Férfi kosárlabda Európa-bajnokság 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Férfi kosárlabda Európa-bajnokság 2022




Rendező: Olaszország, Németország, Csehország és Grúzia
Időpont: 2022. szeptember 1. - 2022. szeptember 18.


Csoportok:

A-csoport

Spanyolország
Montenegró
Törökország
Grúzia
Belgium
Bulgária

B-csoport

Magyarország
Franciaország
Bosznia-Hercegovina
Litvánia
Szlovénia
Németország

C-csoport

Olaszország
Görögország
Horvátország
Ukrajna
Nagy-Britannia
Észtország

D-csoport

Szerbia
Csehország
Lengyelország
Finnország
Izrael
Hollandia

A magyar csapat mérkőzései a csoportkörben:

Szeptember 1., 14.30: Magyarország–Bosznia-Hercegovina
Szeptember 3., 20.30: Magyarország–Szlovénia
Szeptember 4., 20.30: Franciaország–Magyarország
Szeptember 6., 17.15: Magyarország–Litvánia
Szeptember 7., 20.30: Magyarország–Németország

Várjuk tippjeiteket, véleményeiteket.  :beerchug:

Kosár-Eb: Beharangozó

A sztárok elvállalták a részvételt, Antetokounmpo, Doncic és Jokic is ott lesz az Európa-bajnokságon! Olvasd tovább



Végre elérkezett az Eb ideje, és végre a legjobbakkal állnak ki a csapatok.

Első ránézésre az mindenképpen megállapítható (és valószínűleg nem kell hozzá nagy jóstehetség), hogy a csoportküzdelmek során valószínűleg nem mi fogunk dominálni a palánkok alatt.  ;D

Az ellenfelek magasembereit olyanok alkotják, mint Gobert (francia), Nurkic (bosnyák), Sabonis (litván), Doncic (szlovén), úgyhogy jöhetnek a híres magyar triplák.  :beerchug:

Az elmúlt hetekben figyelgettem az európia vb-selejtezőket (már csak a fogadásaim miatt is), ahol már szintén játszottak az NBA-ben szereplő játékosok, és egy pár szóban megosztom veletek, hogy miként sikerült a franciáknak és Gobert-nek elvinnie egy gyönyörű szelvényemet.

Augusztus 28-án rendezték a Bosznia-Franciaország vb-selejtezőt, ahol a franciák abszolút esélyesként léptek pályára (6-1-gyel álltak a csoport élén, szemben a bosnyákok 3-4-es mutatójával). Ráadásul míg a hazaiaknak negatív volt a "gólkülönbségük", addig a franciák több mint 150 ponttal dobtak többet, mint amennyit kaptak. Ezek után nem hagyhattam ki a szelvényemről a vendégek sikerét. Sajnos az első három negyedet nem láttam (vagy inkább szerencsére?), mert későn értem haza, viszont nagyon különleges mérkőzés volt. Az első negyedet Nurkicék 14 pontos előnnyel zárták, de a másodikban összeszedték magukat a franciák és 22-vel nyerték ezt a 10 percet, vagyis félidőben már ők mentek 8 ponttal. Majd jött egy olyan negyed, amit talán jobb is, hogy nem láttam (mármint a fogadásom miatt), ugyanis a franciák a harmadik 10 percben 5 (azaz öt!!!) pontot szereztek mindösszesen. Ekkor értem haza, és nagyjából el is könyveltem, hogy elúszott a szelvényem, de aztán az utolsó negyedben elkezdtek visszajönni a vendégek, és 6 másodperccel a vége előtt döntetlen állásnál a saját palánkjuk alól hozhatták a labdát. És ekkor jött az, amit ha nem látok, akkor nem hiszem el.

Fournier kapta a labdát, aki hatalmas lendülettel megindult az ellenfél palánkja felé, hogy ziccert dobjon. Senki nem mert szabálytalankodni ellene, hiszen akkor 1-2 másodperccel a vége előtt büntetőhöz jutnak a gallok, ami egyenlő a győzelmükkel. Fournier már a körtében járt és éppen készült dobni a ziccert, amikor Gobert – teljesen indokolatlanul – visszahúzta az egyik bosnyák védőt, aki megpróbálta megzavarni a francia bedobót. De mindezt olyan látványosan, hogy – Viktor szavaival élve – még a Holdról is látni lehetett. A bírók természetesen lefújták az esetet, és az utolsó másodpercben még azért kellett szurkolnom, nehogy a bosnyákok dobjanak még egy kosarat. Végül aztán nem dobtak és hosszabbítás lett, de a túlórában már csak futottak a franciák az eredmény után, és végül ki is kaptak. Viszont ezt a Gobert-féle visszahúzást a mai napig nem tudom megemészteni. Egy ilyen rutinos játékos (év védője az NBA-ben) hogyan gondolhatta, hogy bármi értelmes is volna ennek a mozdulatnak. Ha eléri a bosnyák védő Fourniert, akkor fault és büntető. Ha viszont nem éri el, akkor sima ziccer.

