Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nagyon sokat gondolkodtam hogy el indítsak-e egy ilyen témát és végül úgy döntöttem hogy hát miért is ne?
VISZONT MÁR AZ ELEJÉN SZERETNÉM LESZÖGEZNI:EZ A TÉMA NEM AZÉRT VAN HOGY EGYMÁST SZIDJUK CSAK AZÉRT MERT Ő MÁSHOGY GONDOLKODIK!
Nem szeretném ha ez a beszélgetés átváltana anyázásba.Bár olvasva az itt lévő felhasználók hozzászólásait ez nem valószínű hiszen 99.9%-ban intelligens emberek látogatják ezt az oldalt!(Meg aztán a górék ezt úgyse hagynák.)
Ennyi lenne a petting!És akkor a témáról:
Engem baromira nem érdekel a politika.  :) Persze tudom hogy én kezdeményeztem ezt a beszélgetést de ettől függetlenül így van.Viszont véleményem nekem is van!
Gusztustalannak tartom ami itt folyik a Mi országunkban.Vitorlás orrú politikusok (direkt nem írtam hogy zsidók...) veszik el a dolgozó emberek nehezen megkeresett pénzét, TÖRVÉNYESEN!Napbarnított (direkt nem írtam hogy cigányok...) tizenévesek rabolnak ki fényes nappal idős asszonyokat!Persze most csak közhelyeket írok de ettől ez még igaz.És ez nem jó!
A NÉP által megválasztott kormánynak igenis tennie kéne valamit!Tesz is!További pénzeket tesz zsebre!Mi pedig ezt tűrjük.NA DE MÉG MEDDIG!?
Sajnos még sokáig...és hogy miért?Hát mert a magyar ember gyáva!De mint a nyuszi!Bár ez nem mindig volt így!
Én személy szerint jobbikos vagyok.Na nem azért mert az olyan szuper lenne hanem azért mert az a legkevésbé sz*r!És TALÁN bennük látok annyi fantáziát hogy valami változást hozzanak ennek az országnak.Hogy negatív vagy pozitív irányba az nagy kérdés...

Hát én ennyi lettem volna!Bocsi ha hosszúra nyúlt.De ha más is úgy érzi hogy kiírná magából ami benne van a témával kapcsolatba az ne fogja vissza magát!Hajrá!  :)

Szia teljesen egyetértek az általad leirtakal még egy ilyen birkatürelmű nép nincs a földön mint kis hazánkban. Nem elég hogy a többség átlag 300-400 eurós kemény havi fizetésért gürizik reggeltől estig szinte már éhen nem döglünk akkor ezek meg még tovább nyúzzák a népet plussz belepofáznak abba is ha online játszadozol egy kicsit :noway: pökhendi stilus jellemzi az egész politikát amitől nekem is felfordul a gyomrom de semmi jót nem látok a jövőnkre nézve sajna :'( bocs ha egy kicsit erős hangvételt ütöttem meg de ez az igazság. Maradok baráti üdvözlettel Atika :beerchug:

Idézetet írta: Atika Dátum október 08, 2011, 14:19:07
Szia teljesen egyetértek az általad leirtakal még egy ilyen birkatürelmű nép nincs a földön mint kis hazánkban. Nem elég hogy a többség átlag 300-400 eurós kemény havi fizetésért gürizik reggeltől estig szinte már éhen nem döglünk akkor ezek meg még tovább nyúzzák a népet plussz belepofáznak abba is ha online játszadozol egy kicsit :noway: pökhendi stilus jellemzi az egész politikát amitől nekem is felfordul a gyomrom de semmi jót nem látok a jövőnkre nézve sajna :'( bocs ha egy kicsit erős hangvételt ütöttem meg de ez az igazság. Maradok baráti üdvözlettel Atika :beerchug:

Hát ez így van...és azért a 300-400 eurós fizetésért is 150%-ot nyújtanak egyesek, mármint az az 50% aki egyáltalán be tud kerülni arra a "sok" munkahelyre...a másik 50%, aki pedig teljesen kiszorul a kormányunk által megteremtett 1 millió új munkahely mindegyikéről, körülbelül a kilakoltatással és az éhhalállal kűzd, közben pedig egymást tapossa ha valami csoda folytán mégis jut 100 emberre 1db 300 eurós "csúcsmunkahely"... lásd: budapesti utcaseprő álláshelyekre történő többszörös túljelentkezés... Ezt a kamustatisztikát is nagyon bírom: "a munkanélküliség 11-12%-ra tehető" ami ugye azt jelentené, hogy 10 munkaképes emberből durván 9 dolgozik hahahha... viszont azt nem teszik hozzá, hogy ebbe a statisztikába a regisztrált álláskeresők tartoznak, mivel a többi 30-40% nem fog beregisztrálni a sz*rt érő munkaügyi központokba...
Még annak különösen fogok örülni ha a több generáción keresztül határon túl élő magyarság is (akik legtöbb esetben kb. csak egy ködös képpel rendelkeznek az itthoni állapotokról) megkapja a szavazati jogot és sikerül bebetonozni hosszú időre ezeket... Félreértés ne essen semmi bajom sincs a határon túli magyarokkal, de azért mégsem itt élnek, nem ide adóznak, nem ők nyelik itt a rengeteg sz*rt és ezért véleményem szerint semmi joguk nincs az itt élők sorsáról bármiféle döntést is hozni...

Azért azt nem gondoltam volna hogy ilyen nagy lesz az egyetértés!  :) Ennek örülök.  :ok:
Viszont nekem lenne egy kérdésem azoktól akik a fideszre szavaztak.Mégpedig hogy újra rájuk szavaznának-e?
És az mszp-sek től is kérdeznék.Akik tavaly rájuk szavaztak azok mért tették?

Idézetet írta: eretneker Dátum október 09, 2011, 17:22:46
Azért azt nem gondoltam volna hogy ilyen nagy lesz az egyetértés!  :) Ennek örülök.  :ok:
Viszont nekem lenne egy kérdésem azoktól akik a fideszre szavaztak.Mégpedig hogy újra rájuk szavaznának-e?
És az mszp-sek től is kérdeznék.Akik tavaly rájuk szavaztak azok mért tették?

Kérdésedre kitérő választ adnék: A Jobbikra semmilyen körülmények között sem szavaznék.
Megjegyzem egyik fenti halmaznak sem vagyok tagja.

#5 október 09, 2011, 18:42:41, gambler
Sok embertől hallani vagy akár olvasni hogy: a jobbikra semmiképp meg a jobbik ilyen csúnya meg jujjj meg jajjj, de egyszer már meghallgatnék egy konkrét érvelést is. Mert ha nem a jobbik akkor a két nagy pénzvarázsló banda egyike vagy talán langyi lmp? Nem vagyok az a hűde nagy jobbikos és abban is egyetértek, hogy egy picit jobban megválasztott stratégiával/taktikával, higgadt céltudatossággal többre mennének, de a jelen választék mellett még mindig leginkább a jobbik. A mostani semmitérők kétharmadából juthatott volna nekik több is. Ha mást nem legalább helyretennék a romakérdést...  ;)

