Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Sound Dátum augusztus 22, 2022, 16:49:37Pozz bakker az már milyen kemény, hogy a legutóbbi posztod itt
123456-kor született, percre, másodpercre!!!! - itt valami összeesküvés, titkos szándék van szerintem!!!! :D  ;D  >:(

Ebben (is) Soros kezét érzem... ;D

Bizony, itt a háttérben meghúzódó Soros és Gyurcsány-szál van, de amúgy komoly, hogy miket észre nem veszel @Sound , nekem fel sem tűnt.  ;D

Nem rég volt,hogy a skandináv lottón ezeket számokat húzták ki:
1 2 3 5 6 7 20 :D  ;D
Rengeteg 6 találatos, lett  ;D
Ebből is látszik nem túl bonyolult stratégiát választottak, több mint ötszázan.Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.
Csak izé, 4-es helyett 20-as lett...

#1338 augusztus 22, 2022, 19:05:04, Alk
Más téma, de a kormány még nem hallott a valószínűségekről? Úgy rémlik, az OMSZ 75% környékére lőtte be a vihar stb. esélyét huszadikára, s erre felmentik két vezetőjét? Mehetne Palkovics meg Orbán is a bunda topicba, csak mert nem jött a papírforma. André Kostolany évtizedekkel ezelőtt megmondta, hogy több (a nullánál több) spekuláns kéne egy kormányba. Esetleg néhány profi sportfogadó, trader és pókerjátékos is elférne, de ezt már én mondom.

Kieg: 888ponthu 80-90%-ról ír, de teljesen lényegtelen. 100% alatt nincs bizonyosság.

Számok, valószínűség, gondolkodás, ezek összetett dolgok, ne bizonytalanítsd el a Fideszt, nem való ez nekik. Reméltem, hogy ráfogják Sorosra, de annak örülök, hogy Orbán Viktor nem utazgatott feleslegesen, már előre tudta, hogy nem tartják meg, haza sem jött (a legnagyobb magyar...).  :)

Csak mondom...
Országos Meteorológiai Szolgálat

Vagy elkezd minket érdekelni a többi társadalmi csoport (tanárok, gazdák, katások stbstb) és végre támogatjuk egymás törekvéseit, vagy megvárjuk, amíg teljesen belep minket a sz*r.

Szolidaritás vagy sz*r.


#1342 augusztus 30, 2022, 13:41:44, Sound
Alapvetés:
Az inflációs spirál tovább fog gyűrűzni, szerencsés esetben 2023 végéig lecseng egy hullám....ha nem jön közbe semmi, pl.:
- újabb covid variáns
- újabb harcterek megnyitása, akár az orosz, akár a kínai nagyhatalom részéről
- beszélik, hogy Kínában ugyanolyan ingatlan lufit fújnak, mint az USA-ban 2008-előtt, s ha az is bedől, na akkor....????

Legyünk optimisták:
1. A KATA kivezetésével, nyilván aki teheti megy feketébe (kvázi nem fizet semmit az államkasszába), vagy megszüntetik a külsős bedolgozókat a cégek. Kvázi csökken a termelés, csökken az áru mennyiség, nő az ár = újabb infláció.
2. A cégek (akik még tehetik), kivárnak. Nem emelik folyamat az árakat, hátha megússzák...nem fogják. Rezsi díjak, alapanyag, szállítás, üzemanyagok mennek felfelé, a bedőlés széléig kivárnak. Későn emelnek árat, de akkor nagyon, elveszítik ügyfeleiket. Állások fognak megszűnni, cégek fognak bedőlni, csökken a termelés – hirtelen nő az ár = újabb inflációs hullám.

Gyűrűzni fog a baj 1,5 évig és ez a minimum optimizmus.

