Kosárlabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Admin Dátum szeptember 23, 2022, 08:33:43Aki követi a női kosárlabdát az tudja, hogy az ilyen különbségek azért eléggé gyakoriak.  ;)

Ok :ok:

Idézetet írta: Admin Dátum szeptember 23, 2022, 08:33:43Aki követi a női kosárlabdát az tudja, hogy az ilyen különbségek azért eléggé gyakoriak.  ;)
Így igaz.
A nőknél gyakorlatilag minden sportágban megfigyelhető ez a folyamatos formaingadozás.
Például gyakran van olyan a női teniszben, hogy valaki 6-0-ra vagy 6-1-re nyeri az első szettet, majd pedig simán elbukja a másik kettőt 6-0, 6-1-re.

Dél-Korea épp most nyert a bosnyákok ellen 33-mal úgy, hogy a sima győzelmük is 8,00-es szorzót ért  :redchug:


#48 szeptember 24, 2022, 22:40:39, HT
Idézetet írta: oakland23 Dátum szeptember 24, 2022, 11:42:52Dél-Korea épp most nyert a bosnyákok ellen 33-mal úgy, hogy a sima győzelmük is 8,00-es szorzót ért  :redchug:


Oakland barátom beelőzött, mert én is épp ezt akartam fejtegetni, hogy a fogadóirodák néha mennyire sötétben tapogatóznak ezen a női vb-n. És amikor még az első fordulóban nem jöttek össze a szorzók, azt ráfoghattuk a "kezdeti nehézségek"-re, de azért a 3. körben ekkorákat bakizni...

Dél-Korea 8-szoros szorzóval alázta tönkre Boszniát (akit 1,09-re vettek). Úgy verte őket 33 ponttal, hogy a bosnyákok egyetlen negyedet sem tudtak megnyerni. Egy percig nem volt esélyük.

A nap másik meccsén Belgium az utolsó pillanatokban tudott felülkerekedni Puerto Rico ellen. A belgákra nem is adott szorzót a Bet365, a karib-tengeri ország pedig 26-os oddsszal indult. Belgium az első negyed végén 1 ponttal vezetett, a félidő egál volt, a 3. negyed végén ismét csak 1 ponttal ment, és a végére sikerült egy 3 pontos győzelmet összehozni. Vagyis végig fej-fej mellett haladtak.

Azért az érdekes mindenesetre, hogy 12 csapat van mindösszesen ezen a vb-n (tehát nem lehet azt mondani, hogy nagyon felhígították volna a mezőnyt), és mégis mekkora különbségek vannak köztük. Értem én, hogy minden földrészről kell legalább egy ország (hiszen mégiscsak egy világbajnokságról van szó), de ha egész Afrikában nincs egyetlen épkézláb női válogatott sem, akkor teljesen felesleges odarakni egy Malit pofozógépnek. Eddig két mérkőzést játszottak, -97-es pontkülönbség. Komolytalan. De az sem nagyon világos, hogy a bosnyákok hogyan tudtak ide kerülni. Nem is értem, hogy miként sikerült beverekedniük magukat a három Európából induló csapat közé. Eddig három mérkőzés, -104-es pontkülönbség. És még nem is játszottak a belgákkal és az USA-val. Hol vannak ilyenkor a spanyolok, az olaszok, de mondhatnám a törököket, a lengyeleket, a cseheket, de talán még a magyarokat is...

Kíváncsi leszek majd az USA-Bosznia hendikepjére...

Azért azt nézd, hogy Puerto Rico az oroszok helyett jött, Mali meg azért, mert Nigéria baszott elmenni a vb-re. Na, nem mintha Nigéria sokkal jobb lenne.
Nem értem tényleg a FIBÁ-t, hogy miért csonkította a mezőnyt, de ha azt nézzük, hogy igazából úgyis USA nyeri, akár négyen is lehetnének...

