Yatesnek nem hiszek összetettben, így most Evenepoel és Hindley akik érdekesek Roglic mellett és azért én még Carapaz kezét sem engedném el :)
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum augusztus 24, 2022, 14:58:28
4. szakasz:
A lejtmenet után a Movistar, Jumbo-Visma, BikeExchange, Ineos és a Quick-Step dolgozott (Trek is, de nekik nincsen összetett esélyesük). Érdemes visszanézni, Roglic nagyon könnyedén mozgott, meg sem erőltette magát. EF-ből a két "sztár" eltűnt, Bahrain szintén végig rosszul helyezkedett. Akire felhívnám a figyelmet: Sivakov.

Nagyon jól ment a San Sebastian-i egynaposon, ha nincs Evenepoel, simán nyer, Burgosban is jól teljesített, most is ő volt az Ineos legjobbja. Ez csak egy megérzés, de szerintem így, hogy Carapaz az EF-nél lesz jövőre, az Ineos nem feltétlenül erőlteti majd őt, hiába papíron az ecuadori a vezér. Nem tudom mennyi most Sivakov top10-e (1.60-1.70?), de abban lehet érték. Következő évben lejáró, ha nem teljesít, akkor mehet... Neki ez msot egy olyan GT, ahol bizonyíthat, hogy sztárcsapatban megállja a helyét.

EF és a Relegation Battle
Az EF a kiesés ellen küzd, elfigyelve a pontok alakulását, hiába vannak még bennmaradást érő helyen, idei teljesítmény alapján nem lennének jövőre World Tour csapat. Azért is írok erről, mert az EF eredménykényszerben van. Az elmúlt hetekben a legrosszabbul teljesítő csapat, teljesen elfogytak a szezon második felére.

(https://i0.wp.com/lanternerouge.com.au/wp-content/uploads/2022/08/7NjOC-uci-points-scored-by-the-teams-at-risk-in-the-last-2-weeks-nbsp-nbsp-08-aug-21-aug-nbsp-.png?resize=1024%2C523&ssl=1)

(https://64.media.tumblr.com/bf3290ba24937dccd4e2179447660707/9b68149f0f26c7b3-7f/s1280x1920/9e4f3e7c16ea616120fa1de0bf6fa24fb3b463ff.jpg)


A grafikonokat érdemes figyelni, ugyanis az EF (és az Astana) teljesít a legrosszabbul 2022-ben, Carapaz tehát komoly kockázatot vállalt, hogy hozzájuk igazolt. Az Ineosnál ugyanis dönthetnek úgy, hogy Carapaz amúgy is elszerződik, akkor minek erőltessük őt vezérként, ha itt egy Sivakov csúcsformában. Menjen az orosz francia, akinek jövőre lejár a szerződése, segítsen neki Carapaz. Én is azt mondom, hogy Carapaz dobogóját nem szabad elengedni - aki már beszállt -, nagyon stabil versenyző, de most egy furcsa eset állhat fent.

Az ugyanis eléggé sok csapat érdeke, hogy az EF kiessen. Nincs ez így kimondva, de legyünk őszinték: mezőnynek is könnyebb lenne, ha nem kéne minden World Tour versenyen figyelnie rájuk, főleg mert Carthy, Carapaz, Bettiol és Bissegger is náluk teker. Egy második vonalba való visszaesés tőkemegvonással jár, Carthy így jövőre akár fillérekért mehet az Ineosba, míg Bettiol mondjuk a Trekbe (és akkor az újonnan alakuló olasz WT-csapatról nem is beszélek, ahová pont Bettiol típusú versenyzőket keresnek...).

Olvasgatva infókat, Lottót többen akarnák benntartani, sőt, még egy Quick-Stepnek sem érdeke a kiesés, ugyanis Lefevere megkereste a legjobb versenyzőjüket, hogy igazoljon hozzájuk, de Arnaud De Lie visszautasította őket (kiejthetnék emiatt, de inkább tisztelet váltott ki a kis belga viselkedése). Gyakorlatilag egyedül tartja életben a Lottót, viszik az egynaposokra, sorra veri el a top sprintereket, tegnap azt hiszem Démarét, egymaga ledolgozott az elmúlt két héten 350 pont hátrányt.

(https://i0.wp.com/lanternerouge.com.au/wp-content/uploads/2022/08/9Miid-top-10-cyclists-of-the-2022-season-until-21-08-2022-.png?resize=1024%2C585&ssl=1)

Van egy chart az LR felületén, ahol bemutatják, hogy kiesés által veszélyeztetett csapatok legjobb pontszerzőit. A Lottóból magasan De Lie hozza a legtöbb pontot, rajta múlik minden, Movistarból Valverdén, két francia csapatnál szépen eloszlanak a pontok (5-5 versenyző között), míg a BikeExchange a Yates - Matthews duóban, addig az Isreal és az EF olyanokban, akik vagy nem indultak a Vueltán, vagy feladták (Woods), esetleg elfáradtak mostanra.

Azt gondolom, hogy a Movistar így ráküldi a szakaszokra Valverdét (nem feltétlenül a győzelmek, hanem top5), Masnak pedig valahogy top10-ben kéne végeznie. Első komolyabb etapon jól helyezkedett, nála nem játszik a szökés sem. Amiről viszont egyre többen cikkeznek, az az Arkéa helyzete. Ugyanis Quintana pontjai kiestek a TdF-ről, így ők is gondban (1000 pontra a kieséstől). A kolumbiai elvileg szeptember végén csatlakozik újból a csapathoz, Bouhanni sérült, Hofstetter és McLay szállíthat pontot, de egyik sem elit versenyző.

