Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


- 1.) A magyar rezsicsökkentés szempontjából mérvadó kelet-közép-európai gáztőzsde (CEEGEX) súlyozott átlagára 2022. augusztus 1-én: 196,17 euró/megawattóra.

- 2.) A magyar rezsicsökkentés szempontjából mérvadó kelet-közép-európai gáztőzsde (CEEGEX) súlyozott átlagára 2022. október 24-én: 61,82 euró/megawattóra.

Kérdés: Szerintetek csökkeni fog a magyar emberek által fizetendő gáz ára Magyarországon?

Kár, hogy ilyesmire nem lehet fogadni.

Idézetet írta: csabax Dátum október 24, 2022, 17:12:34- 1.) A magyar rezsicsökkentés szempontjából mérvadó kelet-közép-európai gáztőzsde (CEEGEX) súlyozott átlagára 2022. augusztus 1-én: 196,17 euró/megawattóra.

- 2.) A magyar rezsicsökkentés szempontjából mérvadó kelet-közép-európai gáztőzsde (CEEGEX) súlyozott átlagára 2022. október 24-én: 61,82 euró/megawattóra.

Kérdés: Szerintetek csökkeni fog a magyar emberek által fizetendő gáz ára Magyarországon?

Kár, hogy ilyesmire nem lehet fogadni.


Szlovákiában csökken, szerintem Magyarországon is fog!  :beerchug:

Másik:

- 1.) A gáz piaci ára: 400 forint/köbméter.
- 2.) A gáz rezsicsökkentett lakossági ára Magyarországon: 717 forint/köbméter.

Idézetet írta: csabax Dátum október 25, 2022, 18:28:37Másik:

- 1.) A gáz piaci ára: 400 forint/köbméter.
- 2.) A gáz rezsicsökkentett lakossági ára Magyarországon: 717 forint/köbméter.


Augusztus elsejétől a földgáz kedvezményes tarifája évi 1729 köbméter – azaz havi 144 köbméter – fogyasztás alatt rezsicsökkentett áron mindenkinek 102 forint, afölött 747?? Nem így van? (csak kérdezem, mi minimális gázt használunk(tavfutesunk van)

Idézetet írta: MessiÁs Dátum október 25, 2022, 19:58:17Augusztus elsejétől a földgáz kedvezményes tarifája évi 1729 köbméter – azaz havi 144 köbméter – fogyasztás alatt rezsicsökkentett áron mindenkinek 102 forint, afölött 747?? Nem így van? (csak kérdezem, mi minimális gázt használunk(tavfutesunk van)
Így van.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum október 25, 2022, 19:58:17Augusztus elsejétől a földgáz kedvezményes tarifája évi 1729 köbméter – azaz havi 144 köbméter – fogyasztás alatt rezsicsökkentett áron mindenkinek 102 forint, afölött 747?? Nem így van? (csak kérdezem, mi minimális gázt használunk(tavfutesunk van)
Ja. Úgy van. Vagyis 102 forint és 747 forint.
Én fogalmaztam rosszul. Pontosabban annál az úgynevezett rezsicsökkentésnél elfelejtettem odatenni az idézőjeleket. Elnézést!
Azt szándékoztam mutatni, hogy amiért 400 forintot lehetne fizetni, azért 747 forintot kötelesek fizetni a Magyarországon lakó emberek.


Remelem felhivjak a kormany figyelmet hogy csokkentse a piaci aron adott gaz arat, mert attol hogy sokan beleesnek a kedvezmenyes hatarba, pl mi, de van ismerősöm(mint kb mindenkinek) aki gazzal fut, gazzal foz, gazzal melegiti a vizet es nem fer bele az eves keretbe.

Egy magyarázat. Szerintem.

Az embereknek hazudott olcsógázas blablákkal és egyéb blablákkal ellentétben az a valóság, hogy a magyar állam mindössze egyetlen kedvezményt harcolt ki Moszkvában. Éspedig a halasztott fizetést harcolta ki Putyinéknál. Ezért aztán a mostanában érkező gázért éppen az augusztusi, tehát a legdrágább árat kell fizetni.
Ez összedöntötte a forintot, hiszen a magyar állam (illetve cége, az MVM) éppen ekkor kezdett a gáztározók feltöltésébe. Ez azt jelenti, hogy a magyar állam forintért vett eurót, hogy azt átváltva rubelre gázt vásároljon a ruszkiktól. Ez a devizavásárlás felértékelte a külföldi valutákat és leértékelte a magyar fizetőeszközt, rontotta az export-import egyenleget és a folyó fizetési mérleget.

Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum október 21, 2022, 14:48:43Felejtsük el Orbánt együtt, Oliviát nézve!

Ha hosszú könyvek helyett tornászlány képeivel búfelejtenél, akkor a Továbbra kell kattintani. Tovább




Én a diktátor nevét sok-sok éve ki se ejtem, annyira szitokszó.
Egy szőke csajtól viszont nem tudok beindulni, a szőkéket mindig is meghagytam másoknak, nem tehetek róla, nem jönnek be.

Idézetet írta: Sound Dátum október 19, 2022, 22:56:35Ma voltam Pesten egész családdal. Volt eü-s dolog, meg olyan vásárlás, amit jó szívvel csak a fővárosban ejtek meg (lehetőségek-kipróbálás stb...).
Végeztünk 11:00-ra, Budán voltunk mit csináljunk? Menjünk fel a várba.

Hétköznap kora délután fenn rengeteg turista volt, zömében olaszok és orosz anyanyelvűek rengetegen...
Ha már ott vagyunk mondám irány a Karmeliták - hogy néz ez ki!

Ha nem akarjátok felbaszni magatokat nem mentek fel.....
Sándor Palota - Novák Katalin rezidencia, Karmelita kolostor OV - elképesztő biztonsági felvonulás, kordonok, még a gyalogosok útját is szabályozzák, folyamatos a magas rendőri jelenlét.
Látszik, hogy a két épületre több milliárd rá lett dobva, a várból nyíló panorámának egy jelentős részét kisajátítják, mint a Balaton partot.

Szóval én voltam diktatúrában (Kádár rendszer 13-14 éves gyerekként is a várban Budán), hát ilyen vérlázító dolgok nem voltak. Az ország vagyonát saját célra közösítik ki, és az ország adójából fizetett rendvédelmisekkel megvédik magukat a néptől....sok helyen jártam a világban, de ilyet sehol sem láttam.


Karmelita már elég régóta körbe van kordonozva. Voltak is róla cikkek.
Tek-et meg a diktátor magánhadseregének hívják már szintén elég régóta.

Ha ezen felb@szod magad- szerintem nem érdemes- ajánlom Hatvanpusztát. Ott mi van, mi lesz!? Az a durva. Szintén közpénzből!
Érthetetlen, hogy az emberek közömbösek, egyszerűen nem érdekli őket a rendszerszintű mérhetetlen lopás, csalás, kisajátítás, hazugság.


Forradalom szót nem 56-osként érettem, itt a szokásos hatalomdöntésre gondoltam, már ami diktatúrákban szokásos, nem az eu-ban.
Eu is qrvára felelős a mostani diktatórikus hazai állapotokért. Elképesztően sok milliárd eurót talicskáztak hazánkba, ezzel erősítve a diktatúra kiteljesedését, még akkor is, amikor már látták. Sokkal hamarabb kellett volna keménykedni a diktátorral.


Közben az élő PL tabellán már 3. a Newcastle. Mi lesz, ha megjön az étvágyuk és még tudnak normálisan is igazolni?

Idézetet írta: lazanyja Dátum október 29, 2022, 17:50:08Eu is qrvára felelős a mostani diktatórikus hazai állapotokért. Elképesztően sok milliárd eurót talicskáztak hazánkba, ezzel erősítve a diktatúra kiteljesedését, még akkor is, amikor már látták. Sokkal hamarabb kellett volna keménykedni a diktátorral.
Így igaz.
Az EU nagyon nagy mértékben felelős a jelenlegi magyarországi állapotokért. Az utóbbi évtizedben az EU elképesztően sok milliárdot talicskázott Magyarországra. Ez azért történhetett így, mert az EU fő gazdasági motorja Németország, és Magyarország nem más, mint Németország európai gyarmata és összeszerelő üzeme.
Vagyis Németországnak elemi érdeke volt, hogy a saját európai gyarmata és összeszerelő üzeme megfelelően működjön és folyamatosan profitáljon a magyarországi olcsó munkaerő kihasználásából.

https://hvg.hu/itthon/20221106_rezsi_NyugatEuropa_magyarok_arak


Ezt osszátok a sok fityiszes agyhalottnak, ha van fb stb. közösségi oldalatok. Én nem használok ilyeneket.