Mit mondanak, mit érdemes csinálni ilyenkor?
1. Ami nem éri meg, vagy nem termel elég profitot azt szüntesd meg!
2. Koncentrálj arra, ami megéri, arra fektesd rá az energiáidat, igen az összeset – az erős dolgaidra fókuszálj, abból csinálj pénzt.
3. Ne új piacokat nyiss, hanem tartsd meg a régieket, és erősítsd velük az együttműködéseket.
4. Ha kivártál fejlesztéssel, azt azonnal tedd meg! Amit fejlesztesz az később a balhé után bőségesen megtérül, és amit most fejlesztesz az most 100 ft, egy év múlva 250 ft-ba fog fájni (infláció spirál). Ha vége lesz az infláció spirálnak, akkor kezd el a konkurencia fejleszteni – most eléjük vághatsz!
5. Az érték most nem a pénz (napról-napra devalválódik), hanem az a termék/szolgáltatás amid van. Ha van ilyen jolly-joker terméked halmozd fel! Ami most 100 ft-ot ér, az 1,5 év múlva akár 300-is lehet.

Az arany ,,csak" megőrzi az értékét – van-e olyan dolgod, ami most ér valamennyit (ha felhalmozod akkor lesz profitod 1,5 év múlva), viszont az infláció spirál után a többszörösét fogja érni? Azaz nem túléled, hanem profittal nyertesen tudsz kijönni belőle.
megjegyzem: ha a Vodafon államosítását nézzük, akkor az lehet, hogy, mint szolgáltatás a 2024-es költségvetési évben brutál nagy hasznot hoz majd...más kérdés, hogy azt az emberek nem fogják érezni, mert lenyúlják (közpénzből vásárolják – az országot terhelő hitelre, amit a lakosság fizet), azaz nyilván a legkockázatmentesebb ,,befektetés", az állam vezetőinek saját vagyonuk gyarapítására.

kvázi hülyék akik elhiszik, hogy ebből az üzletből majd lesz tanári fizetés, meg gazdagabb lesz a nép. A nemzet (az emberek) csak eszközök a hitel felvételéhez szükséges fedezethez. Nem törvényszerű, hogy az embereknek bármi is jut belőle, sőt inkább az a törvényszerű, hogy nem.

Pár cikket olvasva kb erre számítok – azaz nem én találtam ki a fentieket, a lényege mégis ez, magam e szerint járok el és tervezek, csinálom már most!



Gáz van! Vagy nincs? Jelenünk és jövőnk...


Az elmúlt két év eléggé tragikusra sikeredett. Közrejátszott ebben a pánik is, hiszen higgadtan sokkal jobban megoldhatta volna a világ a problémákat, de ez nem jött össze. Sok dologgal elkéstünk, ami szerintem betudható a félénk (töketlen?!) demokrata politikusoknak is. Fricska lehet az ilyen Macron-féle vezetőknek, hogy jön egy 79 éves fazon, olykor még menni sem tud rendesen, elalszik a beiktatásán, de neki vannak a legnagyobb tökei, amikor politizálni és dönteni kell. Erre valószínűleg nem készítették fel a Putyin-féle szélsőjobbot, okkal féltek Bidentől. Jelenleg itt tartunk, innen indul a "mondókám".


Oroszországból szeretettel

Az egyik kedvenc James Bond filmem mindig ideális cím, ha Oroszországról van szó. Amikor 1999-ben felmerült, hogy Vlagyimir Putyin lehet Jelcin utódja, maximum a hardcore orosz politika rajongói ismerték őt. Még hazájában is mindössze 2%-os támogatottsága volt az egykori KGB-ügynöknek. 1999 szeptember elején, amikor egy hónapja volt már a helyettese a betegeskedő Jelcinnek, még mindig 4%-on mérték, majd jöttek azok a bizonyos robbantások, amik megváltoztattak mindent. Aminek kezdetben a világsajtóban sem tulajdonítottak nagyobb szerepet, pedig az FSZB (KGB későbbi jogutódja) itt vette át vissza a hatalmat.