Ausztrália gyengült, szerintem a covidnak érezni a hatását. Sokat számít, hogy Leilani Mitchell elfelejtett kosarazni, Cambage meg amekkora állat, olyan hülye. Az a L. Jackson, aki 41 éves most, és évek óta nem játszott, most simán válogatott :D Úgy döntött, ha már hazai vb, visszatér. Egy állami ligás csapatban játszott, aztán nesze, máris válogatott :D

De igazából fogadás terén kész katyvasz, sokkal jobb, ha az ember kiüríti az agyát, és úgy ül egy meccs elé. Egyik meccsből nem lehet a másikra következtetni, igazából annyira a napi forma dönt, hogy az hihetetlen.

Én már simán azon sem lepődnék meg, ha a bosnyákok ezek után megverik Belgiumot :D Ma nézni akarom az ausztrálokat is, mag ha összejön, akkor Japán meccsét is. Nekem Japán játéka nagyon tetszik, főleg amikor kintről elkapják a fonalat, kedvencen a szimpatikus nevű Maki Takada.


USA - Dél-Korea 145-69

A 30-40 pontos győzelmekhez már éppen kezdtünk volna hozzászokni, de ezt a 76 pontos különbséget még emészteni kell. Igaz, hogy a koreaiak az első fordulóban 63 ponttal kaptak ki a kínaiaktól, de miután 33-mal megverték Boszniát, azt gondoltam, hogy csak egy kezdeti kisiklás volt a Kína elleni zakó.

40 perc alatt 145 pont. Ez mészárlás volt a javából.
Érdemes megnézni az amerikaiak számait:
- 94 mezőnykísérlet (percenként majdnem 2,5).
- 70%-kal dobták a duplákat, 53%-kal a triplákat.
- Támadólepattanók: 22-7. Védőlepattanók: 34-13. Büntetődobások: 17-0. (Egyik sem Koreának.)

Azért az a 0 büntetőkísérlet, valamint az a tény, hogy az amerikaiak a 40 perc alatt 5 személyi hibát szedtek csak össze, sok mindent elmond a két csapat támadásáról és védekezéséről.

Az USA-Bosznia "csoportrangadóra" kijöttek közben a szorzók. 58,5 pont a hendikep, ami persze lehet 40 is, de – bármilyen furcsán is hangzik – akár 100 is. Reggel 6-kor lesz a meccs. Lehet, hogy érdemes lenne felkelni és megnézni.

Dél-Korea eleve feladta a meccset, mert nekik egyébként is a Puerto Rico elleni meccs számít. USA ellen esélytelenek voltak, és igazából mindegy volt, hogy mondjuk 40-nel vagy 140-nel kapnak ki. Nem is csináltak belőle nagy ügyet. Spóroltak, ahogy csak tudtak, és ez jó döntés volt, mert Puerto Rico bár meglepően jó, ha Korea úgy játszik, mint a bosnyákok ellen, simán nyerhet, és juthat tovább. Ha meg továbbjut, egy meccsen itt még Dél-Korea is verhet bárkit, nyílván USA-t kivéve...

Jó, tény, bárki ellen papíron esélytelen lesz Dél-Korea, de ha kifognak egy jó napot, verhetnek jobb csapatot simán, esélytelenként valahogy eleve könnyebb játszani, hisz nincs rajtad nyomás. Kicsit mint a magyar fociválogatott...

Kár, hogy holnap az M4 a szerb-franciát adja, az igazából engem nem izgat, a Kína-Belgium is, de túl korán van, meg azt kéne kimatekozni, van-e az a szcenárió, amiben Japán még továbbjuthat. De igazából kár matekozni, azaz utsó meccs, addigra kiderül :D Én a torna előtt biztos voltam benne, hogy Japán egy nagyobb halat elver, és lesz olyan meccse, amikor esnek a triplák. viszont eddig csak Malit verte, de Ausztrália sem annyira acélos, és igazából ha lesz még esélye a japóknak, ha nem, az telt házas meccs, ott majd talán egy overre rápróbálok, de addig még sok minden történik.




