La Vuelta 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nekem Mas meglepetés volt, főleg, miután kiderültek róla a dolgok (lejtmenetes mizéria, idegi összeomlás). Ehhez képest szerintem jó volt, de az biztos, hogy ő tényleg egy szürke bringás. Érződik rajta a gát, hogy nem fog soha GT-t nyerni, kivétel akkor, ha kiesik előle mindenki. Unzuénak el kell döntenie, hogyan tovább.

Őszintén szólva, annak sem örülök, hogy jövőre WT-csapat maradhat a Movistar. Ez egy nagyon súlytalan franchise, elmúltak már a régi nagy idők. Főleg azért nem örülök, mert szinte csak Mas lesz a csapatban, többiek - ha nem igazolnak valakit (Urán 35 évesen?) -, nem tényezők, esetleg Garcia Cortina egy stabil top10-es az egynaposokon, de ennyi.

Nem sok az esély rá, de a mezőnynek is sokkal jobbat tenne, ha a Lotto lenne WT-csapat, rengeteg tehetség van náluk: De Lie, Van Eetvelt, Vermeersch, Van Moer, Moniquet és Van Boven (ha feljebb lép az utánpótlásból). Ez egy nagyon izgalmas keret lehetne, de ez van.

A Vuelta meg elfogyott a harmadik hétre. Rosszul volt összeállítva az útvonal, plusz erős volt Evenepoel. A riválisok pedig tudták ezt, ráadásul rányomta bélyegét az, amit szerintem sokan sejtettünk: kiesés elleni harc. Megint ez a szokásos duma, de eléggé megölte az egészet, hogy a Movistar nem kockáztatott, mert akkor elbuktak volna 680 pontot..

Engem ami még érdekel, hogy Almeidával mi lesz, hiszen Ayuso és Pogacar jobb nála, portugál egója pedig hatalmas. A szerződése pedig hosszú évekre szól... ahogyan Pogacar és Ayuso szerződései is. Itt ellentét lesz nemsokára.

Körözgetnek egy kicsit Madridban

Van egy versenyző, aki az elmúlt években rendre jól teljesített a harmadik héten rendezett sprintekben! Olvasd tovább


Utolsó tippem a Vueltára. Sajnos ez nem volt olyan sikeres, mint a Tour, maximum a mai szakaszgyőzelem lehet meg. Pedig játszottam papírformát, tippeltem meglepetést, de ez most nem igazán ment.

Köszönöm a játékokat, nekem nagyon tetszett. Remélem jövőre is lesz ilyen és nem marad ki a Giro sem.  :great:  :beerchug:

Molano  ;D  ;D Meg se lepődöm, hogy pont vele történt meg.

Ez volt zsinórban a 10. végig követett Grand Tourom egy hosszabb kihagyást követően és ezek közül azt hiszem ez tetszett a legkevésbé. Evenepoel már a 6. szakasztól viselte a pirosat, azért ez is viszonylag ritka. Nem nagyon éreztem, hogy a versenyzők közül Remcon kívűl kívül bárki is ide időzítette volna a formáját, Mas előtt viszont le a kalappal, aki a Tour után ilyen jó versenyt tolt.

Bár nekem izgalmas volt az 1. szakaszos csapatidőfutam, de kicsit komolytalanná tette a versenyt, ahogy részben szándékosan a Jumbosok között szállt ide, szállt oda a piros mez. Persze, hogy nagy élmény lehet viselni, de jobb szeretem, ha az teljesítmény alapján kerül valakire.

Igazságtalan lennék, ha azt írnám, hogy csalódtam a 42 éves Valverdében, mert csoda, hogy ilyen szinten így szerepel, de jót tett volna az egész versenynek, ha csak egyszer is odaért volna egy szakasz végjátékába. Hindley, Landa, egész Bahrein nekem csalódás, viszont a fiatal spanyol versenyzők nagyon versenyztek; Ayuso és Carlos Rodriguez.

Jövőre remélem jobb és izgalmasabb versenyt látunk! :beerchug:

Így, hogy Remco ennyire erős volt, illetve a szervezők benézték az útvonalat, unalmas lett az egész. A Movistar is lehetett volna tökösebb, de érthető az álláspontjuk, mindenki biztosra ment. Movistar is 1000 pontot szerzett összességében. Érdekes volt amúgy, ESBringán olvastam, hogy így könnyű, miután Remco Vueltára készült csak, de azért ő tavasszal nyert egy LBL-t, több szakaszt és versenyt is behúzott, gyakorlatilag február-június között végig formában volt. Miguel Ángel López is erre készült a gyors Giro feladás után, aztán kapott Remcótól 6 percet.

A csapatidőfutam számomra az utóbbi évek legfurább eredményét hozta, de külföldi felületeket olvasva, mások is meglepődtek, nem is feltétlenül a győzelmen (bár sokan azon is), hanem a különbségen. Irreális volt az egész, befutó meg röhejes.  ;D

Közben kiderült, hogy a Movistar jövőre mindent Enric Masra tesz fel... Pár hete még elmondták, nem bírja a nyomást, most nyomás nélkül mehetett, második lett, erre jövőre rá teszik fel a csapat jövőjét. Erősen megkérdőjelezem most már Unzué szakértelmét.

Nekem is pozitívum Ayuso és Rodríguez, nagyon örülök a fiataloknak, Rodríguez óriásit mentett, Ayuso pedig GT-győztes lett szerintem 5 éven belül. Már tavaly is látszott, óriási tehetség, be is bizonyította. Pár éve még jogosan lehetett aggódni, de most van fény a spanyolok számára az alagút végén.  :beerchug:

Bahrain... Én nem lepődnék meg, ha a következő időszakban több dolog is kiderülne róluk. Az Aderlass-ügy miatt Milan Erzen komoly gondban van (Bahrain sportigazgató), azóta pedig, miután lekapcsoltak pár embert a csapat környékéről tiltott szerek birtoklása miatt (Tour de France előtt), látványosan visszaestek.



Tegnap amúgy Montreal egynapos volt, város továbbra is szép, nekem ez a technikai megoldás nagyon tetszik (városi körözés, technikás pálya, komolyabb emelkedő stb.), ezt kéne szorgalmazni többet a World Tour versenyeken. Ez a vb előfutára is volt, ahol még ennél is nehezebb pálya lesz. Az jól látható volt, hogy Wout van Aertból sokat kivett az emelkedő, illetve Pogacar és Yates támadása... Emiatt fáradt el, utána hiába nyitott hosszút Gaudu, majd követte Pogacar, egyszerűen Van Aert nem tudta érvényesíteni sprintben a papírformát. Én 4.50 és 7.00-es szorzókon fogtam 2 és 3 km-rel a vége előtt a szlovén győzelmét, mert WVA eléggé túlértékelt kiscsoportos hajrákban. Ilyenkor mindig megkapja az 1.50-es szorzóját, de ha okosan fárasztják, verhető.