Úszás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: augusztus 15., 13:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: augusztus 15., 13:00CET



Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: augusztus 17., 12:00CET

Meg nem erősített hírek szerint, a személyiségi jogok miatt, Kapás Bogi es Kenderesi a két úszó, akiknél anomáliát találtak a biológiai útlevelükben.

Kenderesirol el is hiszem, ot lattam kotta reszegen pokerezni es kaszinozni Pecsen, felkeszulesi idoszakban.
De Bogirol nem tudom elkepzelni a doppingot.

Bar ez meg nem jelent feltetlen doppingot, csak a gyanút. Lehet más okozza az eltérést. Mittomen, terhes.


Idézetet írta: Nezocsa Dátum szeptember 03, 2023, 21:30:31nagyon érdekes cikk:

https://24.hu/sport/2023/09/03/ha-en-kerem-hubit-hogy-jojjon-le-karacsonykor-is-edzeni-nemet-mondott-volna-de-amerikaban-bevallalta/

Én már felírtam magamnak:-))

Nem volt rövid, de elolvastam. Megnéznék egy éles versenyt egyszer közte és Milák között.

Idézetet írta: curpy82 Dátum szeptember 03, 2023, 21:58:48Nem volt rövid, de elolvastam. Megnéznék egy éles versenyt egyszer közte és Milák között.

Én is, de ne legyen igazam: Milák már nem lesz Milák...

Idézetet írta: Nezocsa Dátum szeptember 03, 2023, 22:07:13Én is, de ne legyen igazam: Milák már nem lesz Milák...

En nem feltem Milakot. Ha akar fel ev alatt felkeszul es kesz. Es nekem ugy tunt akar o meg olimpiai bajnok lenni. Legalabb is ez jott le a szavaibol. Sot hogy Popovici visszaesett, lehet meg motivaciot is ad neki hogy a gyors szamok is kinyiltak.

Szerintem sem Milák felkészülésével vagy motiváltságával lehet majd a probléma, nem azt érzem gátnak egy esetleges olimpiai arany szempontjából. A franciák újbóli térnyerése lesz itt a jelentős gond, ugyanis Marchand és Grousset is sokat fejlődött. Marchand most már egyértelműen világklasszis, ráadásul nem elégedne meg csak annyival, hogy két vegyesben van aranya (és világcsúcsa). Már Fukuokában is négy számot nézett ki, de mivel a 200 mell és pillangó is átfedésben volt, ezért mell kimaradt.

Párizsban szintén lesz átfedés a két szám között, volt erről egy elemző írás is, mert Marchand nagyon szeretné a négy aranyat, de megérti, hogy ezt így nem lehet. Az addig rendben, hogy Miláknak van All-Time legjobb ideje, de azt prime korszakában tudta, most már Marchand jön fel (nem ez a fő száma, de ebben is All-Time 3. ideje van), viszont szerintem Bowmannékkal monitorozzák folyamatosan, hogy mire kéne tenni a voksot: 200 mell vagy pillangó (utóbbi Milák száma).

Az fog dönteni, hogy megnézik Milák állapotát. Az ugyanis Fukuokában látszott: mellen Qin Haiyang érinthetetlen. Világcsúcsot úszott, csávót telerakták anyaggal, úgy kigyúrta magát, mintha Mr. Olympiára készülne. Én jelenleg Milákot sokkal inkább verhetőnek érzem, mint a kínait, valószínűleg így van ezzel Marchand is. Miláknak még ott lenne a 100 pille is, de ott meg Grousset fejlődött sokat. Az sem mellékes, hogy ez amúgy Dressel száma is, aki szintén jövőre tartogatja magát. Szóval lesz 100 pillére két 49 vége, 50 mp eleji úszó, legalábbis papíron, mert ebből Grousset tud jelenleg a plafonjához legközelebbi értéket.

Milák helyében én alaposan elgondolkodnék a váltáson, tényleg érdemes lenne átmennie 200 gyorsra. Matt Richards ugyan rendkívül tehetséges úszó (All-Time 9. hely 20 évesen), de talán őt jobban el lehet kapni, mint a franciákat hazai pályán. Miláknak szerintem innentől azt kell feldolgoznia fejben, hogy nem hozzá mérnek mindenkit, hanem neki kell szintet lépnie, újból. Marchandból egy Phelpshez fogható klasszis lesz, óriási léptékben fejlődik, nem lesz egyszerű ellenfél senki számára sem.

