Sportfogadás tervek 2022-re

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mit szeretnétek elérni az új évben sportfogadás terén? Van konkrét tervetek, vagy csak haladtok az árral?

Az idei, pontosabban a 2020-as célokat viszem tovább. Sőt, ez már visszanyúlik hosszú évekre, noha megszakításokkal. Méltányossági alapon eltekintek a legkorábbi évek próbálkozásaitól azon ok miatt, hogy nem csak nem tudtam semmit, de még csak tisztában sem voltam a hiányosságaimmal. Ennél fogva csak magára a tradingre fókuszáltam, nem tudván, hogy ez sokkal inkább szól a viselkedésről. Az évek alatt sokszor felhagytam a lóverseny tradinggel, s inkább egyéb dolgokkal foglalkoztam, azonban időről időre visszatértem.

Most már közel két éve az elsőszámú célom. Igyekszem minden irányból támadni. Átvettem az irodalma jelentős részét, s így sikerült azonosítani a módosításra szoruló viselkedési mintákat. Ugye az excel kihagyhatatlan, ennek köszönhetően beigazolódott egy gyanúm, ami így egy újabb kis lépés. Kitaláltam egy játékot, ami reményeim szerint segít a statisztikai gondolkodás elsajátításában. Egyes napi változó történések bekövetkeztének valószínűségét tippelem meg, pl hogy hányadik lámpaváltás után jutok át, vagy hogy melyik széken fog aludni a macskám. Ezekhez más-más valószínűséget társítok, és mehet is. De nem ez segít valójában, hanem amikor olyan dolog következik be, amire nem is gondoltam. Pl. nem működik a lámpa, vagy hogy egy sünt találsz a terasz mellett. Ilyen kis hülyeség, de valahogy jó meglepődni az élet kiszámíthatatlanságán. Utólag könnyű lenne logikus történésként elkönyvelni az eseményeket. Ebben is profi az agyunk. A tippelésnek köszönhetően azonban nem tudjuk azt mondani valamire, hogy végül is várható volt.

Ez nem csak egy cél, de egy nagyon jó kísérlet is az embernek önmagán, hogy milyen mértékben tudja átformálni a gondolkodását. Hogy milyen módszerek segíthetnek a szokások elsajátításában, hogyan kondicionáljuk önmagunkat, vagy hogyan tudjuk be a szórásnak, ha 16 tradeből 2 lett pluszos. Minden kis változás kihat valami másra, és olykor a trading világán túl is megmutatkozik. Pl. erre sem gondoltam.


Nagyobb tétekel nagyot nyerni, de kevesebb mérkőzések megfogadàsàval megfontoltabban

Nagyon szeretném kis nyereséggel zárni a (2022) évet ezért körültekintőbb tippeket szeretnék tenni.Nagyon jóvolna fogni azért jó szorzójú mérkőzést is.Minden kiderül jövő év vége felé mint most is.


2015 utan eloszor vegzek minuszban... szoval 2022 re egyetlen tervem van - visszakerulni a zold szamokba...

Az org Tippjatek negatív összesítést szeretnem csökkenteni a kov évben 300 egységgel , ezért képes vagyok beáldozni versenyeket vagy jobb helyezest is ha szükséges , ez elsőbbséget fog élvezni.
A konkurens oldal tippser ranglistán egy ket helyet előbbre jutni es kb 150 egység pluszt generálni.
1db. Race to 10 vagy a Maradj talpont megnyerni es a nyereményt a karácsonyi adományokba küldeni.
A naplózást folytatni es lehetőleg év végen pluszba zárni.
Blogan es a bettingen  aktívabb lenni es a betrushra regisztrálni es természetesen egy 5% roit min hozni év végéig.
Ebből az 5 pontból 3 kell hogy  sikeresnek mondjam majd az évet :D 

A 2021-es évet pozitív gondolkodással kezdtem, ami megmutatkozott az eredményeken is. Aztán ahogy háttérbe szorult a pozitív szemlélet, úgy jöttek a bukók és mínuszok, így ezen mindenképp változtatni szeretnék 2022-re. Ráállok a biztos profitra, illetve fent fogok tartani egy újabb számlát a stratégián kívüli játékomhoz, mert összeegyeztethetetlen a kettő és sajnos vannak fogadások, amiket nem tudok otthagyni.
A minél nagyobb és több profit elérése lesz számomra a cél, illetve az, hogy minden játékból legalább egyet nyerjek az oldalon. 

Ötször sikerült elérnem a 10 pontot az SPF Race játékban az idén, ha ezt megismétlem már elégedett leszek! ;)

#9 december 31, 2021, 13:09:17, LosGabos
Több időt szánok a fogadások kiválasztására, a kapkodás helyett.
Leszokom az All-in fogadásokról.
Az eddigi 2 helyett 4 irodánál tartok számlát, más-más stratégiával.
Kisebb szorzójú mérkőzésekre fogadok, nem a nagy nyereményt hajszolom.
Nem csinálok kombinációkat.
Többet élőzöm.
Az oldalon a -4.02 ROI-t megpróbálom minél közelebb vinni a 0-hoz.
Többet adományozom.

