Scouting - megéri? milyen cégnek érdemes dolgozni? (vélemények, tapasztalatok)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mi az, hogy scouting?

Lehet láttatok ti is ilyen személyt egy-egy sporteseményen. Ott ül a laptopjával, vagy bizonyos esetben telefonjával, és "élőben közvetíti (továbbítja)" az eseményeket az öt foglalkoztató cégnek. Ezek a cégek pedig továbbítják az adatokat a fogadóirodáknak (pl.).

Ha felmerült valaha benned, hogy pl. egy iroda honnan értesül a kínai harmadik liga (de vehetjük nyugodtan a hazai mennyei harmadik ligánkat is) eseményeiről akkor bumm: itt a válasz.

Ezek az emberek kijárnak a meccsekre, és mindezért jutalék jár számukra.

Kérdés: Megéri manapság ilyen adatszolgáló cégeknek dolgozni? Van benne érték? És melyik cégnél éri meg?

Szerintem sokan közülünk szívesen olvasunk élménybeszámolókat, véleményeket e témában is.  :cya:

Korabban ez mar volt tema, par oldal diskurzus biztos osszejott belole, ezt Admin igazan elokereshetne az archivumbol. Anno en is jelentkeztem ilyen ceghez. Jo par eves sztori, szoval mar nincs meg tisztan, de ugy remlik az anyagokat is atkuldtek, de a rengeteg tesztfeladat miatt abbahagytam.

Engem nem is a penz motivalt a jelentkezeskor, hanem, hogy top meccsekre el lehet jutni, de a gyakorlo feladatok alatt gyorsan rajottem, hogy hosszu folyamat mire oda lehetne erni, persze kello kitartassal mar osszejott volna, am ez hianyzott.

Idézetet írta: RedMunchen Dátum augusztus 14, 2020, 11:46:40
Korabban ez mar volt tema, par oldal diskurzus biztos osszejott belole, ezt Admin igazan elokereshetne az archivumbol.

Elnézést kérek a tudatlanságért, lustaságért. Ha gondolod lezárom a témát, és megyek az archívumba.

Idézetet írta: SPF Admin Dátum augusztus 14, 2020, 12:37:20
Elnézést kérek a tudatlanságért, lustaságért. Ha gondolod lezárom a témát, és megyek az archívumba.

Lehet csak arra gondolt, hogy be lehetne ide linkelni az előzőeket vagy bemásolni, ha van erre technikai lehetőség :) Olyan alapon, hogy látjátok, 2 éve még ezt beszéltük közösen, de most már ez van.

Én már nem emlékeztem, hogy volt erről szó, azért is indítottam. Bárki kikeresheti az archívumból, ha létezett ilyen.  :ok:

Bár túl sok okos gondolattal nem tudok hozzászólni, de maga a téma nagyon érdekel, úgyhogy mindenképpen figyelemmel kísérem majd a hozzászólásokat. És ha valóban volt ilyen eszmecsere korábban (és meg is találja valaki), akkor azt szívesen elolvasnám.

Volt egy interjú ebben a témában néhány éve: https://www.sportfogadas.org/cikk/interju-mit-csinal-egy-live-data-scout

Próbálok utánajárni, hogy miként megy manapság, mert ismertem régebben két scoutot is, megpróbálom idecsalni őket :D


Épp manapság akartam kérdezni hasonló dologgal kapcsolatban a Fogadási stratégiák topikban valamit:

Pusztán kíváncsiság: meccsen, a lelátón ülve mennyire működik, működhet-e az élő fogadás valamire? Pl. gól (ki lövi a következőt, lesz-e egyáltalán gól stb.), lap, szöglet, akármi, mekkora a tényleges késleltetés? Nem vagyok naiv, feltételezem, ha nagyon működne, akkor rengetegen ezzel dolgoznának, kiülnének a meccsre, s fogadnának ezerrel élőben.

Pécsen, a stadiontól kb. 200 m-re lakom, és még jó múltkorában volt, hogy a meccset ugyan nem néztem, de a gólörömöt mindig hallva figyeltem, hogy egy ilyen gólörömhang után kb. 14-15-ig sikerült elszámolnom, mire az eredmenyek.com adta a jelzést, hogy gól van. Megfigyelésem szerint a bet365 kb. 1-2 mp-cel gyorsabb szokott lenni, vagyis ha egy gól után rögtön fogad valaki (1-2 mp reakcióidővel, valamint az 5-6 mp késleltetéssel), akár még be is jöhet többször a dolog. Mondom, feltételezem csak.

Van erről bárkinek valamilyen tapasztalata?

Nem javaslom, mert ez a leggyorsabb modszer hogy 0ra korlátozzak a szamlad.

Masreszt biztos hogy nincs 12 13mp keses.

Mar a gol grafika elott lezarjak a fogadast, tehat nem is tudsz addig fogadni amig bevillan gol.
Plusz mivel a jelatvitel eleg gyors igy ahogy megnyomja Pecsen a gombot az ember azonnal rolo van a man szigeteki szervereken. Max annyi keses van mig az emberunk felfogja hogy gól van. De mivel penzbe kerul neki minden hiba, nem erdeke lassan benyomni.