Kós Hubert és az amerikai stáb szerintem jól döntött, amikor egy "lyukas" számot szúrtak ki, nem véletlen írnak erről a cikkben is. Ez a differencia a magyar és a külföldi stábok között. Elég megnézni az atlétikát, ott is lehetnének érmeink, csak másfajta stáb kéne. És pontosan ezért lép szintet majd Kós (az amerikai iskola miatt), míg Milák ugyan - szerintem - jóval tehetségesebb, de megreked egy egészen magas szinten. Viszont közel sem biztos, hogy ez a magas szint ilyen Marchand-féle űrlények között elég lesz. Amolyan Cseh Laci-effektus áll majd fent nemsokára, annyi differenciával, hogy Milák magasról jön majd, bajnokként, ez talán segíthet neki ezt elkerülni, hogy folyamatosan csak ezüstöket szerezzen.

Azert Marchand PBje 200pillen 1.52.43. Milak iden is uszott majdnem ennyit 22ben meg ugye 51en belul.

En Marchand-ban nem latom (még)az 51en beluli idot a leggyilkosabb szamok egyikeben ugy hogy mellette van meg legalabb 3 egyeni szama.

Milaknak meg szerintem oriasi motivacio hogy 50en belul usszon. Es fel ev kihagyas nem olyan sok. Phelps tobbet hagyott ki Rio elott.
23eves, a legjobb korban van, elmondasa szerint motivalt. Nem hinnem hogy bekamuzna ezt ha igazabol a hata kozepere sem kivanna az egeszet. Hisz megtehetne hogy viszlat, 35eves koraig kihuzza valahogy aztan meg jon az eletjaradek.


Így van, viszont Marchand szempontjából irreleváns az aktuális egyéni rekord. A franciának 2020-ban 1.56-os, 2021-ben 1.55-ös egyéni csúcsa volt, tavaly ezt vitte le 1.53-ra, majd idén 1.52-re. Olyan ütemben fejlődik Amerikában, amihez Milák készülése itthon nem fogható. Ha Milák 1.51-et fog úszni jövőre is, akkor veszít, ide kelleni fog minimum az 1.50 újból, de megkockáztatom az 1.49 is Marchand ellen. Ezért gondolom azt, Miláktól 100% kell.

Szakértők írták, fogalmuk sincs, hol van Marchand plafonja, szeintem simán hozhat 2028-ban Phelpshez fogható 6-8 aranyat. Sokkal jobb úszó és nagyobb tehetség nála. Azért azt el lehet képzelni, ha Bowmanék Kósból kihoztak egy aranyat és ekkora javulást, akkor Marchandnál a határ a csillagos ég. Folyamatosan fejlődik, egyetlen év alatt (2022-es vb és a mostani), megváltoztatták a víz alatti technikáját, azt pedig tudjuk, ha az amcsik fejlesztik a víz alatti munkáját, akkor esélye sem lesz Miláknak hosszabb távon. Itt minden azon múlik, Marchand mit akar, mennyire motivált.

Azt tudjuk atlétikából is, hogy Amerikában hetente vannak olyan versenyek, mint itt Európában egy-két alkalommal egy év során. Marchand kapcsán pedig Bowmanék folyamatosan szimulálnak, azt gyakorolják, hogy egy ilyen "versenyhétvége" alatt, hogyan tud teljesíteni 2-3 egyéni + váltó számokat. Ha kell, akkor ennél is többet. Neki nem lesz annyira megterhelő az, hogy egyszerre 5-6 számban áll rajtkőre. Miláknak sokkal inkább, hogy lesz a két egyéni (esetleg három), plusz a többi váltó.

Nekem ez a mostani helyzet nagyon hasonlít a Cavic - Phelps párharcra. Cavic is ugye pillangón ment (igaz, csak 100-on), Phelps pedig ugyanúgy Bowman tanítvány és egyszerre 6-8 döntőt vállalt be... Cavic pillangóra koncentrált, Phelps ebben nem úszott világrekordot 2008-ig, jó eredményei voltak, de azért Ian Crocker és Cavic erős volt (Crocker volt a világcsúcstartó is). Mikor úszott Phelps a legjobban 100 pillén 2008 év végéig? A 2008-as olimpia döntőjében...