Valószínűleg épp azért nyújtott be fellebbezést az Arkéa a Quintana-pontokra, ugyanis érzik, veszélyben az első osztályú tagság. Elvileg mindent megpróbálnak, hogy visszakapják azt az 450 pontot, ugyanis könnyedén lehet, hogy az dönt a bennmaradásról. És itt jön képbe a Vuelta, ugyanis az Arkéanak így minden mezőnyhajrára rá kell mennie, Mclay-nak minél több pontot kell hoznia. Minden szökésben ott kell lenni, bízni abban, hogy egy dobogó összejön, hiszen az már újabb pont.

Vuelta és a pontok
Óriási harcra számítok, nagyon nagy taktikai csatára. Ez most nem a hagyományos Vuelta lesz, itt különleges csapatérdekek feszülhetnek egymásnak. A Jumbo-Visma erős, altatás volt az egész, eljátszották megint azt, mint a Tour de France előtt: akkor a belga bajnokságon sérülést jelentett Wout van Aert, majd rommányerte magát a TdF-en. Most Roglic: még mindig sérült vagyok, nem érzem 100%-on magam, majd könnyedén nyert. Valószínűleg kamu volt minden.

Quick-Stepnél érezhető, hogy Alaphilippe amolyan szökő és előkészítő szerepben, mindenki Evenepoelnak dolgozik, tőle sokat várnak. A BikeExchange számára úgy kell egy jó helyezés, mint egy falat kenyér, Vuelta top6 - amire képes Yates - 300 ponttal jár minimum. Valószínűleg ez célozta meg a csapat, ez biztos bennmaradás szerintem. Pontosan ezért is gondolom, hogy a Movistar sem fog kockáztatni.

Enric Mas hibázott a TdF-on, mentális gondokkal küzd, de szerencséje van: szakaszok jelentős része hegymenettel záruk. Hiába a lejtmenet-fóbia, ha jól emlékszem, akkor mindössze három komoly lejtmenet lesz. Érdemes volt figyelni, mit csinált a Movistar a 4. szakaszon: előre ment Valverdével, hogy védjék őt, lassítsák a tempót a lejtmenetben. Ez nekem arra utalt, mindennél fontosabb nekik egy stabil top10 (és majd Valverdével szakaszok), nekik egyértelmű cél a bennmaradás.

Nem kell itt feltétlen dobogó a Vueltán - ha összejön az csak a bónusz -, mindenek felett áll, hogy következő 2-3 évben is World Tour csapat maradjon, ugyanis a Movistar már így belengette, hogy nem biztos, hogy egy kontinentális sort is támogatnának. A Vueltán viszont az nyerhet nagyot, aki kockáztat. Erre az alábbi csapatok és versenyzők hajlandóak (SZERINTEM):
- Roglic és a Jumbo-Visma
- Evenepoel és a Quick-Step
- Sivakov (és Carapaz) és az Ineos
- Hindley és a Bora
- O'Connor és az AG2R

Sötét ló az UAE és a Bahrain, Landa és Mader, illetve Almeida és Ayuso. Ennyi, szerintem közülük lehet valaki dobogós, ha Roglic végig bírja, akkor mellé én Hindley-t raknám, illetve a jó kis segítőkkel érkező O'Connort. Evenepoel dobogójának örülnék, jól is mozog, de ez a verseny három hétig tart... Neki meg még sokszor 8 szakasz sem esik jól. Nálam továbbra is Sivakov a titkos esélyes, aztán lehet megint jön egy bukás, általában azok viszik el neki a jó szereplést...


u.i.:
Valószínűleg ezt sosem erősítik meg hivatalosan, de szerintem sok kiesés ellen küzdő csapat összetett menőjének meg lesz mondva: nem kell feltétlenül kockáztatni, inkább egy biztos 200 pont, mint mondjuk 0. Értem ezalatt a Yates, Mas, Urán és Carthy négyest.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 24, 2022, 22:22:38
Végre kiderülhet pár dolog (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vegre-kiderulhet-par-dolog)

Lehet válogatni a nagyobb szorzók között, de mi próbálunk biztosra menni. Ez lesz a vesztünk? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vegre-kiderulhet-par-dolog)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Orsolya Dátum augusztus 25, 2022, 10:53:40
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2022_08/vuelta-a-espana-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1018891198)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: augusztus 25., 10:00CET
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 25, 2022, 11:09:00
Tegnap procyclingon volt egy elég érdekes stat, TOP10-es helyezések a legutóbbi győzelem óta:

Wilco Kelderman 'vezeti' ezt a listát, több mint 130 db TOP10-es helyezése van a legutóbbi 2015-ös szakaszgyőzelme óta :laugh:
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 27, 2022, 20:46:54
Kíváncsian várom a keddi 30,9 km-es időfutamra a szorzókat. A mezőnyt átfutva (ismereteim szerint) Dennis, Cavagna és Affini mondható jó ITT-snek a 2 főesélyes mellett. De ennél a triónál most valahogy nem érzem az erőt, így nálam Evenepoel és Roglic marad főesélyesként, ahol érzésem szerint Remco 'meglövi' a szlovént és tovább fogja növelni az összetettben az előnyét ??? 
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 28, 2022, 10:16:42
h2h 9. szakasz