Ettől függetlenül a vendégek nem érdemeltek volna győzelmet, mert nagyon gyengén játszottak. Már csak ezért is kíváncsi leszek az Eb-n nyújtott teljesítményükre. Bár az is igaz, hogy Doncicéknak is volt aznap egy bűn gyenge meccsük a németek ellen, úgyhogy ebből hosszú távú következtetést kár lenne levonni.

Nálam egyébként – függetlenül Szlovéniától és Doncictól – a litvánok a csoport titkos esélyesei. Van két minőségi magasemberük (Valanciunas és Sabonis személyében), és emberemlékezet óta remek triplázók alkotják a válogatottjukat. Nem véletlen, hogy a vb-selejtezős csoportjukat is elég meggyőző teljesítménnyel vezetik.

Rangadók a nyitónapon

Milyen formában a címvédő és az olimpiai ezüstérmes, illetve a magyar válogatott? Olvasd tovább


Magyarország - Bosznia-Hercegovina 85-95

Egy pár megjegyzés a mérkőzéshez:

Azért különösen fájó ez a vereség, mert egy olyan csapattól kaptunk ki, aki – elfogult véleményem szerint – semmivel nem jobb a magyar csapatnál (de elfogadom, ha nektek más a véleményetek), és akik semmi olyat nem nyújtottak a meccsen, ami után azt lehetne mondani, hogy reális eredmény született. Egyszerűen csak kevesebbet hibáztak. Sőt, azon se lepődnék meg, ha Nurkicéknak nem lenne több győzelmük a csoportban.

A védekezés sajnos csapnivaló volt, hiszen 95 pontot lehet kapni egy Szlovéniától vagy Litvániától, de egy ilyen bosnyák csapattól nem. Ráadásul úgy vertek meg minket sokszor a palánk alatt (és dobtak belőle ziccert), ahogy akartak. Olyan kettőt-kettő elleni játékokkal szívattak minket néha, amit a téren szoktak, amikor egy palánkra játszanak.

A magyar csapat játékosaival ettől függetlenül összességében szerintem elégedettek lehetünk (bár azért a 10 eladott labda elég sok), az első félidőben nagyon jók voltunk, de a 3. negyedben elképesztően sokat hibáztunk, és a végén már csak futottunk az eredmény után. Egyetlen olyan játékos van csak, akivel kapcsolatban évek óta nem tudok megbékélni, ez pedig Allen Rosco. Amióta a válogatottban játszik, még egyetlen olyan meccset nem láttam tőle, ami után elismerően tudtam volna szólni róla.

Végül egy olyan apróság, amiről nem is szerettem volna írni, de mégiscsak kikívánkozik belőlem. Továbbra sem tudom ép ésszel felfogni, hogy nincs az egész köztévében egyetlen olyan riporter sem, akivel le lehetne váltani ezt a szerencsétlen Jenőt. Tudom, hogy az én hibám, de már a hangjától is borsódzik a hátam. Amikor éppen nem tud semmi lényegretörőt mondani (ami elég gyakran előfordul nála), akkor elkezdi bombázni a nézőket statisztikákkal és számokkal, ami nem is lenne probléma, de mindezt olyan töményen tolja az arcunkba, hogy esélye sincs az embernek, hogy felfogja a számok mögött rejlő lényeget. De ami a legjobban irritál, az az okoskodása. Amikor a 3. negyedben Keller zsákolni próbált, és ráhúzta a labdát a gyűrű tövére, akkor Jenő aranyköpése: "Ákoskám, csak dobd be, nem kell zsákolgatni!".  :bash:

Nem láttam minden negyedet, de amit láttam az bosszantó volt, mert kicsit fegyelmezetebb játékkal, ez nyerhető lett volna. Keller pocsék, Hangának a triplák nem ültek, védekezés meg no komment. A németek mellett ők voltak a legkönnyebb ellenfél, mi lesz itt a szlovénok vagy a franciák ellen? 30-50 pontos zakó? Francia B-től 41 ponttal kaptunk ki pár hónapja vb-selejtezőn...

