Irving Dallasban! (?)Ha minden igaz, akkor már csak az orvosi vizsgálatok vannak hátra, és megtörténik a szezon eddigi legnagyobb volumenű üzlete. Mikor elolvastam az erről szóló híreket, akkor azt éreztem, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet, de ha lenne egy harmadik, akkor az biztos, hogy félelemmel teli kíváncsisággal tekintene a jövőbe.
Nevet a szemem, vagyis örülök, mert:1. Ha kizárólag a játékát nézzük, akkor Irving egy zseni (mondom ezt annak ellenére, hogy talán Pozzato később megcáfol ebben).

Nála soha nem a játékával volt baj, hanem magával az emberrel.
2. A Dallas állítólag már a szezon előtt is meg akarta szerezni őt, úgyhogy mindenképpen pozitív, hogy nem csak egy elhamarkodott döntés született – miután meghallották, hogy Irving távozni akar a Netstől –, hanem egy átgondolt lépés.
3. Ha igazak a hírek, akkor kikérték az üzlet előtt Doncic véleményét is, aki támogatta az irányító érkezését.
Sír a szemem, vagyis nem örülök, mert:1. Irving tipikusan az a játékos, akinél szerintem a leginkább elmondható az a mondás, miszerint "kutyából nem lesz szalonna". Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy olyan változásokon menne keresztül, mint például Harden, akiből Philadelphiában egy teljesen új ember lett (de erről majd később).
2. Tényleg van olyan elfogult Dallas-szurkoló, aki el tudja azt képzelni, hogy pont egy Jason Kidd fogja majd gatyába rázni, illetve megregulázni Irvinget?
És végül még pár személyes megjegyzés:1. Ez az üzlet vagy nagyon jól, vagy nagyon rosszul fog elsülni. Itt nem lesz köztes út. Ha Irving képes lesz olyan szemléletváltásra, mint amit – a már említett – Hardennél is látunk, akkor ez a Dallas bejelentkezhet a bajnokesélyes címre. Harden idén lefogyott (hogy minél jobb teljesítményt nyújthasson), és egy olyan csapatjátékos lett belőle, hogy az embernek leesik az álla. Olyan szinten állt be Embiid mögé a sorba, amihez hasonlót egy ilyen egóval rendelkező játékostól még nem láttam. Ha Irvingben meglenne ugyanez az alázat Doncic iránt (vagy legalább csak feleannyira akarna bajnok lenni, mint pl. Harden), akkor viszont egy bitang erős párost alkothatnának. Még akkor is, ha számomra ők egyáltalán nem illenek egy csapatba. De hogy ebben mennyire van igazam, azt majd az idő eldönti.
2. Mindenképpen jó döntés volt a Dallas részéről, hogy vár a szerződéshosszabbítással a szezon végéig, mert valamilyen szinte addig is látni fogják, hogy illik-e ez a játékos Doncic mellé vagy sem. Illetve tudnak-e együtt játszani.
3. Az is jó döntés volt a Dallas részéről, hogy Dinwiddie-t és Finney-Smitht adták (bár ők is inkább Bertanst küldték volna, akit én is pár hete szívesen áttettem volna más csapathoz, mert durván magas fizetést kap az általa nyújtott semmiért cserébe, de a Nets állítólag ragaszkodott ehhez a két játékoshoz). Szerintem igazából egyikük távozásával sem fog nagyon gyengülni a keret (és ezt nem a rosszmájúság mondatja velem). Kicsit furcsállom, hogy a Dallas Wood-ban is gondolkodott (mint cserelehetőség), de hát ebből is látszódik, hogy ők sem tévedhetetlenek.

Most már csak Hardawayt kellene elcserélni egy használhatóbb játékosra (állítólag a Toronto árulja Anunobyt).
Összefoglalva tehát ez egy nagyon érdekes csapatváltás, de jós legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy mi sül ebből ki a végén.