PDC Darts Világbajnokság 2019

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri a VB-t?

Michael van Gerwen
21 (75%)
Michael Smith
7 (25%)

Összes szavazó: 26

Szavazás lezárva: január 02, 2019, 12:28:03

#150 december 29, 2018, 07:54:57, peshark
Ez mar tenyleg az a Cross aki tavaly vb-t nyert, azert a legjobb 8 mezonyeben 4 potencialis vb eselyes lesz, ami nem rossz, es bar Cross - Smith egymas ellen jatszik, de az elodontoben ebbol ott lehet 3 giga asz :D

Valaki aki nem kapcsolta ki 2-0-as Cross vezetesnel a meccset azzal a tudattal, hogy de jo meccs lesz ebbol Smith ellen, elmondhatna hogy megis mi a fene tortent??? ???

Én kikapcsoltam, reggel felkeltem és jót mosolyogtam az egészen. Egy ideje az az érzésem a sportággal kapcsolatban, hogy hasonló átalakuláson megy át, mint anno a foci. Régebben az is egy bohóckodás volt, aztán egyre nagyobb értéket láttak benne, egyre több pénzt pumpáltak bele és feljavultak a kisebb országok, kisebb csapatok. Full laikusként én nagyra tartom Taylort, hatalmas dolgokat vitt véghez, de ezt a mai fejlődő dartsban már nem tudná megcsinálni. Egyre többen foglalkoznak vele, nemzetközivé válik, amit elsősorban Cross sikere váltott ki. Rájöttek az emberek, hogy egy rakás pénzt kereshetnek, egyre több lesz az underdog siker és tűnnek el az óriási különbségek a régi nagyok és a jelen játékosai között. Nekem legalábbis ez a vízióm, ami évi egy torna félig-meddig való követése alapján simán támadható.

Idézetet írta: peshark Dátum december 28, 2018, 22:37:49
Ez mar tenyleg az a Cross aki tavaly vb-t nyert, azert a legjobb 8 mezonyeben 4 potencialis vb eselyes lesz, ami nem rossz, es bar Cross - Smith egymas ellen jatszik, de az elodontoben ebbol ott lehet 3 giga asz :D

Valaki aki nem kapcsolta ki 2-0-as Cross vezetesnel a meccset azzal a tudattal, hogy de jo meccs lesz ebbol Smith ellen, elmondhatna hogy megis mi a fene tortent??? ???

Az addigi tökéletes kiszállózása megremegett, Humphries megérezte az esélyt, beindultak a tömegek, Crossnak meg így annyi esélye maradt, mert nekem MvG ellen. És ez tök komoly.

Egyébként szerintetek a Sport TV-s kommentátorok rá fognak jönni arra a verseny végéig, hogy frakcionális szorzóból úgy képzünk decimálist, h a tört eredményéhez hozzáadunk egyet?

Igazából nem történt semmi, Cross 2-0 után egyre gyengébben játszott, Luke meg nem adta fel, szívta magát, szívta magát, és kapaszkodott vissza. Amikor az első szettjét nyerte, barátnője vagy felesége úgy örült, olyan energia volt benne, hogy egy oroszlánt is széttépett volna. Aztán Cross megingott, Luke meg egyre jobban, egyre nagyobb önbizalommal játszott. Rendre kinézett barátnőjére, vagy feleségére, nem tudom, de az látszott, hogy belőle is energiát merít. Cross meg rá nem jellemző módon csúszott szét, duplákat ótvar módon dobálta. A végén Cross úgy meg volt zuhanva,  (121-ről kellett volna kiszállni a legért a meccsben maradásért), hogy kétszer egymás után hibázott szektort, ami nálam rendszeres, de ők kis túlzással csukott szemmel megdobják. Szóval nem bírta a tétet, és amíg pl. Anderson Wattimena és Dobey ellen is hozta az extrát a végén, addig Cross összeomlott, mint kártyavár a szélben.

Idézetet írta: petercrouch Dátum december 29, 2018, 11:12:56
Egyébként szerintetek a Sport TV-s kommentátorok rá fognak jönni arra a verseny végéig, hogy frakcionális szorzóból úgy képzünk decimálist, h a tört eredményéhez hozzáadunk egyet?
Ez majd írd meg nekik facebook-on, és akkor a Fülöp Laci talán a mondatod első felét értelmezni tudja majd  ;D



#154 december 29, 2018, 12:58:35, butyi
Idézetet írta: peshark Dátum december 28, 2018, 22:37:49


elmondhatna hogy megis mi a fene tortent??? ???
cross annyit keresett egy fogadással, amennyit célbadobással egész pályafutása alatt nem tudna összeszedni ;D
egyre több ilyenre számíthatunk, ha a dartsban is lesz már egy kis pénz..(akkor a fogadásban még nagyobb lesz)

