NBA 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mikor olvastam, az agyam nem akarta elfogadni, elutasította, bezártam az oldalt, mondom még tuti álmodok. Felkeltem, megint megnéztem, nem álmodok, szóval becsuktam újból a felületet. Azóta ránéztem a kezdo5 kommentjeire, hogy tudjak min nevetni, mondjuk ez zseni:
"Hát ha ezek után Durant cserét kér akkor egy Durant Doncic cserét szívesen megnéznék"  ;D

Én ezt még fokoznám, Doncic - LeBron csere, így összeállhatna Dallasban a LeBron - Irving duó.  ;D  ;D Nyáron pedig leigazolhatnák melléjük a Westbrook - Beverley - DeAndre Jordan triót. Kell ennél jobb?  ;D

Spencer Dinwiddie... Szerencsétlen csávó, amikor nagyot ment, nyakára hozták Irvinget, távoznia kellett. Utána épp Irvingért cserélik. Fogom a fejem, mert ez továbbra is tragikus, hiszen azt a játékost hozták Doncic mellé, aki a szupersztárok közül abszolút nem illik hozzá. Volt mondjuk egy 30-as lista, akikkel játszhatna Doncic, volt egy másik lista, egyetlen egy személy szerepelt rajta, kivel ne legyen egy csapatban Doncic. Cuban nézi, oké, legyen akkor az az egy, nem fogok szemezgetni.  ;D

Három szempontból jó csere ez:
- Kiesik két hosszabb távú szerződés, így, ha jól tudom, akkor garantált szerződésekkel 90 millió környékén van a Dallas, sapka alatt kb 40 milliójuk lesz
- Ha minden jól megy, akkor pár hónapig kell nézni Irving játékát és hallgatni magvas gondolatait.
- Sosem volt még ilyen shooter Doncic mellett, aki AS-kaliber

Ezeken felül, Irving egy métely, minden csapat, ahol volt, az szétesett, ha távozott, akkor jöttek rendbe. Nem hajlandó másokért küzdeni, de még magáért sem, viszont ez még jó is lehet. A szerződése lejár, így nyáron újat írhat alá, ha nem megy Doncic mellett, akkor máshol (szerintem kikopik a ligából). A Dallas 40 millióból elgondolkodhat rajtuk: LeVert - Vucevic duó, esetleg egy Middleton. Nem rossz egy LeVert - Grant páros sem.

Ha most lenne töke még Cubannek, akkor fogná, elpasszolná a Hardaway - Bertans - Kleber triót is, így garantálva csak Doncic szerződése lenne nyáron. Ezen sem lepődnék meg, ugyanis érzik, kell a rebuild vagy Luka menni fog. Oké, ott lenne még McGee 5 millója és Bullock nem garantált összege, magyarán 50 milliójuk lenne, akkor maradna 80 + luxusadó... és akkor már kezdhetnek olyanban is gondolkodni, hogy:
- nyáron csak 2-3 játékost kötnek le, mondjuk Jerami Grant szerintem tuti vétel lenne, esetleg még egy SF vagy C, jövőre pedig olyanokat lehetne hozni, mint Jaylen Brown, Paul George, Kawhi Leonard, Tobias Harris, Tyrese Maxey, Domantas Sabonis, Pascal Siakam, Anonuby, de lehetne még ezt folytatni, közülük valaki(k).
- vagy a másik, hogy nyáron cserélnek lejárókra, hogy 2024-re megtisztítsák a terepet, esetleg nézelődnek, melyik csapat sült be a PO-ban.

Erről is volt szó, hogy Nyugatról 4-5 gárda nagyon mérges lesz, akik lemaradnak majd. Ott lehet egy robbantás, amiből a Dallas profitálhat. Elsőre tehát ez pocsék, nem is nagyon nézek majd Dallas meccset, de másodikra, hosszabb távot tekintve, ez egy jó lépés.

Én nem lepődnék meg, ha nyáron ezekből a csapatokból lehetne válogatni:
- Phoenix
- Portland

Nekik van olyan keretük, ahonnét jöhetnének érdekes playerek, mondjuk egy Ayton vagy Bridges. Őket lejáróval átvehetnék. Főleg, ha a Suns felsül a szezon során.

Miért kerüld innentől a Mavericks meccseit és nézd vissza a Dallast Jockey Ewinggal?