Tao Geoghegan Hart - Pavel Sivakov 1,25 - 3,75

Sérült vagy bukott a francia-orosz? Azért ez elég durva szorzó páros :o

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum augusztus 28, 2022, 14:51:16
Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 27, 2022, 20:46:54Kíváncsian várom a keddi 30,9 km-es időfutamra a szorzókat. A mezőnyt átfutva (ismereteim szerint) Dennis, Cavagna és Affini mondható jó ITT-snek a 2 főesélyes mellett. De ennél a triónál most valahogy nem érzem az erőt, így nálam Evenepoel és Roglic marad főesélyesként, ahol érzésem szerint Remco 'meglövi' a szlovént és tovább fogja növelni az összetettben az előnyét ??? 

Szerintem a top favoritok között ott lesz Ethan Hayter, mint a mezőny egyik legjobbja, Fred Wright szintén, esetleg még Dylan van Baarle és Juan Ayuso is. Én így gondolnám el a top favoritok listáját a kronóra:
1. Remco Evenepoel
2. Rohan Dennis
3. Primoz Roglic
4. Ethan Hayter
5. Fred Wright/Juan Ayuso/Rémi Cavagna
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 28, 2022, 16:45:59
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 28, 2022, 14:51:16Szerintem a top favoritok között ott lesz Ethan Hayter, mint a mezőny egyik legjobbja, Fred Wright szintén, esetleg még Dylan van Baarle és Juan Ayuso is. Én így gondolnám el a top favoritok listáját a kronóra:
1. Remco Evenepoel
2. Rohan Dennis
3. Primoz Roglic
4. Ethan Hayter
5. Fred Wright/Juan Ayuso/Rémi Cavagna

Köszi az általad vélt erősorrendet :ok:  Nekem a 2 angol kicsit kiesett eddig a látószögemből, főleg Wright; de most már jobban figyelem majd őket.

Szorzóra mit mondanál? Mivel jönnek majd ki a bukik?

Főesélyesnként várom Evenepoelt, de vajon milyen oddszal? 1,5-1,6 szerintem túl alacsony, valami 2,00 körüli szorzót tartok reálisnak, efölött pedig már mindeképpen értéket látnék benne.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum augusztus 28, 2022, 17:51:57
Látva azt, hogy Evenepoel milyen formában van, szerintem reális az 1.60, valószínűleg a bukik is így gondolják majd (ha 2.00 körül lesz a szorzó, abban bőven van érték). Top formában csak WVA és Ganna veszélyes rá, de olykor még ők sem... megkövetem magam, mert a kezdeti Remco rajongásom egy időben inkább szkepticizmusba ment át (sose lesz GT-menő), de egyelőre brutális, amit művel... Ayusónak örülök, csak reménykedni tudtam hasonló formában.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 28, 2022, 18:06:38
Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 28, 2022, 10:16:42h2h 9. szakasz

Tao Geoghegan Hart - Pavel Sivakov 1,25 - 3,75

Sérült vagy bukott a francia-orosz? Azért ez elég durva szorzó páros :o



Ha nincs a bukása Taonak, akkor közel lettek volna egymáshoz, így végül sima Sivakov lett.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 28, 2022, 20:40:16
OMG bet365 1,25-t ad az Evenepoel 10. szakaszra ;D
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: peshark Dátum augusztus 28, 2022, 21:04:57
Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 28, 2022, 18:06:38Ha nincs a bukása Taonak, akkor közel lettek volna egymáshoz, így végül sima Sivakov lett.

Ne szabadkozz, sima win, szép tipp volt! :beerchug:
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum augusztus 28, 2022, 21:38:23
Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 28, 2022, 20:40:16OMG bet365 1,25-t ad az Evenepoel 10. szakaszra ;D

Az komoly, ezt nem hittem volna, benéztem rendesen, ebben semmi érték... Haytert is jól lőtték be, sajnos. Kár érte, talán Plapp, Ayuso vagy Van Wilder az, akikben lehet érték nagy szorzók esetén top3-ra. Van Wilder jó kis kronós, szinte utolsó esély, hogy saját jó eredményért menjen, utána Remco trikóját kell védeni.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum augusztus 30, 2022, 17:30:52
Remco brutális...
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: firgabácsi Dátum augusztus 30, 2022, 17:47:44
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 30, 2022, 17:30:52Remco brutális...

Ezen a Vueltán most olyan ami miatt csodagyereknek tartották, ami miatt hatalmas jövőt jósoltak neki.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 30, 2022, 21:14:05
Végre megcsinálja azt, amiért jött? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vegre-megcsinalja-azt-amiert-jott)

A Bora újból meglepné a mezőnyt, de most már Sam Bennett nélkül.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vegre-megcsinalja-azt-amiert-jott)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: LosGabos Dátum augusztus 30, 2022, 22:00:30
@Admin
Kérjük a további szakaszokat!  :)
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 31, 2022, 13:04:47
"Az összetettben 5. Simon Yates pozitív covid-teszt miatt nem áll rajthoz a Vuelta 11. szakaszán - közölte szerda reggel a BikeExchange."

 :-\
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum augusztus 31, 2022, 13:22:19
Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 31, 2022, 13:04:47"Az összetettben 5. Simon Yates pozitív covid-teszt miatt nem áll rajthoz a Vuelta 11. szakaszán - közölte szerda reggel a BikeExchange."

