Szerintem a népszerűsége miatt, könnyen lehet vele bukni, mert tele van csalókkal, és a csalókon túl nehezen érthető és megjósolható árfolyammozgások is vannak. Azért nehezen megjósolható, mert a tőzsde is egy szakterület, laikusként nem látjuk át. Na de az elrettentésre, hogy soha senki ne tolja bele minden pénzét, csatolva raktam egy lehetőséget, amit a Squid Game című sorozat kínált. Szárnyalt az árfolyama, most meg eladhatatlan.
Én voltam aki a százezres nagyságrendű haszonra szavaztam, meglehetősen kevés pénzből jókor vettem bitcoint, egyébként magas szinten programozó rokonom sokkal többet vett akkor hogy kapja be

De mikor megvettem még akkor is az járt a fejemben, hogy én középsuliban plusz fősulin évekig tanultam közgázt, és a pénz, árfolyam, befektetés az nem ilyen egyszerű dolog, hogy letöltök egy appot, és veszek, aztán nézegetem az árfolyamábrát és gazdag leszek. Úgy vélem lehet vele keresni, de pont úgy ahogy minden más befektetésnél, kell hozzá alap közgáz, pénzügy ismeret, aztán pedig az adott témában, tehát itt a kriptóban való ismeretszerzés után szabad csak belevágni. Engem például jelenleg sokkal jobban érdekel amúgy a császárfa ültetése, földterületet is vettem már hozzá, az is egy befektetés, és jól mutatja, hogy a fa megnövéséből szeretnék hasznot húzni, a fa pedig nem fog gyorsan megnőni.
Próbáltam keresni értelmes összefoglaló, de rövid videót a témáról, ezt találtam, bár ezt sem érzem tökéletesnek, de nagyon jó hogy utal rá, hogy a bitcoin alapvetően nem árfolyam spekuláció miatt jött létre, hanem a szabadság miatt. Tehát a bitcoinnal alapvetően ki akartak szakadni minden megszokott formától, szabályozástól, államoktól, mindentől, és ez tényleg jövőbe mutató hozzáállás.
https://www.youtube.com/watch?v=uwRgi4Ht_7U