Megváltozhatnak az erőviszonyok a főcsoportokban, még idén bajnok lenne a Dallas Mavericks! Olvasd tovább


Idézetet írta: Pozzato Dátum február 06, 2023, 14:48:20Ha most lenne töke még Cubannek, akkor fogná, elpasszolná a Hardaway - Bertans - Kleber triót is, így garantálva csak Doncic szerződése lenne nyáron. Ezen sem lepődnék meg, ugyanis érzik, kell a rebuild vagy Luka menni fog.

Pontosan itt a lényeg: az újjáépítés.

Tegnap írtam egy elemzést (na jó, nem kell a nagyképűsködés: inkább csak egy véleményt), hogy szerintem miért is volt jó ez a trade. De mielőtt elküldhettem volna, lefagyott a gépem, és minden elszállt. Úgyhogy most ennek a rövidített változatát próbálom összefoglalni.

Az mindenki előtt közismert tény, hogy a Dallas a jelenlegi formájában nem bajnokesélyes csapat. Ezt tudják a szurkolók, tudja Doncic, tudja Cuban és mindenki más is. Hiába van egy kiváló játékosa, sajnos olyan időszakban, amikor sokszor már legalább 2-3 hasonló kaliberű sztár kell ahhoz, hogy bajnokságot nyerjen valaki, akkor nagyon kevés esélyük van Doncicéknak. Évek óta próbálgatják, hogy ki lehet a tökéletes 2. opció a szlovén mellé, de sem Porzingis, sem Brunson, sem Dinwiddie nem váltotta be a reményeket (és még lehet, hogy pár embert ki is felejtettem a felsorolásból). Egyszóval ha a Dallas szintet akar lépni, akkor át kell alakítani, újjá kell építeni a csapatot. Itt az olyan finomhangolások, mint pl. Wood leigazolása, már nem segít. Komolyabb változtatás kell.

A fent leírtakból következik, hogy a Dallas idén sem volt bajnokesélyes. Teljesen mindegy, hogy jelenleg hányadik helyen állnak Nyugaton. Vagyis bármit is tesznek, nincs veszíteni valójuk. Irving érkezése vagy jól fog elsülni, vagy rosszul. Ez most egy 3-4 hónapos próbaidőszak, amit szerintem igenis meg kellett húzni. Pont azért, mert nem tud rosszul kijönni belőle a csapat.

Ha jól sül el, és valami csoda folytán – mindenki döbbenetére – működne a rendszer a két játékos között, és várakozáson felül teljesítene a szezon hátralevő részében a Mavericks, akkor még mindig ott a lehetőség a holtszezonban, hogy eldöntsék, akarnak-e hosszú távú szerződést kötni Irvinggel.

Ha nem sül el jól a dolog, akkor pedig – ahogy Pozzato is írta – itt a soha vissza nem térő lehetőség a valódi újjáépítéshez. Kis túlzással: jelenleg egyetlen olyan játékos sincs a Dallasnál, akinek az elvesztése (vagy eladása) komoly érvágást jelentene.

Egyébként ez az újjáépítés szerintem egyértelműen megkezdődött Dinwiddie és Finney-Smith elcserélésével. És ezt most már végig kell vinni. Wood szerződését nagy valószínűséggel nem fogják meghosszabbítani (amit én továbbra is sajnálok, mert azt gondolom, hogy az itt töltött pár hónapja alatt mindent megtett, amit lehetett, és a 2. legjobb teljesítményt nyújtotta a csapaton belül), Hardawayt és legfőképpen Bertanst azonnal el kell passzolni, és teljesen új dallasi kezdőötöst kell összerakni.

A kérdés csak az, hogy ez Doncicra fog épülni, vagy esetleg Doncicra és Irvingre. (Bár ha azt nézem, hogy egy évi 40 milliós Irving helyett milyen két 20 milliós játékost lehetne szerezni, akkor nem kérdés, hogy mit választanék.)

#213 február 07, 2023, 11:40:48, Pozzato
Idézetet írta: HT Dátum február 07, 2023, 10:45:28Ha jól sül el, és valami csoda folytán – mindenki döbbenetére – működne a rendszer a két játékos között, és várakozáson felül teljesítene a szezon hátralevő részében a Mavericks, akkor még mindig ott a lehetőség a holtszezonban, hogy eldöntsék, akarnak-e hosszú távú szerződést kötni Irvinggel.