A moszkvai lakóházak felrobbantásában többszázan haltak meg, ártatlanok, majd a csecsenekre fogták, miközben több bizonyíték is az FSZB-re utalt. A csecsenek elleni háborút viszont csak így lehetett elkezdeni, ami megszilárdította Putyin hatalmát, hiszen ő a védelmező, aki megvéd a betolakodóktól. Aki harcba indul, ha ellenséget lát, vagyis inkább láttat, mert valós ellenség eddig egyetlen "háborújában" sem volt, inkább kreáltak, amit kezdetben az orosz nép mellett a világ is szépen benyelt (vagy csak nem mert felszólalni...).


Putyin támogatottsága ugyanis mindig akkor növekszik, amikor talál magának valami ellenséget, amitől meg kell védenie a hazát (ismerős?). Ez hol a dekadens Nyugat, akivel "árnyékháborút" vív, hol egy-egy szomszédja, de speciális egységei révén beleköt olyan országokba is, akik esetében először azt gondolnánk, semmi közük, de a későbbiekben majd kifejtem, miért is volt fontos megtámadni Szíriát, miért kell Líbai, Venezuela vagy Irán. Minden tudatosan történik, mindent felépítettek, ha döcögősen is, de egyelőre halad a gépezet.

Vlagyimir Putyin a megtévesztés mestere. Tudatosan vezeti félre a világot, hiszen ügynök volt. Aki élete jelentős részét kémkedéssel töltötte, attól a személytől hogyan lehet várni szavahihetősséget? Becsületességet? Hogyan lehet benne megbízni? Az egykori KGB-s társakkal Putyin mindent felépített, eltervezett, aminek legfőbb célja, hogy Oroszország újra nagyhatalom legyen, akitől a világ függ (és fél), akinek jelentős területei vannak. Ezekre igény is van, vissza akarja kapni a korábbi Szovjetunió határait (és még annál is többet). Bosszút akar.

Ezzel az emberrel akar egyezkedni Európa, ettől az embertől várják, hogy télen gázt ad, hogy majd megesik a szíve a fázó európai embereken. Attól a személytől várnak irgalmat, aki gyűlöli a nyugati világot, aki mindig elmondja, mennyire dekadens. Aki szerint Ukrajna nem létezik, ahogyan önálló Baltikum sincsen. Kifejthetnénk ezeket bővebben, de felesleges, bőven lehet olvasni erről az internet, ami fontos, hogyan sikerült elérnie a mostani helyzetet Putyinnak?

Tudatos tervezés

Kétségetek se legyen afelől, minden el volt tervezve. Nem ad hoc jelleggel működtek a döntések, első lépésben a saját hazájában kellett rendet vágni. Le kellett építeni az oligarchákat, helyükre Putyinhoz hű emberek kellettek, illetve államosítani kellett minden fontosabb céget. A leginkább viszont egyetlen személy volt útban: Mihail Boriszovics Hodorkovszkij. Oroszország leggazdagabb emberének számított a 2000-es évek elején (világon top20-ban volt), a Jukosz vezére, óriási hatalommal, jó külföldi kapcsolatokkal.

Hodorkovszkij volt az, akit el kellett tenni a hatalomból, mert megkerülhetetlen szereplő volt. Koholt vádak alapján 14 év börtönre ítélték, vagyonát elvették, cégeit feldarabolták, így jutott Putyin és baráti köre óriási vagyonhoz, illetve korlátlan befolyáshoz az olajágazatban. Hodorkovszkij után jöttek a kisebb halak, majd azok az újságírók, akik írni mertek az eseményekről. Anna Politkovszkaja olyan oknyomozó újságíró volt, aki már akkor látta az összefüggéseket - bizonyította, hogy bizonyos terrortámadásokról már előbb tudtak kormányzati szinten, minthogy azok megtörténtek volna -, ezért meg kellett halnia. Fényes nappal kivégezték.

Ahogyan azóta is félreteszik azokat, akik nem értenek egyet Putyinnal. Sokan kiesnek Oroszországban az ablakokból, de Európa más országaiban sincsenek biztonságban azok, akik nagyon szúrják Putyin (vagy baráti körének) szemét. Ha kell, akkor Angliában mérgeznek meg embereket, Olaszországban tesznek el láb alól ártatlanokat, mert ők így végzik a munkájukat. Az otthoni terep megtisztítása csak az első lépés volt, ugyanis ne legyünk naivak: Putyinnak egymagában nem sikerült volna az EU destabilizálása.