Marchandnak lesz előtt egy 400 vegyes előfutam és döntő, Miláknál meg majd kiderül, lesz-e 200 gyors. Ha nincs, akko az hendikep, váltó mindkettőjüknak van. Ha lesz Miláknak 200 gyors, abszolút azonos esélyekkel indulnak 200 pillén, ebben az esetben egy forintot se tennék Milákra.

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 05, 2023, 14:24:32Ha lesz Miláknak 200 gyors, abszolút azonos esélyekkel indulnak 200 pillén, ebben az esetben egy forintot se tennék Milákra.

Ha egyáltalán elindul Milák Párizsban, lehet nem kockáztatnak, nehogy az legyen, mint Kenderesinél...

Megy ez a mondvacsinált balhé, de valójában tuti más lehet a háttérben, viszont így jobban eladható a dolog. Akkor is, ha végül indul (és nyer), illetve akkor is, ha nem. Konteó, de szerintem nem véletlen, hogy hirtelen Milák akkor "került mélyre" és már "nincs motivációja", amikor Kenderesi lebukott. Hagyjuk.

Mondjuk azert azt el kell ismerned hogy a korabban megismert Milakbol kinezheto ez a fajta leszarom dolog. Virth elott is voltak gondjai az edzesekkel. Selmecivel sokat harcolt.

Es attol hogy nem edz doppingmintat ugyanúgy vesznek tole hisz hivatalosan nem vonult vissza.
Vagy azt feltetelezed hogy itt is rendszerszintu dopping eltusolas van mint Oroszban? Azert az durva lenne.

En nem foglalok allast, nem mondom hogy nekem sem jutott eszembe amit sugalmazol. De ha igy van akkor az nagyon szomoru.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum október 22, 2023, 22:50:59Mondjuk azert azt el kell ismerned hogy a korabban megismert Milakbol kinezheto ez a fajta leszarom dolog. Virth elott is voltak gondjai az edzesekkel. Selmecivel sokat harcolt.

Es attol hogy nem edz doppingmintat ugyanúgy vesznek tole hisz hivatalosan nem vonult vissza.
Vagy azt feltetelezed hogy itt is rendszerszintu dopping eltusolas van mint Oroszban? Azert az durva lenne.

En nem foglalok allast, nem mondom hogy nekem sem jutott eszembe amit sugalmazol. De ha igy van akkor az nagyon szomoru.

Ez abszolút igaz, benne volt ez a stílus, amit említesz, korábban is voltak ilyen hírek, de akkor most ennyire elszállt volna, hogy már a látszatra sem ad? Régebben nekem nem rémlett, hogy legalább pesti vk-ra vagy egyébre ne állt volna oda rendesen (ha 50%-os formában is, de akkor alázott). Lehet, most így fejből hülyeséget mondot, de azért akkoriban a versenyeket tekintve nagyobb volt a motiváció, bár, az is igaz, jól lehet lakni.

Esetleg a mostani stábbal már ennyire se tud kijönni? Nekem ami érdekes ebben, hogy Wladár mennyire beleállt a témába. Olyan érzésem van, hogy berágott Milákra. Mondjuk érthető, fél éve nem edzett elvileg, én azt gondolom, hogy legyen valaki bármekkora klasszis, az hosszú idő. Bringából tudom, ha kihagysz 2-3 hónapot, pocakosan jössz vissza, kell minimum 3-4 hónap, mire normálisan szinten mész.

A dopping kapcsán, amikor szinte mindent Kínától és Oroszországtól veszünk át (még a sportolókat is egymást közt cseréljük), akkor csak feltételezés szintjén, miért ne lehetne ilyen? Elég meghallgatni a Filuék féle bringás vlogokat, miket mondanak, vannak rétegek, akik "védettek", akikért a nemzetek fizetnek tetemes összegeket, de vannak, akikre már nem futja.

Érdekes, miután kicsit visszább lett véve a költségvetésből (államnek nem ment jól), hirtelen megbukott Kenderesi, gyakorlatilag az uszóink jelentős része eltűnt a térképről, csak az amcsiknál edző Kós tudott szintet lépni, Milák "kikészült". Ez csak konteó továbbra is a részemről, de látok benne fantáziát.

Sajnos en is. Mert ez a Kina,Orosz kapcsolatos utalasod teljesen igaz. Es amennyire Orban tolja a sportot es kvazi olimpiai aranyban szamolja az orszag fejlettseget, meg hihetobbe valik ez a feltetelezes.