Kiindulva abból, hogy tavaly döntősök voltak Nyugaton, megkockáztatom, csak akkor tartanák meg laposföldhívő barátunkat, ha NBA-döntőbe jutnának ők ketten. Mondjuk, ha bejutnak, akkor meg is nyerik, mert két olyan játékos, akik győztes mentalitásuak, akik képtelenek ilyen szituációban veszíteni.

Én is tartanám Wood szerződését, szerintem nagyon jó kis játékos, mondjuk egy Doncic + két játékos (mondhatni sztár-kaliber) és még Wood, az szerintem jó lenne. Bertans jó lenne eltakarítani, de nehéz lesz, főleg, mert megsérült, Hardawayt meg szinte mindenkinek beajánlották... A Nets kifejezetten visszautasította őt, nehéz lesz cserélni ezt a két jómadarat. A Dallas szerintem már egy pilóta kekszet is elfogadna érte, de a csávó erre lenyilatkozta, hogy ő Maverick, marad Dallasban. Röviden ehhez még annyit: rohadj meg Tim.  ;D

Mindeközben Klay 12 triplát szórt be (mondjuk én is annyit a hétvégén, de nem írt róla a kezdo5, pedig mindössze 50-60 dobás kellett), azért őt egy második opciónak elképzelném Doncic mellett, ha csak a 80%-át hozná a prime korszakának, bajnok lenne vele a Dallas. Mellettük még Jokic is ott lehetne, nem is lenne rossz csapat. A Dallas amúgy nagyon akart cserélni, LaVine-ra is rárepültek, de a Chicago minden ajánlatot visszadobott. Ami furcsa, mert elvileg pár hete ők akarták épp cserélni, legalábbis az rémlik.


u.i.:
Elvileg a Lakers is rárepült Irvingre, de nem tudtak olyat kínálni, ami a Brooklynnak okés lett volna, ráadásul a Lakers azonnali hosszabbítást akart Irvingtől (két év 78 millió...), esküszöm, megnéztem volna azt a csapatot. Westbrook - Irving - James periméter, talán egy összeadást megcsináltak volna a 48 perc alatt, nagymamám meg majd védekezett volna helyettük.

Ezen kívül el nem tudtam volna képzelni a James - Irving párost újból, de LeBron állítólag örült volna neki. Összeált volna megint a Batman - Robin, ahogyan Fabolous énekelte: Dynamic duo, Batman and Robin, mondjuk ez minden lett volna, csak Dynamic duo nem a 40-hez közelítő Jamesszel...

Két gyors megjegyzés a soraidhoz:

1. Én is olvastam, hogy LaVine esetleges eladásával kapcsolatban teljesen elzárkózott minden érdeklődőtől a Chicago, ami azért különösen furcsa nekem, mert kb. 1 hónapja pont arról olvastam valahol, hogy a Bullsnál is hamarosan megkezdődik a teljes takarítás (vagy inkább újjáépítés). Ami valljuk be, nem meglepő, mert ilyen kerettel (benne három AS) szégyen ilyen helyen állni. És erre még az sem mentség, hogy Lonzo Ball egyetlen meccsen sem tudott még  pályára lépni ebben a szezonban. Márpedig nem tudom, hogy milyen teljes átalakításon gondolkodnak, amikor állítólag az egyetlen játékos, akiről hajlandók tárgyalni, az Coby White. No comment.

2. Irvinggel kapcsolatban tegnap elfelejtettem leírni egy olyan félelmemet, amiről te is szót ejtettél most, és ami már nekem is az első pillanatban bennem volt, de aztán tegnap annyira cikáztak bennem a gondolatok, hogy kimaradt a hozzászólásomból. Ez pedig az, hogy bennem mindig is van egy minimális félelem az olyan játékosok leigazolásával kapcsolatban, akik nyíltan kimondva máshova akartak szerződni. Márpedig Irving elsődleges célpontja a Lakers volt. Ezek után nem tudom, hogy ha valaki azért szerződik csak Dallasba, mert "ha ló nincs, jó a szamár is", akkor az nem a legideálisabb. Pláne nem hosszú távon.