Natha­n Asp­inall -vs- Brend­an Do­lan
Nathan Aspinall
1.645

#155 december 29, 2018, 13:10:40, dartsman
Sziasztok, egy érdekes párosítással foglalkoznék egy kicsit. Nathan Aspinall - Brendan Dolan
Számomra picit fura az odds kiosztás (bet365) 1.61 - 2.30
Hasonló érzésem van mint valamelyik nap a Toni Alcinas - Benito Van De Pas összecsapás előtt. A bukik a jelenlegi forma alapján határozták meg a szorzókat, tegnap nagy csatába nyert Aspinall Devon Petersen ellen, mig Brendan Dolan lenyomta Benito Van De Pas-t hol jobb, hol gyengébb teljesítménnyel. Ha a jelenlegi teljesítményeket nézzük akkor nálam közel egyforma a két játékos, viszont Dolan sokkal nagyobb rutinnal rendelkezik. Aspinall újoncnak számít, én csak egy-két European Tour versenyen láttam és ott is hamar kiesett, míg Dolan több European Tour versenyen is indult, valamint tv-s közvetítésű nagyobb tornákon pl. World Grand Prix ahol egyszer egy 9 nyilast is sikerült dobnia, illetve más kiemelt tornákon is többször részt vett, de való igaz hogy 2018-ban nem sok kiemelt tornán láthattuk. Az életkor, rutin, tapasztalat miatt - fogadási szempontból - Dolan mellett tenném le a voksom, szerintem ő fog tovább jutni, szoros meccsre és közel azonos nyílátlagokra számítok. Szerintem ez a 2.30-as Dolan győzelemre simán megéri tenni. Aspinall sokat fejlődött, de nem jobb annyival, mint ahogy az oddsok mutatják.

A másik délutáni programban Dave Chisnall - Gary Anderson. Az oddsok jól tükrözik az esélyeket, szerintem is Anderson fogja behúzni a meccset, de Chizzy-vel vigyázni kell mert nagyon jó játékos és szórja a 180-akat amikor elkapja a ritmust. Szerintem pár szettet fog is nyerni, de a végén Anderson győzelmére számítok.

Na hát köszönöm a magyarázatokat, érdekes meccs lehetett minden esetre :D

Közben vagy valaki (dartsman) belelát a gondolataimba és hamarabb publikálja mint én, vagy nem tudom mi történhetett, de ugyanezt szerettem volna leírni, így már nem teszem, csak támogatom az előttem szólót :D

Köszi Peshark :) mindjárt kezdődik a mérkőzés, meglátjuk hogy alakul :)


Nagy kapufa volt a Dolan meccs, még jó hogy nem írtam le azt a sokat róla amit terveztem  ;D

Közben örömhír, hogy Gary top formában tolja, amivel Chizzy nem tudja tartani a tempót és sajnos az idei évre jellemző szektorhibákat és lelki összeesést látjuk tőle (miközben ezt a mondatot írtam, a második szett 4. legében tolt egy 180-at Dave ::))

Dolan nagyon gyengén játszott, csalódás volt számomra, a bukiknak lett igaza, Aspinall tényleg jobb volt. Anderson parádézott, Chizzy-nek nem sok babér termett.

MvG ma tuti beinditja a daralot Joyce ellen, de sajnos semmit nem adnak a -3.5-re sem..

Valóban nagyon alacsony az, néztem Gerwen 8.5 feletti 180-ra adnak 2.00-át, hát nem tudom. Szerintem Joyce 1 szettet valahogy nyerni fog, de többet lehet nem, nemsokára kiderül :)

Eljöttek az elődöntők, 3 meccs van hátra a vb-ből, rossz ezt leírni, hát mit fogok nézni tanulás mellett (sokszor helyett...) :-\ :D

Smith egyértelmű esélyese az alsó ági SF-nek, egész tornán full magabiztos játékot tol, Aspinallnak ez már sok lesz, szerintem simán mehet a kiszabott hendi határ is, avagy Smith -2.5 1,72

Másik elődöntőn összejött a gigászok küzdelme, ami várható volt már a torna elejétől. Egyszerűen még most is azt látom, hogy Gary jobb formában van, amikor nagyon kell, iszonyat jól duplázik, bevarázsolja a 2-3 triplát, bár ez lesz az első Gerwen meccs amit teljes egészében megnézek majd, azért Lewis ellen nagyon komolyat nyújtott, valószínűleg mára is hasonlóan felspanolja magát, nagy ütközet lesz, de szerintem 6-4 Garynek. Gary Anderson győzelme 2,50; Gary -1.5 3,50

A Gerwen-Andersonra a 7,5 szett felett 1,18-as oddsa elég jól néz ki. Nem nagyon tudom elképzelni a 6-0-t meg a 6-1-et egyik oldalra sem. Szerintem itt a vesztes is lazán nyer két szettet. De őszintén megmondom, még a 6-2-őt vagy a 2-6-ot sem nagyon látom magam előtt, egy 6-3-mat, vagy 3-6-ot már inkább.
Ez a 7,5 szett felett 1,18-as oddsért akár hatjegyű összeget is megérhet, így most nekem eléggé ajándékszagú dolognak tűnik, aztán ki tudja  :D