Time Magazin - Év embere 2021

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témábanAz oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: november 26., 08:00CET

Uğur Şahinról pár sor, aki koronavírus vakcinát fejlesztett

A Biontech-vezér továbbra is egy szerény lakásban él Mainzban, autója nincs, biciklivel jár munkába, a Linkedin-en pedig a mainzi egyetem orvosi közponjának (University Medical Center Mainz) onkológiai professzoraként írja le magát. ,,A kezdetektől fogva az volt a célunk, hogy újfajta ipari megközelítést építsünk ki a precíziós gyógyszerek számára, amelyek képesek kezelni az orvosi igényeket több betegség területén" – mondta márciusban arra utalva, hogy a Biontech a járvány után más betegségre is szeretne gyógymódot találni a technológiájával. A német cég alelnöke a magyar tudós, Karikó Katalin, akinek az mRNS alapú vakcinák kifejlesztésében is oroszlánrésze volt.

Ebből idéztem: https://forbes.hu/uzlet/biontech-koronanyertes-sahin/

Év embere - Elon Musk

Az indoklás szerint az egyetlen ember, aki közösségi médián keresztül képes mozgatni a tőzsdét. Hát majdnem akkora érdem, mint 1956-ban a címlapra kerülő "A magyar szabadságharcos", de látni kell ennek a bulváros lényegét is.