Ui.: Ha már Thompson kiváló teljesítményéről megemlékeztél, akkor én egy másik – lassan már teljesen elfeledett – játékosról is szólnék egy mondat erejéig. Drummond 21 perc játékidő, 21 pont, 15 lepattanó (9/9 mezőnymutató).   ;)

Tudom, azt mondják, hogy Kareem nem egy vidám ember, de azért aki látta a dokut róla, az tudja, hogy nem is ilyen búvalbaszott, szerintem kifejezetten zavarta, hogy LeBron döntötte meg a rekordját. Ez az ilyen: ki ez a tróger fejet vág...


Idézetet írta: Pozzato Dátum február 08, 2023, 10:52:52Tudom, azt mondják, hogy Kareem nem egy vidám ember, de azért aki látta a dokut róla, az tudja, hogy nem is ilyen búvalbaszott, szerintem kifejezetten zavarta, hogy LeBron döntötte meg a rekordját. Ez az ilyen: ki ez a tróger fejet vág...

Kicsit azt érzem Kareem arcán, mint amit én is gondolok. Teljesen hidegen hagyják őt is a túlzottan is mesterséges rekordok.
Talán ezért is illett volna James-nek is kicsit szerényebben megnyilvánulnia a történelmi kosara után.

De mivel a rekordokat illendő mindig is megsüvegelni, így természetesen gratulálok neki. Azonban ne felejtsük el (és ezzel nem az érdemeit akarom csökkenteni), hogy jóval könnyebb egy olyan korszakban elérni ezt a pontmennyiséget, amikor egy játékosnak az első szezonjától kezdve létezik a 3 pontos intézménye. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hiába az összehasonlítás, ha a két játékos között teljesen mások a "környezeti tényezők".

Idézetet írta: HT Dátum február 08, 2023, 16:43:02Kicsit azt érzem Kareem arcán, mint amit én is gondolok. Teljesen hidegen hagyják őt is a túlzottan is mesterséges rekordok.
Talán ezért is illett volna James-nek is kicsit szerényebben megnyilvánulnia a történelmi kosara után.

De mivel a rekordokat illendő mindig is megsüvegelni, így természetesen gratulálok neki. Azonban ne felejtsük el (és ezzel nem az érdemeit akarom csökkenteni), hogy jóval könnyebb egy olyan korszakban elérni ezt a pontmennyiséget, amikor egy játékosnak az első szezonjától kezdve létezik a 3 pontos intézménye. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hiába az összehasonlítás, ha a két játékos között teljesen mások a "környezeti tényezők".

Meg azért lássuk be, LeBron egy Kecske, míg Kareemnak leégett a háza és oda a lemezgyűjteménye, szóval James a jobb. Imádom, hogy megint előkerült a GOAT-téma mindenhol, pedig fel sem kéne merülnie...

Pontosan az a pökhendi stílus, amivel most is ott vergődött, röhejes volt. Szerencsétlen Kareem, látszott rajta, hogy kötelezően van ott, szerencsétlenkedett az oldalvonal mellett, megvolt a színpadi előadás, hogy átadja a labdát, miközben inkább hozzávágta volna.  ;D

Nekem ez is valami egészen hihetetlen, hogy egy ilyen nagyformátumú rekordból is egy fost tudott csinálni LeBron. Annyira ért minden leépítéséhez, szinte már művészien. Tipikus Jordan utánzás volt a dobása is, valószínűleg majd megy signature kártyákra, amik halom pénzért elkelnek meg más egyéb ilyen online okosságokat is kitalálnak.

Kareem és LeBron viselkedésben ég és föld, hihetetlen, hogy mennyire különbözik a két játékos. Olyan, mintha Chamberlain és Kareem lenne összehasonlítva, de okkal nem történt meg ez sem. Chamberlain is szépen felkerült arra a polcra, valahol a 7-15. hely körül All-Time, hiszen mindenki az óriási egója, csajozásai és viselkedése alapján beárazta. Igen, felidézzük a 100 pontos meccsét, de más sosem jut senkinek sem eszébe róla, nem véletlenül.