Arról nem is beszélve, hogy Kellerék, ha ezt hozzák, akkor Valanciunas - Sabonis, Gobert - Poirier - Yabusele, de még Tobey is szétkapja ezt a palánk alatti szekciót. Mit kezdenek majd Doncic betöréseivel? A faszit a világ legjobb védői se tudják limitálni a palánk alatt, magyarok mihez kezdenek vele?

Franciaország mégis mit művelt?

A halálcsoport meccseivel folytatjuk az Európa-bajnokság küzdelmeit.  Olvasd tovább


Mára a Görög győzelem az alap + a Cseh válogatottról bárhol olvasok (elsősorban cseh oldalak) mindenki annyira fixnek veszik a győzelmüket, hogy rápróbálok és így meg is van a duplázó  :beerchug:

Idézetet írta: gerry Dátum szeptember 02, 2022, 12:37:07Mára a Görög győzelem az alap + a Cseh válogatottról bárhol olvasok (elsősorban cseh oldalak) mindenki annyira fixnek veszik a győzelmüket, hogy rápróbálok és így meg is van a duplázó  :beerchug:

Hát... ha nincs más jelentkező, akkor magamra vállalom mára az "örök kétkedő" nem túl hálás szerepét.

Lehet, hogy úgy zárjuk ma a napot, hogy végül azt látjuk, hogy mind a görögök, mind a csehek simán nyertek, de én első ránézésre nem érzem annyira egyértelműnek egyik győzelmet sem. Legalábbis túl nagy összeget nem tennék erre a két meccsre.

A görög-horvát meccsen nem lehet kérdéses, hogy ki az esélyesebb (és nem csak Antetokounmpo miatt), de azért egy horvát válogatottat soha nem szabadna annyira leírni, hogy mindössze 1,28-at fizessen a görög győzelem. Ahogy mondani szokták, ebben nincs érték. Pláne úgy, hogy első meccse mindkét csapatnak, ahol tudjuk jól, hogy bármi megtörténhet, hiszen fel kell venni a játékosoknak is a ritmust, egyszóval hordoz magában némi hiba-faktort (lásd franciák tegnapi esete). A lengyel-cseh összecsapáson pedig bárki nyerhet. Ráadásul a cseheknek nincs is sok sikerélményük az utóbbi időben, úgyhogy nálam simán végződhet ez lengyel sikerrel is.

De mindezeket csak azért írtam, hogy még nagyobb siker legyen, ha végül összejönne mind a két meccsed.  ;D

A végére pedig egy újabb kritikát fogalmaznék meg. Tudom, hogy a Bet365-ön nézhető minden mérkőzés, de ennek ellenére nem értem, hogy egy kosárlabda Eb miért nem számít akkora eseménynek, hogy akár csak egyetlen sportcsatorna is szánt volna egy kis összeget arra, hogy megvegye a közvetítési jogokat. Nem akarom folyton szegény köztévét bántani (benne az M4 sporttal), hiszen ők csak picivel kapnak többet 130 milliárdnál éves szinten, amiből egyértelmű, hogy nem futhatja mindenre, pláne úgy, hogy amikor valamelyik 30 fős településen elültetnek egy facsemetét, akkor egy elég nagy stábnak kell kivonulnia, ami köztudottan nem olcsó mulatság. Viszont ott van még legalább 6-8 olyan sportcsatorna, akik folyton sírnak, amikor elhappolnak előlük valamilyen foci ligát vagy világeseményt. Nos, most itt lett volna az alkalom...

Nyilván nem mi vagyunk Doncicék legnagyobb ellenfelei, de azért ilyen "takaréklángon" simán dobnak nekünk 100at.. nem semmi.

* Doncicon meg szépen látszik az a plusz pár kiló, de még igy sem lehet mit csinálni vele. Korszakos zseni.(mintha eddg nem lett volna nyilvánvaló..:D)

Litvánia nagyon nehéz helyzetbe került

A németek meglepetésre még a csoport első helyéért is versenyben lehetnek, miközben komoly riválist ejthetnek ki.  Olvasd tovább


Spanyolország - Belgium 73-83

Utolsó 12 pontot Belgium süllyesztette el. 1,03 volt a Spanyol győzelem, wtf :D

Ilyen ez a mai nap, Doncic 8/0 tripla, ha lehet hinni a statisztikának.Szlovénia pedig kikapott 93-97 Boszniától!  :redchug:

Idézetet írta: gerry Dátum szeptember 04, 2022, 19:14:37Spanyolország - Belgium 73-83

Utolsó 12 pontot Belgium süllyesztette el. 1,03 volt a Spanyol győzelem, wtf :D
13,5 volt a meccs előtt a belgákra. Ennyire nem fizetik meg a spanyol kosarosokat?
Belga csokiról már hallottam, de belga kosárlabdáról???