 :-\

Innentől akkor figyelni kell a BikeExchange szökevényeire, ha lesznek, mert a Lotto annyira jön fel (vagyis inkább csak De Lie, aki egymaga ledolgozta a hátrányt... döbbenetes, mekkora tehetség), hogy minden azon múlik, ki hogyan szerepel a Vueltán és a világbajnokságon. EF-nek elvileg a vb-ről meg kéne védenie 1200-1300 pontot (esélytelen..., Bisseggernek vb-t kéne nyernie, vagy újból 3 db top10-es hely kéne tőlük), így a BikeExchange és az EF harcolni fog a Vueltán, hogy minél több pontot gyújtsenek (most már ők vannak a veszélyzónába a kiesés miatt). Valószínűleg minden szakaszon mennek a szökésért, Grovestól meg szinte kötelező a top3 a sprintekben. Ha nem lesznek benne a sík szakaszokon a szökésekben, tuti széthatják magukat, hogy Grovesnak legyen esélye pontot szerezni. 
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: curpy82 Dátum augusztus 31, 2022, 13:30:54
3 Equipos se indult el ma, így Répa el is ment "szökésbe". :D
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum augusztus 31, 2022, 13:31:12
Ebbe most futottam bele. A Jay Vine sztori egy képen, procycling szerint nem volt csapata 2020 előtt, egészen elképesztő :o  :ok:
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum augusztus 31, 2022, 15:10:22
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 24, 2022, 14:58:28Nálam továbbra is Sivakov a titkos esélyes, aztán lehet megint jön egy bukás, általában azok viszik el neki a jó szereplést...

Végül nem a bukás, hanem a covid ejtette ki őt. A srácban minden megvan, hogy top10-es (top5-ös) GT-versenyző legyen, de valami mindig történik vele. Az egyheteseken is mindig van olyan nap, amikor beüt a krach, hihetetlen. Ha meg minden klappol, akkor meg bukás következik... Azt jósolom, hogy ezek miatt elengedi őt jövőre az Ineos. Tehetséges, de ilyen versenyző egy nagyobb csapat nem építhet (emlékszünk Porte vagy Landa eseteire...).

Jövőre ráadásul ott lesz Bernal is, mellette Martínez, Rodríguez, Plapp, Pidcock és még Hayterről, Tulettről és Tunerről nem is beszélve... Túl sokan lennének. És akkor ki tudja, mi lesz Sheffieldből, aki eddig csak pavén, kronón meg kisebb dombon jó, de könnyedén "lefogyasztható" hegyekre is.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 31, 2022, 23:25:12
Ideje valamit mutatnia a Borának (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/ideje-valamit-mutatnia-a-boranak)

A csapatok most már nem ülhetnek a babérjaikon, mert a Quick-Step még hat fővel is kenterbe veri őket.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/ideje-valamit-mutatnia-a-boranak)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum szeptember 02, 2022, 22:24:26
Megint egy Evenepoelnak kedvező szakasz (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/megint-egy-evenepoelnak-kedvezo-szakasz)

Mintha a belgának készítették volna a szervezők a Vueltát! Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/megint-egy-evenepoelnak-kedvezo-szakasz)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum szeptember 03, 2022, 22:26:06
Szokásos tippel készültünk volna a Vuelta legkeményebb etapjára (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szokasos-tippel-keszultunk-volna-a-vuelta-legkemenyebb-etapjara)

Ha tengerszint felett 2000 méterrel jár a mezőny, akkor az elmúlt években megtanulhattuk, hogy ki a legjobb.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szokasos-tippel-keszultunk-volna-a-vuelta-legkemenyebb-etapjara)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: firgabácsi Dátum szeptember 04, 2022, 10:36:25
Na ahogy ezt a beharangozót megláttam, azt gondoltam a jó ég se mossa le rólam, hogy innen vettem a mai napi Vuelta tippemet, de utána láttam hogy szerencsére én egy 20 perccel hamarabb írtam be mint hogy ez felkerült :angel:
Már csak sülnie kellene  :D
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: curpy82 Dátum szeptember 04, 2022, 11:52:46
Idézetet írta: firgabácsi Dátum szeptember 04, 2022, 10:36:25Na ahogy ezt a beharangozót megláttam, azt gondoltam a jó ég se mossa le rólam, hogy innen vettem a mai napi Vuelta tippemet, de utána láttam hogy szerencsére én egy 20 perccel hamarabb írtam be mint hogy ez felkerült :angel:
Már csak sülnie kellene  :D

Én meg azt gondoltam, hogy te vagy a cikkíró is. Amúgy meg miért ne lehetne onnan venni a tippet? :ok:
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 04, 2022, 12:06:24
Joao Almeida: "Ez egy sorsdöntő nap lehet, sokat edzettem idén Sierra Nevadában, pontosan tudom, mennyire nehéz az emelkedő. A lábaim szombaton jók voltak, így lehetőségem nyílt jó eredményt elérni."
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 04, 2022, 21:08:49
Érdekes személyiség ez a Joao Almeida. Amikor kezdetben ott volt Evenepoel mellett, igazi csapatember volt, aztán jött a 2020-as Giro d'Italia. Úgy gondolom, azok közé tartozik, akiknek nagyon rosszat tett az ottani siker. Közel két hétig viselte a rózsaszínt, elhitte a végére, hogy akár nyerhet is 22 évesen. A végét sem a portugál, sem a Quick-Step nem bírta, 4. hely lett belőle, de szerintem ennél maga Almeida is többet veszített, mentálisan.