Férfi kosárlabda NB I - Az újonc Honvéd ellen kezd a bajnok Falco

A bajnok Szombathely az újonc Budapest Honvéd vendégeként kezdi meg szombaton a férfi kosárlabda NB I 2022/23-as idényét.


A Bajnokok Ligájában főtáblás vasiaknál nagy játékosmozgás volt a nyáron, ugyanis az előző szezon légiósai közül csak a horvát Boris Barac maradt a keretben. Marvin Clark és Deontae Hawkins mellett távozott a magyar válogatott Váradi Benedek, Golomán György, Benke Szilárd és Somogyi Ádám is, az érkező oldalon pedig az amerikai Raymond Cowels, Zach Brown és Matt Tiby, továbbá a szerb Stefan Pot szerepel. Ezzel megvalósult Gráczer Görgy ügyvezető előzetes bejelentése, mely szerint Milos Konakov vezetőedző együttese öt légióssal vág neki a következő idénynek.
   
Budapest egyetlen élvonalbeli csapatánál - ahol a 98-szoros válogatott Báder Márton irányítja a szakmai munkát - ugyanakkor egyelőre a bennmaradás a cél, a 33-szoros bajnok Honvéd 21 év után tért vissza az élvonalba.
   
A júniusi döntőben 3-2-re alulmaradt Körmend - amely az Európa Kupában is érdekelt lesz - szombaton Oroszlányban kezdi meg a szezont, míg a bajnoki bronzérmes Fehérvár a pénteki nyitányon az Atomerőműnél vendégeskedik. A paksiak kis híján lecsúsztak a másodosztályba, de a kiesés elkerüléséért vívott csatában 2-1-re legyőzték a PVSK-t.
   
Újdonság lesz a 2022/23-as szezonban, hogy megszűnik a középszakasz, így az április elején záruló alapszakaszt rögtön a rájátszás követi, a Zsíros Tibor Magyar Kupában pedig nyolc helyett már csak négy csapat vívja a finálét.
   
A férfi NB I mezőnye:
   
Arconic-Alba Fehérvár, Atomerőmű SE, Budapest Honvéd Sportegyesület, DEAC, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Egis Körmend, Falco KC Szombathely, Hübner Nyíregyháza BS, Kometa Kaposvári KK, MVM-OSE Lions, Naturtex-SZTE-Szedeák, Sopron KC, Szolnoki Olajbányász, Zalakerámia ZTE KK
   
Az elmúlt tíz év bajnokai:

2012: Szolnoki Olaj
2013: Alba Fehérvár
2014: Szolnoki Olaj
2015: Szolnoki Olaj
2016: Szolnoki Olaj
2017: Alba Fehérvár
2018: Szolnoki Olaj
2019: Falco-Vulcano Szombathely
2020: nem hirdettek bajnokot
2021: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2022: Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely

forrás: MTI

Vannak olyanok, akik kosárlabdában a kiváló védekezésben találják meg a játék szépségét, és vannak, akik inkább a támadókosárlabdát preferálják. Én bár ez utóbbiba tartozom, de ezúttal nem tudok elmenni szó nélkül az amerikaiak – Kanada elleni – védekezése mellett.

Azt a mérkőzés előtt is mindenki tudta, hogy az Egyesült Államok nagyon kilóg a mezőnyből, és jelen pillanatban szinte lehetetlen megverni őket. Kanada is úgy lépett pályára, hogy tudták jól, hogy nekik a másnapi (bronzcsata) lesz az igazi megmérettetés, és akiben esetleg volt is egy hajszálnyi reménykedés a csodában, az is hamar szembe találta magát a valósággal, mivel az amcsik 15-0-val indították a meccset.
De nem is a mérkőzéssel kapcsolatban lenne megjegyzésem, hanem az USA védekezéséről mondanék egy pár szót. Ahogy az előbb is írtam, tudjuk, hogy Kanada nem elsősorban erre a meccsre fókuszált, nem is akarták "összetörni" magukat a mai napon, de azért az első három negyed történéseit nem lehet kizárólag erre fogni. A negyedik negyeddel nem is igazán foglalkoznék, mert az teljesen komolytalan volt (40 pont különbségnél már mindenki a végső sípszót várta).

