Mekkora profitot értél el eddig kriptovalutákkal?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mekkora forintban kifejezhető profitod esetleg veszteséged van eddig kriptovalutákkal?

Tízezres nagyságrendű profit
5 (20%)
Százezres nagyságrendű profit
2 (8%)
Milliós nagyságrendű profit
3 (12%)
Eddig bukó, de lesz profitom
2 (8%)
Nem érdekel a téma
13 (52%)

Összes szavazó: 24

Mekkora profitot esetleg veszteséged van eddig kriptovalutákkal?

Itt az oldalon is meg úgy általában megszaporodott a bitcoin híre miatt a áltechkripto-szakértők száma, akik láttak egy videót meg olvastak egy-két cikket és már szakértők, szóval kamu nélkül a kérdés, mennyit kerestél a kriptovalutákkal?

Nem kell pontos összeg, csak nagyságrend, forintra átszámolva.


5,8,10,13ezren vettem most 58 ezret ér (most sajnálom, hogy csak a megtakarításom 10%-át toltam bele)
a bányászat talán kijött nullára

Még a nyár folyamán vettem Shibát, ami most 7x ér többet, illetve Hungarian Vizsla Inut, ami most 5x.

Akartam venni még a nyáron Gravitokent 0.22 Ft-ért, illetve még 5000 Ft-on is mondtam a feleségemnek, hogy kéne vegyünk (most 411 milliót ér 1db). Nem vettünk, amit még mindig bánok és fogok is, amíg élek.

Shibából én kimaradtam, bár mémcriptónál max az elején szállnék be, az esetleges hullámzás miatt. Szóval lehet itt szépen bukni is, ezért merült fel bennem ez a kérdés, látva hogy egyre többen  próbálkoznak vele az orgon is.

Van értelme mostanában elkezdi a kriptóba való befektetést? Vagy már nagyjából elérték a csúcsot a komolyabb "márkák"? Eléggé zöldfülű vagyok a témába...

Idézetet írta: LFCfanBoti Dátum november 30, 2021, 07:16:54
Van értelme mostanában elkezdi a kriptóba való befektetést? Vagy már nagyjából elérték a csúcsot a komolyabb "márkák"? Eléggé zöldfülű vagyok a témába...

Nekem is legalább olyan zöld a fülem, mint a tiéd. Csak nézek, hogy mi mennyit érthet jelenleg, de ezek full likvid értékek, pl. amiből 1 db 411 millió? Hozzá nem értésem miatt ez nekem annyira egy felfoghatatlan dolog, tehát értem, hogy az árfolyama annyi, de van olyan ember aki ténylegesen mondjuk dollárban adna érte 411 milliót?

Szerintem a népszerűsége miatt, könnyen lehet vele bukni, mert tele van csalókkal, és a csalókon túl nehezen érthető és megjósolható árfolyammozgások is vannak. Azért nehezen megjósolható, mert a tőzsde is egy szakterület, laikusként nem látjuk át. Na de az elrettentésre, hogy soha senki ne tolja bele minden pénzét, csatolva raktam egy lehetőséget, amit a Squid Game című sorozat kínált. Szárnyalt az árfolyama, most meg eladhatatlan.

Én voltam aki a százezres nagyságrendű haszonra szavaztam, meglehetősen kevés pénzből jókor vettem bitcoint, egyébként magas szinten programozó rokonom sokkal többet vett akkor hogy kapja be ;D De mikor megvettem még akkor is az járt a fejemben, hogy én középsuliban plusz fősulin évekig tanultam közgázt, és a pénz, árfolyam, befektetés az nem ilyen egyszerű dolog, hogy letöltök egy appot, és veszek, aztán nézegetem az árfolyamábrát és gazdag leszek. Úgy vélem lehet vele keresni, de pont úgy ahogy minden más befektetésnél, kell hozzá alap közgáz, pénzügy ismeret, aztán pedig az adott témában, tehát itt a kriptóban való ismeretszerzés után szabad csak belevágni. Engem például jelenleg sokkal jobban érdekel amúgy a császárfa ültetése, földterületet is vettem már hozzá, az is egy befektetés, és jól mutatja, hogy a fa megnövéséből szeretnék hasznot húzni, a fa pedig nem fog gyorsan megnőni.

Próbáltam keresni értelmes összefoglaló, de rövid videót a témáról, ezt találtam, bár ezt sem érzem tökéletesnek, de nagyon jó hogy utal rá, hogy a bitcoin alapvetően nem árfolyam spekuláció miatt jött létre, hanem a szabadság miatt. Tehát a bitcoinnal alapvetően ki akartak szakadni minden megszokott formától, szabályozástól, államoktól, mindentől, és ez tényleg jövőbe mutató hozzáállás.

https://www.youtube.com/watch?v=uwRgi4Ht_7U

Köszi a videot, majd este megnézem :ok:

Csak részben vág ide, de elmesélem:

Szüleim becsületes kézkezi (kiskeresetű) munkások voltak nyugdíjazásuk előtt. Még régen, mikor gyerek voltam, amikor vettek azt hiszem OTP részvényt, sejtésem szerint megtakarításuk elég nagy százalékában! (kicsi voltam, nem avattak be; miért is tették volna) Onnantól az egyik szobában csak a teletext bux árfolyama ment a tévében :D, ha kicsit erősödött akkor jobb kedvük lett, de a csökkenést, a veszteségérzetet jobban megérzi az ember (magamon és másokon is ezt tapasztalom, ami Alk egyik ajánlott könyve is megírősített) szóval csökkenés esetén nyomták a vitát ezerrel, hogy mi a francnak kellett ebbe belemenni, miért vettük meg ezt a nyavaját :) Végül ú dereng belátták, hogy ez nem nekik való és kis veszteséggel túladtak rajta. Bennem ez az érzelmi hullámvasút maradt meg, amit okozhat egy ilyen jellegű pénzügyi befektetés, ezért kissé ódzkodom tőle.

