Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Az FTC tíz szurkolóját öt évre kitiltotta

A Ferencváros labdarúgóklubja tíz szurkolóját öt évre kitiltotta a csapat mérkőzéseiről.


Erről közösségi oldalára feltöltött videóban Kubatov Gábor klubelnök számolt be. A sportvezető az AS Monaco elleni Európa-liga-csoportmeccs kapcsán kiemelte: csütörtökön az év meccse vár rájuk, mert megvalósíthatják célkitűzésüket, hogy tavasszal is a nemzetközi kupában szerepeljenek. Hangsúlyozta: ez szurkolóik nélkül "nem megy", majd a nézőkre utalva hozzátette, hogy "senki nem teheti kockára azt a segítséget, amit a lelátóról tudnak adni".
   
"A Crvena zvezda elleni meccsen azonban történt néhány olyan dolog, ami ezt kockáztatja. Az UEFA nagyon könnyen ad nagy büntetéseket a nemzetközi meccseken való pirotechnikázásért például. Így aztán hoztunk néhány intézkedést az elmúlt napokban. Tíz olyan szurkolónk van, akiket kitiltottunk a Ferencváros stadionjából, az idegenbeli meccsekről, illetőleg a nemzetközi kupameccsekről is" - mondta Kubatov Gábor.
   
Kiemelte: volt, akit azért büntettek meg, mert a nevére szóló jegyét eladta szerb drukkereknek, akik viszont nem tudtak bemenni a stadionba, és a történteket jegyzőkönyvbe mondták. Azokat a drukkereket is kitiltották, akik kiégették a térelválasztó hálót a B-szektor előtt, majd pirotechnikai eszközöket dobtak a pályára, továbbá azokat is szankcionálták, akik "fenyegetőleg léptek fel" szurkolótársaik figyelmeztetésére.
   
"Öt évet kaptak mindannyian, öt évig nem jöhetnek Fradi-meccsre, illetőleg minden okozott kárért be fogjuk őket perelni. Ideértve a labdafogó hálót és ideértve a nemzetközi büntetéseket, amit miattuk kaptunk" - közölte Kubatov.
   
Az FTC az Európa-liga főtábláján a H csoportban négy fordulót követően kilenc ponttal az élén áll az egyaránt hatpontos török Trabzonspor és francia AS Monaco, valamint a három pontot gyűjtött Crvena zvezda előtt. A legutóbbi körben a Ferencváros 2-1-es hazai győzelemmel vágott vissza a szerbeknek a 4-1-es idegenbeli vereségért, sikerével pedig nagy lépést tett a továbbjutás felé.

forrás: MTI

A Honvéd új edzője a Dinamo Zagreb modelljét szeretné meghonosítani

Dean Klafuric, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új vezetőedzője a Dinamo Zagreb modelljét szeretné meghonosítani a kispestieknél.


"Az elsődleges cél, hogy fejlődjünk játékban és eredményekben, miközben az akadémiáról kikerülő fiatalok is beépülnek a csapatba. Ezt nem könnyű egyszerre megvalósítani, lépésről lépésre kell haladni, de nem lehetetlen vállalkozás, mert a Dinamónál sikerült" - mondta a hétfőn Tam Courts helyére kinevezett tréner, aki éveken át dolgozott a legismertebb horvát klub akadémiáján.
   
Az ötvenéves szakember az MTI-nek nyilatkozva csütörtökön kijelentette, nem fél a kieséstől, a középmezőny elérését reálisnak tartja. Hozzátette, az első idényében nincs rajta nyomás.
   
"A csapat legnagyobb problémája pszichológiai jellegű, a rossz eredmények hatására önbizalomhiány látszik. Ezt szeretném megváltoztatni. Azt mondtam a játékosoknak, hogy élvezzék a futballt. Nemcsak a játékot, a meccseket, hanem az edzéseket is, mert a világ legjobb munkáját űzik. Játékban úgy érzem, az automatizmusok hiányoztak" - beszélt a fővárosiak gyengébb eredményeinek okairól Klafuric, aki az egész világon ismert nagy klubnak nevezte a Honvédot, amely tökéletes infrastruktúrával rendelkezik.
   
A horvát edző szerint nehéz átvenni idény közben egy csapat irányítását, de nagyban megkönnyíti a helyzetét, hogy több játékost is ismer a keretből, így példaként említette Herdi Prengát, Nagy Dominikot, Tomas Tujvelt és Nikola Mitrovicot. Előbbi kettő tanítványa volt a Dinamónál, illetve a Legia Warszawánál.
   
"Szervezett és fegyelmezett védekezés, illetve progresszív labdabirtoklás" - adta meg edzői filozófiáját Klafuric, aki eddig két edzést vezényelt, melyeken kifejezetten elégedett volt a játékosok hozzáállásával.
   
A Budapest Honvéd 12 forduló után 13 ponttal a nyolcadik a tabellán, de csupán egyetlen ponttal áll a kiesőzóna előtt. Klafuric szombaton a MOL Fehérvár ellen mutatkozik be a kispestiek kispadján.

forrás: MTI

Most hogy egy interjúban kiosztott egy komplett klubot, biztos hogy pont a precíz németek akarják :D Ja, aha.

Nem irreális annyira. Pénzt sokat nem kapna, de nem is hiszem, hogy azért játszik már. Viszont nyerhetne BL-t, legrosszabb esetben meg német bajnok lenne, az még úgy sem volt. Bár én abban bízom, a PSG szorít neki helyet a rosterben  :ok:

Mondjuk pár év múlva levezethetne a megyei háromban. Mit szóltok?