Elhitte magáról, hogy ő tényleg contender versenyző, akire GT-t lehet építeni, elhitte, hogy top kronósok és hegyi menők között ott van (dobogós helyen). A gond az, hogy erősség szempontjából (szigorúan versenyzőkre értem) szerintem az a Giro volt az utóbbi 20 év egyik leggyengébbje. Ez egy fals eredmény volt, ahelyett, hogy akkor 22 évesen elkezdte volna követni a hierarchiát, illetve a vezetők utasításait, szimplán durcizott. Lefeverenek ebből elege lett, ahogyan abból is, hogy Almeida ügynöke 2021 február végén bedobta, hogy nagy pénzt akar, vezetői szerepet, hosszú szerződést.

Februárban... Lefevere erre akkor azt mondta, lehet nyugodtan menni, mindenki pótolható. Mindezt azután, hogy valószínűleg az UAE már akkor a hazai környersenyén (UAE Tour) megkörnyékezte, mert top3-ban végzett. Evenepoel gyógyulgatott, majd jött a Giro, ahol az Evenepoel - Almeida vita került előtérbe. Volt, hogy a portugál nem mindig akart dolgozni, előfordult, hogy Remcót erőltették feleslegesen, szóval mindenki hibás volt, de már ott érezhettük, Almeida az ominózus Giro után már nem feltétlenül akar segítő lenni, mintha derogálna neki.

És ma jött a hegyi etap. Már korábban is megfigyeltem: Almeida nem feltétlenül akar segíteni Ayusónak. Érthető, hiszen korábban úgy volt, idén kap még egy GT-t a portugál a Giro-kudarc után. Erre jött a fiatal 19 éves Ayuso, aki jobb formában van, nagyobb tehetség. Almeida valószínűleg legbelül érzi: ebben a csapatban sem fog kapni komoly szerepet, hiszen Pogacar etalon, illetve ott van Ayuso, akiben mindenki Contador utódját látja, okkal kötött vele az UAE rekordhosszú szerződést.

Szóval ott lesz Pogacar, ott lesz Ayuso, a portugálnak jó, ha a Giro marad, így ahol csak tudja, szivatni fogja majd a spanyolt. Most is, simán mehetett volna tempót a hegyen, ehelyett sokszor előfordult, saját csapattársát akarja leszakítani, de kilométereken át dolgozni se volt hajlandó... Meglátjuk, van pozitívum is, hiszen év elején az UAE Tour két hegyi etapján dolgozott Pogacarért. Egyelőre azt látom: Almeidából az a versenyző lesz, aki nem eléggé jó a Pogacar, Vingegaard és a top5 szintjéhez, viszont azt meg nehezen ismeri be magának, hogy így nem fog GT-t nyerni.

Ez a csapatnak is nehéz kérdés lesz, mert egy olyan segítőjük lesz majd, aki olykor inkább hátráltat, mintsem tényleg segítsen. Meglátjuk, lehet csak sok véletlen összjátéka volt ez a mai is Almeida részéről és nem akar ő feltétlen rosszat.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum szeptember 04, 2022, 23:49:13
Vuelta a Espana: Miben van érték az utolsó héten? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vuelta-a-espana-miben-van-ertek-az-utolso-heten)

Hosszabb távú fogadási piacot nézzük meg a Vuelta a Espana utolsó hete előtt.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vuelta-a-espana-miben-van-ertek-az-utolso-heten)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 06, 2022, 17:51:18
Ez milyen kaotikus szakasz volt, az az utolsó 3 km... Szerintem Roglic hibázott a szökéssel, hiába mondták bátornak, felesleges erőlködés volt. Nem sprinter, beállt a sprinterek közé hajrázni a végén, bukott, szerintem ez a versenyébe kerülhet. Ez eléggé nagy bukás volt tőle, komoly vérzés, durva zúzódások. Innentől szerintem neki a dobogó is kérdéses, láthatóan nincsen jól.

Evenepoel kapott 3 percet, de ez sem számít, mert 3 km-en belül volt a defektje, mindössze a zsűri döntése lehet érdekes, mert akár "okosba" felhozhatják Mas mellé felhozhatnák Ayusót a dobogóra...
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum szeptember 06, 2022, 22:04:04
Az öreg mutathatna még valamit utoljára (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/az-oreg-mutathatna-meg-valamit-utoljara)

Az összetett esélyesek számára ez egy trükkös nap lehet, ahol a túlélés a legfontosabb.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/az-oreg-mutathatna-meg-valamit-utoljara)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum szeptember 07, 2022, 10:09:33
Roglic kiszállt :'(

De mérges lennék, ha megtettem volna összetettben és egy ilyen f@szság miatt esik ki :redchug:
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 07, 2022, 10:46:44
Nem mondanám, hogy várható volt, mert igazi gép, mindig megy előre, de ez most komoly bukás volt. Mindenhol vér, tényleg egy hülyeség volt ez most tőle. Taktikai hiba, ha nem vagy sprinter, akkor nem állsz be egy vonatba 70-nél, mert ez teljesen más közeg...
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum szeptember 07, 2022, 11:18:24
Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 07, 2022, 10:46:44Nem mondanám, hogy várható volt, mert igazi gép, mindig megy előre, de ez most komoly bukás volt. Mindenhol vér, tényleg egy hülyeség volt ez most tőle. Taktikai hiba, ha nem vagy sprinter, akkor nem állsz be egy vonatba 70-nél, mert ez teljesen más közeg...