* azt kihagytam, hogy persze nem közgazdászok, de a vásárlást tényét azt gondolom kellően tájékozottan hozták meg; szóval nem azért, mert a szomszéd mondta, de egyértelmű, hogy ehhez szaktudás kell

Én ezt tökéletes példának látom, szegény szüleid ott izgultak a saját megtakarításukat nézve, ahogy akár el is veszhet teljesen. Abszolút érthető, hogy ez rossz emlék, és lehet hogy pont ezt is felhasználva lettél megfontolt, igazságos ember (mármint én így látom). Én régimódi vagyok, szerintem munka nélkül nincs siker, ez igaz befektetésre, ahol az ismeretszerzés a munka, az általános értelembe vett melónál meg a kiadott feladatok elvégzése. Az ilyen vettem bitcoint az elején és ma ebből van palotám, meg olyan kombó szelvényt raktam össze, amivel milliomos lettem sztorik léteznek, de ez elenyésző embernek jön össze. A munkát nem lehet megkerülni.

Az én szüleim egyébként OTP-hitelt vettek fel, apám alkoholizmusát szépen meg is alapozta, mert nem érezte sajátjának a házat, amit hitelből vett és folyamatos félt tőle, hogy elveszik tőle. Aztán annyira elértéktelenedett a hitel, hogy lényegében ingyenpénznek vehetjük utólag. Nála extrém alacsony a befektetési kockázat, állampapír maximum, és ez is fontos kérdése szerintem a kriptonak, hogy mennyire magas kockázatot vagy képes vállalni. Valakinek kell a tőkebiztosíték, amit egy állampapír jobb esetben azért tényleg garantál, de ilyen nincs a kriptonál, és megjegyzem egyébként a sportfogadásnál meg aztán főleg nincs. Na de nem okoskodom tovább, vannak itt sokkal nagyobb kutyák nálam, például Alk mester, aki lehet jókat röhög az érveimen :D

Ez a Gravitoken nem olyan mint az nem reg befuccsolt squid gameses? Hogy oriasi volt az erteke de senki nem tudta eladni..

Mert tenyleg, van aki eltud adni egyet is? Aki vett anno 10et mondjuk 500ftert az most a penzehez tud jutni? Megkapja a 4milliardot? Erősen ketlem. 

Nem vagyok nagyon benne de Coffezilla videoiban lattam, mennyi ilyen shitcoin van ami mogott oriasi csalas van.

A Squid Games-szel az volt a legnagyobb probléma, hogy a token alapítói bevédték magukat egy esetleges csődtől. Hogy ne bukjanak egy csomó pénzt, úgy csinálták meg, hogy ne tudják a vásárlók egyszerre kivenni a pénzüket. Ez állítólag le volt írva, csak senki nem tudott róla. Mindenki kétségbeesett, és így lett akkora a gebasz, amekkora (én így olvastam).

Idézetet írta: LFCfanBoti Dátum november 30, 2021, 07:16:54
Van értelme mostanában elkezdi a kriptóba való befektetést? Vagy már nagyjából elérték a csúcsot a komolyabb "márkák"? Eléggé zöldfülű vagyok a témába...

Én sem vagyok profi, nem is akarnék senkinek semmilyen tanácsot adni. De azt gondolom, hogy a nagyobb kriptokat el kell felejteni, ha valaki nem egy nagyobb összeget akar befektetni. Megéri elkezdeni és nem feltétlen az 'elől álló' coinokat kell keresni. Van lista arról, hogy melyik token hogyan fejlődik, lehet abban is találni fantáziát, illetve van olyan, amely azokat listázza, ami nemrég indult.

Nekem ez olyan, mint a piramisjáték volt a 90-es évek elején. Aki kitalálta, az jól jár vele, mindenki más csak reménykedik.
Az egyik pécsi uncsitesóm beletett egy közepes összeget és amikor megkapta a többszörösét, a felesége ( Éva, kígyó, alma  :D ) rávette, hogy adják el az uránvárosi panelt, menjenek albérletbe és tegyék fel az összes pénz. Bukták is az egészet, azóta se jött vissza.
Ez volt a Tribuszerné féle banda műve.

A kriptovalutarol akkor hallottam eloszor mikor mar a bitcoinrol megannyi sikersztori szuletett, mostanra mar a laikusok is fel tudnak sorolni tobb fajtat is, most en is belevagtam. A novalusprime oldalon eleinte a 100, 250 es 750$ befektetes kozott gondolkodtam, meg mindig eleg ismeretlen terulet ez szamomra, de aki mer az nyer elvet valasztva a nagyobb csomag mellett dontottem. Hosszutavu befekteteskent tekintek ra, s ahogy egy cikkben olvastam a kriptovaluták esetében nemcsak duplázásról lehet beszélni, hanem száz- vagy ezerszereződésről. Ha elbukik a projekt akkor sincs tragedia, fogadas is ment mar el nagyobb osszegen is, ha bejon akkor pedig boldogsag van.