Ezért kell atom!!! Sosem értettem, miért ragaszkodik a diktátor egy ilyen veszélyes és környezetszennyező szarhoz, mint az atom...


https://www.portfolio.hu/global/20221106/az-eltitkolt-atomkatasztrofa-a-veg-nelkuli-pusztitas-szelleme-maig-kisert-oroszorszagban-576423

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 20, 2022, 13:46:17A kormányhivatalokban 16-17 fokban fagyoskodnak az emberek (nincsen fűtés), vannak helyek, ahol már betegszabira mennek, év végén ugye további "keretszűkítés" lesz (nem küldenek el senkit, szimplán akik nyugdíjba mennek, azok helyére senkit sem vesznek fel, mert nincs pénz), ami azt jelenti, hogy a megmaradó dolgozók munkája még inkább felhalmozódik. Ez csak a kormányhivatal, és akkor még nincs is szó a többi szervről...
Ezt, sajnos, a saját bőrömön érzem. Minden késik, csúszik, majd csak lesz valahogyan. Az ügyemben már majdnem teljesen rendben voltak a dolgok, de a lezüllesztett kormányhivatal könyörtelenül törölt mindent. Kezdhetem elölről. Eddig 2 kérelemből 2 kérelmet utasított el a kormányhivatal. Négyszemközt mondták, hogy nem érdemes fellebbezni semelyikre sem, mert mindegyiknél elutasítás lesz.
Pluszban:
Egyelőre még nem mondták ki nyíltan, hanem csak sugallták, hogy ne zavarjam őket, hanem dögöljek meg csendben.

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 20, 2022, 13:46:17Aki majd Magyarországon marad, az fogadja el ezeket.
Így igaz: aki marad, fogadja el.
Ha nem lennék gyógyíthatatlan beteg és nem romlana folyamatosan az egészségi állapotom, akkor már én is elköltöztem volna abba a Németországba, amelyről újabban azt mondják, hogy nem létezik.

Idézetet írta: csabax Dátum november 08, 2022, 13:08:27Ezt, sajnos, a saját bőrömön érzem. Minden késik, csúszik, majd csak lesz valahogyan. Az ügyemben már majdnem teljesen rendben voltak a dolgok, de a lezüllesztett kormányhivatal könyörtelenül törölt mindent. Kezdhetem elölről. Eddig 2 kérelemből 2 kérelmet utasított el a kormányhivatal. Négyszemközt mondták, hogy nem érdemes fellebbezni semelyikre sem, mert mindegyiknél elutasítás lesz.
Pluszban:
Egyelőre még nem mondták ki nyíltan, hanem csak sugallták, hogy ne zavarjam őket, hanem dögöljek meg csendben.

Ez sajnos így van (és mondom, ennél csak rosszabb lesz), akik a hivatalban vannak, ők sem tehetnek semmit, próbálnak a "radar alatt" maradni, meghúzni magukat, aki felszólal, amellett nem állnak ki a többiek (pedig nagyon nagy az elégedetlenség), csöndben vannak, mert félnek. Félnek, mert elveszik a munkájukat, életre tönkrevágják őket, házaikat veszik el (függetlenül attól, van-e rajta hitel, vagy nincs, mindegy). Beszéltem az elmúlt időszakban több NAV-nál dolgozóval, kormányhivatalnokkal, voltak olyanok, akik bevallották négyszemközt, elegük van mindenből, hogy a Fidesz miatt őket nézik Gestapónak, miközben nekik muszáj megcsinálni a dolgokat, mert kirúgják őket (ezt több dolgozó is elismételte: nem tehetnek róla, végrehajtószerv, ez a feladatuk, mintha ez ilyen védekező mantra lenne saját maguk felé is). Ha meg felállnak, elmennek, jön helyettük az utánpótlás. Ez az elnyomó rezsim szépsége.

Többi dologról meg inkább már nem beszélnék, lenne bőven miről, de a rettegés és a tehetetlenség országa lettünk, ahogyan azt korábban jósoltuk.