Ehhez európai országok vezetői kellettek. Talán még emlékszünk a Putyin - Gyurcsány találkozóra, ami után napokig tüntetett a Fidesz, élén Orbán Viktorral. Valószínűleg itt is történt egy megkörnyékezés, de végül Gyurcsány irányít váltott (Bajnai is az USA-t preferálta), de Putyin tudta, Magyarország egy fontos láncszem lesz a gépezetben. Amikor 2009-ben Orbán Viktor Oroszországba utazott, akkor ott állást foglalt, ki mellett tette le a voksát. Neki megfelelt az, amit Putyin felvázolt.

Miért voltunk fontosak? Nagyon egyszerű: befolyással bírtunk a V4-re, akik szintén fontos szereplői az EU-nak, "mini tömb" a nagyobb tömbön belül, akik vétózni tudnak. Az orosz-lengyel kapcsolat pocsék volt, viszont egy Orbánnal lehet puhítani a lengyeleket, szlovákokat is sikerült behálózni, érkezett is Fico, aki bármire képes volt a hatalomért és akkor még nem beszélünk Babisról a cseh államfőről, aki Európa egyik legkorruptabb vezetője volt. Ezek a vezetők már tökéletes alapanyagot szolgáltattak ahhoz, hogyan lehet szétzilálni az EU-t, lassítani a döntéshozatalt, Ukrajna esetleges felvételét (2010-es évek eleje).

Putyinék felépítettek mindent, narratívát gyártottak, hogyan kell a hatalomban maradni, milyen törvényeket kell hozni, hogyan kell választókerületeket megváltoztatni, alkotmányt a saját javunkra módosítani, társadalmat befolyásolni: LMBTQ-propaganda, Nyugat = melegek és hanyatlás, Nemzetiesség, Brüsszel ellenségkép, Soros (ez több országban is felmerült), de még akad jó pár bejáratott panel. A terv egy bizonyos szintig egészen jól működött, de a szlovákoknál már nehezen bírták azt, hogy Fico embereket ölet meg (Kuciak-botrány), míg Csehországban kiderült Babis óriási vagyona (Panama-iratok stb.).

Olyan botrányok kellettek, amik bejárták a világsajtót, de még így is csak szűken kaptak ki a választásokon. Magyarországon és Lengyelországban eközben változatlan volt a helyzet, nép itta a vezetők szavát. Ez még mindig kevés lett volna a sikerhez, ezért elő kellett készíteni a britek kilépést az EU-ból, Putyinék pedig tökéletesen megcsinálták a brexitet, tanítani lehetett volna. Ahogyan behülyítettek a közösségi médiával sokmillió embert, az mesteri. Farage volt a szószóló, aki nem kevés pénzt kapott ezért Putyintól.

Eközben a németeknél is beszivárogtak a felsőbb vezetésbe, sugallták, hogy az orosz gáz a jó, az kell kell nektek. Közben már helyezkedtek a kontinens többi országában is, hiszen a szélsőjobbos Vox egyre nagyobb teret nyert Spanyolországban, míg Olaszországban előbb Salvinit tömte ki pénzzel az orosz elit, majd utána 2022-re jött a legjobb megoldás: Meloni (és mellé Salvini és Berlusconi). Tökéletes trió, olaszok pedig gyönyörűen benyelték. A franciáknál valami óriási csoda kellett, hogy Macron újból legyen, valószínűleg azért történhetett meg, mert hirtelen túl sok szélsőjobbos párt jelent meg a színen, egymást nyomták el, egymásra licitáltak az orosz pénzekből.

Európa nem volt elég Putyinnak, hiszen befolyást szerzett az Egyesült Államokban is. Ez a cikk tökéletesen bemutatja Trump és Putyin összefonódását, ráadásul könnyen emészthetően, grafikonokkal, ábrákkal:
https://www.politico.com/magazine/story/2017/03/connections-trump-putin-russia-ties-chart-flynn-page-manafort-sessions-214868/

Lesz gáz? Lesz, bőven!