Egyszerűen nem értem; már mind a négy sprinter elment mellette.. :-\
Pedig igazán jó kis Vuelta lehetett volna, mihamarabbi jobbulást neki :ok:
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 07, 2022, 12:21:26
Imádtam az Esbringa fb-felületét, ahol már jöttek a fake defekt kifejezések Evenepoel esetében. Volt az egyik külföldi fórumon egy srác, aki részletesen kiemelezte a dolgokat, miért nem lehet kamu defektje Remcónak ilyen esetben. Szerencsére ez a magyar szurkolókat nem téveszti meg, igazságot messziről kerülik.  ;D 
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum szeptember 07, 2022, 20:37:25
Az is elég komoly, hogy a zöld trikóért folytatott csatában Marc Soler a 3. helyen áll :laugh:
Mondjuk igaz; megy mostanában, mint a rakéta ;D
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum szeptember 08, 2022, 13:10:31
VINE Jay (Alpecin-Deceuninck) abandoned the race because of the crash.

Tegnap (szerencsére csak) majdnem megtettem 1,25-ön a pöttyösét, mert már annyira biztosnak gondoltam :angel:
Ezen a Vueltán csak az biztos, hogy semmi sem biztos :laugh: Így most azt mondom, hogy nem Evenepoel fogja megnyerni..
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 08, 2022, 14:02:03
Sajnálatos, hogy így dőlnek el a trikók, Roglic, most Vine, remélhetőleg már nem lesz senki, de gyanítom, hogy még a következő 2,5 etap is tartogat meglepetést (negatív értelemben). Ez a szökés rekord (42 fő), haza fognak érni, senki sem veszélyes összetettben (Carapaz is 26 percre van). Az sem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy 10-15 perccel elengedjék őket. Carapaz jól láthatóan (hegyi adatok) nincsen kiemelkedő formában, így hiába nyerné meg harmadik szakaszét és jönne be mondjuk 10-12 percre összetettben, hegyeket most nem bírja úgy, mint a Girón.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 09, 2022, 20:02:01
Na, utolsó komoly etap, szerintem Urán most már innen simán behúzza az öszetett győzelmet!  8)  Nem lepődnék meg, ha óriási felfordulás lenne zárásként.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum szeptember 10, 2022, 09:18:51
Evenepoel kontroll alatt tartja a mezőnyt, de mi a terve Enric Masnak? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/evenepoel-kontroll-alatt-tartja-a-mezonyt-de-mi-a-terve-enric-masnak)

Kell egy kis pihenés a kemény hegymenetek között? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/evenepoel-kontroll-alatt-tartja-a-mezonyt-de-mi-a-terve-enric-masnak)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 10, 2022, 10:32:52
Eljutottam arra a szintre, amikor már fel sem húzom magam, szimplán csak nagyon elkeserítő, ami a magyar felületeken megy (Esbringa, korábbi ES disqus oldal stb.). Amikor 2018-2020 környékén az volt a napi aktuális, hogy nincsen tehetséges bringás (miközben már Bernal, Pogacar, Evenepoel és a többiek ott kopogtattak, versenyeket nyertek), illetve a másik véglet az volt, hogy Valverde nem klasszis, csak egy közepes hegyimenő, meg egy türherő dombos versenyző, hogy Nibali szerencsével nyert 4 GT-t (önmagában is vicc a feltételezés), de hogy Zabel és a többiek mekkora versenyzők voltak...

Akkoriban a másik divat volt, hogy szidták Roglicot, hogy tuti cuccol, mert átjött másik sportból, rögtön tényező lett, akkor cuccol. Igen, lehet, nem tudhatjuk, de ez most megint átfordult. Most, hogy Roglic bukott, valaha volt legjobb Vuelta-menő, legenda, miközben Evenepoel egy csaló, kis szarzsák, aki csak szerencsével nyer. Az elmúlt évtizedben olvasgattam külföldi fórumokat is (sportágtól függetlenül), de esküszöm, hogy csak a magyar ennyire rosszindulatú és megkeseredett nép. Nem nagyon láttam hozzánk foghatót, ez tényleg unikum...

Olyan érzésem van, mintha a többség kisebbségi komplexussal küzdene. Ha jön egy magabiztos sportoló, akinek van egy kiállása, mer nyilatkozni, beleállni dolgokba, illetve versenyeket nyer, akkor ez felháborító a magyarok szemében. Olyan, mintha a magabiztosságot nem tudnánk a helyén kezelni. Véleményem szerint, nagyom mély gyűlölet és irigység van a társadalmunkon belül, amit így vetítünk ki. Hol egy sportolóra, hol a szomszédra, hogy a rohadék egy Teslát vett, miből futja neki, többet nem is hívom át sörözni, de lehetne még ezt sorolni.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum szeptember 10, 2022, 10:56:54
OFF, de idevág az előző gondolathoz.

Népszámlálóbiztos leszek, annak olvasgatom most az e-tananyagát. Ez is szerepel benne:

Egy interjút követően egy ismerőse megkérdezi Önt, hogy mit látott vagy hallott az interjú során. Mit válaszol, ha az alábbi kérdést intézik Önhöz?