Én bármilyen meglepő a Seres Mária nevével fémjelzett Civil Mozgalomra szavaztam. Ez praktikus volt, mert a második fordulóra már nem is kellett elmennem.  ;D
Na jó ez csak vicc volt, de egészen egyszerűen valami újra akartam szavazni. Egyetlen pártra sem tudtam volna jó szívvel szavazni azok közül akik a parlamentben vannak vagy voltak. Az SZDSZ-től még a hajam is égnek állt. ha azt a liberalizmust amit ők képviseltek Kossuth megélte volna (mint tudjuk ő nemzeti liberális volt) a kardjába dől, így viszont csak forognia kellene a sírjában. Az MSZP tele van régi őskomcsikkal (Lendvai, Kovács...stb), ráadásul semmi köze a szociáldemokráciához, mert ha lenne köze akkor az életbe nem állt volna össze az SZDSZ-el. A FIDESZ-re azért nem mert pontosan tudható volt, hogy amiket mondanak (nekünk senki sem parancsol, majd mi seggbe rúgjuk az IMF-et és az EU-t ha nekünk pofáznak, mindenkinek béremelés ígérete amerre csak megfordultak lakossági fórumon.... és a többi) nekem teljesen megvalósíthatatlannak tűnt, főleg úgy, hogy olyan közgazdászok akik Matolcsyval együtt jártak suliba vagy dolgoztak együtt azt mondták, hogy a nevezett úriember grandiózus tervekben mindig jó volt (mert nagyot álmodni), de a számok mindig zavarták. Ez egy átlagembernél mondjuk úgy, hogy kellemetlen, de egy közgazdász esetében egyenesen katasztrófa. Nos ez a katasztrófa most ott ül a nemzetgazdasági tárca miniszteri székében.
KDNP? Jellegtelen törpepárt időnként XIX századi ideológiával.
JOBBIK? Nos sok igazság van abban amit mondanak, csak az a helyzet, hogy a megvalósítási módszer amit alkalmazni szeretnének ma nem megvalósítható. Tudni kell, hogy ez az ország egy nyitott, lényegében külföldi kézben lévő gazdasággal és pénzügyekkel rendelkezik. Ha nagyon ugrálnánk csak összeszorítanák az öklüket és kb. néhány nap néhány hét alatt összemorzsolnának minket. Mi nem vagyunk egy USA vagy Kína, vagy Németország akinek pofázni lehet, de tenni ellenük nem sokat. A mi esetünkben tudni kell, hogy egy nagyon régi mondás működik amit Orbán is megtapasztalt amikor okoskodott Brüsszellel:

"Aki a pénzt adja, a nótát is húzatja".

Nos így a választásokon kerestem egy esélytelen pártot és eleget tettem állampolgári kötelességemnek.

Sajnos bebizonyosodott amit sejteni azért lehetett, hogy a FIDESZ-nek az égvilágon semmiféle programja nem volt. A céljuk nem volt egyéb, mint egy nagy győzelem, amivel megnyílik az út arra, hogy hosszú időre bebetonozzák a hatalmukat. Ezen kőkeményen dolgoznak azóta is és őszintén szólva ezt egészen jól csinálják. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy hányan döglenek éhen ebben az országban. Ők egy új társadalmi rendszert akarnak kiépíteni, vazullusokkal, az ellenzéket szétzúzni (Orbán eddig egyébként az összes szövetségesével ezt csinálta, csak most hatalmában áll az ellenzékkel is megtenni) és egy olyan betonbiztos szavazóréteggel akik biztosan elmennek majd szavazni és biztosan rájuk is szavaznak. Mivel az emberek elég nagy része lesz passzív a következő választásokon, miközben akiket a Fidesz kedvezményezettként felemelt biztosan elmennek, hiszen a párttól függenek, véleményem szerint a mostani ellenzéknek semmi esélye. Ha a Fidesz csak fele annyi tehetséggel foglalkozna a gazdasággal, mint a hatalma bebetonozásával lehet, hogy nem itt tartanánk. De a gazdaságpolitikában meg oda ülteti a dilettáns bandát (miért ne, hiszen ez nem érdekli) a leves mellé, olyan károkat okoz az országnak, amit szerintem évtizedekig nem heverünk ki. Jó eséllyel. Egyenlőre ennyi a véleményem.

Szerintem mostanában rengeteg embernek fordul meg a fejében, ahogy az enyémben is:  Addig kell disszidálni innen amíg nem késő...   ;)

Idézetet írta: gambler Dátum október 09, 2011, 19:30:34
Szerintem mostanában rengeteg embernek fordul meg a fejében, ahogy az enyémben is:  Addig kell disszidálni innen amíg nem késő...   ;)
Én már most nézem az esélyeket a fiaimnak...hipp-hopp elröppen ám 15-20 év. Én csak tudom. Mindig megdöbbenek, hogy x éve volt már a rendszerváltás és még mindig...