Új év új lehetőség legyen sok zöld tipp az éven és ne mínuszban zárjam ezt az évet  :cya:  :great:  :great:

Sok zöld tipp. A szorzó nem számít. Csak az számít, hogy zöld legyen. Ezzel a zöld dologgal akarom védeni a környezetet.

Idézetet írta: sunik29 Dátum december 30, 2021, 23:08:55Az org Tippjatek negatív összesítést szeretnem csökkenteni a kov évben 300 egységgel , ezért képes vagyok beáldozni versenyeket vagy jobb helyezest is ha szükséges , ez elsőbbséget fog élvezni.
A konkurens oldal tippser ranglistán egy ket helyet előbbre jutni es kb 150 egység pluszt generálni.
1db. Race to 10 vagy a Maradj talpont megnyerni es a nyereményt a karácsonyi adományokba küldeni.
A naplózást folytatni es lehetőleg év végen pluszba zárni.
Blogan es a bettingen  aktívabb lenni es a betrushra regisztrálni es természetesen egy 5% roit min hozni év végéig.
Ebből az 5 pontból 3 kell hogy  sikeresnek mondjam majd az évet :D 



Eltelt egy újabb év és leporoltam a tavalyi fogadalmakat, célokat . Öt pontból nem lett minden szipiszupi  de komolyabb fejlődés érzékelek magamon ,  pl. negatív eredmények kezelése hosszabb időn keresztül . Nem tudom hogy mikortól tudatosodott bennem de ha a maximális figyelmet szentelek egy sporton belüli piacra (az én esetemben a focin belül a szögletekre) akkor a sok óra kutatás ,elmélkedés, tervezés, teszt eredménye valahol látszani fog .  Itt az orgon a Tippjáték negatív összesítést tovább növeltem , ez betudható a stratégiák tesztelésének, viszont minden versenyből nyertem az idén , Maradj talpon, Race to 10 (aminek a nyereményét az adomány alapba küldtem) Tippjáték , SPF Liga, SPF Kupa, stb .  A konkurens oldal tipster ranglistán stabil maradtam, egész évben összesen 110 egység fölött és 8% roit produkáltam .
A naplózás pozitív hozadéka hogy 13 hónapja tartó havonta mindig  profitot realizálva sikerült a kezdeti bankot meg 8szorzni igaz egy kicsit rizikós a tétemelős rendszer . Köszönet a 14 szavazónak is  hogy szavaztak a naplomban.
A külföldi oldalakon nem voltam annyira aktív mint szerettem volna , de ott is több lett a profit mint egy évvel előtte .
Végezetül sikeresnek mondom az évem , de tanulni úgy néz ki folyamatosan kötelező , mert vissza tekintve most úgy érzem jobb lettem mint tavaly ilyenkor , amiből következik hogy most nem vagyok ott ahol 1 év múlva kell hogy legyek. :)   
Köszönet  mindenkinek  ki elolvasta ezt a visszatekintést , és kívánom minden org tagnak hogy jó egészség mellett a Fortuna is  legyen velünk a jövőben is .

U.i. Jöhetnének a többiektől is visszatekintések .

Szeretnék megfontoltabb,lenni "nem lecsapni az első adandó tippre" sokat buktam ebben az évben a hirtelenségemnek "köszönhetően"

Idézetet írta: Alk Dátum december 29, 2021, 20:28:06Az idei, pontosabban a 2020-as célokat viszem tovább


Jövő évre is az idei, illetve a tavalyi.. pontosabban a tavaly előtti célok vannak kitűzve.

Idén sikerült elérni, hogy kevésbé legyek impulzív, és nem csak kevesebbet kezdtem el veszíteni, de a break even pont is meglett. Nem éves szinten, az bukó, de az őszi hónapok alapján. Továbbra is gyakran módosítok, így a korábbi statok már nem relevánsak. Noha így sikerült fejlődni, jelentős edge-ről - már ha egyáltalán - nem beszélhetünk. Már figyelek a crossover pontokra is, ami amúgy elég alap lenne. Az impulzivitás megmaradt a korai nyitásban, de fix az SL és a take profit szint is, és kizárólag egyetlen trade van futamonként. Erre jön januártól néhány változatás, mint pl az idősáv szűkítése (utolsó 5 perc), SL és take profit szintek közelebb lesznek (3 tick mindkét irányba). Eddig nagy trendeket tradeltem, most viszont az utolsó percek nagy volatilitását szeretném kihasználni, jellemzően korrekciókba belevenni, vagy magasabb odds esetén sávok széleit tradelni. Bár a lovak összessége alkotja a piac 100%-át, így elkerülhetetlenül hatva egymásra, a többségtől eltérően nálam csak egy ló van a képernyőn (fav vagy fav2). A nagyobb likviditás és a szűk trading range miatt pedig több trade is mehet. Egy napi 8-10 ezres forgatás reális cél lehet, ahhoz pedig nem kell egetrengető ROI, hogy jók legyünk. Meglátjuk.