"Jártál Manyiéknál? Úgy hallottam most vettek egy új, nagyon drága konyhabútort. Láttad te is? Mondták, hogy mennyibe került?"

Végem :redchug:  ;D
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 10, 2022, 13:40:27
Nem lehetett fogadni Carlos Rodriguezre (vagyis ellene), de érthető okból. A bukás sajnos nagyon sokat kivett belőle, szóval valószínűleg elköszönünk tőle (top10-ből biztosan), de szerintem, ha már az első hegyet se bírja, akkor ott a limitidő is kérdéses...

*Rodriguez óriásit mentett az első hegy után, visszatértek Geoghegan Hart vezetésével. Kemény napja lesz a spanyolnak, ha tízben akar maradni, de reménykedjünk. Megérdemelné, nagyot megy élete első háromhetesén.

**Evenepoel győzelme pedig azt jelentené, hogy az elmúlt négyben összesen 8 olyan győzelem született, ahol az összetett menő még nem töltötte be a verseny idején a 26. életévét (66%-os arány). Az sem rossz, hogy 33%-ban nyernének u23-as versenyzők GT-t. Szép jövő vár ránk, aminek örülök: Pogacar, Bernal, Ayuso, Evenepoel, Vingegaard, Rodriguez, Arensman, Johannessen és majd remélhetőleg Plapp, Uijtdebroeks és a többiek. Szerencsére lehetne sok fiatalt sorolni.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 10, 2022, 16:25:04
Itt most kiderül, mekkora klasszis Evenepoel. Két segítője van elől Movistarnak, szóval ez kedvező Masnak, emlékezhetünk rá, hogy szétkapta a Jumbo-Visma Pogacart, akinek elfogytak a segítői a Touron. Evenepoelnak 40 km-t kéne egyedül megoldania. Izgalmas lesz.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 10, 2022, 17:36:10
A belgák 1978 óta várnak az újabb GT-győztesre. Evenepoel végül megcsinálta, igazolta a tehetségét, nagyon kíváncsi leszek, mert a Vingegaard - Pogacar szinthez még lépni kell egyet minimum, de most már így érthető, miért kötelezte el magát mellette Lefevere, miért mondta azt a Soudal, hogy oké, beszállunk a szponzoriációba, ha építenek egy GT-menő csapatot. Lefevere húzta a száját kezdetben, de ez volt a főpróba. Soha, nem rakott még össze GT-re csapatot, amely csak az összetettért küzd, ez volt az első. Ezért szerintem a legnagyobb szakvezető Lefevere (és Holm, illetve a többiek), nulla tapasztalattal is összehoztak egy GT-győzelmet (egyik interjúban mondta is, hogy fogalmuk sincs, hogy működik ez). Elvileg 2024-től már klasszis összetett csapatokat fognak építeni, kíváncsian várom.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum szeptember 10, 2022, 18:38:18
Az utolsó hét útvonala nekem nagy csalódás, lehetett volna keményebb is :-\

Evenepoel győzelme jót tesz a bicónak; Mas sokkal szürkébb versenyző minden értelemben. Igaz magázhoz képest aktívan versenyzett ezen a Vueltán, de ez is kevés volt a kiváló belga ellenében :ok:
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 10, 2022, 19:11:48
Nekem Mas meglepetés volt, főleg, miután kiderültek róla a dolgok (lejtmenetes mizéria, idegi összeomlás). Ehhez képest szerintem jó volt, de az biztos, hogy ő tényleg egy szürke bringás. Érződik rajta a gát, hogy nem fog soha GT-t nyerni, kivétel akkor, ha kiesik előle mindenki. Unzuénak el kell döntenie, hogyan tovább.

Őszintén szólva, annak sem örülök, hogy jövőre WT-csapat maradhat a Movistar. Ez egy nagyon súlytalan franchise, elmúltak már a régi nagy idők. Főleg azért nem örülök, mert szinte csak Mas lesz a csapatban, többiek - ha nem igazolnak valakit (Urán 35 évesen?) -, nem tényezők, esetleg Garcia Cortina egy stabil top10-es az egynaposokon, de ennyi.

Nem sok az esély rá, de a mezőnynek is sokkal jobbat tenne, ha a Lotto lenne WT-csapat, rengeteg tehetség van náluk: De Lie, Van Eetvelt, Vermeersch, Van Moer, Moniquet és Van Boven (ha feljebb lép az utánpótlásból). Ez egy nagyon izgalmas keret lehetne, de ez van.

A Vuelta meg elfogyott a harmadik hétre. Rosszul volt összeállítva az útvonal, plusz erős volt Evenepoel. A riválisok pedig tudták ezt, ráadásul rányomta bélyegét az, amit szerintem sokan sejtettünk: kiesés elleni harc. Megint ez a szokásos duma, de eléggé megölte az egészet, hogy a Movistar nem kockáztatott, mert akkor elbuktak volna 680 pontot..