Egyébként engem annó egy nagyon jó barátom unszolt 2002-2003-ban, hogy menjek ki vele Kanadába. Neki informatikus diplomája volt, nekem akkor még semmilyen, szóval nem vágtam bele. Meg egyébként is úgy voltam vele, hogy Ok, szar itt minden de legalább ismerős és kiszámítható, sőt elviselhető.
Aztán mostanra megváltozott a véleményem. Főleg 2006 óta tart ez a folyamat. Most már mennék. Mostanra megundorodtam a következménynélküliségtől, a pofátlan lopástól, attól, hogy a társadalom egy része simán áttaposhat a társadalom másik részén, ráadásul a taposók között sok az olyan, aki csak azt hiszi magáról hogy ő is...de senki nem szól nekik, szóval szabad nekik is. Ennél jobb lenne még a tányérmosogatás is Kanadában. (és akkor élőben is látnám a Kingst...)


Igaz azóta a barátom meg hazajött, mert neki meg itt vannak most lehetőségek és Kanada nem tetszett neki. (Nem szereti a hokit :-)

Már nem emlékszem Kocka vagy Púpos mondta mikor a honvédba kellett igazolniuk: " A kisebbik rosszat választottam."
Jó választás nincs :(

Ezt még mindig nem értem.Hogy lett a kétharmad?  ;D
Most már tényleg kezdem azt hinni hogy fideszesek nem látogatják ezt az oldalt!Vagy csak írni nem akarnak?
Nem baj nem adom fel!  :)
Továbbra is várok egy olyan embert aki rájuk szavazott és megosztaná a véleményét.  :beerchug:

Felejtsétek el a demokráciát, ne szavazzatok senkire. Ne működtessétek a rendszert, ez a legegyszerűbb.
A pártokráciát én sem támogatom, de aki a Jobbik programjától/val nem ért egyet(mármint a dolgokat amiket nap mint nap mond, hangoztat) az mégis mondja már meg nekem mi a fészkes fene a megoldás.
Léteznek a Jobbik-on kívüli, valóban jobboldali mozgalmak, akik kiröhögik a pártrendszert és vele együtt a Jobbikot is.
Utóbbi párt valóban jó dolgokat fejteget de nem a jó úton teszi ezt.
Aki meg még az ő gondolataikkal sem ért egyet a megvalósíthatatlanságra hivatkozva az élje csak a kisstílű megalkuvó, langyos, rabszolga életét.

Továbbá az emberek többsége csak gazdasági szempontból tudja bírálni a fennálló rendszert.
Most őszintén, ha mindenki 500ezret keresne ilyen árak mellett, akkor ez a maradék tömegember is befogná a pofáját.

Drágább buszbérletet és vonatjegyeket hozhat az új költségvetés

A kormány negyedével kevesebb támogatást akar adni a távolsági közlekedési cégeknek a kedvezményesen utazók után, derül ki az [origo] birtokába került törvénytervezetből. Nem valószínű, hogy a veszteséges cégek lenyelik a különbözetet, így a jegyek és a bérletek drágulhatnak januártól. Diákok, nyugdíjasok, álláskeresők, fogyatékosok is többet fizethetnek a közlekedésért.

Egy budapesti egyetemen tanuló zalaegerszegi diák most 1820 forintos másodosztályú vonatjeggyel utazhat a fővárosba. Jövőre ugyanezt a jegyet várhatóan 2085 forintért tudja majd megvenni - ezt eredményezheti a távolsági utazásokra vonatkozó kedvezményrendszer kormány által tervezett átszabása, amelyet az [origo] birtokába került törvényjavaslat tartalmaz.

Ahogyan azt korábban az [origo] megírta, a 2012. évi költségvetési tervezet azzal számol, hogy az utazási kedvezmények után a közlekedési cégeket megillető állami támogatásra, az úgynevezett fogyasztói árkiegészítésre az állam az idei 109 milliárd forinttal szemben 93 milliárd forintot szán. A költségvetést megalapozó törvények módosításáról szóló, az [origo]-hoz került, de egyelőre nem nyilvános, hamarosan a parlamentnek benyújtandó salátatörvény-tervezetből kiderül, hogyan éri el ezt a megtakarítást a kormány. 

