PDC Darts Világbajnokság 2019

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri a VB-t?

Michael van Gerwen
21 (75%)
Michael Smith
7 (25%)

Összes szavazó: 26

Szavazás lezárva: január 02, 2019, 12:28:03

Igen amugy, csak ilyet en mar nem rakok mert sultem be vele nem kicsit, de 6-2 a minimum nalam is, bar az azert mar osszejohet siman.

170-esek tekintetében hogy állunk? Van egy 3.5 feletti fogadásom, még a szünet előtt volt 2, az ünnepek után volt még egy? (nyilván kettő nem volt, mert nem lenne függőben)

Idézetet írta: RedMunchen Dátum december 30, 2018, 14:32:16
170-esek tekintetében hogy állunk? Van egy 3.5 feletti fogadásom, még a szünet előtt volt 2, az ünnepek után volt még egy? (nyilván kettő nem volt, mert nem lenne függőben)

Dolan dobott egyet, MvG meg tegnap Humphries Smith ellen, ugyhogy eddig 3-nal jarunk igen :)

Pár gondolatot írnék az esti két mérkőzéshez

Michael Smith - Nathan Aspinall (bet365) 1.25 - 4.00
A szorzók nagyon jól tükrözik az esélyeket. Kész csoda, hogy a világranglista 73-ik helyezettje idáig eljutott, szerintem még a Sky Sports szakértői, Wayne Mardle-ék is csodálkoznak ezen nagyon. Aspinall élete legnagyobb sikerét érte el a darts-ba, hiszen ha visszaemlékezünk a 2018-as évére, hát nem sok kiemelt versenyen vett részt, én egyedül a European Tour állomásain emlékszem, hogy láttam egy-két versenyen, de ott hamar ki is zúgott, sokáig nem jutott el. Ezzel szemben a világbajnokságon a legjobb 4-ig jutott el ami óriási siker. Kőkemény ellenfele lesz, hiszem Smith a gyorskezű csak úgy szórja a 180-akat és nagyon sokat fejlődött az utóbbi egy-két évbe, professzionális szintre lépett, noha időnként csapnivaló kiszállóival esélyt ad az ellenfeleinek. Azonban sokszor nem probléma neki a 100 fölötti kiszállózása, a dupla 20-at nagyon érzi, sokszor elég egy nyíl is, hogy megdobja, valamikor pedig 4-5 nyíl is kevés, hogy kiszálljon. Smith magasabb szinten van, ezért az ő győzelmére számítok. 6 szett az elég sok, biztos lesznek hullámvölgyei, amit Aspinall ki is fog tudni használni és el lop tőle pár szettet, de meglepődnék ha Smith elvérezne itt. Ha tudja hozni azt a szintet amit eddig és Aspinall is jól fog dobni, akkor mindenképp jó meccs lesz, és ha nem is tükörsimán, de Smith be fogja húzni a meccset. Smith nagy eséllyel bekerülhet a döntőbe, meglepődnék ha Aspinall nyerne.

Michael van Gerwen - Gary Anderson 1.53 - 2.50
A bukik Gerwent favorizálják. Volt szerencsém látni az ezelőtti két összecsapásukat, amikor mindkétszer Anderson nyert parádés játékkal, viszont a nagyszám törvényei szerint most Gerwen sikerét várom, mivelhogy szerintem Anderson zsinórba, egymás után háromszor nem fogja megverni Gerwent. Most biztos sokan hülyének néznek és kinevetnek, hogy írhat le ilyet egy ember, aki próbálja itt elemezni a meccseket és okoskodik, de akkor is így gondolom :) szerintem a világ két legjobb játékosa fog ma összecsapni egymással, mivel totál egy szinten vannak sokat fognak számítani a tömegek, na meg a kiszállózások. Parádés, szoros meccsre számítok, baromi nehéz megtippelni ki fog nyerni. Tegnap -mielőtt kijöttek volna az oddsok erre a meccsre- mondtam is magamba, hogy én 1.50-et adnék Gerwen sikerére és 2.50-et Andersonéra, hát szinte ugyanazt dobták ki a bukik késő este :)

Érdekes ez a világbajnokság, hiszen a nagy nevek már az elején kiestek: Wright, Gurney, Barneveld, Whitlock, Price és helyette jöttek olyan nevek mint Aspinall, Humpries, Joyce, akik abszolút nem voltak kiemeltek, sőt még az évközi nagy versenyeken se találkoztunk velük. Akinek még a játékára kíváncsi lettem volna az a ausztrál Corey Cadby aki vízumproblémák miatt nem tudott részt venni a világbajnokságon, pedig fiatal tehetség, kíváncsi lettem volna meddig jut el. És hát hiányoztak olyan nevek akik eddig részt vettek a világbajnokságokon, pl Mark Webster aki most szakkomentátoroskodik, vagy Kevin Painter aki így hirtelen eszembe jut. De én nagyon bírtam Ronnie Baxtert is, akit már alig látni, Ronniról jut eszembe Huybrechts testvére Ronnie Huybrechts ő se volt ott, vagy régről pl. Mark Dubridge akit néha egy-egy European Tour versenyen lehet látni, de nem tudom mivan Roland Scholtennel lehet már nem is játszik, vagy pl. Colin Lloyd aki nagyon régen még világranglista vezető is volt, de ez már tényleg csak nosztalgia :)
Kíváncsi leszek majd a Premier League mezőnyére is :)