Engem ami még érdekel, hogy Almeidával mi lesz, hiszen Ayuso és Pogacar jobb nála, portugál egója pedig hatalmas. A szerződése pedig hosszú évekre szól... ahogyan Pogacar és Ayuso szerződései is. Itt ellentét lesz nemsokára.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: SPF Előzetes Dátum szeptember 10, 2022, 22:03:39
Körözgetnek egy kicsit Madridban (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/korozgetnek-egy-kicsit-madridban)

Van egy versenyző, aki az elmúlt években rendre jól teljesített a harmadik héten rendezett sprintekben! Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/korozgetnek-egy-kicsit-madridban)

Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: LosGabos Dátum szeptember 11, 2022, 13:56:30
Utolsó tippem a Vueltára. Sajnos ez nem volt olyan sikeres, mint a Tour, maximum a mai szakaszgyőzelem lehet meg. Pedig játszottam papírformát, tippeltem meglepetést, de ez most nem igazán ment.

Köszönöm a játékokat, nekem nagyon tetszett. Remélem jövőre is lesz ilyen és nem marad ki a Giro sem.  :great:  :beerchug:
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 11, 2022, 20:09:58
Molano  ;D  ;D Meg se lepődöm, hogy pont vele történt meg.
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Latzka Dátum szeptember 12, 2022, 08:37:20
Ez volt zsinórban a 10. végig követett Grand Tourom egy hosszabb kihagyást követően és ezek közül azt hiszem ez tetszett a legkevésbé. Evenepoel már a 6. szakasztól viselte a pirosat, azért ez is viszonylag ritka. Nem nagyon éreztem, hogy a versenyzők közül Remcon kívűl kívül bárki is ide időzítette volna a formáját, Mas előtt viszont le a kalappal, aki a Tour után ilyen jó versenyt tolt.

Bár nekem izgalmas volt az 1. szakaszos csapatidőfutam, de kicsit komolytalanná tette a versenyt, ahogy részben szándékosan a Jumbosok között szállt ide, szállt oda a piros mez. Persze, hogy nagy élmény lehet viselni, de jobb szeretem, ha az teljesítmény alapján kerül valakire.

Igazságtalan lennék, ha azt írnám, hogy csalódtam a 42 éves Valverdében, mert csoda, hogy ilyen szinten így szerepel, de jót tett volna az egész versenynek, ha csak egyszer is odaért volna egy szakasz végjátékába. Hindley, Landa, egész Bahrein nekem csalódás, viszont a fiatal spanyol versenyzők nagyon versenyztek; Ayuso és Carlos Rodriguez.

Jövőre remélem jobb és izgalmasabb versenyt látunk! :beerchug:
Cím: Re:La Vuelta 2022
Írta: Pozzato Dátum szeptember 12, 2022, 12:04:09
Így, hogy Remco ennyire erős volt, illetve a szervezők benézték az útvonalat, unalmas lett az egész. A Movistar is lehetett volna tökösebb, de érthető az álláspontjuk, mindenki biztosra ment. Movistar is 1000 pontot szerzett összességében. Érdekes volt amúgy, ESBringán olvastam, hogy így könnyű, miután Remco Vueltára készült csak, de azért ő tavasszal nyert egy LBL-t, több szakaszt és versenyt is behúzott, gyakorlatilag február-június között végig formában volt. Miguel Ángel López is erre készült a gyors Giro feladás után, aztán kapott Remcótól 6 percet.

A csapatidőfutam számomra az utóbbi évek legfurább eredményét hozta, de külföldi felületeket olvasva, mások is meglepődtek, nem is feltétlenül a győzelmen (bár sokan azon is), hanem a különbségen. Irreális volt az egész, befutó meg röhejes.  ;D

Közben kiderült, hogy a Movistar jövőre mindent Enric Masra tesz fel... Pár hete még elmondták, nem bírja a nyomást, most nyomás nélkül mehetett, második lett, erre jövőre rá teszik fel a csapat jövőjét. Erősen megkérdőjelezem most már Unzué szakértelmét.

Nekem is pozitívum Ayuso és Rodríguez, nagyon örülök a fiataloknak, Rodríguez óriásit mentett, Ayuso pedig GT-győztes lett szerintem 5 éven belül. Már tavaly is látszott, óriási tehetség, be is bizonyította. Pár éve még jogosan lehetett aggódni, de most van fény a spanyolok számára az alagút végén.  :beerchug:

Bahrain... Én nem lepődnék meg, ha a következő időszakban több dolog is kiderülne róluk. Az Aderlass-ügy miatt Milan Erzen komoly gondban van (Bahrain sportigazgató), azóta pedig, miután lekapcsoltak pár embert a csapat környékéről tiltott szerek birtoklása miatt (Tour de France előtt), látványosan visszaestek.



Tegnap amúgy Montreal egynapos volt, város továbbra is szép, nekem ez a technikai megoldás nagyon tetszik (városi körözés, technikás pálya, komolyabb emelkedő stb.), ezt kéne szorgalmazni többet a World Tour versenyeken. Ez a vb előfutára is volt, ahol még ennél is nehezebb pálya lesz. Az jól látható volt, hogy Wout van Aertból sokat kivett az emelkedő, illetve Pogacar és Yates támadása... Emiatt fáradt el, utána hiába nyitott hosszút Gaudu, majd követte Pogacar, egyszerűen Van Aert nem tudta érvényesíteni sprintben a papírformát. Én 4.50 és 7.00-es szorzókon fogtam 2 és 3 km-rel a vége előtt a szlovén győzelmét, mert WVA eléggé túlértékelt kiscsoportos hajrákban. Ilyenkor mindig megkapja az 1.50-es szorzóját, de ha okosan fárasztják, verhető.