Könyvek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Korunk egyik, ha nem a legjobb irója Magyarországon járt, néhány gondolat Jón Kalman Stefánsson. Az egyik könyvsorozata a valaha volt egyik legszebb borítót kapta.

https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=10158.msg769826#msg769826

"A mai kor nagyon furcsa. Ha valaki húsz éve leírta volna a mai világot, kitérve arra, hogyan kerültek hatalomra a Trumphoz hasonló emberek, és hogyan maradtak mindmáig népszerűek; hogy milyen a magyar kormány, a török és a többi hasonló; hogy hogyan is volt a Brexittel – akkor mindenki azt mondta volna arra a regényre, butaság, ennyire azért nem vagyunk hülyék! Hát, kiderült, hogy de igen, ennyire hülyék vagyunk. És ez borzasztó, hiszen minden érv világosan megmutatja, hogy az amerikaiak, a magyarok, a törökök és mindenki ugyanezen az úton mennek tovább, akkor nekünk annyi.

Az önök országa vérzik, és nem is fog elállni a vérzés, amíg valami szörnyű nem történik. Egy ilyen kormány elárulja a polgárait, és ez vonatkozik Amerikára is. A mai ember felelőssége hatalmas abban, hogy mindezek ellen harcoljon, és ez vonatkozik minden íróra, újságíróra, művészre és a közemberekre is. Nincs annál rosszabb, mint azt érezni, hogy ,,ez ellen én semmit sem tehetek". A populista politikusok épp azt akarják, hogy eszköztelennek érezd magad ellenük. És ha elkezdesz így gondolkodni, ők nyertek – te pedig vesztettél."


Azóta már sok-sok könyve megjelent Magyarországon is, nem tud hibázni, ritka az ilyen, aki sorra hozza a kiemelkedő könyveket.

Sport témájú könyvek 50%

https://moobius.hu/konyvlista/m-sport?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=Moobius_Kar%C3%A1csonny%202023%20addtocart&utm_content=Novel%20interest%2018-59M&fbclid=IwAR1QbRL8rnarP2RMbO4XWiQUUPaX33KjJyuWh4_H6W8WwetzMkVwAN0fgno

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

A fiatal, magának való pécsi fiúnak, Varjas Istvánnak két szenvedélye volt az életben: a fizika és a kerékpározás. Mindkettőben kiemelkedett kortársai közül, sorra nyerte a versenyeket. Ám amikor egy olaszországi csapatban kezdett el edzeni, társai doppingolását látva egy világ omlott össze benne, a sportról mint nemes küzdelemről alkotott elképzelése köddé foszlott.

Nálam ez volt az év első olvasása; nagyon jó választás volt; ajánlom! :ok:

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

"A hetvenes években egy apa a családjával egy vidéki tanyára költözik abban a hitben, hogy maga mögött hagyhatja a diktatúrát, ám új élet helyett a saját poklát teremti újra.

Legidősebb fia, György, az apai nyomás és önkény elől menekülve a rendszerváltás idején visszatér Budapestre, ahol rendőrként a bűn és a tisztesség között ingadozva saját élete után is nyomoz. Választás elé kerül, mit kezdjen a múlt hazugságaival, amelyek a környezetében tönkretették a szülő-gyerek kapcsolatot, a szerelmet és a barátságot. Egy ponton azt a döntést hozza, hogy saját kezébe veszi a sorsát...

A Két macska voltam egy lélektani krimiket idéző sorsregény egy olyan korban, amelyben a történelmi és emberi traumák nyomán kiveszőben van a mindennapokból az erkölcs és az emberség."

Dettó, mint napjainkban, de erre a szerző is céloz a könyv utolsó lapjain :)