USA mellett azonban olyan térségekre "áldozott" még Putyin, ami elsőre abszolút logikátlan:
- Venezuela
- Szíria
- Irán
- Líbia
- Mozambik
- Szudán
- Közép-afrikai Köztársaság
- Kazahsztán
- Mexikó
- Nigéria
- Egyiptom
- Türkmenisztán

Valószínűleg kitaláltátok, a nyersanyagokról van szó. Venezuela, Szíria, Irán, Líbia, Mozambik, Mexikó, Nigéria, Egyiptom, Türkmenisztán a kőolaj és földgáz szempontjából fontos, míg Szudán és Közép-afrikai Köztársaság az arany és gyémánt miatt. Venezuelában ezért avatkozott be a Wagner-csoport, hogy hatalmon tartsa az elnyomó Madurót, ahogyan Szíriában is segített Bassar El-Aszadnak Putyin magánhadserege, de ugyanilyen módon destabilizálták Líbiát és Mozambikot is. A nemzet védelme érdekében érkeznek, majd megszerzik a fontos lelőhelyeket.

Iránnal legutóbb Putyin már próbált tárgyalni, eddig abszolút rangon alul kezelték őket, de mióta beütött a világválság, illetve Európa számára is világos lett Putyin terve, mindenki Katar és Irán készleteiért küzd. A képből kiderül, hogy miért:




A világ földgázkészletének majd 65%-val rendelkezne Putyin, ha sikerülne "megállapodnia" Iránnal. Kétségem sincsen, hogy Szaúd-Arábia és az Emírségek instant beállnak majd Putyin mögé (temérdek orosz milliárdos költözött most oda), ha oldalt kéne választani (kötelező lesz...). A top20 legnagyobb készlettel rendelkező országból Európa csak az Egyesült Államokra, Kanadára, Katarra, Norvégira és esetleg Algériára számíthatna (Ausztrália és Indonézia rohadt messze van, plusz ők ott a térségnek termelnek, Japán kapja tőlük az LNG-t).

A verseny a következő hónapokban (években?) Iránért fog folyni, biztosra veszem, hogy az európai vezetők úgy kalkulálnak, hogy a kisebbik rossz jelenleg Irán, valahogy meg kell állapodni velük, vezetéket és kitermelést megoldani, mert azzal rendben lesz a kontinens (ez kétségtelen). Ezt viszont Oroszország nem engedheti meg, miután már majd 10-15 évet beleöltek az Irán-projektbe. Iránnak jó pénzt jelenthetne az EU-t segíteni, de vannak bizonyos dolgok, amik miatt ez még eléggé kérdéses: Európát az USA támogatja, viszont Kasszem Szulejmani megöletése (Trump-kormány) nem volt bölcs döntés. Az irániak nem feltétlenül rajonganak Európáért. Oké, hogy óriási nyersanyagkészleten ülnek, de őket még így sem hajtja a tatár. Ez most Európának sűrgős, Irán kényelmes helyzetben.

Nehéz helyzet

Ezzel még talán finoman is fogalmaztunk, hiszen Európa patthelyzetben van. Az oroszok ha nyernek, ha nem, simán zsarolhatnak a gázzal, erre fel is készültek. Sok-sok pénzt gyűjtöttek be, oké, vannak a szankciók, de ők olyan magasra emelték az árat, hogy abból bőven profitálnak. Európai kormányokat fognak megdönteni ezzel, kezdve Olaszországgal, ahol már sikert is arattak, valószínűleg a következő a csehek lesznek, majd a szlovákok, szétkapják az EU-t, mint Floki a lábtörlőt.