LeBron most kiélvezheti ezt, aztán eltelik 5-10 év, pontosan a helyére fog kerülni (6-10. hely), mikor a piac beárazza. Abban meg nagyon egyet tudok érteni azokkal, akik azt írják, hogy a meccs gyönyörűen leírta LeBron viselkedését, illetve azt, amit képvisel: addig érdekelte a meccs, amíg a rekord nincs meg, amint bedobta, utána azt hiszem pontot sem szerzett. Játszott 34 percet, ment, mint az őrült, hogy megdobja, aztán leszarta a találkozót, amin amúgy még talán a PO is múlhat...

Na ez LeBron James, akit mindig csak saját maga érdekelt és pontosan ezért nem lesz sosem GOAT, de még top5-ben sem. Pontosan ezért írtam korábban, hogy nem kell aggódni a Lakers rájátszás miatt, LBJ-t nem izgatja.

Pont tegnap akartam írni arról, hogy tavaly ilyenkor röpködtek a csapatváltások a szezon közbeni csereidőszak alatt, idén pedig jött Irving Dallasba szerződése, majd utána sűrű néma csend. De úgy látszik, csak türelmetlen voltam, mert ma reggelre beindultak a csapatok.

Durant Phoenixbe szerződése már hónapok óta a levegőben lógott, úgyhogy végre lezárult ez a sztori is. Már kezdett unalmas lenni. Ugyanakkor kíváncsi lennék a véleményetekre, mert nekem első ránézésre kicsit soknak tűnik a Suns által adott ellenérték. De cáfoljatok meg, ha tévedek.
A Brooklyn adta: Durant és T.J. Warren
A Suns adta: M. Bridges, J. Crowder, C. Johnson és 4 első körös pick

A Phoenix abból a szempontból jól járt, hogy úgy sikerült megszereznie Durantet, hogy sem Bookert, sem Aytont nem kellett elpasszolnia. Márpedig a Durant/Booker/Ayton/Paul négyes nem cseng rosszul. Ugyanakkor olyan játékosoktól váltak meg (főleg Bridgesre és Johnsonra gondolok), akik Booker sérülésekor húzóemberei voltak a Sunsnak. És akkor még 4 első körös választás... hát... nem tudom.
A Brooklyn "megszabadult" (ha lehet így fogalmazni) két olyan sztárjától, akik minden második héten a távozásukkal nyaggatták a vezetőséget. Cserébe pedig érkeztek – mind Dallasból, mint Phoenixből – használható emberek. Érdekes lesz a Nets, mert igazi AS sztárjuk nem lesz, viszont tele vannak jó képességű játékosokkal (a négy első körös cetliről már nem is beszélve).

Azért felháborító, hogy meg sem emlékezel arról, hogy RUSSELL WESTBROOK A UTAH JAZZ JÁTÉKOSA LETT!

Háromcsapatos csere, Minnesota, Lakers és Utah részvételével, amiből szerintem most a legjobban a Lakers járt, de azért a Minny is örülhet Conleynak, legalább valaki tud védekezni. A Lakers így most mégis úgy áll, ha lesz kedve LBJ-nek, akkor még lehet ebből rájátszás is... Ennyit jelent egy csere.


A lényegre visszatérve, Phoenix Suns jövőjének annyi. Ha jól számoltam, akkor 2025-ig 160 millióval vannak a fizetési sapkában, ami már alapból is luxusadó... Ez a 160 millió úgy oszlik el, hogy egy Twitter-huszár, ex-Kardashian, PO-ra összeomlok CP3 és durcis Ayton.

Arról nem beszélve, hogy ez négy sérülékeny játékos, aki minden évben kihagy 10-20-30 meccset minimum. Kész csoda lesz, ha egyszerre négyen lesznek a pályán, ráadásul, akkor még meg kell találni a kémiát... Ha mondjuk ezek megvannak, akkor liga topcsapat, ellenben padjuk nincsen.

Elsőre szerintem 90% mondja, hogy ez Suns win, de szerintem is inkább ez Brooklyn win. Big win, mert összehoztak megint egy olyan csapatot, mint az "őrültködés" előtt, amivel ott voltak a legjobbak között. Sok-sok jó játékos, akik tudnak védekezni, egyetlen egy játékost kell elpasszolni: Ben Simmons.

Ha őt is sikerül, akkor az év nyertese a Brooklyn, legalábbis nálam mindenképp. A Suns pedig... nem lesz draftpick, 2025-re marad egy Ayton - Booker páros, de kit érdekel a jövő? Ötletem sincs, hogyan fog ez a csapat működni, mert konkrétan nem tudnak padra igazolni csak vet. minért, ha bárki megsérül, végük.