Nem tudom mennyire igaz ez a Ronaldo hír (Marca hozta le...), de nekem erős, hogy Szaúd-Arábiába szerződik. Tényleg ennyire fontos lenne neki a pénz? Valószínűleg nem vizes zsömlét eszik reggelire (bár, már az is majdnem 100 forint), élete végéig bőségesen élhet, gyerekei is, semmi gondjuk nincsen. Pont abba az országba szerződik, aminek megítélése minimum kétes? Oké, hogy ő is beáll majd kampányolni a 2030-as szaúdi vb-ért (milyen furcsa lesz, hogy a szaúdiak legnagyobb ellenfele a portugál-spanyol pályázat lesz..., így saját nemzete ellen kampányolhat), de szerintem ezzel egy életre elvágja magát, ha tényleg aláír. Vagy az lehet a háttérben, hogy már egyáltalán nem bírja a topligás tempót és erre idén jött rá? Jó, de akkor miért nem inkább az MLS? Az a vb 2026-ban lesz, Messi és Suárez is abba a ligába készül, kis túlzással tele lesz egykori klasszissal, tuti nagyobb lenne a felhajtás.

A Real Madrid leigazolta a legnagyobb brazil tehetséget

A Real Madrid leigazolta a brazilok egyik legnagyobb futballtehetségét, Endricket.


A spanyol klub csütörtöki közleménye szerint a 16 esztendős játékos, amikor nagykorúvá válik, 2024 nyarán csatlakozik az egyesülethez.
    
Az ifjú támadó idén a Palmeiras történetének legfiatalabb játékosa lett, aki a felnőttek között pályára lépett, nem sokkal később pedig a gólszerzők rangsorában is rekordot döntött, ezen kívül ő lett az első az egyesület történetében, aki minden korosztállyal első lett. Endricknek a brazil első osztályban 7 meccsen három gólja és egy gólpassza volt, a fiatalok között pedig több sorozatban is a legjobbnak választották, míg a brazil U17-es válogatottban négy fellépésén öt gólt jegyzett.
    
A játékos szerződése 2027 nyaráig szól a Real Madriddal, de a megállapodás további három év opciós lehetőséget tartalmaz. Az ügylet anyagi részleteit egyelőre hivatalosan nem jelentették be, sajtóhírek szerint a "különböző extrákkal" együtt körülbelül 70 millió euróra rúg a játékos ára.

forrás: MTI

:redchug:  :redchug:  :redchug:
This is more than history in the making. This is a signing that will not only inspire our club to achieve even greater success but inspire our league, our nation and future generations, boys and girls to be the best version of themselves. Welcome @cristiano to your new home @alnassr_fc

Szaúd-Arábia mert nagyot álmodni és bejött nekik az, amire senki se gondolt a vb előtt.  :redchug:

 ;D  ;D 

"Nem aggódom amitt, amit az emberek mondanak. A futball sokat fejlődött itt, versenyképes lett. Ez az átigazolás nem jelenti a karrierem végét." - Rinyaldo.

https://sport365.hu/nemzetkozi-foci,futball-hirek,ronaldo-sok-nagy-klub-probalt-meg-leigazolni,155317

 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Ááááá imádom minden pillanatát ennek a sztorinak ;D

Szerencsétlen azt sem tudja milyen kontinensen van ;D

https://twitter.com/i/status/1610318360692281344

Idézetet írta: TiB Dátum január 04, 2023, 11:42:23Ááááá imádom minden pillanatát ennek a sztorinak ;D

Szerencsétlen azt sem tudja milyen kontinensen van ;D

https://twitter.com/i/status/1610318360692281344

Erről a beszédről az öreg Kapa mondatai jutnak az eszembe:
Drága barátaim! Csókolom a seggeteket!
Örülök, hogy idetoltátok a ronda pofátokat...


Idézetet írta: TiB Dátum január 04, 2023, 11:42:23Ááááá imádom minden pillanatát ennek a sztorinak ;D

Szerencsétlen azt sem tudja milyen kontinensen van ;D

https://twitter.com/i/status/1610318360692281344

Ezt akartam most beküldeni. Nem láttam, hogy már itt van.
B@sszus, számomra hihetetlen, ha valaki azt se tudja, hol van. Jártam több országban is már szerencsére, de mindig tudtam hol vagyok.
Ezek kb. nem is emberek már.
Szívesen megnézném, hogy olyan emberek, akiknek már elvitte az eszét a pénz, leülnek egy kerekasztal beszélgetésre és őszintén válaszolnak a kérdésekre...

Megérdemli az újrajátszást a Liverpool.
Annak a tudatában játszott otthon a csapat, hogy döntetlen esetén újrajátszás lesz. Ám a gólok kiharcolása helyett továbbra is a már megszokott felelőtlen és hányaveti jobbra-balra passzolgatás volt a hazaiaktól.
De így legalább lehet majd panaszkodni, hogy sok meccset kell játszani. Közben pedig éppen a Liverpool hányaveti tili-tolija miatt kell ismét játszani egy újabb meccset.
Ezek a pályán álmosan tébláboló liverpooli focisták teljesen elfelejtették, hogy mindössze rövid idővel korábban nagyon gólveszélyesen is tudtak játszani.