Haladnak egy terv mentén, amit egyetlen dolog akadályozhat meg: ha Ukrajna előrenyomulása nem áll meg a határnál és Putyint felállítják a székből. Minden más esetben nehéz évek várnak Európára (illetve még az iráni és katari gáz esetén jöhet "lazább" időszak). Magyarország különösen függ az orosz gáztól, Orbán ugye erre rendezkedett be, ezt építgette 12 éven át. Egy Spanyolországot nem fog érinteni olyan mértékben ez a gázmizéria, mint minket, de mondjuk egy Németország vagy Ausztria is hasonló helyzetbe kerülhet, mint ahol mi vagyunk, így egyáltalán nem értem azokat, akik most elhagyják az országot és mennek Ausztriába vagy Németországba dolgozni. Minek? Néhány hónap és ott is hasonló lesz a helyzet.

Kétségtelen tény, hogy az országváltás most abszolút reális dolog, de ezt érdemes alaposan felmérni. Annak semmi értelme, hogy valahova kimegy az ember és hasonlóan él, ugyanazoktól retteg, mint Magyarországon. Meg kell vizsgálni, melyik országnak milyen nyeranyagkészletei vannak, milyen függőségei, kiktől függ, milyen értelemben. Milyen a politikai berendezkedés, milyenek az ottani lehetőségek, milyen az ár-érték arány, mennyit ér az itthonról vitt kis vagyonunk. Azzal sem árt tisztában lenni, hogy milyen természeti hatások érik azt a régiót, mik a kilátások. Lehetséges, hogy Spanyolország jó hely, de kibírod nyáron a stabil 40 fokot áltagban? Azért, mert Sevillában idén végig annyi volt. Tetszik Új-Zéland? Oké, de szereted a szeles időt? Ezekre figyelni kell, alaposan utána kell nézni mindennek.

Az biztos, hogy itthon tudatosan leépítettek mindent, jövő minimális kilátásai is megszűntek, szóval nem kell hiú ábrándokat kergetni, hogy majd magától megoldódik, majd Orbán megoldja, majd orosz gáz és társai. Az, hogy diákok, tanárok, katások, évások és mindenki tüntetni kezdett, attól nem fognak megdönteni egy elnyomó hatalmat. Nem is értem, hogyan gondolják ezt, amikor jól láthatóan az Orbán-kormány minden erejével a rendfenntartó szerveket nyomja pénzügyileg. Félnek? Valószínűleg, viszont arról ne is álmodjanak, hogy majd pár tüntetés megoldja a helyzetet. Fehéroroszországban ennél nagyobb balhé volt két éve, elvittek alsóhangon 50-60 ezer embert börtönbe, ugyanennyit Oroszországba, azóta csönd van. Amikor ennyire tudatosan kiépített rendszer van, amikor ilyen rettegésbn élnek az emberek, ott a vezető is tisztában van vele, hogy minek lemondani? Sosem mozdítanak el a hatalomból.

Inkább kezdjetek el tudatosan készülni. Legyetek mobilisak: legyen minél kevesebb tárgyatok, olyan, amihez ragaszkodtok. Könnyen és gyorsan eladható ingatlanokkal és járművekkel rendelkezzetek, lehetőleg minimális hitellel. Tanuljatok nyelveket, nem elég egy. Tudom, kormány mást mond, de ez csak azért történik, hogy mindenkit Magyarországon tartsanak. Manapság már a cégek nem is feltétlenül a diplomát és a papírokat kérik, hanem a tudásra való fogékonyságot és a nyelvismeretet. Sose álljatok le a tanulással, minimum 2-3 dologhoz nem árt érteni, mert bármikor hasznos lehet. Ez a TI érdeket is. Az emberek most elfoglaltak a rezsivel és a többi problémával, de pont ilyen válságban nem szabad sajnáltatni magunkat, inkább élesíteni kell a szenzorainkat (ha menni kell, menni kell).

