Oscar-díj fogadások 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Beeshet-e egy óriási meglepetés és ezzel együtt több nagy szorzó az idei Oscar-gálán?


Hol kutassunk?
Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik a 2022-es Oscar-gálát. A különböző irodák segítségével, rengeteg eseményre fogadhatunk a díjátadó kapcsán. Az megfigyelhető volt az elmúlt években, hogy egyre inkább reflektál az aktuális politikai helyzetre (az Oscar mellett a Golden Globe és az Emmy is). Amikor januárban Golden Globe volt, akkor nem volt háború, szóval merőben más politikai események voltak. Mi tehát kutatásunk tárgya? Az, hogy van-e olyan jelölt a filmek között, amely Ukrajnából származik, esetleg ukrán területen forgatták, esetleg háborús témával, menekültekkel foglalkozik?

Rosszul pozícionálták?
Van egy "univerzális" alkotás, amely több szegmensben is jelölt, sehol sem favorit, viszont szinte minden aktuális témát lefedett. Ez egy dán film, a Flee / Menekülés. A filmet az alábbi kategóriákban jelölték:
- Legjobb külföldi film (bet365: 11.00)
- Legjobb animációs film (betfair: 14.00)
- Legjobb dokumentumfilm (betfair: 4.00)

Miről szól?
"A film főszeplője Amin Nawabi, aki családjával a nyolcvanas évek végén menekülni kényszerül Afganisztánból, ahol a szovjet csapatok kivonulása után elszabadul a polgárháború. A jelenleg Dániában élő férfi innen kezdi el történetét, egészen fiatal korától indulva. A múlt fájdalmas felidézése közben kénytelen karrierje és párkapcsolata között egyensúlyozni, fel nem dolgozott emlékei pedig komoly nehézségeket okoznak számára. "
Forrás: https://hetediksor.hu/2022/03/04/menekules-kritika/

Animációs dokumentumfilm, amely egy rendkívül erős témára reflektál. Gyakorlatilag minden aktuális és igényesen van megcsinálni. A legfontosabb, nem foglalkoztam a többi jelölttel mélyebben (csak annyit, hogy nagyjából miről szólnak a riválisok filmjei). Ezek a szorzók eléggé nagyok, óvatosan a tippekkel. Mindössze az aktuális politikai helyzetre reflektáltam, illetve arra, mi járhat a döntnökök fejében. Az Oscar-gála előtti mérvadó Golden Globe gálán egyetlen kategóriában sem nyert, de mint írtam, az januárban volt. A háború kirobbanása óta, hét kisebb gála volt, mindössze 1-2 díjat söpört be. Ahogyan látjátok, minden egyes kategóriában van előtte egy abszolút favorit. Ennek fényében érdemes kezelni az okfejtésemet. Könnyedén megtörténhet, egyetlen díjat sem fog nyerni a film.

Will Smith pofozkodott, aztán megkapta a legjobb színésznek járó díjat. Alakítás után alakítás díjazása :D


A man's gotta do what a man's gotta do.

Esküszöm tökéletes ütés-elhajolás volt, szépen megkoreografált jelenetek voltak.  :beerchug:  Kellett egy műbalhé, háborúval nem foglalkoztak, tippjeim full vakon voltak, helyette jöttek végig a papírformák.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 28, 2022, 09:14:07Esküszöm tökéletes ütés-elhajolás volt, szépen megkoreografált jelenetek voltak.  :beerchug:  Kellett egy műbalhé, háborúval nem foglalkoztak, tippjeim full vakon voltak, helyette jöttek végig a papírformák.

A lényeg, hogy erről nem egy, hanem millió semmit mondó cikkeket tudnak írni, mint pl. ez:
https://telex.hu/szorakozas/2022/03/28/botrany-az-oscar-galan-will-smith-megutotte-chris-rockot-aztan-elo-adasban-karomkodott

"Ezzel együtt nem lenne meglepő, ha most egy ideig nem hívnák Oscar-gálákra."

Hát ez a mostani Hollywood sem a régi már.

Szinte még oda is tartja az arcát, vagy legalábbis nekem úgy tűnik mintha hajolna arrafelé.

Nem igazán értem miért nem szólhat ez szimplán a filmekről, nézettségtől függetlenül. Eleve a filmeken keresnek egy rakással, felesleges ebből is cirkuszt csinálni. Pedig voltak igazán jó alkotások, nálam talán a Licorice Pizza nyert volna. Érdekes hogy Will Smith simán belement, hogy a saját díját vagy épp a Coda sikerét is lényegében teljesen leradírozza a hírekből.


Nekem Smith vs. Rockról ez a jelenet jutott eszembe, amiben az alábbi mondat hangzik el: "Üsd meg százados de nagyon dulván!" Majd utána a rendkívül dulva ütés.