Szóval nézzük az első három negyed számait:
USA-Kanada 67-29 (30 perc játék után)

Kanada mezőnyből 9/54 – ebből a kétpontosok 5/35.
Vagyis 30 perc alatt 5 bedobott kétpontos! Egy vb elődöntőn. És erre nem lehet indok az, hogy ők már a következő mérkőzésre gyúrtak. Egészen hihetetlen volt látni az amerikaiak védekezését. Mindenhova odaértek lábbal, alig lehetett egy-egy ellen megverni őket, sorozatosan belekényszerítették az ellenfelüket a rossz dobásokba, és mindezt tették úgy, hogy mindössze 7 személyi hibát szedtek össze ez alatt a három negyed alatt.

Végül a fentiek alátámasztására két érdekes szám:
- az első negyedben 2/17 volt a kanadaiak mezőnykísérlet-mutatója, és ebből 1/12 a kétpontosoké.
- a harmadik negyedben pedig még mindig úgy védekeztek Stewarték, mintha egál lett volna az állás. Kanada mindössze 10 mezőnykísérletig jutott el ebben a 10 percben, és az első negyedhez hasonlóan itt is csak 1 sikeres kétpontost tudtak csak felmutatni.


Vajon Európában mikor fog megtörténni az, hogy az idény legjobbja kapja a Dražen Petrović-díjat?
Vitathatatlan, hogy "az európai Michael Jordan", a kosárlabda Mozartja a legteljesebb mértékben megérdemelné, hogy örökké emlékezzenek rá.

Ezentúl a Michael Jordanről elnevezett díjat kapja az idény legjobbja az NBA-ben
https://m4sport.hu/kosarlabda/cikk/2022/12/13/ezentul-a-michael-jordanrol-elnevezett-dijat-kapja-az-ideny-legjobbja-az-nba-ben/?fbclid=IwAR0C-FsJ2XFRmzk2sJbRPnNt971j81ZeQwPM0-rNGICdKBdfp3mb7esYt7s

Juhász Dorka bekerült a Minnesota szűkített keretébe, a női NBA-ben fog játszani

Juhász Dorka bekerült az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) szereplő Minnesota Lynx szűkített keretébe – írja az MTI.

Erről csütörtökön számolt be honlapján a klub, amely Damiris Dantas és Taylor Soule játékjogára nem tartott igényt, így a bő egy hónapja a draft 16. választásával megszerzett 23 éves magyar center a csapatnál maradt. A WNBA-ben minimum 11, de legfeljebb 12 játékos lehet egy klub keretében, a Minnesotának a két játékos elküldésével jelenleg 12 kosaras a tagja.

Juhász az előszezonban csapata mindkét mérkőzésén pályára lépett, a Washington Mystics és a Chicago Sky elleni találkozókon is a csapat legjobbja volt lepattanózásban.

A 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben bajnok Minnesota pénteken a Chicago Sky ellen kezdi a szeptemberig tartó alapszakaszt.

https://telex.hu/sport/2023/05/19/juhasz-dorka-bekerult-a-szukitett-keretbe-minnesota-lynx-kosarlabda-wnba


Magyarország - Bosznia-Hercegovina tipp: Erős kezdés után visszaesés?

A magyar válogatott esélyei minimálisra csökkentek a továbbjutást illetően, csoport legerősebb ellenfele, Bosznia-Hercegovina következik az olimpiai előselejtezőben! Olvasd tovább


bet365 Szuperfokozó:

Magyarország vs. Bosznia-Hercegovina (kosárlabda selejtező meccs)

1. félidő - Magyarország szerez 40 pontot

2.25 -> 3.00

Fogadj te is magasabb szorzókon: bet365 Regisztráció