Végezetül: Mi történik akkor, ha az oroszokhoz áll egy nemzet?
Azt hiszem, hogy erre a legjobb példa Fehéroroszország. Az emberek félelemben és rettegésben élnek, sokan elhagyták az országot, sokak börtönben vagy valamelyik orosz munkatáborban vannak. Folyamatosan sodródnak a mélyszegénység felé, még akkor is, ha nyersanyagkészlettel rendelkeznek, de azok elsősorban a gazdagoké, nem a népé. Ők minimális szinten élnek, vergődnek. Átnevelik őket, megváltoztatják a történelmi múltjukat, mindent. Mindenki döntse el maga, hogy milyen állásponton van, de számomra megdöbbentő, hogy magyarok millióiban merül fel, hogy Oroszország a "jó". A cseheknél is eléggé sokakban felmerült, látszott ez a mai prágai tüntetésen is. És abban biztos vagyok, Putyin nem áll le ennyinél, felkészült, abban reménykedni, hogy meghal, szintén nem jó ómen, mert Medvegyev és a többi még nagyobb elmeháborodott. Ez tényleg egy nagyon nehéz helyzet, de a világ magát sodorta ilyen szituációba, mert naivak voltunk. Ahogyan az 1930-as években, úgy újból, történelem ismétli önmagát, amíg nem tanulunk belőle...


A helyesírási és fogalmazási hibákért elnézést, nem olvastam újra, az is csoda, ha ezt valaki elolvassa.  ;D

Ha szeretnéd megérteni a rezsivel kapcsolatos dolgokat, hogyan és miként szúrta el ezt is Orbán Viktor, milyen átverés volt a rezsicsökkentés, illetve miként alakulhat majd Magyarország sorsa, akkor ezt érdemes megnézni.


#1347 szeptember 12, 2022, 13:56:38, csabax
Az elmúlt hétvégén a Fidesz jelöltje nagyon simán nyerte meg a választást Budapest egyik kerületében. A fideszes több mint 50 százalékát szerezve a szavazatoknak nyerte meg az időközi önkormányzati képviselői választást a budavári körzetben.
Ezt azt jelzi, hogy egyesek hiábavalóan hőzöngenek a rezsiárak emelkedése miatt, a pedagógusok fizetésének megemelése mellett és feleslegesen nyekeregnek egyebekért, mert a választók többsége még a drasztikusan megemelkedett költségek és a nehezebbé váló mindennapi megélhetés ellenére is a Fideszt választja.
El kellene fogadni, hogy a magyar emberek többsége szereti és kedveli, hogy ütik-vágják, bántalmazzák, megalázzák és semminek nézik. Talán ideje lenne elfogadni, hogy Magyarország egy mazochista ország.

Mottó: Inkább sportfogadás, mint politika!

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 12, 2022, 10:39:54El kellene fogadni, hogy a magyar emberek többsége szereti és kedveli, hogy ütik-vágják, bántalmazzák, megalázzák és semminek nézik. Talán ideje lenne elfogadni, hogy Magyarország egy mazochista ország.

Így van! A magyar emberek jelentős része ilyen, ugyanolyan apátiába kerül, mint az oroszok. Nem hiába a szovjet-éra, tökéletesen átvettük a szokásaikat. Az elmúlt hetekben megint több helyen is megfordultam az országban, olyan mélyszegénység volt a falvakban, hogy ilyen körülbelül a gazdasági válság után láttam a görögöknél kisebb elhagyatott részeken, mint itt. Úgy, hogy még komoly válság nincs is, ez egyelőre csak a Fidesz 12 éves kormányázásának eredménye, nem a közelgő gazdasági válságé.

Mindig mondom, olvassatok orosz történelemről (az elmúlt 10-12 év eseményeiből), tökéletesen másoljuk az utat, ami ott történt. Ugyanúgy fogunk állni 5-10 éven belül, mint ők, de itt ne a szentpétervári elitre gondoljatok, hanem a kis orosz falvakban élő nincstelenekre. Az emberek beletörődtek, leszarják, de továbbra is cukik ezek a kis tüntetők, azt hiszik, hogy változik majd valami. Haha, nem, vagyis de, rosszabb lesz. Mert sajnos még mindig nagyon az elején vagyunk mindennek.

A rezsiről jut eszembe:

Vajon az ovikat fűteni fogják majd télen, vagy az ovikban a nemváltásra várók fogják biztosítani a meleget?