Az elmúlt 10 évben, mindössze két egészséges szezonja volt KD-nek, nem számoltam, de saccra összesen a meccsek 35%-át tuti kihagyta, mivel egy komplett szezont is pihent. CP3 is egy 20%-ot kihagyott (plusz a PO-sérülések), Booker is 15-20% között mozog (ez is csak az alapszakasz), Ayton meg szerintem 4 év alatt lazán összehozott egy 20+ %-ot...

Ott tartanak, vagy a következő 2 évben nyernek bajnoki címet, vagy soha. Mindezt egy 38-39 éves CP3-vel és egy addigra 35-36 éves KD-vel, akinek már volt egy rakat súlyos sérülése.

#220 február 09, 2023, 11:22:37, HT
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 09, 2023, 10:57:24Azért felháborító, hogy meg sem emlékezel arról, hogy RUSSELL WESTBROOK A UTAH JAZZ JÁTÉKOSA LETT!

Épp egy új hozzászólást kreáltam, mialatt te a válaszodat írtad.  ;D
Íme:

Bár még nem jelentették be hivatalosan, de itt egy nagyon érdekes (három csapatot érintő) csere:

Lakers kapja:
- D'Angelo Russell (MIN, 27)
- Malik Beasley (Utah, 27)
- Jarred Vanderbilt (Utah, 24)

Minnesota kapja:
- Mike Conley (Utah, 36)
- Nickeil Alexander-Walker (Utah, 25)
- három 2. körös pick

Utah kapja:
- Russell Wesbrook (LAL, 34)
- Juan Toscano-Anderson (LAL, 30)
- Damian Jones (LAL, 28)
- egy 1. körös pick

Na szemezgessünk egy kicsit:
- A Utah továbbra is folytatja a csapat teljes átalakítását. Korábban távozott Gobert, Mitchell és Bogdanovic, most újabb 4 játékostól vettek búcsút. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy értem a Utah vezetőinek a koncepcióját, hiszen ha a fiatalítás a cél, akkor nem világos számomra Westbrook (34) érkezése olyanok helyett, mint Beasley (27), Vanderbilt (24), vagy Alexander-Walker (25). Ráadásul kicsit furcsa lesz nekem Sexton és Westbrook együttes játéka. Azért ott is van mindkét fél részéről egy elég nagy ego.
- A MIN tulajdonképpen D'Angelo Russellt (27) adta csak, és kapott helyette egy Conleyt (aki valószínűleg már nem sokáig pattogtat majd a ligában), egy Alexander-Walkert (25), és három 2. körös pick-et. Végülis ez egy elfogadható cserének tűnik.
- A Lakers "megszabadult" Westbrooktól, elpasszolt két olyan játékost, akik elég kevés lehetőséget kaptak eddig is a meccseken, és jött helyette egy Russell/Beasley/Vanderbilt hármas. Elsőre ránézésre nekem úgy tűnik, hogy talán ők jöttek ki a legjobban a sztoriból. Bár a Lakers helyében én inkább elkezdenék egyre több játéklehetőséget adni az olyan fiataloknak, mint Lonnie Walker, vagy éppen Thomas Bryant.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 09, 2023, 10:57:24Ott tartanak, vagy a következő 2 évben nyernek bajnoki címet, vagy soha. Mindezt egy 38-39 éves CP3-vel és egy addigra 35-36 éves KD-vel, akinek már volt egy rakat súlyos sérülése.

Pontosan ebben van a lényeg, amit írtál.
A Suns most szó szerint feltett mindent arra, hogy vagy idén, vagy jövőre bajnoknak kell lenniük. 2025-ben (minőségi kiegészítő emberek nélkül) nem a 36 éves Durant (és az akkor már nyugdíjas Paul) fogja bajnoki gyűrűhöz segíteni a Phoenixet.

Idézetet írta: HT Dátum február 09, 2023, 11:20:50Pontosan ebben van a lényeg, amit írtál.
A Suns most szó szerint feltett mindent arra, hogy vagy idén, vagy jövőre bajnoknak kell lenniük. 2025-ben (minőségi kiegészítő emberek nélkül) nem a 36 éves Durant (és az akkor már nyugdíjas Paul) fogja bajnoki gyűrűhöz segíteni a Phoenixet.