A kormány a fogyasztói árkiegészítés tételeit negyedével akarja mérsékelni. A fenti példában szereplő, 220 kilométer vonatutat megtevő diák után az állam most öt kilométerenként 24 forintnyi (azaz a teljes útra 1056 forintnyi) támogatást nyújt például a MÁV-Start számára, jövőre csak 18 forintot fog. Egy Szegedről a fővárosba vonatozó diák most 1680 forintot kell hogy fizessen a jegyért, jövőre 230 forinttal drágábban, 1910 forintért veheti meg ugyanezt, ha a MÁV-Start nem nyeli le a veszteség egy részét. Márpedig arra kevés az esély, hogy a jelentős állami támogatás mellett is több tízmilliárd forintos veszteséget termelő vasúttársaság lenyelje a fogyasztói árkiegészítés visszavételéből származó forráskiesést.

A diákok 50 százalékos kedvezményes jeggyel utazhatnak, ugyanilyen kedvezményre jogosultak a 65. életévüket még be nem töltött nyugdíjasok évi 16 utazás erejéig. A fogyasztói árkiegészítés negyedével csökkentése nemcsak őket, hanem a 90 százalékos kedvezményű jegyet vásárlókat is érinteni fogja. Így például egy olyan álláskereső, aki államilag támogatott képzésben vesz részt lakhelyétől 40 kilométerre, 105 forinttal kell hogy többet fizessen jövőre az utazásért. (Egy Monorról Budapestre bejáró, képzésben részt vevő munkanélküli most 75 forintot fizet a vonatjegyért, vagyis a jegye ára több mint duplájára emelkedne.) Többek között a vakok, süketek, sajátos nevelési igényű gyereket kísérő személyek is 90 százalékos kedvezményű jegyre jogosultak, így őket is érinti a változás.

A kedvezmények után a közlekedési cégeknek adott állami támogatás mérséklése a bérletek árában is meg fog mutatkozni. A diákok vasúti és távolságiautóbusz-bérletei most a 90 százalékos kedvezményes körbe tartoznak. Egy tíz kilométeres buszbérlet után most az állam 5544 forint támogatást ad a Volán-társaságnak, jövőre azonban csak 4158 forintot, így a bérlet ára vélhetően a kettő különbözetével, 1386 forinttal fog emelkedni.

A kedvezményekre jogosultaknak azonban csak akkor tudják a közlekedési társaságok továbbítani a költségeket, ha a kormány módosítja az utazási kedvezmények rendszerét is. Így érhető el az, hogy ne kelljen lenyelni a közlekedési cégeknek az utazók utáni állami támogatás csökkentését, hanem azt az utazók számára magasabb jegyárakkal ellensúlyozhassák. Erre utal az is, hogy a kormány a március elején ismertetett Széll Kálmán-tervben és az április közepén nyilvánosságra hozott konvergenciaprogramban (pdf-formátum, 49. számozott oldal) is az utazási kedvezmények (a 65 év felettiek kedvezményei kivételével) szűkítését említette célként, és azóta is több ízben hangzott el ilyen kormányzati nyilatkozat.

Ezért változhatnak az utazási kedvezmények

Egy példán érzékeltetjük, miért valószínű, hogy a kedvezménnyel utazók számára a fizetendő ár emelkedni fog jövőre. Egy utazás után a vonattársaság 100 forint bevételhez jut, ebből az 50 százalékos kedvezménnyel utazó diák 50 forintot fizet, és 50 forintot tesz ehhez az állam fogyasztói árkiegészítés jogcímen. Jövőre már csak 38,5 forint fogyasztói árkiegészítést ad az állam (az 50 forint mostani árkiegészítést negyedével csökkentve jön ki a 38,5 forint). A vonattársaság bevétele így 88,5 forint lenne. Ezt vélhetően nem engedheti meg magának a vonattársaság - amely már most is sok tízmilliárd forintos veszteséget termel -, ezért a bevételét úgy tudja 100 forinton stabilizálni, ha a kedvezményes jeggyel utazó által zsebből fizetendő árat a mostani 50-ről 62,5 forintra emeli. Ez csak úgy történhet meg, ha az állam jövőre nem 50 százalékban állapítja meg a kedvezmény mértékét a diákok számára, hanem például 38,5 százalékban.

Orbán Viktor, 2011.10.28:

"nem fogok egy olyan országban élni (...), ahol egymillió ember adósrabszolgasággal kell, hogy szembenézzen"

Aham. És mikor lesz a költözés, miniszterelnök úr?  ;D