A PC Finals elődöntőben megverte MvG Garyt, de nem hiszem, hogy bármit számítana most bármilyen korábbi egymás elleni, két legjobb játékos a világon egyértelműen, nem az fog számítani, hogy ki melyik végén lesz a 100-110-es átlagsávnak, hanem a kulcs pillanatban bedobott duplák, és a jókor elhelyezett nagy kerekítők, semmi másról nem szól a sportág :D

Köszi a javítást :) hát igen a kiszállózások nagyon fontosak lesznek és hogy pl. ha csak egy nyíl marad valamelyik duplára azt milyen sikerességgel dobják be. Milliméterek dönthetnek, ez egy ilyen sportág :)

Aspinall kapcsán csak pár gondolat ebből a cikkből:
http://www.sport1tv.hu/sztori/76967/reszegen-dobott-9-nyilassal-indult-ime-aspinall-a-konyvelo/

,,Addig egy, ha nagy szerencsém volt, akkor másfél órát tudtam edzeni naponta. Profiként már megy a négy, öt, hat óra is, ennyi legalább kell, hogy meg tudjam verni a legjobbakat" – mondta Aspinall, aki három éven belül a világranglista legjobb 30 játékosa közé akar kerülni, öt év múlva pedig Top10-es dartsos szeretne lenni.

Ami még figyelemre méltó, hogy sokkal jobban kontrollálja magát a színpadon, mint 2017-ben vagy korábban. Ennek is története van, méghozzá 2017 júniusában. Akkor a European Matchplayen a legjobb 32 között találkozott Cristo Reyesszel, és egy 153-as kiszállóval 4-3-as vezetésre tett szert, majd ünnepelt egy jót a színpadon – és a végén kikapott 6-5-re. ,,A levonuláskor Michael Smith elkapott, és azt mondta, nem szabad így kiadnom magam, amíg nem nyerek. Az utolsó dobásig kontrollálnom kell az érzelmeimet, tanácsolta" – árulta el Aspinall.

Életembe jó, ha kétszer láttam ezt a fazont játszani (azt is most a vb-n), de ami szembeötlő volt, hogy fejben tényleg ott van és ez fontosabb bárminél. Én sosem írnék le senkit, aki ekkora fejlődésen megy keresztül, szerintem komoly csapat dolgozik az ő sikerein (sportpszichológus és más egyéb). Elkezdett az elmondása alapján 4-6 órákat edzeni, egyből stabil játékos lett, világbajnoki elődöntős. Most vagy az van, hogy istenadta tehetség, vagy óriási mázlija van. A mázli faktort ennyi meccsen keresztül kizárnám, szóval, itt inkább Smith az, akinek fejben oda kell tennie magát és extra kell, mert lehet egy stabil középszerrel döntőt játszik Aspinall, akiről decemberig azt sem tudtam, hogy létezik.

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 30, 2018, 18:06:18
A mázli faktort ennyi meccsen keresztül kizárnám, szóval, itt inkább Smith az, akinek fejben oda kell tennie magát és extra kell, mert lehet egy stabil középszerrel döntőt játszik Aspinall, akiről decemberig azt sem tudtam, hogy létezik.

Azért ez erős gondolat, Smith meg egész évben nagyon rendben van mind fejben, mind játékban, nem egy szint a két játékos. :)

Idézetet írta: peshark Dátum december 30, 2018, 18:37:15
Azért ez erős gondolat, Smith meg egész évben nagyon rendben van mind fejben, mind játékban, nem egy szint a két játékos. :)
Igazad volt, Smith tényleg nagyon rendben van, ide nem lesz elég az átlagos játék.

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 30, 2018, 20:25:58
Igazad volt, Smith tényleg nagyon rendben van, ide nem lesz elég az átlagos játék.

Így tolja az egész vb-n, azért írtam, hogy teljesen más szint ahol Smith játszik.. Nagyon örülök neki, hogy ezt a játékát hozza az elejétől kezdve, imádom amikor jól játszik.

Azért örülök, hogy Aspinall-nál bejön a teóriám, miszerint fejben egyben van. Mások ilyen kezdés után összeomlanának szerintem, ő meg kiegyenlít és szintet lép. Remélem nem 6-2-re kap ki és kicsit még megnehezíti Smith dolgát.

Persze egyben van ő is, és én is örülök a jó meccsnek, de azért Smith a végén szerintem megmutatja mi a különbség köztük :D

Űrdarts volt, de tegyük hozzá, hogy Smith átlaga és kiszállózása is jobb volt ennél egy kicsit. Izgalmas döntő jöhet ez alapján.

Hát ez nem volt valami izgi  :-\ gerwen mindent bedobott csak a végén nem vette komolyan 5-0nál.. Remélem smith azért megszorongatja, ma nagyon jól tolta csak vigye át ezt a formát a döntőre

Az egesz vb-bol es az idei teljesitmenyekbol kiindulva miert ne nyerhetne Smith?   ::)

Szavazzuk meg szerintem, 21:00-ig él :D