Szerintem ez egy óriási kockázat, még egy prime CP3 és KD esetében is, nemhogy két olyan játékosnál, akik évek óta bajlódnak valami sérüléssel... Ha pedig ehhez hozzátesszük, hogy nincsn pick, akkor 2025 után, minimum 5, de inkább 10 év kell, mire magukhoz térnek, mert a szabadügynökök tekintetében Phoenix sosem volt vonzó célpont. Nem az a város, amit mondjuk Miami helyett választanál.

Mikor reggel olvastam, vartam az eszmefuttatasokat toletek. :cya:  :great:


Valószínűleg még folytatódnak cserék, lehet ebből egy Hyland - Prince, pénzben is összehozható, mert a Minnesota adja Prince 7 millióját, Hyland 2 millája mellé meg berakják vagy Green, vagy Smith 4-5 millás lejáróját.

Maradt még legnagyobb névként elérhető OG Anunoby. Most ez fut nagyot a médiában, ezzel foglalkozik Woj is, ugyanis így, hogy Durant átkerült Nyugatra, illetve ott vannak a többiek is, így most már a Nyugat akarja megszerezni Anunobyt, szinte biztos, hogy ott köthet ki.

A belső források szerint, minimum egy nyári Mitchell-féle csomagot akar a Toronto, ami azt jelenti, hogy 2-4 pick és 2 használható játékos. A Suns kiesett a kérők között, bottom csapatok is, Dallas, Warriors és még lehetne sorolni, legfrissebb infók szerint hárman versengenek Anunobyért Nyugatról: Portland, Memphis és a New Orleans.

Elvileg ott egy New York is, de nem biztos, hogy riválist erősítene a Raptors. A legjobb csomagot a friss infók szerint a Memphis (és a New Orleans) tudja érte összerakni, hiszen van elég draftcetlijük, ebből 3-4 simán átkerülhet Kanadába, plusz Ziaire Williams, de volt róla szó, hogy akár Brooks is mozdítható.

A Portland a másik kérő, akik már boltoltak is, hiszen Josh Hart mehetett, szerintem ők így kicsit kikerültek a képből, de az is lehet, épp ezzel készülnek fel az Anunoby-cserére. Elvileg Sharpe kerülhetne a csomagba, de nem biztos, hogy annyira jó üzlet a Torontónak a Blazers, mint a Memphis.

A végére pedig a New Orleans, akiknek temérdek első körös cetlijük van, ilyen keret mellett ők ebből áldozni is fognak. Az biztos, hogy Zion nélkül nem igazán működik a csapat, nincsen mélység. Ha a potenciált nézzük, akkor reális lehet egy olyan csere, hogy Daniels + Graham + pickek = Anunoby

Ezek a pletykák vannak, ráadásul ez így megérné a Pelicansnak is. Ha őszinték akarunk lenni, akkor ebbe a csapatba felesleges két ilyen irányító, mint Graham és Daniels. El is mondom miért. Ott van Alvarado, aki kiváló csere, szívós, lökést ad a padról. Igazi kellemetlen játékos.

A kezdőben ott lesz a Williamson - Ingram - McCollum - Valanciunas - Anunoby ötös, ami félelmetes. Futógépek, három játékos ballhandler, kettő olyan, akinek labda se kell, mert nem igénylik, viszont védekezésben kiválóak. Ez a csapat lenne Nyugat legerősebbje a kezdőket tekintve, ráadásul ellentétben mondjuk Phoenix kerettel, itt lenne pad is: Alvarado, Marshall, Jones, Nance Jr. és Hayes, ez egy bika csapat.

Igaz, hogy folyamatosan magas szerkezetben kell játszaniuk, de kit érdekel? Itt egyetlen dolog fontos csak: Toronto meglépi-e a cserét, mert azzal mit érnének el? Azt, hogy 2025-ig lenne egy 120 millióért egy olyan erős csapat, amihez fogható kevés van a ligában (Pelicans). Ebből a 120 millióból pedig kijön 4-5 kezdőjátékos és 1-2 csere. Félelmetes.

A helyzet az, hogy elvileg ez a realitás, mármint az, hogy vagy a Memphis, vagy a New Orleans húzza be OG Sámsont.