Az orosz-ukrán háború hatása a sportra

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Jogosnak tartod, hogy az orosz sportolókat/csapatok kizárják a nemzetközi versenyekről?

Igen
18 (62.1%)
Nem
11 (37.9%)

Összes szavazó: 29

Szavazás lezárva: március 06, 2022, 10:40:41

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 02, 2022, 16:25:16A putyinista Valujev, aki azért függesztette fel a pályafutását, mert Putyin mondta, kell politikusnak a Dumába (ez 2011-ben volt, amikor Putyin népszerűsége kritikus mélypontra süllyedt). Azóta már egy eléggé jelentős sportolói réteg állt be Putyin mögé, került be a Dumába (vagy egyéb módon): Andrey Arshavin, Roman Pavlyuchenko, Anton Shipulin, Yelena Isinbayeva, Viacheslav Fetisov és még lehetne sorolni.  ;D

Azért is kell dotálni és mindenáron támogatni ezeket a sportolókat, mert utána ők ezt visszafizetik kamatostul. Nagy nemzeti sport, óriási összegek, majd ezekből a sportolókból parlamenti tagok lesznek, ismert emberként minimum 100-500 ezres követői bázissal hatni tudnak az egyszerű emberre (8-10 ilyen dotált sportoló, akik mondjuk ingyen használják a stadionokat, mindenféle kedvezményt, óriási pénzeket kapnak, utána jó pár millió szavazót hoznak). Ha a sportoló azt mondja (vagy egyéb tv-s sportvetélkedők bajnokai), akkor persze, hogy a vezetőre szavazok (celebbek is majd ez lesz).
Már megtörtént a visszakozás. Vagyis a "nem úgy van, hanem...".

A korábban sokszoros világbajnok Valujev csak az egyik Putyin-féle csalinak bizonyul. Az ő esete is nagyon jól mutatja, hogy Putyin miként használja a javára a sportolók népszerűségét. Jól írtad, hogy azért is kell dotálni a Putyin mögé beálltakat, mert utána ezek a sportolók visszafizetik kamatostul a beléjük fektetett energiát és pénzt. Ugyanis ezek a népszerű sportolók a népszerűségükből kifolyólag jelentős követői bázissal rendelkeznek és több százezer emberre hatnak.

Nyilván a sorozás miatti elégedetlenséget látva, Putyin - többek között - azt is "bedobta", hogy elővette az egyik neves sportolót és rámordult, hogy hatni kell az érzelmekre, hazaszeretetre és egyebekre.

Ezúttal Valujev lett "a hunyó". Vagyis neki kellett előlépnie és megmutatnia az embereknek, hogy "nem szabad gyáváknak lennetek, nézzetek, hogy az Orosz Óriás is bevonul és harcolni fog a hazájáért."

Elsőre meglepődtem a hír olvastán, hiszen eléggé jól lehet tudni, hogy a tehetős ruszkik nem arról híresek, hogy önként mennek meghalni egy értelmetlen háborúban, hanem inkább élvezik a pénzt és élvezik az életet. Ám egy olyan újságban volt a hír, amelyikről tudom, hogy szinte mindig ellenőrzi a dolgokat. Úgy tűnik, hogy néha ők is elvetődnek egy-egy cselre.

Szóval az a lényeg, hogy egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy Valujev most megszolgálta azt, hogy évek óta kap rengeteg pénzt, ezért aztán most előrébb lépett és megpróbálta "bepalizni" az embereket. Hátha sikerül.

A többszörös kickbox-világbajnok Vitalij Merinov belehalt a háborúban szerzett sérüléseibe.

Kickboxer Merinov latest Ukrainian athlete killed in war with Russia
https://www.insidethegames.biz/articles/1135436/merinov-death-war-ukraine